Дякую за пораду. Це знизить вплив температури повітря камери на роботу датчика та зафіксує датчик на стінці. А як можна запобігти зволоженню датчика конденсатом? Чи вологість для датчика не є проблемою?
Звичайно є проблемою. Тут у пригоді стане термоусадка, яку можна придбати у будь-якому магазині радіоелектроніки. Головне купити дорожчу термоусадку з клеєм. Приблизна ціна 7 грн.
Ви маєте на увазі термоусадну трубку, чи щось інше? Якщо це трубка, то є ризик фатального перегріву датчика під час нагрівання трубки. Та й трубка таки не ковпачок, одна сторона залишиться відкритою. А що таке термоусадка з клеєм? Де там має бути клей і для чого?
Так, саме термоусадну трубку. Після того, як помістити датчик в трубку, остання нагрівається з обох сторін. Від нагріву кінці трубки звужуються та з трубки виділяється клей і закриває отвори. Раніше нагрівав феном для паяння радіодеталей, а зараз запальничкою провожу таку маніпуляцію. Довжина трубки повинна бути на 3-4 см. більша від довжини датчика, тобто зазор з кожної сторони буде 1.5-2 см. Звичайно, перегрів можливий, особливо коли робите вперше. Якщо є сумніви, що перегрієте - краще цього не робити.
Морозильна камера Electrolux EC3201AOW. Скажіть будь-ласка я планую розмістити морозильну камеру в гаражі але зимою зовнішня температура може впасти там до 0 градусів. Чи можна експлуатувати морозильну камеру в таких умовах.
Кожному холодильнику чи морозильній камері відповідає свій кліматичний клас, що визначає умови експлуатації. Тобто виробники визначають максимальні температури зовнішнього середовища, при яких буде забезпечуватись нормальна робота холодильника чи морозильної камери. Якщо говорити про стандарти, то виділяють чотири кліматичних класи: N - нормальний помірний клімат, температура зовнішнього середовища від +16 до +32°С SN - холодний помірний клімат, температура зовнішнього середовища від +10 до +32°С ST - вологий тропічний, температура зовнішнього середовища від +18 до +38°С та висока відносна вологість. T - сухий тропічний клімат, температура зовнішнього повітря від +18 до +43°С Тому експлуатувати холодильник на балконі або гаражі при температурах, що виходять за межі норм вказаних вище виробник не рекомендує. Кліматичний клас Вашої морозильної камери SN-N-ST-T, тобто температурні межі екслпуатації від +10 до +43 °С
Доброго дня!! У нас проблема з холодильником. Ми виймали ковбаску з морозилки і відколупували її ножем і пробили низ морозильної камери.. хоч там щилинка 7 мм але холодильник перестав морозити.. Скажіть, будь ласка, чи наш холодильник підлягає ремонту?
Вдарте мене по пальцях, і можете звинуватити в параної, але , здається, останні дописи запитує і відповідає одна і та ж людина. Нє? Ну дуже схожий стиль написання і видумані проблеми. Ковбаса не може настільки примерзнути до площини, щоб її віддирати ножиком. Хіба що попередньо залити водою. Плюс до всього щИлинку хтось вже заміряв штангель циркулем По темі, на всяк випадок Проблема складна. Товщина стінок і матеріал капіляра вимагає добре покопотіти. Візьметься не кожен майстер, а ще меньше майстрів добре залатає. Спробуйте знайти "Техномікс" на Пасічній, або "Лінда" на Миколайчука. Порадьтесь по телефону з ними
ну по-перше: проблема абсолютно реальна, по-друге: примерзло не до площини, а до фаршу, і ніхто нічого водою не заливав! Розмір щілини діаностували "на око" узгодивши з "експертом" з виймання ковбасок..І хоч пригнічені станом нашого холодильника, всеодно велике СПАСИБІ!!
Ситуація дійсно складна. В першу чергу проводиться ліквідація дірки на випарнику. Складніше буде ліквідувати, якщо пробили наскрізь. Методи можуть бути різні: аргонно-дугове зварювання чи пайка припоєм. Далі потрібно буде видалити вологу з системи, в крайньому випадку знадобиться не один фільтр осушувач. Як на мене, ось ці майстри проводять якісно ремонт холодильників у Львові. На Зеленій майстер непоганий є, але телефон не можу зараз знайти. Ще раз зазначу, що ремонт складний і не дешевий. Оскільки, якщо робити толково, крім фільтрів потрібно буде замінити повністю масло в мотор-компресорі, осушити систему азотом та перевірити випарник на присутність корозії. Все вищевказане відноситься до холодильника випарник якого, можна демонтувати. Ремонт випарника, що знаходиться в запіненій частині (тобто випарник не демонтується), можливий та доречний лише після оцінки майстром характеру пошкодження.
Насмілюсь запитати, а фільтрами будете осушувати фреон, котрий уже витік? Скромно ))) Ніц не скажеш. В мене був колись колега, який теж жартома любив сказати:"Як сам себе не похвалю, то цілий день як обісp@ний хожу". Враховуючи що нік дописувача і рекомендована хвірма ідентичні Не потрібно було писати цього, або не писати що тоті вищезгадані майстри файно ремонтують. По-перше, вартість фільтрів буде дорожче ніж замінити хладагент в такій бздюліні, як холодильник. По-друге, якщо їх декілька, то куди і скільки стягнете старий фреон По-третє, азотом сушать тільки нуби, а ще деколи беруть закись азоту (веселящий газ (рос)), тому що легше купити. Насправді азот використовують для запобігання окислів при пайці міді (не силуміну чи алюмінію), для опресовки і для підриву вакууму в великих системах Тому судячи з усього, я таких майстрів оминав би
Picasso мені здалося, що я зрозуміло написав. Але особисто для Вас розпишу детальніше. 1. Фільтр осушувач, вбирає вологу з системи. Коли пробили камеру в систему попала волога, оскільки наморожений лід розтанув та перетворився на воду. Якщо вологу не видалити, потім буде забиватись капілярна трубка. 2. Контактна інформація не моя. І вихваляти себе не збираюсь. В даній темі надає лише поради. 3. Одна справа - коли людина питає поради, а інша - якщо вибирає цитати з інтернету та на їх підставі дискутує про принцип роботи холодильника. Picasso абзац Ваших роздумів про азот, фільтр осушувач та стягнення старого фреону залишу без коментарів.
Безкоштовні поради з ремонту холодильників:лямпку викрутити і поміняти на нову ,не помогло -вийти на вулицю і покликати двох аліків : вони безкоштовно миттєво занесуть льодувку на металлобрухт
Можливий і такий варіант. Але на металобрухт холодильники приймають після того, як з корпуса видалити весь пластик, пентан, скловату і т.д. Якщо не помиляюсь, раніше утилізацію холодильників проводила фірма на Левандівській 1А.
Насмілюсь нагло і невиховано набисати БУ-ГА-ГА, гомеричний сміх... Перепрошую, якщо образив. Ніколи не розказуйте людям про такий метод осушення, а то засміють. Єдине що в цьому правда, то фільтрами довловлюють залишки вологи/кислоти ы що капылярка може замерзати. Для початку, вивчіть будову фільтра, його начинки і принцип роботи тої начинки (що саме і скільки вона може вловити) Для Вашого ж блага і спокою клієнтів. 1.Ви дали посилання на сайт aldo-holod.com.ua, що там є хороші ремонтники 2.Там світиться назва "Аldo-Нolod ремонт побутової техніки" 3.Ваш нік Aldo Хтось зі здоровим глуздом, поправте мене якщо то не одне і те ж ?! А після посилання починаєте нести бздурню про осушення азотом і фільтрами. Я собі уявляю вартість такого осушення )))) "Тренируйтесь на кошках" (с) "Операция Ы" Ех, якщо не важко то, все ж таки, поправте де я неправий. А то мало лі... Нє? А раптом щось я почерпну новеньке, а може й не я
Я вийшов з того віку, щоб мене це образило. Азот використовують у ремонті побутових холодильників, автокондиціонерів, холодильному обладнанні для пошуку місць витоку фреону та для сушки системи. Засміють тих, хто використовує кисень для вищевказаних робіт. Якщо у Вас є свій метод - буде цікаво почути. Враховуючи те, що Ви вказуєте на високу ціну просушки азотом, зрозуміло, що Вам дана операція не відома. Про це вже написано було вище. Одна справа - коли людина питає поради, а інша - якщо вибирає цитати з інтернету та на їх підставі дискутує про принцип роботи холодильника.
Тихо, тихо. Розслабтесь, випийте кави, закуріть цигарку.... Давайте потихеньку, в дискусії, будемо доходити до висновків і тверджень. Поїхали? Ще раз уточнимо. .... і третя справа, коли хтось вказує - обережно, маєте справу з дилетантом, тому що сушить скраплену воду і вологу азотом і фільтрами. Це явний признак початківців (17 років назад я теж "сушив азотом" і всім розказував з розумно-напускним виглядом, це не страшно, приходить з досвідом ). І знову по колу, чи то спіралі? ))) Опустив опресовку, для скорочення суті і ясності. Тепер поясніть сам процес (фізичний/хімічний), яким чином азот сушить. Зрозуміло, зрозуміло.. Ще раз повільно і вдумливо розкажіть будову фільтрів, про принцип роботи та характеристики наповнювачів. Надіюсь, уже підчитали? Чи ні? Тоді робимо висновок, наскільки це допустимо О, частинка проблеми уже є ))) Я добавлю: А ще будуть намиви міді на валах і клапанах компесора, а також роз'їдатись ізоляція обмотки двигуна, оскільки компресори герметичні Що з тим буде робити шановний пан, любитель осучувати азотом? Нє, не відомо. А що то таке? Де лежить? Де можна помацати? )))))))))))))) Чи не буде комерційним секретом розписати вартість таких псевдо-осушок з замінами фільтрів, перезаправками фреонів, дослідженями обмоток на цілісність і на намиви. Плюс до всього в нових агрегатах з ефірними маслами що робите з тими маслами?(Звиняйте за тавтологію) І порівняти оте все з прийнятними/правильними методами осушки і заправки. Знаєте про такі методи? Хоча після таких слів закрадаються сумніви. І відразу невеличке уточнення, це не мої методи, оскільки ними користувались ще в ті часи, коли я ні сном ні духом не відав що то таке. P.S. А трохи негарно було не побачити Буде виправдання, чи зупинимось на фізичних/хімічних процесах для вияснення суті? З.І.І. Я прикрию офтопом допис, оскільки він не має прямого відношення до ремонтів, а акцентує увагу на запобіганні "ведмежих послуг" . Якщо з допомогою роздумів і читань(не дописів, а проф. літератури) один майстер ще й підтягне матчастину, то всім буде благо, принаймі в якісних ремонтах холодильної техніки. Нє?
Я не бачу дискусії, оскільки не має зіставлення різних поглядів. Я пропонував описати Ваш метод, тоді можна буде робити предметні висновки. А з розмовами про 17 років досвіду та проф. літературу Ви дуже довго будете ходити по колу та вбачати початківця, що надає ведмежі послуги, у кожному, думка котрого не співпадає з Вашою. Тому знову залишу частину Ваших безпредметних роздумів без коментарів. Оскільки вбачаю, що на будь-яке пояснення буде звучати однозначне: В загальному я метод пояснив, якщо цікавить детальніше - звертайтесь в ПП. Напишу втретє: контактна інформація не моя, Ваші домисли знову підвели свого господаря. ---------- Додано в 18:56 ---------- Попередній допис був написаний в 18:50 ---------- Я не бачу дискусії, оскільки не має зіставлення різних поглядів. Я пропонував описати Ваш метод, тоді можна буде робити предметні висновки. А з розмовами про 17 років досвіду та проф. літературу Ви дуже довго будете ходити по колу та вбачати початківця, що надає ведмежі послуги, у кожному, думка котрого не співпадає з Вашою. Тому знову залишу частину Ваших безпредметних роздумів без коментарів. Оскільки вбачаю, що на будь-яке пояснення буде звучати однозначне: [/QUOTE]Нє, не відомо. А що то таке? Де лежить? Де можна помацати? ))))))))))))))[/QUOTE] В загальному я метод пояснив, якщо цікавить детальніше - звертайтесь в ПП. [/QUOTE]P.S. А трохи негарно було не побачити Буде виправдання[/QUOTE] Напишу втретє: контактна інформація не моя, Ваші домисли знову підвели свого господаря.
Доброго дня! підкажіть будь-ласка таку річ: вже декілька днів "рама" холодильника, або вірніше те місце де закриваючи дверцята холодильника присмоктується гума, дуже-дуже гаряче.то йому скоро "кирдик" буде?
У деяких моделях холодильників по контуру рами дверцят проходять трубки з нагрітим хладоагентом. Для того, щоби гума не примерзала. Зараз тепла погода, радіатор позаду холодильної шафки теж гріється більше ніж взимку. Посуньте холодильник трохи далі від стінки - може буде менше грітися.