Я дещо чув про можливість балачок зі штучним інтелектом, кажуть, є якась користь від цього у вивченні іноземних мов. Хоча я віддаю перевагу читанню художньої літератури на іноземних мовах. Якщо Ваша ласка, запитайте (бо я там не зареєстрований, як не зареєстрований багато де ще), як ще називають Путіна?
@mypucm, я оце спостерігаю за тим, як природний інтелект досліджує штучний, і згадую одне оповідання Зощенка. Дуже в тему. Я його наведу тут повністю. Воно коротеньке. Диктофон Ах, до чего все-таки американцы народ острый! Сколько удивительных открытий, сколько великих изобретений они сделали! Пар, безопасные бритвы Жиллет, вращение Земли вокруг своей оси – все это открыто и придумано американцами и отчасти англичанами. А теперь извольте: снова осчастливлено человечество – подарили американцы миру особую машину – диктофон. Конечно, может, эта машина несколько и раньше придумана, но нам-то прислали ее только что. Это был торжественный и замечательный день, когда прислали эту машинку. Масса народу собралась посмотреть на эту диковинку. Многоуважаемый всеми Константин Иванович Деревяшкин снял с машины чехол и благоговейно обтер ее тряпочкой. И в ту минуту мы воочию убедились, какой это великий гений изобрел ее. Действительно: масса винтиков, валиков и хитроумных загогуленок бросилась нам в лицо. Было даже удивительно подумать, как эта машинка, столь нежная и хрупкая на вид, может работать и соответствовать своему назначению. Ах, Америка, Америка, – какая это великая страна! Когда машина была осмотрена, многоуважаемый всеми товарищ Деревяшкин, похвально отозвавшись об американцах, сказал несколько вступительных слов о пользе гениальных изобретений. Потом было приступлено к практическим опытам. – Кто из вас, – сказал Константин Иванович, – желает сказать несколько слов в этот гениальный аппарат? Тут выступил уважаемый товарищ Тыкин, Василий. Худой такой, длинный, по шестому разряду получающий жалованье плюс за сверхурочные. – Дозвольте, – говорит, – мне испробовать. Разрешили ему. Подошел он к машинке не без некоторого волнения, долго думал, чего бы ему такое сказать, но, ничего не придумав и махнув рукой, отошел от машины, искренне горюя о своей малограмотности. Затем подошел другой. Этот, не долго думая, крикнул в открытый рупор: – Эй, ты, чертова дура! Тотчас открыли крышку, вынули валик, вставили его куда следует, и что же? – доподлинно и точно валик передал всем присутствующим вышеуказанные слова. Тогда восхищенные зрители наперерыв протискивались к трубе, пробуя говорить то одну, то другую фразу или лозунг. Машинка послушно записывала все в точности. Тут снова выступил Василий Тыкин, получающий жалованье по шестому разряду плюс сверхурочные, и предложил кому-нибудь из общества неприлично заругаться в трубу. Многоуважаемый Константин Иванович Деревяшкин сначала категорически воспретил ругаться в рупор и даже топнул ногой, но потом, после некоторого колебания, увлеченный этой идеей, велел позвать из соседнего дома бывшего черноморца – отчаянного ругателя и буяна. Черноморец не заставил себя долго ждать – явился. – Куда, – спрашивает, – ругаться? В какое отверстие? Ну, указали ему, конечно. А он как загнет – аж сам многоуважаемый Деревяшкин руками развел, – дескать, здорово пущено, это вам не Америка. Засим, еле оторвав черноморца от трубы, поставили валик. И действительно, аппарат опять в точности и неуклонно произвел запись. Тогда все снова стали подходить, пробуя ругаться в отверстие на все лады и наречия. Потом стали изображать различные звуки: хлопали в ладоши, делали ногами чечетку, щелкали языком – машинка действовала безотлагательно. Тут, действительно, все увидели, насколько велико и гениально это изобретение. Единственно только жаль, что эта машинка оказалась несколько хрупкая и не приспособленная к резким звукам. Так, например, Константин Иванович выстрелил из нагана, и, конечно, не в трубу, а, так сказать, сбоку, чтобы для истории запечатлеть на валик звук выстрела – и что же? – оказалось, что машинка испортилась, сдала. С этой стороны лавры американских изобретателей и спекулянтов несколько меркнут и понижаются. Впрочем, заслуга ихняя все же велика и значительна перед лицом человечества.
https://chat.openai.com/share/5685520a-98ac-4e70-b43d-27ebf342ee38 ШІ (штучний інтелект або ШІзик) допустився помилки. . Ключовим є належите навчання, практика та відданість вивченню. Але ШІзик розуміє досить непогано, коли я пишу букви без умлаутів (двох крапок над голосними). ШІзика можна використовувати для вивчення іноземних мов, але я віддаю перевагу читанню оригінальної літератури.
ЦІкаво було дослідити, як ШІ перекладає на українську to host. Справа в тому, що точного еквівалента цьому англійському слову в українській немає. Саме тому в комп"ютерній галузі використовуюється слово хост. Сервер-хост. А от що ми з ШІ набалакали на лінгвістичні теми. https://chat.openai.com/share/56318c38-b643-4f9a-8091-21d5aa6e9224
У мене діалог не відкрився. Крім "Привіт, Чапік" більше нічого. До речі, ШІ корисний при вивченні іноземних мов. Запитувати дурниці у ШІ - це дійсно Сіркові заняття в холодочку під деревом, а от спілкуватися іноземною з ШІ - корисна справа для тих, хто прагне вивчити іноземну. Живій людині, носію мови, що вивчаєш, швидко набридне з тобою спілкуватися, давати відповіді на елементарні запитання. Живій людині приємно вести лише цікавий для неї діалог. А от із ШІ можна розмовляти на будь-яку тему, і він відповість. Не скаже: Ти мене вже задовбав. Запитати, наприклад, яку назву мають пальці руки. Чи однаково називаються великі пальці рук і ніг, Як називають дружину дядька - материного брата, як називають дружину дядька - батькового брата (усякі там вуйко, стрийко, вуйна, стрийна). Можна також, щоб не набирати тексти вручну, надиктовувати їх в Гугл-перекладачі, а потім копіювати в чат. Якщо важко правильно побудувати речення на іноземній, можна сказати потрібне в гугл-перекладачі українською, гугл перекладе, потім спробувати промовити фразу так, щоб її зрозумів гугл-перекладач і надрукував текст. Тим самим удосконалюється вимова. Потім фразу перенести в чат. Потім відповідь перенести в гугл-перекладач і прослухати, спробувати розуміти на слух. За допомогою ШІ можна також удосконалювати свої знання в будь-якій сфері. Наприклад, запитати, як розкладати гармонічну функцію в ряд Фур"є, чи як добувати квадратний корінь з числа. Чи запитати, якою - кислотною чи лужною - є яка-небудь хімічна реакція. Одним словом, те, про що можна запитати у знаючої людини чи в учителя, можна запитувати у ШІ. З поправкою на те, що він може і помилитися. Але на загальновідомі знання, які хочеться набути, від даватиме вірну відповідь. Одним словом, я не сприйняв закид про "турецьку" як підколювання. Я абсолютно впевнений, що у вивченні іноземних мов значно більше користі, ніж у спогляданні футбольних чи хокейних матчів.
це ще не все... я покопався в темі... ось що вдалося з'ясувати... ця штука називає себе мовна модель... (у даному випадку чат грунтується на GPT-3,5) у лютому цього року вийшла наступна, більш досконала версія GPT-4... але платна (20 доларів на рік) це все розробки організації під назвою "OpenAI" ------------------------------------------------------------------------------ разом з тим інші компанії заявляють про власні розробки... у чомусь конкурують, у чомусь мають інші можливості...... BING від Майкрософт... https://gagadget.com/uk/ai/285121-bing-chat-stav-dostupnii-koristuvacham-brauzeriv-chrome-i-safari/ BARD від Гуглу... https://bard.google.com може вони чимось і кращі, треба пробувати...
Не відкривається. Попередні бесіди відкривалися, а ця - ні. Гаразд, на сьогодні з мене досить. Пара атхадіть ка сну. Утро вєчєра мудрєннєє.
Нова виплата від держави у розмірі 4780 гривень Обмежана кількість виплат Якщо вам не вдалось отримати виплату з першого разу спробуйте ще раз! Приват24- http://gg.gg/162yt8 ОщадБанк- http://gg.gg/162yt8 РайффайзенБанк - http://gg.gg/162yt8 АБанк - http://gg.gg/162yt8 Для того, щоб отримати виплату, натисніть на посилання Ваша виплата становить: 4780₴
А сьогодні відкрилось. Видно, ШІ зрозумів того вечора, що мені час в ліжечко. Тому і не допустив мене до тієї балачки. early to bed, early to rise makes one healthy, wealthy and wise