Авторитет без ремінця :)

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Liliyah Romanova, 18 січ 2009.

1. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

ні, я такого ніколи не казала, якраз навпаки
    методи виховання залежать від темпераменту, але я всеодно проти биття всіх дітей

так, три дочки
    двоє падчериць підліткового віку і рідна дочка + вчив інших батьків налагоджувати стосунки з дітьми
    отже, знав про що каже
    він написав книжку про методи позитивного виховання і каже що з перших днів застосування будь-яка дитина незалежно від виховання змінюється просто на очах
    і він правий що сучасних дітей не варто бити взагалі, довго пояснювати не буду, доцільніше прочитати його слова
    обов*язково розкажу, якщо мене не забанять і ЛФ ніде не дінеться :)
    ну бачите, окрім всього вчинки малої дитини імпульсивні
    так що поки вона навчиться розуміти попередження не один раз дістане
    ви так не робите, тому вам здається що проблеми нема
    і вам здається що всі батьки добросовісно виконують свої обов’язки і не зловживають силою і т.д.
    направді знаю, що це не так і пишу для цих батьків що такі методи виховання вилізуть боком

і я не говорю про все і про всіх
    ті хто б’ють не напишуть про це на форум, та й в житті не дуже будуть хвалитися тим

2. Гелена

в житті я ніяким мамам не роблю зауваження про виховання їх дітей
    і взагалі нікого не вчу, хіба зрідка скажу свою відмінну думку
    але хоч на форумі я можу сказати що думаю чи ні? чи я комусь особисто казала змінити методи виховання?
    що зачіпає? рідний брат який б’є жінку і дитину якій ще року нема
    моя мама яка нас била, але не вчила
    племінниця чоловікова яка росте плаксива і сумна, аж кутики губ опущені, і ще вона буває бита по суті виходить через те що проблема в мамі, а не в дитині
    моя свекруха яка дала МОЇЙ дитинї по задниці бо поліз в смітник, а дитині ще й року не було (сльози капали горохом, розуміння ні грама, бо хто в 11 міс знає за що його б’ють?
    правда то був перший і останній раз. я не сварилася, просто сказала їй не бити мою дитину більше
    а якщо повторитися - от тоді і буде "я за себе не відповідаю, а за неї тим більше")

оце мене зачіпає. і багато іншого
    а ви говорите про якісь пацкання від 2-ох років до початку статевого дозрівання

люди б’ють дітей за власні прорахунки у вихованні, а ви говорите про "пацкання"
    та які пацкання?

ні, не стало. дивний висновок який говорить лишепро вашу необізнаність дитячої фізіології і зв’язок того всього :)
    мені смішно читати вас, бо раніше ви часто казали що дитину треба привчати до самостійності з пеленок
    і тому вчили спати окремо, потім в окремій кімнаті і т.д.
    так і роблять батьки які хочуть навчити дитину бути самостійнішою

уявляю, бо і я прихильниця цього методу. наразі дитина до нього замала
    про тайм-аути пише Джон Грей якраз.чи то не в нього вчилися ваші психологи?

хіба биття в тому помагає? як? наскільки?
    угу. я ще раніше хотіла сказати, що дитина в 5 років не вміє ще контролювати свої емоції, тільки в 6-7 з’являється це вміння, а ще логічне і абстрактне мислення тощо
    плюс природа так задумала що до 7-ми років весь світ для дитини батьки, тому і не може і не хоче дитина підкоритися якимось правилам і чужим тьотям в школі в свої 5 років
    нормальна поведінка для дитини, так що не факт що в Дарка була проблема з поведнікою
    чи ви вважаєте що в 5 років він має бути чемніший в школі?

тільки не треба знов казати про спілкування з однолітками і соціаллізацію і про те що мама працює то дитина мусить йти в школу
    я це і сама знаю, питання в іншому - в тому як має бути. це пояснює причини поведінки

============
    добре, я вже не буду більше багато писати, бо я не маю стільки часу :)

га-га-га... це не оффтоп, вам просто неприємні мої слова тому ви вже думаєте куди би їх викинути з цієї теми - прошу дуже, викидайте :)))

про повчання - повчальним тоном на форумі ви завжди говорите, тому мене ще більше дивують ваші зауваження щодо повчань
    в чужому оці видно скалку, а в свому? мене лише питання дітей так зачіпають, а вас?
    звісно ви зараз знайдете що відповісти щоб мене в’їсти і себе виставити хорошою :mocking:

Останнє редагування модератором: 1 лют 2009
    • Подобається Подобається x 1
  3. Ірена

Ірена Well-Known Member

а як в тому допомагає (що там кажуть в таких випадках робити?)
    принаймі, як буде курити то вже після 18, коли це не буде шкодити організмові що росте. про наслідки куріння дітей не будем говорити...
    багато можна дискутувати, але всібатьки вибирають своє. і є биті діти нормальні виростають і недуже і тих, яких не сварили і не пацнули вбивцями стають, а бувають навпаки - дуже лагідними.... не вгадаєш...
    головне допильнувати без пригод до певного віку, бо чим далі - тим ми безсиліші. і це правда.

• Подобається Подобається x 5
  4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Не збиралася викидати. Просто хотіла звернути вашу увагу на назву теми, бо враження, що ви її сплутали з "фізичне виховання" на ДП.
    А взагалі раджу вам попити м'ятного чаю, перш ніж мене читати, бо якісь ви такі агресивні, а я ніяк не зрозумію причини. ;)
    Як я люблю такі висловлювання. Особливо цікаво чути від тих, хто тільки 2 дні тому писав "іду я від вас". :8:
    Я так і подумала, що ваша агресивність та категоричність не без причини. Тепер зрозуміла, про що ви.
    От тільки ви мене так і не зрозуміли.
    Боюся, що мені навіть не треба нічого відповідати. :dntknw:
    Ви на себе зі сторони не пробували дивитися? о_О
    До речі, я 95% своїх зауважень до себе примірюю. Фанатка самоаналізу. :)))

Останнє редагування: 1 лют 2009
    • Подобається Подобається x 1
  5. Liliyah Romanova

Геленочко, не кипіть...
    Я говорю за себе, а не за тих, хто знущається над дітьми й зганяє на них власний стрес.
    Мене колись теж вдарив чоловік татової сестри, що я ніколи не забула й не пробачила, але я й не розповіла про це своїм батькам, бо соромно було. І то мені добряче дали, м'яке місце півночі пекло, спати не давало. Думаю, мені тоді було десь 12 років. Так що я розумію, про що ви, але це не фізичне виховання, а фізичне насилля. Там у тій сім'ї дітей били тим, що потрапляло під руки: тапками, віниками, рушниками... А якось я з-під столу, куди забилася спереляку, спостерігала, як тітка моїй двоюрідній сестрі сказала подати ремінь із шафи, потім розібратися до пояса й лягти на диван. Я не знаю, як моя сестра потім сиділа після того. Мені ж досі серце в грудях завмирає, коли таке згадую.
    Так, батька, які не вміють себе контролювати, варто не вживати таких методів, бо можна себе не проконтролювати й вилупцювати дитину, що будете ламанням та приниженням особистості, а виховним моментом. Мене Дарко теж іноді пляцкає, якщо я його не слухаю. :))
    Ну, я просто хотіла уточнити, чи правильно вас зрозуміла.
    Я просто хронічно не терплю тих, хто узалежнює дитину від себе, робить її центром свого життя й пов'язує себе з дитиною цілковито. Із віком такі мами стають все більше егоїстичними й не дають дітям розвиватися, бо компенсують на них власні помилки та нездійснені мрії.
    Я у вихованні стараюся не впадати в категоричність і бути гнучкою. І ставитися як до дорослого в першу чергу.
    Я їх не питала. Але тайм-аут - це типово для місцевого виховання. Мені цей метод цілком пасує, особливо тому, що він і мене також дисциплінує. :)))
    Ну, Даркові за місяць уже буде 6. :)
    Я? Ви жартуєте. Я навіть знаю причину його неслухняності. :))) Йому просто нудно.
    Я ж писала вже вище про те, як мені вчителька сказала про "нормальність" і як я на неї визвірилася за те, сказавши їй, що нормальні, то школи, де до дитини не придираються за активність і не чекають, що вона буде сидіти як хвора. Здорова дитина, рухлива... швидко хапає, швидко знуджується. А в них нема можливості дати додаткове завдання, то він починає на себе увагу звертати, розкидаючи забавки чи заважаючи іншим. От і водять його в кабінет до директора мало не кожен другий день. А він то вже зрозумів і думаю, що навіть навмисне то робить іноді, бо розв'язувати задачки чи малювати разом з директором йому цікавіше, ніж у групі, адже тоді вся увага лише йому. Ну, але то їхні помилки, то най із наслідками й воюють, як можуть. Мене найбільше цікавило, які будуть спостереження психолога, вона сказала, що то лише виховні моменти. Найсмішніше було, що на кожне "ось так він робить у школі, вдома так буває" ми відповідали "ні" або "зрідка". І психолог не могла надивуватися, бо в школі це майже постійно. Так що там проблема в самих учителів, котрі не звикли до праці з активними дітьми. Роман завжди мене на розмови з учителями посилає, бо я вмію їх обламати й відфутболити. :))) Негнучка я мама, коротше. Якось Дарко вдарив дитину в школі (не знаю причини, у них завжди "без причини"), то вчителька була дуже здивована, що Дарко нам про це сам розповів.
    Знаєте, які в них претензії у школі? Він не вміє відключати мозок. :8: Така дитина погана, не дає вчительці ні слова пропустити в книжках, які вона читає повторно, і переконати його, що то неважливо - теж не можна. Раз то там написано - значить важливо й пропускати не можна. :))) Але хіба я маю вчительці пояснювати, що у малих дітей пряма логіка, а не така, як у дорослих?
    Найгірше не те, що мама працює, а те, що мама утримує сім'ю. Не можу навіть передати словами своє відчуття неприродності такого розподілу обов'язків. Я тому до української школи з ним разом ходжу. Хоч мені то й дуже складно та виснажливо, але бути там разом протягом 3-ох годин, а щодругої суботи 5-ти годин, дуже корисно для нас обох, тому треба забувати про втому. :)

• Подобається Подобається x 7
  6. Гелена

так, але бажано при тому не бити і не "пацкати"
    почитай Д.Грея, стане легше виховувати, то моя думка :)
    не така я агресивна як вам чомусь здається
    просто швидко пишу, не маю часу на смайлики тільки і всього
    а те що трохи різко то правда
    а причина - я проти биття і пацкання, так що то не офтоп :)

йой, та мене не катували, просто били по задниці чи прутом по ногах
    на мене діяло не так як хотілося би мамі - я була горда дитина, це раз, а друге...ой, то довго писати

пробувала. добре бачу свої недоліки :)
    але бачите, то вади мого виховання і нащо було дарма бити? :)))
    мені бракувало любові і розуміння, так само як і братові
    але я виросла і то вже не має значення. мені чоловік і дитина компенсували ті всі емоції

до речі, іноді діти виростають хорошими не завдяки, а всупереч вихованню

але правилам виховання можна навчитися, так що я вчуся і всім раджу
    от прочитайте наприклад Т. ГОРДОН. ТРЕНИНГ ЭФФЕКТИВНОГО РОДИТЕЛЯ (Parent Effective Training PET)
    мене дивує чому деякі батьки не хочуть стараються стати кращими вихователями :scratch_one-s_head:
    і я не говорю про тупе слідуванням книжкам, про думання свою головою після того як там буде більше знань про фізіологію і психологію дітей

Ліля, ну пацнути пару раз то не страшно для дитини, а бити сильно не можна
    то сенс того пацкання? питання вже риторичне :pardon:

я геть не про це писала. геть не про це
    чому ви думає що або узалежнити від себе або з немовлячого віку виховувати самостйність?
    є певний вік коли дитина готова перейти на новий рівень незалежності, треба пам*ятати про вік тільки і всього

я побачила цю тему і тому вернулася. дякую що не забули дорікнути :)

ну, добре, може ще побачимося колись з дітьми і подивимося що вийшло з наших балачок
    я не один стереотип вже зламала, то дасть Бог, ще й про можливість виховання без пацкання при бракові часу в батьків зламаю ;)

п.с. прошу відповідати з тим розрахунком, що я вже не буду дописувати в цю тему

• Подобається Подобається x 2
  7. Liliyah Romanova

Я не дорікаю. Мене слова про бан обурили. Особливо їх безпідставність.
    Нагадайте, скільки разів я вас банила... ;)

8. Romko

Romko Дуже важлива персона

А моя бабуся,коли я провинився відправляла мене в садок,де я повинен був сам виламати лозину....:sorry:

• Подобається Подобається x 5
  9. Liliyah Romanova

Я навмисне вчора о другій ночі перекладала для вас речення із розділу про пацкання. Там і відповідь - коли і навіщо.
    Я власне стараюся шукати середину між тим, а ви мені крайність приписали. ;)
    Не ви одна так думаєте. ;) Я теж така самовпевнена була. До певного часу. :)

10. romhavr

romhavr Well-Known Member

Не сваріться, будь-ласка. Гарна тема, розумні співбесідники.

• Подобається Подобається x 6
  11. Liliyah Romanova

Де ви побачили сварку? ;)

12. romhavr

Видно привиділося.:)
    Мене в дитинстві карали ставлячи голими колінами на розсипану на газеті гречку. Хто таке придумав? Фізичної незручності, навіть не болю, практично ніякого, хіба якесь приниження.
    Ще був спосіб – ловили, закривали ніс, і чорний перець в рот. Ремінець відпочиває.

13. Liliyah Romanova

о_О о_О о_О
    А як відносини з батьками склалися в результаті??? :cry:

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

пречудові:ireful1:

15. Romko

А бабуся для мене в пам’яті залишилась ангелом...і найріднішою в світі людиною

• Подобається Подобається x 3
  16. romhavr

Відносини добрі. Мене не тільки батьки виховували, і згадані заходи були не батьків.
    Я трохи вирвав з контексту. То шкідництво, яке передувало покаранням не згадав.
    Та й не дуже я жертва. Скоріше, якщо можна, кваліфікація вихователів, могла би бути кращою.
    Зараз я вже в ролі вихователя, маю нагоду. Та й заглянув в тему.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Те ж саме можу сказати про свою.... доречі, ніколи Біблію не читала, але напевно була безгрішна.

18. Liliyah Romanova

Мене колись намагалися ставити в кут, але я стіни розмальовувала, тому то довго не тривало, татові набридло перефарбовувати стіни й ліпити шпалери. :)))
    А от саме пляцкання було іноді, тільки настільки рідко, що я навіть не пригадую, за що. Зазвичай з нами проводили розмови, після яких було дуже соромно за свої вчинки і потім було ще більше соромно те саме повторювати.
    А от заборони були іноді такі, що ні я, ні брат не могли виконати. Особливо то стосувалося обмеження часу на прогулянку ровером. Я часто на годину спізнювалася. Мій брат мене в тому перевершив дуже суттєво... :))) Менше, як на три години, не спізнювався. :)) :)) :))

От знущання людей над чужими дітьми я ніяк зрозуміти не можу. Мені взагалі би рука не піднялася. о_О

• Подобається Подобається x 4
  19. Romko

В мами висіла копистка...
    то частенько...
    використовувалась...
    а від тата дістав но раз...в 3-му класі..
    правда щоденник був червоний...
    рекорд я побив...
    за 4 уроки 5 одиниць...

• Подобається Подобається x 3
  20. Мих

Мих Дуже важлива персона

З досвіду скажу - можна ше виколупати було дірку - теж хороший ефект.

• Подобається Подобається x 6
а де твій аватар? :)