Минулого літа відпочивали у Криму. Поряд були сусіди - 2 білоруські родини. Чогось вони одного доброго вечора накинулися на нас та стали допікати, чому тут у нас в Україні бардак такий усюди. Як у них в Білорусі гарно живеться і таке інше. Який у них Бацько молодець, порядок навів. Ну поспілкувалися ми трохи, потім ще трохи, і на прикінці вони вже скаржилися: уряд нас за бидло держить, хочем більше демократії, а саме головне, про що жалкували: "Як же ми білоруси - а мови своєї не знаємо". От за мову вони жалкували нйбільше. Так шо, якщо в Білорусі проводити правильну політику, що до мови, то білоруську, думаю, ще можно відтворити, бо навіть прихильники Лукашенко шкодують , що її втратили.
Лука саме на цьому і зіграв. За радянську символіку проти "фашистів" (символічних і мовних) Він не поверне. Розвиток звичайно діє циклічно, прийде й інший Баццка. Якщо про шанси пройти в ЄС в реальному майбутньому у Білорусі вони вищі. Тому що меньшь народу, меньшь проблем.
^Про мову вже багато написали . Ось у мене 100 рублёу нацыянальнага банку , нічого московську там не пісано.Мова начебто є і ні куди не поділася, але з іншого боку, багато iз цього що шановни спадари написали вищеi теж вірно.
http://www.youtube.com/watch?v=JP6G...110E748DD&playnext=1&playnext_from=PL&index=1 P/S Економіку і орднунг будемо в політ гілках порівнювати якщо ще білоруси до нас зайдуть?
Интересная логика. А почему не Ватикан и Тувалу???? Ватикан самый маленький по занимаемой площади, он — что и неудивительно — имеет наименьшее количество населения — около 850 человек. Второе место среди стран с наименьшим количеством населения занимает Тувалу (раньше называлась острова Эллис). В ней проживают менее 10000 человек. Тувалу представляет собой цепочку из девяти коралловых атоллов (которые похожи на бублики — коралловые кольца с лагунами в центре), расположенных в южном районе Тихого океана, именуемом Полинезия.
Цим не треба у них анi в'язниц анi в'язнiв, отже й дурдомів немає. Навiщо там "варягам" командувати? Ватікан ще змусять мечеті побудувати. На Білорусі мечеті є, мусульмани є всьо як i за Нёманом
А з чого ви взяли, що це слова російські та українські?! Вони такі ж наші, білоруські, як і ваші! Тільки вимова в нас їнша. Тоді, наприклад, нідерландська мова повинна сприйматися як кривляння англійської, а португальська - як збочення іспанської. Бо всі ці мови рідні, але другі в парах більш поширені, більш на слуху.
Я за те,щоб Ви відродили свою мову. А нам, як показують обставини доведеться за власну мову поборотись.
Беларуская мова - як і сама Беларусь. У нас няма ні мора, ні высачэзных гор. Але ёсць наша родная зямля, ад якой вельмі цяжка адарвацца. Зямля з яе кветкамі і жывёламі, з яе лясамі і палямі, рэчкамі і азёрамі, гарадамі і вёсачкамі. З прыгажосцю, якая не адразу кідаецца ў вочы. Простая, пяшчотная і дзесьці сумная прыгажосць, спазнаўшы якую, ужо ніколі не адвернешся ад яе, але будзеш мець асалоду... Так і наша мова. Учытайцеся ў яе, услухайцеся ў яе - і вы ўзбагаціцеся своесаблівым і непаўторным светам. Сапраўдным, чыстым, старажытным славянскім светам...
ДУУУУУУУУУУУЖЕ ГАРНО НАПИСАЛИ!!!!!!! Щоправда я деяких слів не зрозуміла,але ДУША відчувається. Любіть свій народ,бо що ми варті кожен без свого народу.БРАВО!!!!!!!!!!
Ніяким чином я не лінгвіст, але і мені так здається бути. Якщо б нині спитати, котра славяньська мова найбільше зберегла древную "мелодію", сказал б інтуїтивно, що чеська ( на заході) і саме білоруська (на сході)
SATKUR при всій повазі до Вас, тут я не можу погодитися з Вами. Росіяни приблизно так же висловлюються про українську мову. А за великим рахунком... якщо на Землі знаходиться під загрозою зникнення рідкісний вид метелика, зоологи всього світу б"ють на сполох. Нещодавно читав, що на якомусь острові померла остання носійка давньої мови. Лінгвісти жалкують. А тут - під боком у нас - намагаються заштовхати у небуття мову давнього слов"янського народу. Літературну, розвинену мову. А щодо суб"єктивного сприйняття - про смаки не сперечаються.
Единственная проблема беларускай мовы,это то что на ней никто не разговаривает.Во многих деревнях местный суржик.Белорусский язык-мёртвый язык.Население Минска и всех городов Беларуси русскоязычно.
Як видно з деяких дописів з інших розділів, Ви бажаєте, що теж саме було з українською мовою. Щоб тільки в українських селах розмовляли на суржику, а повсюди звучала російська? Я Вас правильно зрозумів. Я Вас здивую, за 20 років з Хмельницького, який розмовляв через русифікацію російською, спокійно перейшов на українську.