Безпека дитини в авто

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем Zoryanazirka, 30 тра 2007.

1. Vlodek

Vlodek Well-Known Member

Відповідь: Безпека дитини в авто

Нічого надзвичайного.
    Отримав дуже сильний удар в лівий бік ( Тойота, швидкість >100 км/год, гальмівного шляху немає). Я повертав наліво, той вар'ят вирішив по зустрічній мене обійти- переді мною проскочити. Жінка вилетіла на дорогу, обійшлося синяками. Мене відкинуло вправо, на її місце. Місце водія и заднього лівого пасажира в нашій машині було .... як зм'ята консервна банка. - А я лише троха пошкодив ноги. Був би прив'язаний - зараз би не писав .
    До речі, люди в тій Тойоті теж вижили, хоча і були не прив'язані. Та й ще до того ж подушки в нього не спрацювали. Як водиться, головами вибили лобове шкло і вилетіли на дорогу. Водій Тойоти взагалі через хвилин сорок прийшов до свідомості, і навіть на ногах стояв. Син його отримав сладну ЧМТ, але залишився живий, і навіть через пів-року я його бачив - ніби оклигався, на інваліда не схожий був.
    Взагалі, НМСД, в місті, де швидкості невеликі, імовірність постраждати від бокового удару вища. А на трасі, коли їдеш 160-180 км/год, при лобовому ударі не врятують ні ременяки, ні подушки, а тільки Божа воля.

2. jozya

jozya Active Member

Моя сестра цього року потрапила в дтп на 2-ому місяці вагітності і ніби передчуваючи перед тим "уболтала" водія також користуватись поясом (вона завжди користується). Удар був на досить великій швидкості у маршрутку типу "Богдан", яка розверталася із правого крайнього ряду через подвійну суцільну (вул. Стрийська на виїзді). Машині повністю знесло перед (VW Touareg), розвернуло і викинуло через три полоси на дорогу із протилежним рухом (добре, що тоді всіх машин з цього боку тримав світлофор). Якби не пояс - вони б вилетіли через лобове. Удар прийшовся на її сторону. Про подушки забула - спрацювали. В неї потім ще довго болів той пояс (чітко по тілу, де тримався).

3. Ольга

Ольга Well-Known Member

це дивне твердження...
    звичайно, що в Таврії ремні лише шкодять, але у інших машинах варто прищеплюватися!!!

4. Vlodek

Vlodek Well-Known Member

Це лише моє особисте переконання, обгрунтоване власним досвідом.
    Без претензій на правильність.
    Дякувати Богу, вже 12 років не було нагоди перевірити, чи я правий. Щоб ще 12 не було...

5. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Дійсно, твердження дивне, але є багато людей, які так вважають. Мають на то повне право.

Особисто я катаюся лише з ременем. Вже звик, як не пристібнуся, то ніби чогось не вистачає. По-перше, штраф не маленький;) ; по-друге, так таки, на мою думку, безпечніше. Коли переписував наші права на німецькі, цю думку мені якраз дуже в автошколі сформували(при переписі всеодно мусиш перездавати і практику і теорію наново). Навчальні фільми показували, про користь пристібування. Креш-тести різні, грунтовні дослідження, реальні фотки з місць аварій і т.д. і т. п. :scare: :eek:

Короткий зміст такий: при аварійному гальмуванні вже при 30 км/год.(!) непристібнутий пасажир може отримати легкі травми і забої, а дитина й поготів. В це, у принципі, таки дійсно важкувато повірити, 30 км - то ж як слимак повзе! Але факт. Ну і при кожному додатковому кілометрі швидкості небезпека зростає в геометричній прогрессії...
    Заради об`єктивності слід зазначити, що рятує деколи якраз і тоді, коли людина не пристібнута. Різні аварії бувають. Але ймовірність десь на рівні 5% зі 100, точно вже навіть не пригадую. Це скоріше вийняток, який підтверджує правило.

• Подобається Подобається x 1
  6. Ума

Ума Well-Known Member

Я по місту у Львові не пристібалася, а як вже виїзджала з-за міста (навіть Брюховичі), то одразу пасок одягала. Інколи пасажири, які вперше зі мною десь їхали, все мовчки розуміли (мо думали, що з мене водій кепський) і собі теж прищіпалися. В принципі, я боялася, що у випадку чогось мене подушкою заб"є.. і чоловік постійно сварився, щоб на трасі я пристібнута була.
    Хоча я за те, щоб таке правило було обов"язкове для всіх. У нас вже на підсвідомості, як тільки перетинаємо кордон України, то автоматично і пасеки і світелка вмикаємо ;)

Пригадую, якось ми поїхали в Устрики на лижі. Перетнули кордон і нас зупиняють поліцаї і кажуть - "пасеки і світелка"! Ми вибачились чемно і сказали, що виправимось - нас відпустили. В той день їдемо назад і знову проїзджаємо біля них і їдемо так помало і показуємо, що пасеки защіпнуті, махаємо їм рукою, а вони нас зупиняють і кажуть, а світелка де? :):) Таки і того разу відпустили :) Файні дядьки були :)

7. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А я з-за океану приїжджаю зі звичкою прищіпатися. Десь з тиждень спрацьовує автомат, а потім відвикаю. Доречі у деяких авто подушки не спрацьовують якщо пасок не запнятий.

8. Ksani

Ksani Well-Known Member

Мене в автокріслі не влаштовує те, що дитина після року у ньому а не може змінити положення тіла, змушена постійно сидіти:sad: При довгих подорожах це дуже важко, вам не здається? Я в дитинстві багато подорожувала з батьками, то перші годину-дві роздивлялася краєвиди, а потім валялася на задньому сидінні або спала. А в автокріслі дитина буде спати сидячи?

9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А у вас крісло не регулюється? Повинно регулюватися до напівлежачого положення. Крім того, не варто сильно затягувати паски, аби дитина вільно почувалася. Я малому не затягую, то він сам може з них вилізти, якщо захоче, але добре знає, що під час їзди не можна. Зате при кожній зупинці (для заправки чи перекуски) лізе на переднє сидіння. :)

10. Ольга

Ольга Well-Known Member

наше крісло з сидячого ледь перегинається назад. Тобто дитина трохи під кутом сидить.
    Спить добре, хоча іноді голова дуже висить :sad:

11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Для того ми використовуємо маленькі подушечки. :)

12. Zoryanazirka

А ми з чоловіком обрили весь салон мого авто в пошуках "кнопки" - так щоб виключити передній airbag. Так і не знайшли. Індикатор є, а кнопки нема хоч ти трісни, а інструкція на німецькій мові. Довелося дзвонити на сервіс, де сказали що він спрацьовує лише тоді, якщо на сидінні є хтось важчий як 14 кг.

13. Ума

Ума Well-Known Member

Ваш бобасик з карсітом певно вже більше важить :)

14. Zoryanazirka

Потім до 21кг (вроді, точно не пам"ятаю) він має спрацьовувати тільки на 30% :)

15. Ascorbinka

Ascorbinka Well-Known Member

Безпека дитини в авто ... а як щодо безпеки дитини від авто? Трохи не по темі, але не хотіла відкривати нову тему ... В нас сьогодні трафунок стався... внаслідок аварії одну машину розвернуло і вона врізалась на наше подвір"я (власний будинок)... знесло частину огорожі, вишню, зупинилась на грушці (машина майже повністю стояла в нас на газоні):no: ... Добре що весь ранок падав дощ і я з малим сиділи в хаті, а то завжди там бавимся...
    Серед форумчан багато спеців різних галузей, то може є і такі що знають, куди слід писати заяву/прохання/вимогу, щоб поставили захисні стовпці на тротуарі? Будинок знаходиться на перехресті, і аварія такого роду вже не перша ... до сусіда вже 3 рази автівки заїжджали "погостювати"... Страшно стало, бо як уявила що могла стояти моя дитина:scare: І наскільки реально добитися захисної огорожі? Чи простіше самим поставити??? Чи не буде претензій, якщо самі поставимо? Дякую за любі варіанти.

P.S. розумію, Броди не Львів, але інстанції одні і ті ж ...

16. Forest

Forest Moderator

А може та вишня росла, щоб врятувати людське життя? Бетонні стовпи не такі м'які....

17. Ascorbinka

Ascorbinka Well-Known Member

та я також про то думала... повезло шоферу... ще повезло, що по тротуару в той час ніхто не йшов ... як на таке ДТП - то супер, що всі цілі/неушкоджені. Але на майбутнє страшно...

18. Vetta

Vetta Well-Known Member

На кріселко можна пеленочку встиляти перед тим як садити дитину і парити не буде...може вигляд втрачається але пеленку можна вшити з гарної тканинки, тай зручність важливіше...В шкіряному салоні наприклад теж сидіти в жару важко...як їдеш по 500км то годі всидіти...А ремні то повинні ввійти в звичку і все...мені з ними зручно наприклад.

а де твій аватар? :)