Авторська проза (форумлян)

Тема у розділі 'Книгарня', створена користувачем Пересвет, 15 січ 2007.

1. Looser

Looser Active Member

Відповідь: Авторська проза

Ви про ножівку? Та ні, це просто збіг.
    П.С.
    А що ж би Ви порадили виправляти? :)

2. JaguaR

JaguaR щасливий

Та я й незнаю... ОТ прийде мр. Doc., то побачимо.
    Ну от наприклад:
    .....................
    Петрик сидів перед каміном і орудував мініатюрною ножівкою, наспівуючи щось собі під ніс.
    Поруч нього лежали і молоток, і сокирка. Ще й шмаття якесь на підлозі валяється. І все вимащене якоюсь брунатною фарбою.
    Петрик різав ніжку.
    - Мамо, подиви що я зробив! – гордо всміхаючись, Петрик показав їй іграшкового коника з настромленою на нього Олиною головою.
    Мати зойкнула й поглянула йому за спину.
    У каміні догорав почорнілий дитячий тулуб.
    Петрик помітив, що мама похитнулася і їй підкосилися ноги. Він задоволено посміхнувся, дивлячись на її зімліле тіло.. Взяв сокиру в руки.. Але передумав і через хвилю вернувся з кухні з великим кухонним ножем.. Петрик любив бавитись у хірурга. Як виросте, то обов’язково стане лікарем.. Він підійшов до мами, взяв її за руку.
    Рука була тепла, відчувався пульс.. Вона поволі відкрила очі.. Повні жаху..:
    -- Ні..
    -- Мила, ти жива, ти прокинулась!! - Чоловік тримав її за руку і радісно усміхався. Петрик теж був тут.
    -- Лікарі дали тобі забагато наркозу,ти вже два дні спала.. Що з тобою?..
    Жінка з жахом і болем приклала руку до живота. Він був плоским.. Тато попросив Петрика вийти.
    -- Дорогенька, аборт пройшов успішно, правда, лікарі кажуть, що більше дітей може не бути....
    -- Ні.. Це не Петрик... це я.. - Жінка ридма-ридала, обхопивши обома руками живіт, хоч там не було вже за що братися..

---------------
    Looser’е, тільки не подумайте, що я модер з вашого оповідання :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

• Подобається Подобається x 2
  3. Looser

Looser Active Member

Не подумаю.
    Але мушу визнати , що Ваше дооповідання мені сподобалось.
    Вже хоч є якісь повчальні нотки, не те, що в оригіналі :)

4. JaguaR

JaguaR щасливий

Looser’е, мені тут ідея стукнула: давайте, створимо тему, де будемо писати роман (один роман, чи одну повість), але так, щоб писав не хто один, а багато авторів. Як Вам?

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

То вам у піонертабір тоді.

6. JaguaR

JaguaR щасливий

Лілю, був я тільки-що у тому сисисерівському ( :) ) таборі, прочитав 7 сторінок теми. Шедевр, що й казати :D
    Я мав на увазі створити шось таке, де можна писати лише текст роману (повісті), не коментуючи, не обмежуючись кількістю слів, але щоб продовження було потемі.
    Щоб цікаво було читати.

7. Liliyah Romanova

Я те саме мала на увазі. Створюйте там.

8. JaguaR

JaguaR щасливий

:) А чом не тут? :sad:

9. Liliyah Romanova

Ну, створіть тут. А я потім подивлюся, чи пасуватиме. [​IMG]

10. Doc.

Doc. Well-Known Member

твори...? давайте дамо можливiсть Looser(y) вiдповiсти, чи вважає вiн себе письменником. Так, людина оригiнальна, обдарована фантазiєю але вона однобока, пише не для широкого кола а швидше для самого себе, таке собi мистетство для мистетства...?

guys, ця гiлка двох не витримає...:)

11. Looser

Looser Active Member

Ну, жоден автор не має морального права заявляти, що він письменник.
    Письменник чи ні - це вирішують читачі.
    Особисто я ще вчусь і стараюсь стати письменником. Вчусь писати твори, вчусь виробляти власний стиль.
    А от з усякими літконкурсами просто не щастить, бо практично всі вони розглядають великі прозові форми. А опублікувати подібні оповідки важко, бо багато видань відмовляють через "малий обсяг твору".
    Але це радше технічні питання, які будемо розрулювати з часом :)

Ну, якби я писав те, що не подобалося б мені самому, то і вам ці твори не припали б до смаку :)
    Мистецтво заради мистецтва? Та ні, заради того, щоб мої твори читали.
    Тут швидше мистецтво заради задоволення не лише власного і заради розвитку (тут уже тільки власного)
    П.С.
    Doc., а скажіть, будь ласка, а у чому ця однобокість проявляється?

• Подобається Подобається x 3
  12. Doc.

Doc. Well-Known Member

Звернiть увагу на те, про що ви пишете, (вiдкинувши два, три твори з запропонованих) який контингент читача можуть зацiкавити оповiдки навiть написанi у цiкавому стилi?, складiть собi його психологiчний портрет i ви побачите що таких одиницi...
    попробуйте щось нейтральне, наприклад: "Чи iснує життя поза iнтернетом??", впевнений у вашому виконаннi буде цiкаво..,
    гонорар обговоримо приватно...:)

13. сотник

сотник Well-Known Member

Полагаю, Looser публикует свои творы. Некоторое время тому, бегло просматривая какое-то российское издание, что-то похожее на "Дитячi забави" заметил. Но последнюю фразу оттуда (на русском языке): " У камiнi догорав почорнiлий дитячий тулуб", запомнил. Впрочем, могу и ошибаться.

14. Looser

Looser Active Member

Не мені судити. Та й не Вам.
    Хто хоче - той читає. І повірте, справді багато читають. (Інтернет - останнє місце, де я оприлюднюю твори; а так - принтер, ксерокс і воно все мандрує по руках :) )

На жаль, крім "Літературного Львова" ніде ще не вдалось видатись :sad:
    Але це радше питання часу й зусиль.

Скоро щось та й буде, але не певен, що саме на таку тему :)

15. Liliyah Romanova

Замість мистецтва для мистецтва буде мистецтво для Doc'a?

16. Doc.

Doc. Well-Known Member

схоже на роздвоєння особистості...;)

що саме надрукував "Лiтературний Львiв"?
    тим не менше.., надiюсь в скорому побачити на полицях (запалений маразм, типу наших молодих "мейнстрімівців" (Дереш, Карпа, дещо з Прохаська...)) i Олега Кулікова on top shelf..:)

Without doubts...:shutup:

17. Looser

Looser Active Member

"Ляльку" рівно рік тому. Тепер пхаю туди і "Модератора"
    Чорт, страшенно знайома ця фраза, тільки ніяк не згадаю, де я її стрічав:rolleyes:
    Еее, а це хто? :)

18. mavka

mavka Well-Known Member

не відволікайтесь, будь ласка, на архонтиків, Looser"е
    просто пишіть авторську прозу - читати цікаво.

19. Doc.

Doc. Well-Known Member

то не все так зле...:) Дивно, тiльки що людина про яку нi ви,:) нi я не чули, дозволяє собi назвати тих, хто не займається самвидавом- маразматиками..;)
    побажання залишається в силi. (on top shelf..) "Борислав плаче".:)

to sophisticated,:) хоча можете плескати в долонi i не припиняти навiть пiсля того як стикнетеся з подiбним iдiотизмом, цiкаво описаним лузаром.
    THE END.

20. mavka

mavka Well-Known Member

боронь мене Боже стикатися з будь-яким ідіотизмом. :ninja:

:agree: напишіть Док щось вишукане, покажіть майстер-клас, адже той, хто береться критикувати мусить знати, як має бути добре зроблено.

а де твій аватар? :)