Бельгійське містечко

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Andriyovych, 2 лип 2014.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Vasyok

Vasyok Active Member

2. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Так дивно... в Польщі від звичайної 2 полосної дороги 5-поверхові будинки захищають шумозахисним екраном висотою з 3 поверхи... як ми відстали...

3. Slavych

Slavych Active Member

Шумозахисний екран:

4. Vasyok

Vasyok Active Member

• Подобається Подобається x 1
  5. julchuk

julchuk Member

а чому не обговорюємо затримку в роблінні ремонтів 2-3-4 будинки??? коли люди зможуть заїхати в житло через скільки після обіцяних термінів? 1-2-6 місяців? коли мали здати, зробити ремонти в другому будинку?

6. Vasyok

Vasyok Active Member

Бояться мабуть, от і не обговрюють.

7. Slavych

Slavych Active Member

Ще кілька фото:

Також вже завезено матеріали на шумозахисну стіну та розпочинається її монтаж :)

8. Slavych

Slavych Active Member

З вікна вагону... стіни ще немає :sad:

9. tarastsyb

tarastsyb New Member

Шановні панове,

Хочу надати кілька свої коментарів та міркувань з приводу будівництва житлового комплексу «Бельгійське містечко» на вул. Джерельна в місті Львові.

Я є мешканцем сусіднього будинку до цієї забудови і тому мене особливо цікавить будівництво шумозахисного екрану, яке було широко розрекламоване забудовником, зокрема під час пишної презентації закладення першого каменю будівництва цієї споруди.

Зведення цієї споруди є дійсно визначною подією і я сподіваюся, що забудовник, який втілює цей пілотний проект, пройшов всі необхідні інстанції та отримав всі необхідні погодження для його зведення за сприяння чиновників найвищого рівня. Адже присутність на урочистому заході презентації початку будівництва цього екрану високопосадових осіб з міністерства транспорту та посольства тільки підкреслює важливість цього заходу.

Я є, до певної міри, фахівцем області земельних відносин та у містобудування, тому можу стверджувати, що втілення такого проекту потребує величезних зусиль для подолання бюрократичної машини, що видає свої погодження та висновки для реалізації цього проекту.

Щодо влаштування цього екрану я вбачаю наступні питання:

Згідно з санітарним законодавством України житлову забудову необхідно відокремлювати від залізничних колій санітарно захисною зоною (СЗЗ) шириною 100 м від осі крайньої залізничної колії за умови забезпечення нормативних рівнів шуму в прилеглих об‘єктах та на території забудови. Розмір СЗЗ у 100м встановлено як мінімальний і повинен бути витриманий та підтверджений розрахунками з урахуванням розмірів вантажообороту, пожежовибухонебезпечності вантажів, що перевозяться, а також допустимих рівнів шуму та вібрації. Більша частина забудови знаходиться в межах цієї зони, тому здати в експлуатацію будинки без шумозахисного екрану теоретично неможливо. Влаштування екрану повинно зменшити санітарно захисну зону залізничної колії в 100 метрів до 50 м. Але існуюча чинна норма щодо встановлення санітарно-захисної зони розміром 50 м від залізничної колії в цьому проекті не може бути застосована. Передбачено, що у разі розташування залізниці у виїмці та при здійсненні спеціальних шумозахисних заходів санітарно-захисна зона може бути зменшена до 50 м. У даному випадку залізниця знаходиться, навпаки, на підвищенні. Окрім цього повинні бути випробування щодо отримання необхідного рівня шуму після влаштування цього екрану та висновок ДУ «Інститут гігієни та медичної екології ім. О.М. Марзєєва НАМН України» щодо відповідності нормам по шумозахисту та вібрації.

Також погодження на влаштування шумозахисного екрану повинні надати Укрзалізниця, на землях якої будуть виконуватися роботи, адже 10-метровий насип повен бути належно укріплений для встановлення споруди та висновок повинна надати державна служба надзвичайних ситуацій, що дана споруда не перешкоджає ліквідації надзвичайних ситуація в цьому місці.

Дуже сподіваюся, що забудовник належно справився з цими бюрократичними перешкодами…

10. Slavych

Slavych Active Member

Продовжуються роботи з опорядження в буд. 2 і 3:

• Подобається Подобається x 1
  11. Vexler

Vexler Well-Known Member

Будинки ще півбіди, хоча змахують на сучасні хрущовки . але відстань до колії вбиває. Не можу уявити: лягаєш спати...десь 00-00 наприклад, відкрив вікно...і тільки засинаєш як проїжає локомотив...чесно кажучи, сумніваюсь що та стіна щось закриє, бо вібрація і шум за 100метрів при повній тишині може поглинути хіба сопруда аля саркофаг. Я одного разу стояв на ділянці, де за 800метрів (по діагоналі якщо провести) проходить та колія і при їзді поїзда чути добряче, тому можу собі уявити що за 100метрів робиться)..співчуваю мешканцям і не розумію взагалі суті того комплексу і чим керуваались покупці - лише близько до центру і готовий ремонт - як на менен брєд.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Keith

Keith Well-Known Member

Ой дякую, так зуб болить, думаю хто ж то мені поспівчуває, і тут на тобі :crazy:

13. Vexler

Vexler Well-Known Member

Пройде пару безсонних ночей - згадаєте мої слова. Я лише костатую факти. Теж не розумію тих людей, які будуються біля траси (кільцевої) постійний шум (особливо в дощ) - то взагалі жесть.
    Нормальна квартира - це тихо і спокійно без машин і локомотивів бажано з гарним краєвидом з вікна, поруч ліс, парк і хороша інфраструктура.
    Не шарю щось я мотив людей, що купляють такого роду квартири за такі великі гроші.

14. Takamine

Takamine Well-Known Member

Я з дитинства живу в будинку, що знаходиться не далеко від колії (приблизно 300м). Так, шум і вібрації від вантажних потягів відчувається, але людина звикає до всього. Коли до нас приїжджають гості, кажуть що не могли спати. бо чули поїзд, мого чоловіка шум стуку коліс заколисує :). Маємо квартиру у Львові, поруч зі злітною смугою, то я перший рік в холодному поту прокидалася від шуму літаків, мені все здавалося, що вони падають. Але і до цього звикла, сплю спокійно як з шумом турбін літаків так і потягів. Єдине, що в будинку поблизу колії час від часу клеїмо багети на стелі -вони в деяких місцях відстають (можливо саме від тієї вібрації).
    Мені подобаються ремонти у Бельгіському містечку.

15. Slavych

Slavych Active Member

Під час зустрічі з в. о. генерального директора «Укрзалізниці» було узгоджено нову дату початку будівництва в період з 8 по 11 вересня 2015 року. Орієнтовне завершення будівництва, заплановане на кінець грудня 2015 року.

http://bm.lviv.ua/news-view.php?id=28&lang=1

16. mort

mort Member

А стіну коли збудують?нідіюсь не після здачі всіх будинків)))А то можна й не дочекатись))))

17. Keith

Keith Well-Known Member

Ну так ж написано вище все. Надіємося це вже остаточно-остаточно.
    Стіну апріорі не можуть почати будувати після здачі будинків, бо без стіни будинки то не здати;)))

18. Keith

Keith Well-Known Member

Останнє редагування: 16 вер 2015
  19. Tugr

Tugr New Member

20. Vasyok

Vasyok Active Member

Весело! Ото розвели як котят! Співчуваю покупцям:sad::sad:

а де твій аватар? :)