у мене зачарований круг. Гавкнуло два холодильні апарати: холодильник дома і кондюк в авто. З холодильником вирішую через гарантію, а з машиною поки тупикова ситуація. Був на сервісі КІА, шляк би той сервіс трафив... Півдня порпалися в машині і ось висновок: або клапан, або компресор. Ну так, по суті там більше нічому ламатися. Одне дороге, друге ще дорожче. Ведуть себе як справні: компресор крутиться (мех. привід), стружки нема, масло є, а клапан щолкає, як подати 12 Вольт. А не холодить. Шо за фігня? Хто підкаже?
Роки три тому мав проблему з кондиціонером. Знайомий порадив заїхати на Зелену, розповів як туди попасти. Хлопці перевірили, знайшли причину. Був перетертий шланг. Запропонували ремонт за 700 грн., але я не мав при собі стільки грошей і в цей день не ремонтував. Так за перевірку навіть грошей не взяли. Потім шланг вдалося зробити, замінив сам. Заправка кондиціонера тоді коштувала 250 грн. Щоб довго не пояснювати де то є, маєте фото з гугла.
Тягніть в майстерню, або викликайте майстра. На форумах тільки шукають куди можна завезти, або поради що недобре зробили. 80% ймовірність, що глючить давач температури, 19% що глюк в "мозгах", 1% що ще щось. Визначається замірами і замінами. Та був один екстрасенс, але поскупився заплатити за рекляму, і адмін його розкусив )))) -Де твоя теща? -Як де? В Мінську. -Ага, хороший холодильник, вмістимий ))))) Миху, та кіко там того літа? З цього моменту детальніше. Що клацає? Ви клапанів не повинні чути. Муфта клацає? Та ще трохи є. Пружинки на перепускному можуть, виробітка на корпусі що не дає герметичності. Угу, розрослися трохи за пару років. Там на мапі поганенько видно. Якщо їхати від авторинку на Зеленій в сторону кільця, то через 50-100 метрів по праву сторону заїзд до них. Там була недавно табличка на заїзді. Був ще толковий хлопака на Трускавецькій (50 м від Стрийської), але казали що вже десь переїхав. Завтра буду крутитись в тому районі, якщо хтось буде, то розпитаю
клацає клапан. я так розумію, що цей клапан або блокує, або пропускає охолоджувач. Подав 12 вольт - клацнув, забрав 12в - клацнув. Так має бути. Він включає всю охолоджувану систему кліматконтролю. Подача 12 вольт була від бортового компа. Потім відєднали від від компа і подали напряму з акумулятора. Клапан клацає. Ніби все нормально.
хто розбере? я - не проти. Я готовий і купити, але тре бути певним, що то він, бо там не повертають. компресор не знаю який. Оптіма КІА.
Не зовсім так. Там муфта, що під'єднана послідовно через датчик тиску. Нема тиску, вона не клацне, відповідно не буде крутити вал компресора. Тиск який показало при відключенні і включенні? Рік випуску? Де були, хто що казав? З наступного тижня постараюсь підсобити
Я не спец у тому всьому. Кажу те, що чув від майстрів. Нема там муфти. Раніше ставили, а тепер не ставлять. У нових мерсах, фольксах, бмвухах - нема, нема і у Оптімі. Там є компресор, який приводиться в дію механічно - шків+ремінь і до двигуна. А з електрики є лише клапан на 12 вольт. Все! Компресор, який крутиться постійно, бо інакше він не може, має механічний запобіжник. Якщо компресор гавкає - клинить, спрацьовує той запобіжник і тоді в маслі того компресорв появляється алюмініва стружка - ознака кирдику компресора. Натомість що ми маємо? Масло чисте, стружки нема, вал крутиться вільно. Клапан по звуку ніби спрацьовує. А холоду - нема. машині рівно 3 роки.
Я був ще на Шевченка 311. Нормальні хлопці там. Але тре підставити і переконатися... а нема що підставляти.
Ага, є, є така буква. На Сеаті в знайомого теж такий стояв. Пошарюсь між колишніми колегами на наступному тижні, може щось підсоблю
ВСІМ ПРИВІТ,... маю 2 питання до ВСІХ майстрів по річному Сам_сунь RL48RR і купа букафф,- 1 щось в нім трищит-гримит-тарахкоче "одним словом" видає такі звуки, що якшо з непривички можна обіср*тись або заікою стати..) - що це ?? я можу зрозуміти теплові звуження-розширення, но не так голосно... і 2,- мав в хаті щось на_кшталт БК(борткомп) простенький темп+напруга+годинник.. раді цікавости думаю провірю чи бреше табло хлодувки,- закинув в ХК,- все чітко, а от в морозилку, то стає цікавіше,- морозить до 24* хоча виставлено на 18*, вимикається, і стоїть півтора год поки не піднімиться до 0*, а далі запуск, знову -24*, і до 0*.. -- хіба так має бути ?
Прошу, Picasso, привести факти вимоги адміна, щодо оплати за нібито рекламу. Якщо таких фактів не буде, тоді я маю всі підстави рахувати Вас, як то легше висловитись....брехуном та наклепником. Нажаль, Ваша хвора фантазія, не лише заважає продовжувати дану тему, але буде шкодити користувачам форуму, що будуть задавати питання. Не обов"язково бути екстрасенсом, щоб побачити майбутні відповіді Picasso, накшталт: "Тю-у-у, раз плюнути. ))) Як казав мій дідо:- я не гінеколог, але подивитись можу )))). Пошарюсь між колишніми колегами, може щось підсоблю", а якщо користувач буде просити більш детально висвітлити питання, Picasso буде розповідати анекдоти. На мою думку, користувачі більше знали про техніку, ніж Picasso. Буде дуже дивно, якщо хтось довірить техніку людині, яка вміє лише шаритись та давити тарганів на клавіатурі. Будьте обережні. P.S. Групу підтримки Picasso, прошу мінусувати мій пост по черзі, не поспішайте - всі встигнуть.
Прошу вельмишановного пана не кіпішувати. Є така поговірка -"Інструкція- це така книжечка, котру читають, коли уже все поломано". То ж саме можна пристосувати до читання декотрими відвідувачами "Правил форуму" і бажанням зекономити на реклЯмі. Я ж не проти )))) Навіть знаю про існування дорожніх знаків для таких рахувальників ))))) О, а такі повороти дивують містера всезнайку? Я жива людина, і не кремпуюсь від того, що не можу знати все. Ото ж бо й воно. Різниця тільки в тому, що я не пропоную відвідувати сторінки конкретної фірми (навіть під наївним прикриттям), і є прихильником того, що техніку, в котрій жужить жужалка чи пищить піщалка ...., потрібно показувати майстрам, які дають свої контакти і платять за рекламу на різних сайтах. А Вам звернули увагу на те, що Ваш нік співпадає з назвою фірми, на яку Ви постійно кидаєте лінки. В т.ч. звернув увагу адмін форуму !!! Судячи з кваліфікації сушити азотом контури , співпадіння ніку та назви фірми і було висунуте припущення, що працює дешевий сеошник. Зауважте, припущення кинув теж не зовсім я ))))))) Я ж звернув увагу, щоб були обережними, тому що сушарі азотом, як правило, це люди без спец освіти. Я таких називаю "дресировані мавпочки". Їм показали процедуру, і вони нею користуються не заглиблюючись в сам процес, для чого то робиться. ))) Не перебільшуйте. По перше, в мене нема групи підтримки, по друге товариство на цьому форумі достатньо добродушне і з почуттям гумору. І я не винен в тому, що у Вас почуття гумору присохло, та можу лиш поспівчувати ))) Миху, дякувати зарано. Проблема, ніби, відома всім але ніхто не береться вирішити просто. Засідання клапанів пробували справляти, але не вилікували. Розкришення запобіжної шестерні не завжди дає стружку. Це з того, що вдалося дізнатися. Рецепт у всіх один- міняти в зборі, розбирати не хочу. Питання тільки в тому, де його замовити.
Не филюйтесь, а то щось плутаєтесь вже з тегами )))))) Слідкуйте за подіями 1. Ваш нік і назва хвірми, на яку Ви постійно посилаєтесь схожі - факт раз 2. Реклама на форумі платна. Читали пункт 4.3?? Вам в т.ч. адмін робив зауваження- факт два 3. Вам зробили зауваження, що Ви сушите системи азотом, що само по собі невірно - факт три На все це Ви піднімаєте дикий вереск, що Вас незаслуженно абижають. Осперечайте три вище наведені факти, і я вибачусь. Щоб погрожувати качайте біцуху і дресируйте мозги, а то крім дитячого верещання більше ніц не наблюдається )))))
Отримати вибачення від брехуна? Дякую, але мені це не потрібно. Ваше вибачення не буде коштувати ломаної копійки. 1.Мій нік і назва фірми схожі? А Ви схожі на людину, яка вчора пограбувала банк, позавчора вирвала сумку в старенької бабусі на Личаківській, минулого тижня підірвала заправку WOG. Терміни "схоже" та "здається" залиште гадалкам. 2.Адмін слідкує за дотриманням правил на форумі та має право будь-кому давати зауваження. Проти зауважень адміна я нічого проти не маю, оскільки його відношення кардинально відрізняється від Ваших домислів та брехні. Хоча можливо, така вже Ваша вдача - як моська шаритись по форуму та створювати конфлікти за можливість отримати додаткову личку чи медальку. 3.Цей пункт не має відношення до псевдо реклами та Вашої брехні, проте ще раз доводить, що Ви відноситесь до категорії "спеціалістів" які готові літрами заливати спирт в холодильний агрегат та здивовано верещати при слові "азот". Для мене це зрозуміло, оскільки процес для Вас не відомий. А якщо Picasso щось невідоме, він або йде шаритись або заперечує всіма можливими методами. Picasso, не живіть чужим розумом. Хоча, брехунам непевно все рівно, вони вміють лише переповідати. P.S. Picasso, Вам вже погрози ввижаються? Мені більше Вас шкода, ніж будь-кому на цьому форумі. У своєму пості я писав за "вдячних клієнтів", яким будете псувати техніку. Ви просто навчіться говорити правду людям і відмовляти у разі відсутності досвіду. Все у Вас добре не переживайте.
гггггг ))) Злив зараховано. А дитяче верещання підтверджує, що я попав в саме яблучко. )))))))) Лоли ще не перевелись ))) Нагадати, що писав адмін форуму? Та сушіть собі на здоров'я. Якщо за стільки часу не вистачило мозгів, щоб дочитатись, ну то хто Вам вчитель?! ))) Ви навіщо це вставили в підпис? )))) Чи вставляли не читавши? Чукча нє чітатєль, чукча пісатєль ))))))) Я прочитав, тому припиняю суперечку )))) З.І. Мої співчуття родині і "вдячним клієнтам". Мамі скажіть, нехай покаже Вас психологу, оскільки перевиховати самій вже не вдасться )))))
Picasso, Ви дійсно такий недолугий чи Ваш екскрементНИЙ гумор вже вичерпався? Чому Вам весь час потрібно підказувати, що робити? Невже не розумієте, що Вам потрібно принести вибачення не мені, а користувачам форуму, що задавали питання в даній темі. Оскільки, Ви нахабно та безпідставно, дозволили собі вважати їх "мертвими душами" (пост #48). Саме з цього Вашого посту розпочалась суперечка і буде логічним, якщо Ваше вибачення її завершить. P.S. Ніколи не переходьте у сварці на родину та батьків - дружня порада. Я безперечно прислухаюсь до Вашого прохання відносно візиту до психолога. Нажаль особисто Вам, допомога психолога не потрібна - Вам лише до психіатра. Оскільки Ваш постійний сміх без причини .... дає підстави для роздумів спеціалістам з Кульпарківської. Хоча можливо, це просто у Вас руки трусяться та ставлять ))))). Шкодую, що раніше не додав у підпис вислів, що подіяв на Picasso, як "стоп-кран".