То задовго навіть. Пару годин і досить. Якщо так довго індикатор не показує, що вже заряджено, це може знову ж таки свідчити або про погано відрегульований поріг індикації зарядки, або просто здох світлодіод, або одна, чи більше акумуляторів таки погані і недотягують до рівня повної зарядки. Що робити? Та нічого. Ставте на 3-4 години на зарядку і користуйтесь після цього акумуляторами у звичайному режимі.
Фігня. Миху, не всі мають швидкісні зарядні (і правильно роблять, що не мають). В даному випадку я не зовсім врубався який струм подається на один акумулятор, але мабуть не більше 185мА. В такому разі заряджати потрібно мінімум добу. Десь проскакувала формула обчислення (дає приблизний час, точніше треба вимірювати dV): 2700 (ємність батарейки) / 185 (струм зарядника) * 1.6 = 23 год. А якщо 185мА йде на 2 акуми, то взагалі 2 доби виходить...
А якщо на 4 акуми, то 4 доби... ну-ну... пожежі не наробіть. По-перше, акумулятори заряджаються паралельно. Що це означає? А означає, що струм зарадки йде на кожен акум одночасно і стільки, скільки передбачено зарядним. Друге, хто вам сказав, що розряджений акум - це коли він має на виході 0 Вольт? А раз ніхто, то чого ви ділите 2700 на 185? Якщо в акумі нуль зарядки, то його можна викинути без угризєнія совісті, бо ви його вже ніколи не реанімуєте. Розрядженим акумом може бути акум з 30% і 40% зарядки. То ж і зарядка буде знаааачно швидшою до 100%. А ще я вам скажу, що зарядка акума відбувається не рівномірно в часі. Чим ближче до 100%, тим більше сповільнюється процес. Ну й останнє... не красіво казати 82-річному Миху таке - фігня, нє?
http://azbatteries.com.ua/index.php?cat=3 Тут є багато різних. Я задав питання на сайті де їх продають. Можливо мені щось скажуть, то я напишу. ---------- Додано в 00:26 ---------- Попередній допис був написаний в 00:21 ---------- Я мало не впав. Спеціально подивився на особисті дані. Миху я Вам віртуально давав від 45 до 50 І не більше. Респект.Але нічого. Миху мені здається Вам має бути приємно, я старішим Вас і не вважаю.
Нє. Як буду виглядати в свої 82 так як Ви - дозволю всім сказати мені в очі фігня У Вашому зарядному можливо і так, але не у всіх. У даному випадку я так розумію мова йде про зарядку схожу на таку (якщо так, то, Сміте, міняйте її ). Тоді на 4 аккумів йде по 110мА на шт. Тепер рахуємо за наведеною вище формулою (коеф. 1,6 якраз і враховує нерівномірність зарядки, а також і той факт, що розрядка іде не до 0): 2700 / 110 * 1,6 = 39,.. год. Якщо, Миху, не вірите мені щодо цієї формули, то гляньте на сайті Енергії калькулятор часу заряду акумуляторів - там використовується така ж формула (правда для випадку Сміта взагалі відмовляється рахувати - надто неефективне зарядне )
Не знаю хто там шо писав на якому сайті, але мене просто то задіває за живе. Ітак: 1) Ця формула є лінійна функція, а лінійна функція не може враховувати нерівномірність в принципі. 2) Якщо цей коефіцієнт враховує вже те, що акум має якусь зарядку, то він би мав бути менший одиниці. Бо то якось смішно виглядає. Зарядка в акумах ще є, а коефіцієнт збільшує час зарядки. Як таке можливе? Якщо у відрі є трохи води, то заповнити відро до повного буде менше часу, ніж коли б відро було порожнє при одинаковій цівці заповнення. 3) Згоден, може то зарядке таке... яке-будь....
Я так тихенько до Вашої розмови долучуся: У нас акумулятори такі - http://www.gpbatteries.com.ua/index.php?p=57 так там індикатори не вимикаються поки включені в мережу живлення (тому просто виключаємо після 12 год.заряджання, як було сказано в інструкції). Користуємось вже трохи більше 2 років, але теж вже дуже швидко розряджаються, тому придивляємось до нових.
У 82 вже би не мали такі дурниці задівати, нє? Погоджуюсь, але нерівномірність також може мати закономірність. Я ж писав, що формула орієнтовна, і отой коефіцієнт виведений практично на основі дослідження часу зарядки акумуляторів. Тут грає не фізика/хімія, а статистика Теоретично - так, але практично не все так просто. Не весь струм, що подається на елемент перетворюється в його ємність - там відбуваються хімічні процеси, внаслідок яких значна частина енергії перетворюється в тепло і т.д. Більше про то знають людиська, які тусуються на спеціалізованих по тому форумах, я ж в тому не копався, просто навів найбільш вживану формулу для швидкого приблизного розрахунку. Не нравицця - не юзайте Власне так і є. Хоча з іншого боку швидкі зарядні швидше вбивають аккуми, тому треба шукати золоту середину. В з/п Сміта очевидно такий же принцип... У Вас аккуми на 1600мА? Бо в інструкції є табличка часу зарядки і 12 год відповідають саме 1600мА.
Де має бути написано про 1600мА? Я не дуже в тому розуміюся, наші акумулятори такі як на фото у моєму посиланні (напис 2100 означає мА?).
саме так. і відповідно до інструкції їх треба заряджати близько 16 годин. Не втечете. Забулисьте, жи я вмію літати?
Дякую за пораду. А що буде, коли заряджати менше? Будуть не повністю заряджені, чи швидше втратять свої акумулюючі властивості?
На холоді вони тримають менше... ---------- Додано в 13:42 ---------- Попередній допис був написаний в 13:35 ---------- А скільки часу ви до того заряджали? ---------- Додано в 13:43 ---------- Попередній допис був написаний в 13:42 ---------- Якщо немає контролера заряду - загнеться. Мах 12 год... ---------- Додано в 13:45 ---------- Попередній допис був написаний в 13:43 ---------- А ще краще контролювати температуру аку та поміряти тестером напругу заряду. Якщо сягає вище 1,55 - краще вимикати! (Стандарна напруга 1,2 V) П.С. Все таки залежить від струму заряду... ---------- Додано в 13:47 ---------- Попередній допис був написаний в 13:45 ---------- Тут не напруга заряджається а ампергодини...
Напис "2100" означає, що давно пора купити 2700 і не паритися. ---------- Додано в 13:49 ---------- Попередній допис був написаний в 13:48 ---------- А вологість повітря і атмосферний тиск теж міряти? А з астрологічним календарем дату зарядки звіряти? http://www.youtube.com/watch?v=cU0ktK4IWiE
Так, на старті ладує по повній а потім падає струм (в дешевих зарядках) Можливо. Бо є проф зарядки, де апарат спочатку розряджає аку а потім їх по новій ладує - врівноважено заряджаючи... ---------- Додано в 13:55 ---------- Попередній допис був написаний в 13:51 ---------- Швидка зарядка дає до 80 відсотків наладованого аку протягом 20-30 хв. Але такий краш-тест може перегріти (а то і "взірвати") елемент. Тому для quick зарядок завжди стоїть термоконтролер! ---------- Додано в 13:58 ---------- Попередній допис був написаний в 13:55 ---------- Все залежить який струм зарядки. Якщо він більше 300 мА, то час заряду складатиме близько 8 год. (Не парте собі цим голови, головне дивіться, щоб не сильно перегрівалися - не пекли) ---------- Додано в 13:59 ---------- Попередній допис був написаний в 13:58 ---------- Як гадаєте, що допоможе - можете спробувати
П.С. 2700 не завжди кращі від 2100 (по працездатності і можливості витримати задекларовані струми при робочій напрузі, а також робочі напруги при необхідних струмах ---------- Додано в 14:06 ---------- Попередній допис був написаний в 14:04 ---------- Якщо в аку 0,2 вольти після розряду - можете сміливо викидати в смітник. (Менше ніж 0,3 - не тримав ніколи... ) Щойно заміряв свої Ансмани - 0,91 V (на розряджених)