Біблія про сатану.

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 13 вер 2007.

1. Svjato

Svjato Well-Known Member

В мене на думці тільки одне - чому для штрихкоду, що є тепер усюди використали саме число 6 для розділу? В результаті на кожному коді чітко виділені три шістки... Могли би використати нулі, або одиниці. Зразу згадуються слова: кесарю кесареве а Богові боже! :sad:

2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Памятаю землетрус в Вірменії. Коли це було? В 1989?
    Тоді в Известиях був знімок машини в Вірменії. Номер АД-666.
    Хтось памятає?

• Подобається Подобається x 1
  3. Полковник

Полковник миється в бані

И Вы это как-то связываете с землетрусом?
    Как по мне - это не совсем разумно.

4. Svjato

Svjato Well-Known Member

Було після війни в Карабаху - напевно Бог ставив людей на місце...

5. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Не тільки Біблія говорить про Сатану, але й Сатана говорить про Біблію...
    За допомогою апокрифів, передань святих отців, смертних гріхів і багато чого іншого...

6. vovan 1963

vovan 1963 New Member

Помараранчева революція була створена Богом Ісусом Христом святим духом.наперодні її 27 жовтня 2004 р. було освячено Іваном їхрестителем.
    Сам ілля пророк Магомет :dntknw:воінство Мухамеда приймав в цьому участь, люди відкинули знак божий порахували що це не зверху дано тому буде марка 13,13

7. ABDURAKHMAN

Ні, помарачева революція це справа рук Сатани Диявола.

8. Forest

Forest Moderator

Наскільки пам'ятаю з універу, то такі імена нормативно пишуться з малої, як данина традиціям. Або забобон філологів :)

• Подобається Подобається x 3
  9. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

Доречі ніде в Біблії не пише тої історії про павшого ангела, змій і люцифер не були Сатаною, а слово сатана означає просто ненависть. Був правда в якихось Кабалістичних книжках ангел Самаель, то він дійсно канонічний, а всьо решта то байки про бабу ягу

детальніше можна почитати тут, де виділене слово сатана
    http://hghltd.yandex.net/yandbtm?qtree=028Angl8okqOQC32cVe%2Bi1Cpp362hf2F

10. ABDURAKHMAN

В забобони я не вірю і на традиції мені начхати.
    Чому з великої?
    Тому що він Один.

11. Зануда

Зануда така зануда

Відколи кабалістична література стала канонічною? Для кого канонічною?

12. Forest

Forest Moderator

ще слово "він" з великої забули :)

13. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

це слово не вживається в інтернеті трошки в іншому значенні
    http://lurkmore.ru/%D0%9A%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE
    тас само як "православно", "готично", "кошерно"

14. ABDURAKHMAN

ошбся однако...:haha:

15. vov66

vov66 Well-Known Member

Є різні версії походження слова диявол (синонім -сатана) і його значення.

8.44 Ваш отець ДИЯВОЛ; і ви хочете виконувати хіть отця вашого. Він був душогубом споконвіку і не встояв в істині, бо немає в ньому істини; коли говорить він брехню, говорить своє, бо він брехун і отець брехні. А як Я істину говорю, то не вірите Мені. «Новий Завіт», Євангеліє від Іоана.
    Тим не менше дам свою версію (в інеті такої не найшов): диявол - той, хто створює другий (фальшивий) світ на основі брехні. Або -другу (іншу) реальність.
    ди-яв-ол
    ди=два
    яв - наш матеріальний світ

"...Более всего Сатана боится правды, знания его тайн и их разглашения. Он тут же исчезает. И, наоборот, лжесвидетельствование, вместе с ним последующее человеческое страдание - это главный источник для существования Дьявола. Джерело

Доповнення: "Сатана" в Библии і Каково различие между словами - Сатана и Дьявол.

16. vov66

vov66 Well-Known Member

Зацікавило мене слово "нечистий" і його значення, походження.
    Заглянемо у Вікісловник
    Синоніми - диявол, чорт, біс. Про слово "диявол" я написав вище.
    Зрозуміло, що коли є не чисті, то є і чисті.

«…В основу названия "катары" легло греческое слово, означающее "чистые". Это название было дано им теми, кто восхищался простотой и строгостью их нравов, но сами катары никогда не требовали так себя называть, ибо были крайне скромны... Секрет их влияния заключался в том, что слова у них не расходились с делом, в то время как католическое духовенство поступало прямо противоположным образом...» Джерело

«…— О, це знамениті Катари, Ізидоро, або, як їх ще називають, — чисті. Люди назвали їх так за суворість їхніх вдач, чистоту поглядів і чесність помислів ...
    А Катари не брехали... Ніколи, за жодних обставин, за жодну, хоч яку високу, ціну…» Світлана Лєвашова «Одкровення»

Як все просто!!! Знову таки протиставляється правда і брехня.

Про катарів

17. vov66

vov66 Well-Known Member

З попереднього посту мене зацікавив вислів "синагога Сатани"
    Пошук в інеті:

«…Евреи, не желающие признать Иисуса, именуются «синагогой (или сборищем) Сатаны» (Отк. 2:9; 3:9)…» Джерело

«…проповедуя в домах собрания (бэйт кнессет, по гречески – синагога)…» Марк Абрамович «Иисус, еврей из Галилеи»

Тобто синагога означає зібрання, збори. А сатана, як синонім слова диявол, нечистий, означає брехню або неправду.

Іще, слово сатана дуже похоже на слово сутана. Потрібно правильно ставити наголос:
    «…А к Евгению просьба, когда говорит про сутану, говорить «сутАна», а не «сутанА», а то звучит как сатана…» Взяв тут
    Але прошу не путати одяг з брехнею.
    Є цікаве українське прислів'я - «Зверху сутана, знизу - сатана." Взяв тут

«…картина Боттичелли "Сцены из жизни Христа: Искушение Христа; Очищение прокаженного". В самом ее центре изображен храм, на крыше которого стоят Христос и искушающий его Сатана. Очень любопытно, что Сатана представлен здесь не в фантастически-сказочном виде (рога, копыта и т.п.), а как обычный человек... Он одет в монашеское одеяние, в его руках посох…» Джерело

Христос викриває Сатану: символічно зриваючи одяг (маску) і оголюючи брехню.

18. vseprav

vseprav Well-Known Member

інколи люди часто скидають свою відповідальність за вчинки на когось(мовляв сатана спокусив) і всі ці розмови мовляв який він там той сатана чи як виглядає чи числа якісь, то все бурна уява самих людей

а де твій аватар? :)