Біблія про сатану.

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 13 вер 2007.

1. D.M.

D.M. Well-Known Member

Відповідь: Біблія про сатану.

От якби трошки конкретніше, якщо маєте час, дуже цікаво було б почитати. Чи може джин мати брата? Чи може джин мати ім'я, повна версія якого містить слово "ібн"? Чи може джин мати батьків; коли так, то чи можуть вони померти? Яка тривалість життя джина? Чи може джин хворіти? Чи можна загратувати джина у пляшці? Чи може бути так, що інструментом для здійсненя чудес у джина є борода, яка стає недієздатною, якщо намокне?

2. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Пане Омаре, дуже дякую за відповідь і за Ваші дискусії тут на форумі загалом. Надзвичайно цікаво поспілкуватися з "інаковірцем", тим більше, шо виросла в 100% християнському оточенні і мало знаю про інші релігії.

Чи не могли би Ви детальніше пояснити заборону спілкування з джинами? Наскільки я розумію, добрі джини, вони, як ангели, охороняють людину і оберігають від злого, чи не так? В християнстві є, наприклад, молитви-прохання до ангелів і це Богом не забороняється. Чому ж такий момент не дозволений в ісламі? Будь ласка, поправте мене, якщо я в чомусь помиляюсь. Дякую :)!

• Подобається Подобається x 1
  3. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

Черешенько, ви помиляєтесь... в Ісламі моляться тільки Аллаху. вкінці салату, правда, треба привітатись з ангелами

4. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

QUOTE=D.M.]От якби трошки конкретніше, якщо маєте час, дуже цікаво було б почитати.[/QUOTE]
    Будь ласка, тільки в цьому питанні, я не дуже сильний, особливо не цікавився...
    Напевне може, оскільки вони, як і ми мають дві статті, то значить розмножуються, і нічого дивного, що в пари джинів буде більше ніж одна дитина...
    Може, в слові "ібн", нічого дивного немає, це перекладається як "син", наприклад Віктор ібн Андрій Ющенко.
    Так джини мають батьків. І померти вони можуть, але як це відбувається зовсім не знаю...
    Зовсім не знаю :sad: Але набагато більша ніж в людини точно...
    Сумніваюсь... В них же зовсім не така природа, як в нас... І матеріального тіла в них немає(в нашому розумінні), хоча за певних випадків вони можуть його набути...
    Незнаю взагалі, чи можна джина загратувати...
    Та ні, це вже повністю казка ;)

Додано через 2 хвилини
    І Вам дякую, Черешенько! Мені набагато більше подобається, спілкуватись саме в такому ключі, а не ті постійні дискусію, коли ми так або інкше, ображеємо релігійні почуття інших людей, потім вони ображають наші, після чого утворюється замкнуте коло, з якого не так і легко вийти...
    Джини, набагато могутніші людей, і коли людино, що ще не окріпла, в Єдинобожжі, поспілкується с таким джином, то є дуже великий шанс, що вона почне вважати цього джина, добрим богом, або доброю богинею... Відчуваю, що протягом віків таке, вже не одноразово відбувалось...
    Ні ні янголи, то само собою... Добрі джини, вони поклоняються Єдиному Богу, роблять добро іншим джинам, то намагаються, що б людині нічого не заважало виконати наказ Бога, про заборону з ними спілкуватись...
    Вже абсолютно правильно зазначила, Redhotchilly, ми свої молитви звертаємо виключно, до Аллага, а янголам, окрім того немає сансу молитись, оскільки вони з нашого віровчення немають свободи волі, і виконують виключно те що їм наказує Бог. Ініціативи вони проявити не можуть...

Будь ласка! :)

Додано через 5 хвилин
    Дякую, Ви праві, тільки зазначу, що існує секта хабашитів, яка молится ще Пророкам (мир їм всім)

• Подобається Подобається x 2
  5. Redhotchilly

дякую, що поправили.
    я більше читала про суннітів..

якшо знаєте добре англійську можу вам дати дуже гарні лінки

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Згадався випадок з армії. Зустрічає мене полковник і питає: Гдє етот ібн связіст прапорщик Конопацкій? Що означає ібн связіст?

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Шановний Омар Люлька,але все ж таки джин це дідько,чи ні?

8. Омар Люлька

Мені здеється, це він так матюкався ;)

Додано через 50 секунд
    Поганий, так...

9. Romko

Romko Дуже важлива персона

А,як же східні казки про джиннів:"Алладін" і інші?

10. Омар Люлька

Дякую... Але, англійську знаю дуже слабо...
    Щодо Ісламу, то я якщо щось незнаю, то можу в братів спитати, з грамотними спілкуюсь так, і ще грамотнішими по і-нету...
    Одного такого хочу сюди запросити, та він однєкується, що українську мову не розуміє... Що ж хай уче :)

Додано через 1 хвилину
    Казки, не завжди будуються, по ортодоксальному вченні... Там є місце народній творчості...

11. Redhotchilly

може буде комусь цікаво послухати... це дискусія Шейха Ахмеда Дідата з американськими солдатами(1993)...
    там і про сатану, і про Біблію, і про Ісуса Христа... дуже багато цікавих речей дізналась

http://www.youtube.com/watch?v=gQnfOWhuras

12. сотник

сотник Well-Known Member

Библия, (в настоящей гилке- "Евангелия") есть одновременно ключ, замок и дверь к Богу и Истине. Войдем ли мы в эту дверь?

"Тьма- это отсутствие света, ....., зло - это отсутствие добра. И в наших силах сделать, чтобы добро в наших душах перевесило".

Согласен. Но...
    Свет- это отсутствие тьмы, ...., добро- это отсутствие зла.
    В природе, во Вселенной есть и тьма, которая поглощает, "пожирает" свет....

В человеке, в душе они всегда вместе? Или только пока?
    Или мусор- зло нам кто-то заносит (Сатана)?

PS. Лет двадцать назад приобрел и Коран. Из уважения.

Додано через 46 хвилин

Пытливого человека подстерегают соблазны. Многое он, помня о своем Иисусе Христе, сразу, без сомнений отставляется в сторону.
    Но есть то, что не возьмешь руками. Что можно услышать от людей, имеющих опыт "зазеркалья". Не только услышать, но и увидеть.

Гойя Франсиско Хосе де (1746-1828), испанский живописец.
    Наверное это невозможно, но вопрос возник сам собой.
    Знаком ли Уважаемый Шейх Ахмед Дидата с творчеством (всем) великого Гойи?
    Если да, то не встречал ли он, если не он, то люди его круга, нечто такое, что в точности соответствует одному из его- Гойи рисунков?

Допускаю, что вопрос в пустоту.

13. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

можна - джин у пляшці, запечатаній печаткою Соломона ;)
    всі відомості про джинів, як і відомості про ангелів-хоронителів, чортів та Антипка - узяті з казок ;) Це - фолькльор - або художня література - як вам більше до вподоби ;)
    --
    На всі поставлені D.M. питання (крім хвороби джинів) - є відповіді в ісламській міфології та відповідному фолькльорі ;)
    --
    Ви читали таку срашенно сороміцьку та непорядну "1001 ніч"?

14. D.M.

D.M. Well-Known Member

Дякую, Омаре, за інформацію про джинів.

Трохи читав. І щодо непорядності, то, між іншим, впадає в око відмінність мусульманського мислення від нашого. Час від часу якийсь герой спокійно розповідає, як він когось убив по ходу своїх пригод (зовсім невинного, просто так склалося, щоб самому вибратися з халепи). Тим паче нічого поганого не вбачається в тому, щоб попросити джина перенести ні в чому не винну людину на ніч кудись у холодний підвал. Крім того, в жінок ніхто нічого не питає, з ними одружується той, хто завоює таке право.

Але все це - офтоп.

15. Redhotchilly

:no: ви судите про Іслам по "1001 ночі"?

читайте Куран і Хадиси...

Додано через 7 хвилин
    http://www.watchislam.com/videos/index.php?catid=15

16. D.M.

D.M. Well-Known Member

Не претендую на повноту таких суджень, але щось у цьому є. Воно стосується скоріше навіть не ісламу, а ментальності народів, у яких поширений іслам.

17. Redhotchilly

справжні віруючі мусульмани дуже мирні люди...
    То велика помилка наприклад, говорити, шо я не люблю мусульман, бо, наприклад, чеченці - такі-сякі.. АЛЕ в чеченців, крім ісламу, існує повно неписаних "законів гір"...

то так, один з прикладів

18. Forpost

Forpost Стоїк

Люди складні повірте мені на слово

19. Redhotchilly

мені здається, шо всі "гірські" народи складні...
    наші гуцули так само дуже гонорові)

20. Омар Люлька

Звідки у Вас, ці данні? ;)
    Ні, щось намагався, та вмене нічого не вишло, навіть до "сороміцьких та непорядних" місць не дійшов :sad:

Додано через 19 хвилин
    Вже цей момент, показує, що мислення це ніяке не мусульманське... Мусульмани будуть всяко уникати спілкування з джином... От Вакула літав на чорту, але ж ніхто не буде цей момент асоціювати з "християнським мисленням"... казка вона і на сході казка...
    Нью Шреку, так то Ви, чи Пупер в Чечні були?
    А чеченці чудовий народ, все таки непотрібно забувати, що вони пережили дві тяжкі війни (остання й досі йде), в яких було знищенно приблизно, четверть населення...
    Одного, такого "складного", я все хочу на Форум запросити ;)

а де твій аватар? :)