Почитайте форум...Такого "плача" - полные ведра...Прям украинский язык "завтра умрет...даже - сегодня"... При царях-большевиках не умер, даже - выучил всех "плакальщиков" в школах-институтах, а вот при независимой Украине - сразу грозит "дать дуба" - при двуязычии....
Так.Нашая мова выжывае! Прыязджайце ў Беларусь і вы не пабачыце ніводнай рэкламнай шыльды на беларускай мове,не пачуеце ніводнага беларускага слова. Яно вам трэба?
Схвалюючи реєстрацію Ви погоджуєтеся з дотриманням правил поведінки. Їх незнання не звільняє Вас від відповідальності! 1. Мова: 1.1 Прийнятими тут мовами ведення дискусій є українська та російська мови. Використання інших мов цьому форумі є порушенням Правил. Назви темам рекомендуємо давати українською мовою. Уже НеТ?
Викладу ліпше думки із іншої гілки. Скажіть будь ласка, чим білоруська гірша російської. А про заголовок, слово мова - українське.
гмммм.... палковнік, вас не дратують (принаймні ви ще не робили зауваження), коли пишуть буржуйською мовою.... але достатньо було написати пару речень білоруською.... гмммм.....
Та... Була цього літа у Білорусі: Мінськ, Полоцьк, Вітебськ, Хатинь. Насолоджувалась звучанням білоруської мови. У церквах всіх конфесій правлять не російською, не польською, не українською, а білоруською. Саме білоруською мовою провів нам кандидат історичних наук чудову екскурсію по Полоцьку. Всі все розуміли. Ми говорили українською і він теж все розумів. У Вітебську - те ж саме: ми - українською, до нас - білоруською. Взаєморозуміння повне. Однак і у вас, і в нас у багатьох містах престижною вважається російська. Чи вистарчає вам особисто духу в повсякденному житті: в побуті та на роботі спілкуватись виключно білоруською?
Дужа добрыя мясціны.Дзе ты імі насалоджувалася я не ведаю) Ва ўсіх царквах выкарыстоўваецца РУСКАЯ мова(толькі ў касцёлах беларуска).У маім горадзе ведаеш якая царква?Руская Праваслаўная Царква Маскоўскага Патрыярхата!Я з Гомеля. Так калі знайсці знаёмых якія мовяць беларускай то гэта добра але дзе я не быў у Менску,Полацку у родным Гомелі ніколі не чуў роднай мовы((( У нас калі ты спілкуешся беларуская значыць ты ці калгаснік ці апазіцыянер г.з супраць палітыкі дзяржавы.Вось такія штампы...
Пане Полковнику, тут вам не польською пишуть, а кирилиця, до речі східнослов'янська мова. Крім того, ви знаєте українську і російську, якщо ви тут пишите, а білоруську без проблем зрозумієте. Можна не офіційне правило.
Ёпересете! Я что против белорусского языка? Я ПРО правила написал. Добавьте в правила, что можно белорусской общаться и иными языками, в которых используется кирилица (молдавский, казахский, киргизский и т.д.). Кто против-то? Или Вы считаете, что на правила МОЖНО ЗАБИТЬ?
І в Україні є таке. І все ж люди спілкуються рідною мовою, попри відверті глузування і насмішки. А щоб ця проблема не виникала, то державна мова має бути одною - мовою того народу, чия це держава. Тоді не буде багато хто вдавати, що державну мову не знає чи не розуміє. Не зрозумілисте, бо не по російськи написано?
Еще раз, прошу простить, а какого народа ця держава? Нет, нет, что Вы. Я ОЧЕНЬ хорошо понимаю украинский язык. Сам умею разговаривать на нем, читаю в первоисточнике украинских писателей и поэтов. В школе по украинскому языку и литературе имел твердые "5". Я понял, что Вы написали. Я не понял, о чём Вы написали.
Да, новая ШКОДА ФАБИЯ, 1,6 движок, коробка автомат! Цвет вишневый. Вчера номера только получил! Завтра на ГосТехОсмотр еду. Классная машина! Спасибо за поздравления!
Йой, а вас у школі про наголоси не вчили? Не знаю, як у Білоруській, а в українській мові вони д-у-ж-е значимі.
Дзякуючы намаганням Таварыства Беларускай Мовы мы можам дзесьці пачуць родную мову(у аўтобусах кажуць па-беларуску наступным прыпанак і г.д). Пачытайце дужа цікавая інфармацыя.