Базовий Закон України "Про мови України" (проект)

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дядя Ваня, 10 січ 2007.

1. piepie

piepie миється в бані

Де т'ERROR'ист?

Немає на вас нашого мовного т'ERROR'иста Матілайнена - годі запозичити без дозволу його сакраментальне запитання:
    Поясніть мені, чому я не в стані збагнути злет людського духу, втілений у задумі: кожному селу - реґіональну мову! :)

2. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

Відповідь: Базовий Закон України "Про мови України" (проект)

Російськомовне населення України, як і сама національна меншина, номінально пойменована "росіяни", далебі не утотожнюють себе із росіянами, замешкалими у Російській Федерації, в силу разючих відмінностей у ментальности та культурі. Надто учулене устосункування щодо мовної квестії ґрунтується на трактуванні мови як вербальної ипостасі всього розмаїття самобутности. Водночас, брак унезалежненої та відстороненої візії цивілізованого розв'язку поряд із нерозумінням свого нерозуміння, як у випадку Piepie, також і засадничих відмінностей підставових дефініцій, як то у стосунку офіційної, регіональної та державної мов, унеможливлює подальший спад числа несвідомих громадян. Хоча про драстичні 49 відсотків прихильників надання російській мові статусу офіційної та 20% - державної, зауважувальних декілька років тому, мова вже не йде. Мова йде і не про мову, а про нерозуміння та небажання розуміння. ©®;) :) :p

3. piepie

piepie миється в бані

Ти ба?!

Спасибі, Матілайнене, потішили. :) :)

4. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Годі мене повчати, асистенте звукорежисера.
    Фігурою не вийшли. І соціальним статусом.

І взагалі - не набридло писати недержавною, "Гражданіне" ?
    Ось у вас уся спина (фраку) біла.

5. Полковник

Полковник миється в бані

Борис, как переводится? Честно, не могу слово подобрать.

6. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

переводится - "не надоело".
    Пусть "гражданин" поставит свою любимую бобину:

"Мы трудную службу сегодня несем
    Вдали от России, вдали от России..."

7. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Интересно мне. Украинский язык существует и спорить вроде не очем. Хороший красивый язык. С хорошим будущим. НО.
    Если бы бейби Мартини (я то юноша :) ), как местный медийный олигарх или другие профинансировали бы обучение Миха , Игоря или Данило или др. способных «свидомых» патриотов в технической сфере или кого способного, также в переводах основных документов в высокотехнологической сферах, а также обучении русскоязычных специалистов этой сферы украинскому языку, ну была бы реальная польза языку. Переводе технологической, проектной, научой документации и созданию научных центров.
    А так все совместно превращают его в исключительно антимоскальский язык. Язык становится основным для псевдоисториков и исключительно антироссийский. ЛФ со статьями – яркий пример. :)

8. Чернобылец

Добавлений нет.

9. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Кажись Маттілайнен з Папаєм вживають траву одного урожаю...

10. piepie

piepie миється в бані

Мовні терористи усіх країн гуртуйтесь! (проект)

Люльку миру. ;) Матілайнен вже збагнув, що законопроект заздалегідь намагаються гамузом протягти хоча б крізь перше читання, щоб до виборів було чим громадянам НСЕ мізки затуманювати, то й припинив писати усяку yxtuj ytхkpz на цю тему. :)
    Зрештою, навіть якщо ВР прийме закон, все одно Президент накладе вето, котре ВР не в стані здолати. Немає про що гомоніти.

11. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Відповідь: Мовні терористи усіх країн гуртуйтесь! (проект)

Угу.... по моему Вы Папай уже один раз на горе свистели...раком?
    Еще раз захотелось?Понравилось?:D :D :D

12. piepie

piepie миється в бані

Як приготувати язык??

Зате яким художнім отой свист був! :)

Дописування на форум у робочий час розвиває боковий зір, слух, реакцію та бачність в цілому, непогано було б ще, щоб громадяни НСЕ скерували свою занепокоєність квестією языка в сугубо побутову площину: язык заливний, язык відрізний, язык відбивний тощо. :) ;)

13. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

Що курив козак Папай?

Шпинат сушений. Папай підсадив.

14. Danilo

Danilo Well-Known Member

Є таке російське прислів`я "Вєк живі, вєк учісь-дураком памрьошь".
    Це не про Вас Чернобильцю?;) Не було ще жодного дня, коли б Ви не нагадали хизуючись про своє знання англійської мови. А українську як?:)
    Доречи я особисто теж володію англійською, хоча може не так вільно як Ви, тому лише що поки прослухав лише піврічний курс з трьохрічного на "Перших Київських курсах". Що до перекладів та термінів, то вже неодноразово писали люди на ЛФ, все це є, та підручники теж.:) Що до атомної єнергетики, моє переконання, треба не росіян, а американців з французами запрошувати бо досить вже Чорнобиля з "Чернобильцями".

15. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Правильно Данило!!!!:cool:
    А то действительно...грамотных то инженеров не осталось практически...во всех галузях...а те кто остался...в основном ..на халяву...по интернетам гуглят!!!
    :D :D :D

16. Danilo

Danilo Well-Known Member

Ну що це за дурні звички, рахувати чужі гроші. Якщо хочете, не на халяву а саме за гроші, ті самі які мені не доплачують за мій кваліфікований труд. Згодьтеся, як би я був "неграмотним", хто б мене тримав та дозволяв користуватися Інетом без обмежень. Почекайте , незабаром вдома буде мережа, тоді я Вам і вночі спокою не даватиме.:D :D :D

17. Чернобылец

А своих учить не надо ? Дураки-с ?
    А где денег взять на этих французов и американцев ?

18. Danilo

Danilo Well-Known Member

Треба вчити, французьску та англійську.

19. Чернобылец

Не, неправда ваша. Сначала надо всех ленивых рускоязычных научить украинскому. :) А уж потом пусть учат какой хотят. Это шутка. :)

Серьезно если. Я не понимаю чего Украина как государство хочет в высокотехнологичных отраслях. Так уж случилось, что часть вузов и НИИ и проектных осталось в других странах.

а де твій аватар? :)