Дуже мені приємно, що в Україні люблять білоруські пісні Бо українські в Білорусі і люблять, і співають. І молоді, і старі люди
Класна мова! Але міксована - просто жуть. Нещодавно розмовляв з дівчинкою з Білорусі, що сильно ображалась, що всі українці вважають Міцкевича поляком, а не белорусом. А хтось знає, є щось в Адама старобілоруською написане?
Нема у нього нічого написаного білоруською. Але етнічно він білорус, своєю вітчизною називав Літву (ЗВИЧАЙНО, НЕ В СУЧАСНОМУ РОЗУМІННІ ЦЬОГО СЛОВА). Те, що в ті часи писав польською, цілком зрозуміло. І прізвіще у нього типово білоруське, воно походить від імені Міцька.
не згоден зцією цитатою.В Мулявін і його гурт Пєсняри на весь світ показав і увіковічив майбутнім поколінням,яка чудесна білоруська мова у пісні.
Одного разу на семінарі спілкувалась з хлопцями з Білорусії.Нормальні ніби хлопи, адекватні. Але як я їх не просила порозмовляти між собою на білоруській мові, щоб ми послухали їх розмову (бо дуже люблю слухати різні слов'янські мови , вони не погодились! Соромляться! ЖАХ!!!!
В Білорусі білоруська мова молоддю досить часто вважається "сільською" і "відсталою". Так мені "со знанієм дєла" пояснювали в армії білоруські пацани, коли я просив їх поговорити білоруською. Власне, і деякі українці так само думають про українську мову. Знаю також, що на Шльонску деякі поляки зі всіх сил корчать з себе німців... Це просто безкультур"я, та й все.
Слезяне ще під Грюнвальдом за "бундеслигу" грали, не корчать вони, віковий культурний вплив. Так само як наші про 40 ві розповідали- вночі постукають в хату і не знаєш на якої з мов маєш відгукнутися.
Цікава річ, у Польщі я ніколи не чула про цього, що Білоруси вважають Міцкевича "своїм" варте продумання! Я вважаю що білоруська мова гарна -у мене багатий збір книжок з білоруськими віршами і оповіданнями, а також мовознавчими- всі виданні у Польщі. На жаль, вона повільно гинує
Трэба запрасіць сюды сяброў-беларусаў. Я вельмі люблю іх мову і з задавальненнем слухаю, калі ёсць магчымасць. Я дзякую Гугл за дапамогу ў перакладзе на беларускую.
А ось і не правда! У зародку вже була! Ростов, Суздаль, Рязань вже були, а вони потім причепляться до Московського князівства, яке пізніше стане Російською Імперією! А винуваті у тому самі білоруси, хіба ні?
Нам некого винить – мы сами виноваты, Что "красная" взошла над Родиной заря, Ведь это только часть заслуженной расплаты За то, что своего мы предали Царя. В Петрушевский (бiлорус ?)
По белсату йде Астерікс і Обелікс... Почув фразу: Он махлярить (він махлює) Ржав як кінь Класна мова - шкода - майже мертва..