дякую, що нагадалисте! Прочитала отово і побігла з Павлом на город підставляти пляшки А так як "дело было вечером" то тільки 2 пляшки наставили, зато 5-літрові
В мене дома вже 2 тижні як сік беруть. Не пам"ятаю як його закручують в банки, здається просто і без лимона. Підкину дома ідейку про лимон і апельсинку
Не робіть дурниць!!! Ніякого лимону, чи апельсинки!!! Буде віддавати пліснявою! Перевірено... На якість не впливає, але смакове сприйняття значно погіршується... Якщо давати у свіжий сік для бродіння, тоді так... І смак і запах передаються, а консервувати тепловою обробкою - НІ! ---------- Додано в 23:12 ---------- Попередній допис був написаний в 23:11 ---------- А в нас кленів в дикій природі не водиться...
Ми колись "Шампанське" робили з березового соку)) на пляшку соку 5 їзюмів і дві ложки цукру..і закрити корком від шампана і дротом закрутити... Правда шоб почали "джмелі гудіти" нам 15 річним по 3-4 пляшки на раз приходилось споживати))))))))
Котрий? Той сік, що закручував на лиммонній кислоті - чудовий і смачний... А той, де додано шматки лимуну, має пліснявілий присмак...
Ми вже 3й рік з лимоном закручуємо, дуже смачний сік. Того року вже он 100 літрів на вихідних закрутили.
Вчора принесли мені 10 літрів березового соку, консервувати не буду, просто будем пити його. Правда, спочатку в відро до соку кинула жменьку родзинок і трохи менше літри цукру, добре розмішала, накрила марлею і хай собі стоїть доки родзинки непідійдуть до верху. А потім порозливаю в таку посуду щоб можна було зберігати в холодильнику і пити свіжим не перевареним. Доречі, сік треба пити обережно, спочатку його трохи розводити з водою,щоб ненаробити собі клопоту з нирками чи жовчним.