Банк сперми, заморожені ембріони, ЕКЗ та інші моральні проблеми людства

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 28 вер 2011.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Я не беруся трактувати план. Я лише відповідаю на те, що тут пишуть. :)
    Обговорювала я чітку моральну проблему. Буду вдячна, якщо ми повернемося до неї.
    Ви також вважаєте, що мета оправдовує засоби?

2. Locke

Locke невиправний реаліст

Далеко не завжди: залежить яка мета і які для цього використовують засоби.

3. вільний_слухач

вільний_слухач Well-Known Member

стоп, стоп
    почали ніби з іншого "Банк сперми, ембріонів і штучне запліднення - загроза людству?", а чомусь перекинулись на ринок органів і вбивства
    ніби теми різні мали б бути??
    Екстракорпоральне запліднення - зло?
    скажіть то матерям, котрі в силу певних причин втратили можливість мати дитину
    (тільки давайте не будемо про всиновлення... то *цалкєм інна справа*)

та й нагадаю, почали зовсім з іншого, що людство виродиться, бо *всі будуть братами і сестрами*

4. DerianFox

DerianFox Well-Known Member

А чому ви розглядаєте запліднину яйцеклітину, як дитину? Так само можна окерму яйцеклітину і смерматозоїда розглядати, як потенційну дитину.
    Як на мене, то те, що народилось, то дитина. Як з яйцем...пока не вилупилось, то не ще не істота, а лиш зародок.

Та отож. Пора вже ферми з людьми відкривати. Те що ми вбиваєм і експлуатуєм тварин, то ж нормально. Та й те що одні люди експлуатують інших, також є нормальним. Так що пора ринок робити білим))

5. Liliyah Romanova

Як на мене, то ви не зрозуміли логіки.
    Бог сказав "любити себе", а це означає доглядати своє здоров'я й тіло. Тому до зубного ходити треба!
    Але сказано також "любити ближнього". А де є любов, якщо є велика шкода здоров'ю жінки (від ЕКЗ власне), а вбивство дітей - то взагалі.
    Хочете сказати, що коли комусь потрібен орган для пересадки, то це Бог вбиває в аварії тих людей, чиї органи можуть згодитися для цього?

6. DerianFox

DerianFox Well-Known Member

Тоді то не бог, а відділ планування)) якщо людина може його плани міняти.

7. Liliyah Romanova

Тому, що дитина не стає дитиною на третьому тижні вагітності. Це вже дитина.
    Я втратила кілька діток на ранніх стадіях вагітності. Чи хочете мені сказати, що то були "згустки м'язів"?
    Порівняння використала не я. Мені написали, що мета оправдовує засоби.
    На базі прикладів і спілкуємося.

---------- Додано в 10:43 ---------- Попередній допис був написаний в 10:42 ----------

Людина має вільну волю й може собі шкодити, якщо хоче. Вона має вибір. І може вибрати Божий план, а може піти від Бога геть. Книга Буття показує, до чого то приводить.

---------- Додано в 10:49 ---------- Попередній допис був написаний в 10:43 ----------

Угу. Завдяки такому думанню досі існує "аборт способом часткового народження" (partial birth abortion).
    У Біблії сказано, що Бог знає кожну людину ще з лона. І то вже є людина, від перших митей.
    Християнки про це знають. І на ЕКЗ не йдуть. Їх саме вбивство діток у лоні й лякає.

• Подобається Подобається x 2
  8. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Так то ж християнки...

• Подобається Подобається x 1
  9. вільний_слухач

тоді втретє дозволю собі запитати, чому в першому повідомленні цієї теми (яка просто пішла не в те русло.. он вже DerianFox помалу сюди переносить тему "Хто є Бог", називаючи "відділом планування") Ви зробили припущення (чи питання) щодо виродження людства, *бо всі стануть братами і сестрами*?
    навів Вам приклад (навіть два) з Біблії, натомість не отримав жодної відповіді.. все *ЕКЗ то зло* та *не втручайтеся в справи Божі* (утрирувано)

і трошки вільних думок - природний відбір зробить своє.. а що не зробить, то самі собі нашкодимо :)))
    та й взагалі, природі (планеті, всесвіту чи Богу) глибоко напчихати на нас і наші справи і що ми витворяємо

---------- Додано в 16:02 ---------- Попередній допис був написаний в 15:59 ----------

а на штучне запліднення?

10. levandivka

Хто сказав?

11. Liliyah Romanova

А ЕКЗ то що? ;)

Щодо теми. Я не була певна, як почати перший допис. Розвиток теми підказав і змінив її назву. Обговорюємо моральні проблеми, які виникли внаслідок того, що людина себе уявила Богом.

12. Bambook

Bambook Persona non grata

Я не розумію, як взагалі можна говорити про якусь загрозу людству через купу родичів, які народилися внаслідок штучного запліднення, якщо ми оперуємо тільки ВИПАДКОВИМИ цифрами?
    З таким же успіхом, як про тих 150 братів і сестер (а де взагалі грантія, що це не качка?), можна говорити про те, що людству загрожує перенаселення, на основі того, що якась там жінка народила 15 дітей...
    Треба знати, скільки насправді дітей народжуються внаслідок штучного запліднення, яка кількість донорів віддає своє сімя не один раз, як ті всі діти розташовані географічно тощо.
    Тільки після цього можна говорити про те, що це чимось загрожує на рівні цілого людства.

13. levandivka

Для дисертації...
    Нє?

---------- Додано в 19:26 ---------- Попередній допис був написаний в 18:11 ----------

У відповідь на кармовий стогін:
    Я можу звичайно написати: "Джентельмени Нехристі, ваша думка ...ХХХХХ... хибна". Але розумним читачам достатньо короткого формулювання.

14. Locke

Та цур йому, шо Ви таке кажете!!! Мені аж недобре стало.
    Просто Бог керуючи руками і розумом хірургів-трансплантологів здійснює чудо, що той орган приживається і хвора людина оздоровлюється і живе.

• Подобається Подобається x 2
  15. levandivka

А "зайві" живі запліднені яйцеклітини, з яких уже без втручання народяться діти, тими ж руками... вбиває..?о_О

16. Locke

Я того не казав - це Ви сказали. Мені Божі плани невідомі і я не беруся нічого ні стверджувати, ні заперечувати. І хто з нас точно скаже коли зароджується те життя, тобто коли в який момент стає людиною? Це все наші здогадки. Може це дійсно вбивство, допускаю і таке, а може і ні.
    Хоча, якщо б залишилося 8 чи 10 запліднених яйцеклітин, то точно жодна з них не народиться.

17. Максим

Максим Well-Known Member

Штучне запліднення - не обов'язково екстракорпоральне.

Існують також інші методи:
    • внутрішньоматкова інсемінація спермою чоловіка (або і донора) - застосовується коли жінка плідна, проте якість сперми чоловіка знижена, або наявна негативна дія слизу шийки матки на сперматозоїди;
    • введення яйцеклітини зі спермою в маткові труби (тобто запліднення відбувається вже в тілі матері);
    • введення заплідненої яйцеклітини в маткові труби (нагадаю, що ЕКЗ - це перенесення ембріона, який певний час розвивається поза тілом, в порожнину матки).

• Подобається Подобається x 3
  18. Liliyah Romanova

У Біблії сказано. Господь до пророка Єремії промовив (читайте перший розділ).
    4 І надійшло до мене таке слово Господнє: 5 «Перш, ніж я уклав тебе в утробі, я знав тебе; і перш ніж ти вийшов з лона, освятив я тебе...»
    Як на мене, Бог нічого не приховує. Тільки слухай...
    Але чомусь народжується по 7 дітей. Думаєте, то від природи й без людського втручання?
    На штучне запліднення християнка може піти, але якщо сперма її чоловіка буде взята внаслідок акту любові, а не мастурбації. На ЕКЗ вона не піде.

19. вільний_слухач

вибачте, а можна з цього місця детальніше? це як?
    хендджоб також не рахується? :)))

а на моє питання (про виродження людства) так і не відповіли... цікаво було б знати Вашу думку

20. Liliyah Romanova

Для цього є спеціяльні презервативи.
    Що саме детальніше описувати? :girl_in_dreams:
    Я питання поставила, бо в роздумах. Я ж написала, що думки сформованої не маю.
    Он читаю, що написали інші й думаю, що може, то не так страшно як виглядає.
    Але ті всі дітки навіть одні одних не знатимуть, хоча то їхні брати й сестри. Сумно то все...

Останнє редагування: 30 вер 2011
а де твій аватар? :)