Бджільництво: хобі для душі чи бізнес для кишені?

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Sergei Movchan, 11 тра 2016.

1. Бджільництво - одна з найдавніших відомих людству галузей господарства, яка є традиційною для України. Але що таке бджільництво саме для вас: хобі для душі чи все таки бізнес для карману?

2. Hyligan

Hyligan Іронічний

Віктор Андрійович? Як ся маєте любий друже :)))

• Смішно Смішно x 4
  3. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

От про таке я колись запитався у пасічника з Калуша.
    Відповідь була вичерпна:
    -Який в сраці бізнес. Ти коли-небудь видів пасічником жида? :)

• Смішно Смішно x 2
  4. Hyligan

Hyligan Іронічний

Мабуть на ізраільщині вони мали б бути :mocking:

5. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

Мабуть...:scratch_one-s_head:

6. Pawel Italiano

Pawel Italiano New Member

Доброго дня.
    Можливо все ж є ті, хто крім просто задоволення, хоче все ж отримувати гроші нормальні за продукт свого хоббі.. Адже в Україні трохи складно заробляти з таким хоббі.
    Я сам зі Львова, але працюю в Польщі у фірмі, яка закуповує мед з України. Можливо хтось зацікавлений в тому, щоб продавати свій мед в Європу, починаючи, принаймні, з Польщі.
    Пишіть.

7. Alina I

Alina I New Member

Дуже цікава пропозиція

8. Мішаня

Мішаня Well-Known Member

В мене є друг,успішний пасічник(не такий я Віктор Андрійович звісно :haha: дає собі раду,сімю кормить...

9. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Моя порада: хто хоче займатись бджільництвом, бажано це робити подалі від житлових будинків і взагалі, бажано за межами Львова, у віддаленому селі, де близько поля, ліс, вічно щось цвіте, як не сади, то соняшник, то лісові трави, то осінні квіти, бджоли не будуть голодними і не будуть кусати сусідів, які працюють на присадибній ділянці, ну і мед - екологічно-чистий.

10. Litavra

Litavra миється в бані

Как по мне это идеальное хобби - так как и для души и для кармана хорошо))

11. manur

manur Well-Known Member

Давно вже займаєтеся?

12. Valeri Ya

Valeri Ya супергерой

У мене дядько займається цим професійно, якщо вийти на добрий рівень це може приносити дохід

13. Ljusinda

Ljusinda Active Member

У меня сусід займається бджолами і має на цьому кошти,знаю, бо продає мед. Але цим літом це просто жахливо, бджоли стали нападати, як не день, так хтось у нас і з укусом від любих бджілок. Сваритися не хочеться, але просто немає сил терпіти. Чи він бджіл замінин, що трапилося ми не розуміємо...Нормальні люди своїх бджілок вивозять на літо пасіку на поля і в сади, у сусіда постійно дома. Весною страшно прання вивішувати, бо мітять просто по страшному. Цим літом з покусами...Шановні любителі бджілок, зверніть увагу на ваших сусідів, вивезіть бджілок літом в поле...

14. Lanktocha

Про що я писав вище. Тримати вулики між жилими будинками, де немає постійного цвіту - дурість.

15. Slav

Slav Well-Known Member

Колись давно житель будинку на вулиці Олени Кульчицької 15 поставив декілька вуликів з бджолами під вікнами будинку. Бджоли всіх сусідів в будинку кусали. Можна було з тими бджолами легко справитись, не підходячи до вуликів, але нещасних комах шкода.

16. Oolga

Oolga Member

аналогiчно)

17. Oolga

Oolga Member

а яка розумна людина може поставити вулики в мiстi поряд з жилими будинками? це взагалi безглуздо) де ж вони будуть мед брати? ставити ж потpiбно хочаб неподалеку вiд поля, наприклад. Я хоч не знаюсь на бджолах, але це прекрасно розумiю

18. Lanktocha

Воно то так. Але не можна сказати, що всі дуже розумно господарюють, може хтось вважає, що присадибної ділянки, на якій може цвісти картопля, баштанні, під сезон цвіт фруктових дерев і для бджіл достатньо.

19. Iron Woman

Iron Woman Member

В мене тато бджолами займається, а дядько - голубами. Дивлячись на те, скільки коштів вони на це вкладають, розумію, що це все ж скоріше для душі, а не для кишені)

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
а де твій аватар? :)