Я гадаю, що воно користувачеві не потрібно. Маю тестер, користаю акуми регулярно. Але міряти напругу на них..? Дотримуюся простих правил: 1. купую у перевіреному місці 2. зарядник "турбо" (1,5-2 години) 3. термін використання 1,5-2 роки і заміна. Не пригадую, щоб з акумуляторами мав проблеми. ---------- Додано в 14:22 ---------- Попередній допис був написаний в 14:16 ---------- Батєнька! Зачєм так подробно жить!? (с) /з анекдоту про Л.Н.Толстого/ Акум або працює, або викидається. Можна, звичайно, його і на ялинку новорічну приторорочити, хороводи навколо водити, але...
Радий за вас. А Сміту щось порадите можете в даній ситуації, чи прийшли просто "пагаваріть" Як нема голови на плечах, то можна і інструкції не читати - купили нові Уфо, зробили 10 фото на нових і викинули в смітник Про число циклів, набір глибини заряду, час життя та умови зберігання можна і не читати тоді
Як для кого. Я для себе спеціально шукав не більше 2500, бо 2700 і вище мають суттєво більший саморозряд. Фоткаю порівняно рідко і майже ніколи не знаю коли саме доведеться (за вийнятком планових поїздок), тому волію мати під рукою хоч один комплект не зовсім розряджений.
Пишу те, що мені відповли з магазину:мовою оригіналу(магазин в Харкові) На сколько я поняла из описаний в интернете ток зараяда вашего зу невыско, порядка 120mAh, то есть аккумуляторы емкостью 2700mAh должны зарядиться часов за 30. Если по прошествии этого времни они не зарядились, то возможно проблема в зу или самих аккумуляторах (если аккумуляторам более 2х лет, можно с вероятностью 99% сказать что дело именно в них). Если же аккуумуляоры новые, нужно смотреть что с зу. Вы можете принести устройства на тестирование к нам в магазин, тогда можно будет точно определить причину.
А Сміітові можу порадити тільки одне: позичити у когось заряджені акуми, порахувати, кіко настріляє, якщо є підозри на камеру. Спроби шаманити самостійно, якщо нема знання/досвіду = танцю з бубоном. ---------- Додано в 15:14 ---------- Попередній допис був написаний в 15:06 ---------- Самороз-що? (згоден, що фахівці зають значення. але фахівці тут не шукають відповіді) Останніми, Євроенерджі 2700, дуже здивований. Бо у спалаху витримують подвійне навантаження, попрівняно з попередниками. завзвичай, після щільного відстрілу (300 спалахів/40 хв) міняв акуми, бо починали збоїти. А ці витримують 2*40 хв і більше ---------- Додано в 15:17 ---------- Попередній допис був написаний в 15:14 ---------- Саме ТАК! Яка доцільність писати про ядрьоний реактор на побутовому форумі?
Ну чому ж так. Якраз про саморозряд і не фахівцям корисно знати. Саморозряд-властивість "саморозряджатися", тобто втрачати частину заряду, під час звичайного зберігання. Вважають, що для середніх по якості акумуляторів саморозряд біля 3% за добу. Пояснюючи на пальцях - за 10 днів просто лежання свіжозарядженого акумулятора він втратить 30% свої ємності. Тобто, якщо сьогодні зарядили - то можете зробити 100 фоток, я через 10 днів лише 70 фоток і т.д. Чим більша ємність - тим більший саморозряд. Кажуть, що більш-менш оптимальний саморозряд у акумуляторів з ємністю до 2500 мА/год включно.
Пошукайте в Гуглі статті на тему тестів акумуляторів різних типів і виробників, то будете знати чому і хто так каже. Наприклад статтю "Тестирование NiMH аккумуляторов формата AA" http://www.fcenter.ru/online.shtml?articles/hardware/tower/25589 Досить корисна стаття, принаймі дещо з неї почерпнув корисного. Але так, як Ви до всього відноситеся з сарказмом, то я не наполягаю.
О! Статті і тести - діло. (зацікавлені подробицями їх там і вичитують). А висновок по 2700 цілком короткий:
Та я не дуже шаманю, тому і сюди написав. Пробував сьогодні міряти тестером,Ю але тестер напевне китайський бо бреше. Знаю, бо таке було. Зарядив акумулятор і він стояв десь 3 дні, запхав в фотоапарат зробив декілька фоток і він здох.
Ну чому? Просто зарядне - не турбо. І шо таке сьогодні 4 доби? То є ніц!!! Особливо для для світлодіода-індикатора...
Існує таке правило: зарядний струм акумулятора в амперах(міліамперах) дорівнює 0,1 його ємності в ампергодинах(міліампергодинах) , а для повного заряджання потрібно енергії в 1,5 рази більше його номінальної ємності. Звідси і виходить рекомендований час заряджання 15 год, а струм для акумулятора ємністю 2700 мАгод - 270 мА. У Вашому зарядному, судячи з цього акумулятори під"єднані послідовно і зарядний струм не більше 185 мА ( а може і менший: 0,4VA : 2,4v = 0,167A = 167mA). Відповідно час заряджання треба збільшити 270 : 185 х 15 = 22 год ( а може ще більше 270 : 167 х 15 = 24.5 год). Бажано заміряти реальний струм і підкоректувати цей час. Щодо режиму "турбо", то він скорочує строк служби, та й не всі акумулятори його переносять. Навіть можуть вибухнути. Як кажуть, тихше їдеш - дальше будеш.
До того місця куди їдеш... ---------- Додано в 21:47 ---------- Попередній допис був написаний в 21:46 ---------- Батареї не гріються?