Батареї та зарядні пристрої

Тема у розділі 'Фото', створена користувачем smeet, 27 кві 2011.

1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Я гадаю, що воно користувачеві не потрібно.
    Маю тестер, користаю акуми регулярно. Але міряти напругу на них..?
    Дотримуюся простих правил:
    1. купую у перевіреному місці
    2. зарядник "турбо" (1,5-2 години)
    3. термін використання 1,5-2 роки і заміна.

Не пригадую, щоб з акумуляторами мав проблеми.

---------- Додано в 14:22 ---------- Попередній допис був написаний в 14:16 ----------

Батєнька! Зачєм так подробно жить!? (с) /з анекдоту про Л.Н.Толстого/
    Акум або працює, або викидається. Можна, звичайно, його і на ялинку новорічну приторорочити, хороводи навколо водити, але... :)

• Подобається Подобається x 1
  2. Svjato

Svjato Well-Known Member

Радий за вас. :)
    А Сміту щось порадите можете в даній ситуації, чи прийшли просто

3. syavych

syavych копач

Як для кого. Я для себе спеціально шукав не більше 2500, бо 2700 і вище мають суттєво більший саморозряд. Фоткаю порівняно рідко і майже ніколи не знаю коли саме доведеться (за вийнятком планових поїздок), тому волію мати під рукою хоч один комплект не зовсім розряджений.

• Подобається Подобається x 3
  4. smeet

smeet просто спілкуюсь

Пишу те, що мені відповли з магазину:мовою оригіналу(магазин в Харкові)

На сколько я поняла из описаний в интернете ток зараяда вашего зу невыско, порядка 120mAh, то есть аккумуляторы емкостью 2700mAh должны зарядиться часов за 30. Если по прошествии этого времни они не зарядились, то возможно проблема в зу или самих аккумуляторах (если аккумуляторам более 2х лет, можно с вероятностью 99% сказать что дело именно в них). Если же аккуумуляоры новые, нужно смотреть что с зу. Вы можете принести устройства на тестирование к нам в магазин, тогда можно будет точно определить причину.

5. levandivka

А Сміітові можу порадити тільки одне: позичити у когось заряджені акуми, порахувати, кіко настріляє, якщо є підозри на камеру.
    Спроби шаманити самостійно, якщо нема знання/досвіду = танцю з бубоном.

---------- Додано в 15:14 ---------- Попередній допис був написаний в 15:06 ----------

Самороз-що? :) (згоден, що фахівці зають значення. але фахівці тут не шукають відповіді)
    Останніми, Євроенерджі 2700, дуже здивований. Бо у спалаху витримують подвійне навантаження, попрівняно з попередниками.

---------- Додано в 15:17 ---------- Попередній допис був написаний в 15:14 ----------

Саме ТАК! Яка доцільність писати про ядрьоний реактор на побутовому форумі?

6. Locke

Locke невиправний реаліст

Ну чому ж так. Якраз про саморозряд і не фахівцям корисно знати.

• Подобається Подобається x 4
  7. levandivka

А чому "кажуть"? Лишилися не випродані? :)

8. Locke

Locke невиправний реаліст

Пошукайте в Гуглі статті на тему тестів акумуляторів різних типів і виробників, то будете знати чому і хто так каже. Наприклад статтю "Тестирование NiMH аккумуляторов формата AA" http://www.fcenter.ru/online.shtml?articles/hardware/tower/25589
    Досить корисна стаття, принаймі дещо з неї почерпнув корисного.
    Але так, як Ви до всього відноситеся з сарказмом, то я не наполягаю. :)

• Подобається Подобається x 2
  9. Svjato

Svjato Well-Known Member

10. levandivka

О! Статті і тести - діло. (зацікавлені подробицями їх там і вичитують).
    А висновок по 2700 цілком короткий:

11. smeet

smeet просто спілкуюсь

Та я не дуже шаманю, тому і сюди написав. Пробував сьогодні міряти тестером,Ю але тестер напевне китайський бо бреше.
    Знаю, бо таке було. Зарядив акумулятор і він стояв десь 3 дні, запхав в фотоапарат зробив декілька фоток і він здох.

12. smeet

smeet просто спілкуюсь

Стояли нові акуми GP 4 доби.Індикатор так і не відключився.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Сміте, не здавайтеся!!!!!!!!!!!! Я у вас вірю!!!!!!!:tanksmile:

• Подобається Подобається x 4
  14. syavych

syavych копач

Нє, ну 4 то занадто :). Значить просто у Вашому зарядному індикатор просто показує наявність мережі.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну чому? Просто зарядне - не турбо.

І шо таке сьогодні 4 доби? То є ніц!!! Особливо для для світлодіода-індикатора...

16. smeet

smeet просто спілкуюсь

Нє скоріше наявність акума в зарядному, бо якщо акума немає тоді діоди не світяться.

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

18. smeet

smeet просто спілкуюсь

Точно, наче дістали в зад з рушниці сіллю.:haha:

19. олекса

олекса New Member

Існує таке правило: зарядний струм акумулятора в амперах(міліамперах) дорівнює 0,1 його ємності в ампергодинах(міліампергодинах) , а для повного заряджання потрібно енергії в 1,5 рази більше його номінальної ємності. Звідси і виходить рекомендований час заряджання 15 год, а струм для акумулятора ємністю 2700 мАгод - 270 мА. У Вашому зарядному, судячи з цього
    акумулятори під"єднані послідовно і зарядний струм не більше 185 мА ( а може і менший: 0,4VA : 2,4v = 0,167A = 167mA). Відповідно час заряджання треба збільшити 270 : 185 х 15 = 22 год ( а може ще більше 270 : 167 х 15 = 24.5 год).
    Бажано заміряти реальний струм і підкоректувати цей час.
    Щодо режиму "турбо", то він скорочує строк служби, та й не всі акумулятори його переносять. Навіть можуть вибухнути. Як кажуть, тихше їдеш - дальше будеш.

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

---------- Додано в 21:47 ---------- Попередній допис був написаний в 21:46 ----------

Батареї не гріються?

а де твій аватар? :)