То ж не яйка Фаберже, а розхідний матеріал. ЗІ: Ще пам'ятаю, як кульки одноразові пралися... http://www.youtube.com/watch?v=moxMsKJMvTo
А для мене взагалі є загадка. Хто придумав акуми при зарядці підключати послідовно? Хіба в гуртку "юний технік". Я не говорю, що так не можна, я вважаю, що це просто неграмотно.
Все в цьому світі відносне. Один вважає єдиним засобом пересування "Рольс-Ройс", для іншого старий "Запорожець" - щастя, третьому вистарчає 11 номера!
При послідовному з"єднанні якраз струм проходить через усі акумулятори однакрвий. І він обмежується якраз самим поганим акумулятором. Якщо згадати закон Ома U=IR, то при однаковому струмі І та різних внутрішніх опорах акумуляторів R на кожному з них буде різна напруга. Через це деякі з акумуляторів постійно будуть недозаряджатися, а деякі постійно перезаряджатися. Тому то такі прості зарядні пристрої, як правильно зауважив Мих,зроблені неграмотно і вкорочують вік акумуляторів і кількість циклів заряд/розряд. Зате вони дешеві.
все вірно... послідовно це є правільно!!!! є зарядки для аккумуляторів і грамотні правда ціна вже не 100гр струм стабільний 10-15% від ємності батареі на весь час заряду десь біля 12год і режим турбо 6год- 40% для металгідридних батарей одним словом ціна питання....
При послідовному сполученні струм через всі акумулятори однаковий, час звісно теж. Отже кожний акумулятор отримує однакову кількість енергії, незалежно від напруги на ньому. Тут справа в іншому. В поганих акумуляторах погано йде процес перетворення електричної енергії в хімічну і в результаті, отримавши належну кількість енергії, вони недозаряджаються. А підвищена напруга на поганих акумуляторах(їх більший опір) веде до того, що в простих зарядних пристроях, де не регулюється зарядний струм, при дотриманні рекомендованого часу вони недозаряджаються - як погані, так і добрі. Ось тут і діє закон Ома - більший опір - менший струм. Так в кожній мобілці (і ще дуже багато де) стоїть батарея з трьох постійно з"єднаних акумуляторів і нікому не приходить до голови з"єднувати їх при зарядці інакше. Чи автомобільна батарея - 6 послідовних акумуляторів.