Банк сперми, заморожені ембріони, ЕКЗ та інші моральні проблеми людства

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 28 вер 2011.

1. DerianFox

DerianFox Well-Known Member

Якось так сталось у нашому світі, де бог безсилий, то люди там можуть зарадити. Адже ми не тільки знищувати вмієм, а й допомагати) Є багато історій, про захворювання і про відсутність можливості щось робити від бога чи природи, але сучасна наука в деяких випадках може зарадити (а в деяких нашкодити).

• Подобається Подобається x 1
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Як на мене, ви порівнюєте непорівнюване.
    Безплідна жінка не помирає. Пересадка органів, переливання крові потрібні, щоби врятувати людям життя.
    Ми з чоловіком наприклад підписали згоду на те, аби наші органи взяли на пересадку, якби раптом ми загинули в аварії чи щось схоже.

3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А розвертання річок "царем природи"? бачили?

4. Liliyah Romanova

Вочевидь, ви не вивчали суті процесу.
    Штучне запліднення убиває 7 дітей, аби народилося одне маля. Мета оправдовує засоби?
    Я тут стою цілковито по стороні Церков, котрі вважають, що штучне запліднення є гріхом і порушенням заповіді "не убий".

5. DerianFox

DerianFox Well-Known Member

А чому б не вважати, що лікарі, опираючись на свої знання та досвід попередніх поколінь - роблять операції? Бо як би там бог не керував лікарями, якби не було наукового прогресу, то операції б були неможливими.
    Можна вважати, що лікарями керує бог, богом керує ще хтось, а тим кимось якась третя істота і так до безкінечності. По-моєму простіше кожне життя довірить кожному. Це раціонально і логічно, імхо.

---------- Додано в 16:37 ---------- Попередній допис був написаний в 16:36 ----------

а шо нє? Як так рахувати, то під час сексу з презирвативом взагалі нації вимирають...

• Подобається Подобається x 2
  6. Locke

Locke невиправний реаліст

Ну, бачив, і що? Фігня вийшла. Але щось не доганяю як воно стосується теми. Як то кажуть поляки: "Цо ма пєрнік до вєтрака?"
    Якщо поворот річок "всп"ять" принесло один негатив, то штучно запліднені діти ростуть здорово і щасливо і нічим не відрізняються від нормально зачатих дітей. Принаймі іншого не чув.

• Подобається Подобається x 4
  7. levandivka

Ще не вечір. (с)
    Содом і Гомора теж не чули...

8. Liliyah Romanova

Диявольські дії видно "по хвосту", тобто по наслідках. Наслідками штучного запліднення є величезна кількість заморожених дітей. І це показує, що людина йде проти Божої волі та Божого плану. Людина себе поставила на місце Бога, а це порушення першої заповіді.

9. Locke

Не чув, бо не вникав в суть процесу. Але скільки мільйонів потенціально майбутніх дітей вбивається при використанні презервативів чи інших контрацептивів, причому за один раз?

10. levandivka

Прямо стосується. Втручання "царем природи" завершується сумно.

11. Locke

А що це таке: "заморожені діти"? Вперше такий термін чую.

12. Liliyah Romanova

У презервативі помирають діти? Запліднені яйцеклітини, іншими словами кажучи?
    Уперше чую, що чоловік у жінку вприскує не "ймовірність", а вже запліднену яйцеклітину.

13. Locke

Я тут не зовсім впевнений, що це саме так. Людина складається з тіла і душі. Тобто в першу чергу я би поставив душу, а потім вже тіло, бо тіло тимчасове і тлінне. То хіба людина може надати ембріону душу? По моєму тільки Бог. Тому я б не насмілився казати, що людина поставила себе на місце Бога при штучному зачатті. Може і є люди, які є кваліфікованими професіоналами, але вважають себе мало не Богом, але це звичайна людська гординя, і більшість Божих діяннь, таким як наприклад оце, людині просто не підвластні.

Останнє редагування: 28 вер 2011
  14. Liliyah Romanova

Інший термін "кріоконсервація ембріонів".
    Зацитую щодо цього Занудку.
    Деякі люди (християни в основному) усиновлюють цих заморожених ембріонів, до речі.

15. Кохана

Кохана LuBimaya

І мені поясніть, будь-ласка! Бо може я "далека від теми"...

---------- Додано в 16:57 ---------- Попередній допис був написаний в 16:54 ----------

Ви кажете про якісь жахи... Заморожені ембріони і все таке... А як вони по-Вашому мають зберігатися?

16. Liliyah Romanova

Ви мене трошки не так зрозуміли. Я не кажу, що то не є люди. Я кажу, що сам процес є гріховним і суперечить Божій волі, бо заради однієї дитини вбивають 5-7, а то й більше діток.
    Уявіть, ваша дружина "лікувалася" від безпліддя. У неї вштрикнули 10 яйцеклітин, бо вштрикати одну ненадійно. Прижилося 7 діток у матці. Що роблять лікарі? Спеціяльним уколом вбивають стільки діток, скільки їм батьки скажуть, адже не всі відважуються мати 5-7 дітей, як то чуємо в новинах час від часу.
    Я би на таке нізащо не пішла, бо мені то в голові не вкладається. Я би воліла всиновити дитину.

---------- Додано в 10:01 ---------- Попередній допис був написаний в 09:59 ----------

Я не про жахи кажу, а про факти. Просто треба вглибитися в проблему, аби пізнати її суть, а суть там аж ніяк не благочинна. Гроші, гроші, гроші... Іншими словами "мамона".

---------- Додано в 10:06 ---------- Попередній допис був написаний в 10:01 ----------

Жодної дитини не вбивається. ;) Сперматозоїди мають таку долю, що лише кілька із них спричиняться до виникнення нового життя. Не має значення, чи застосовується тоді природній чи штучний протизаплідний засіб. У них доля така й вони лише насінинки, ніц більше.
    Я ж не говорю про гіпотетичних дітей. Я говорю про реальних дітей, яких убивають.
    Коли в лоні є 7 дітей, то 5 роблять аборт.
    Це дуже серйозна проблема, над якою люди навіть не замислюються.

---------- Додано в 10:10 ---------- Попередній допис був написаний в 10:06 ----------

Бог не безсилий. У Нього завжди є план. Тільки людина вважає себе Богом і на той план чхає, бо от МОЖЕ вона "зарадити". :sad:

17. Locke

Так, але людина в більшості випадків про нього не здогадується, бо не може чи не повинна в силу свої людської природи і призначенню. Тому ми і не можемо в багатьох випадках впевнено сказати чи діємо згідно цього плану чи всупереч йому.
    Отут вище був цікавий приклад на рахунок лікування зубів (що теж не є ризиком для життя людини): чи то такий Божий план, що в певної людини діряві зуби, чи ні? І чи вправі ми їх лікувати. (Вибачайте за такий банальний приклад). Незвідані шляхи Господні.

18. вільний_слухач

вільний_слухач Well-Known Member

з чого такі висновки?
    боїтеся ендогамії? не виродиться людство... може Біблію нагадати, нє? (і Адама і Єву, та й після потопу тільки родичі :) вижили.. і нічо, жиємо)

19. Liliyah Romanova

Уточнення. Вона про нього не питає. Якщо людина відкрита на той план, то вона його побачить. Бог ніде не ховається сам, ані свої плани не ховає.
    Йдучи за вашою логікою, де мета оправдовує засоби, ми повинні вбиваті людей задля пересадки життєвоважливих органів. Ви оправдовуєте чорний ринок органів у такому разі?

---------- Додано в 10:22 ---------- Попередній допис був написаний в 10:20 ----------

То не висновки, то було питання. Щодо банку сперми я ще не маю визначеної думки, хоча схиляюся більше в сторону "проти".
    Сформовану й чітку позицію маю щодо ЕКЗ.

20. Locke

Так би мовити "генеральний план" - ніби відомий, хоча я не беру на себе такої сміливості і іншим не раджу, що відомий і до кінця зрозумілий. А от в деталях - ні. І в більшості випадків трактування його недосконалою людиною - це лише людське трактування, і не більше. А тим більше, навчання інших. У Біблії Ісус чітко сказав: Не називайтеся вчителями, бо є тільки один Вчитель..." (приблизно так).

а де твій аватар? :)