бійка у Храмі Гробу Господнього (

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем маюнка, 21 кві 2008.

1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Відповідь: бійка у Храмі Гробу Господнього (

уточню - мені пофіг думка Миха про мене.
    Але - є такий специфічний сучасний феномен. Люди, отримуючи "яскраву" (оболиво негативного забарвлення) інформацію, навіть і з "недостовірного" джерела - з часом забувають джерело....
    А інформація - залишається....
    Небезпека лайки в "множині" - власне в огульному наклепі, джерело якого потім і не згадається....
    ==
    - Чув - у рабина дочка шльондра?
    - Та в нього ніби син?
    - Гм... а най доведе, що дочки не має?...

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

жовч... жовч... шо поробиш...

Додано через 3 хвилини

Вітаю... вітаю з переходом на особистості. Пропоную відкрити гілку про Миха для зручності поливу.

3. консультант

консультант Дуже важлива персона

Думаю, пане Мих., не у Вас справа, просто ці всі розмови - це старі болячки наших християн, яких в кінці-кінців потрібно якось позбутись. Думаю, що це повинні зробити не хто інший, як ми. люди, не допускаючи
    до храму різних горе-отців. Риба завжди гниє від голови...

• Подобається Подобається x 1
  4. Forpost

Forpost Стоїк

та то гейби Йона був...але Ви праві хіба тих іудеїв запам2таеш

• Подобається Подобається x 2
  5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Вибачте, що взяла із вас приклад.

Тільки тепер зрозуміла, чому ви афтерові слова про Рено зацитували. У вас Рено? І ви вирішили, що то про вас? Я направду не розумію, чому...

6. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

о власні... стільки того люду...

7. Liliyah Romanova

Миху, ну так вже склалося, що я в дечому трохи більше від вас знаю. Так деякі богослови кажуть. Петро зрікся тричі, проте прощено йому було і сам собі простив, бо любов мав сильну (пам"ятаєте про ТРИ стовпи віри?). Юда видав на смерть, зрадив, але зразу ж розкаявся. Він думав, що Христос збройне повстання підніме, він не думав про визволення від полону гріха. Його помилка в тому, що він не простив собі. А міг же й Петро повіситися. І ми би обох тоді згадували "злим та нетихим", а не лише Юду.

Додано через 10 хвилин
    Афтере, там на 7 рік прощати треба. Зовсім не кожен. Але вже, як простити, то таки цілковито, не лишивши каменя за пазухою.
    Вони тоді тихонько сиділи, аби не каменували їх...
    Та не завжди. Бідний теж буде грішний і то дуже, як його заздрість чорна їстиме.
    І по ділах, і по словах... Можна людину не зачепити фізично, але словом добряче ранити.
    Афтере, і ви туди ж? Можна засудити гріх, вчинок, при цьому не осуджуючи людину?

8. afterstep

ну - я ж не причисляю себе до лику святих з іконою на аватарці? не вип'ячую свою надмірну набожність? Ну майже як в Руданського
    лише одне дійсно зле - тра' було мовчати :) в такій згуртованій громаді - особливо в медичних питаннях - направду слід було мовчати :)
    ==
    З іншої гілки - видатна робота форуму потребує об'єднувати дописи :)
    То ви адресували Михові:
    чомусь чоловікові мої слова до душі припадають... пасують, так би мовити :)

по можливості - я таки стараюся розділяти мирян, служителів церкви і релігію як таку :)
    тобто - є негідні служителі церкви, що прийшли туди "за грошима". Неприємно - але факт: такі є.
    тобто - є "віруючі", язик який змащений сумішшю меду зі скипидаром, і залишає (на спинах) інших людей видимі сліди дьогтю - є й таке :)
    тобто - не завжди в своїй історії церква (в т.ч. і християнська) сповідувала віру в бога - було таке, що скорше прикривалася тим, реально борючись за мирську владу та мирські блага для чільників своїх :)
    ==
    І ще - не все чорно-біле, і навіть Гаррі Поттер - це тільки казочка, а не реклама відьомства, Миху :)

9. Liliyah Romanova

І вас щось тисне? [​IMG]
    Ви би певно хотіли собі таку булаву, про яку Стефаник писав...[​IMG]

А вас то аж так зачіпає? [​IMG]
    Можна ж сказати, що є таке, а є й таке. І все. Немає такого, аби всюди були лише люди добрі та ідеальні. Є таке, що всюди є як не одна паршива вівця, то й більше. Що в медицині, що в освіті, що в Церкві.
    Може, мені лише здалося, але процес скидається на двосторонній. [​IMG] [​IMG]
    А я ні. Я вважаю, що ті негативні випадкі, то лише випадки. Бог є понад тим.

10. afterstep

я то знаю.
    хотів багато написати - перечитайте "врач - светя другим....". Цікава та видатна полеміка.
    Так прямо перед очима картина стоїть - таке пухкеньке одоробло, спираючись на мерс - вичитує лікарку, бо та не прийшла на виклик... Бо то одоробло псів забуло примкнути....

11. Liliyah Romanova

І що будемо засуджувати? Вчинок чи "одоробло"? [​IMG]

12. afterstep

ні - рекламу стилю поведінки.
    Одоробло у свій час свою кулю чи грати отримає - такий Львів сучасний.
    Страшні не так пани, як підпанки .... і
    Немає гірше пана, ніж пан з Івана.
    ==
    Ну а решта - наслідок. Про "корупцію в медицині" можна говорити, але якось непереконливі звинувачення в "хабарництві" та "відкатах", якщо обвинувач їх прорікає з іномарки вартістю в річний бюджет поліклініки.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

шо ж ви пане ненависнику усіх галичан, людей в оману вводите? Не красіво якось... в кожному другому дописі про Гарі Потера пишите і про Рено. Видно мої слова з голови не виходять...
    А я вам скажу класна машина оте Рено.... добра тачка, нє? Доречі, афтерстеп, крім двох книжок, які ви прочитали - опуси Волошина і Гарі Потера є ще багато інших книжок... поцікавтесь...

14. afterstep

Миху, кожному - по ділам його :) і тачку - також дають :)
    На все свій час - іноді людський суд встигає раніше божого :)
    І даремно ви всіх по собі міряєте - я направду не кохаюся в іномарках, і абсолютно не маю жодного бажання купувати автомобіль :) а свої водійські права - навіть не перереєстровував - так і лишилися старого (вже недійсного) взірця :) Їх у 1989 "катонними тимчасовими" видавали - дефіцит саме був :)

15. консультант

Чому Ви так впевнені...?:)

16. Liliyah Romanova

Я ж написала, що в дечому.
    А що? Не можна? Це ж нормальна річ. Хтось знає щось одне краще, інший знає щось друге краще... Ну, але я, вочевидь, на священну територію посягнула... [​IMG]

Якби Мих знав те, що я написала щодо Юди та Петра, то би не задавав загальних питань.
    Видно, більше в мене часу було на читання такого роду літератури...
    Он тепер папські енцикліки перечитую. :8: [​IMG]

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

то аксіома, що починається на я.

18. консультант

А цього я не знав... Тепер мовчу !:shutup: :)

19. Liliyah Romanova

А коли любите тих, хто любить вас, яка вам за те ласка? Люблять бо й грішники тих, хто їх любить.
    І коли добре чините тим, хто добро чинить вам, яка вам за те ласка? Бо те саме і грішники роблять.
    А коли позичаєте тим, що й від них сподіваєтесь взяти, яка вам за те ласка? Позичають бо й грішники грішникам, щоб одержати стільки ж.
    Тож любіть своїх ворогів, робіть добро, позичайте, не ждучи нічого назад, і ваша за це нагорода великою буде, і синами Всевишнього станете ви, добрий бо Він до невдячних і злих!
    (Лук.6:32-35)

20. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

дорогі мої!

давайте за собою пильнувати. щоб нам бути в чистоті серця.
    щоб християни не ставали каменем спотикання для інших людей.
    щоб ми тішились з любові і вчились сприймати один одного, бути терплячими.

коли зменшиться серед людей кількість бійок - ХАЙ і СЛОВЕСНИХ, то, може, і таких прикрих подій як та, через яку я розпочала цю тему, поменшає.

а де твій аватар? :)