Авторитет без ремінця :)

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Liliyah Romanova, 18 січ 2009.

1. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

ну не сприймайте геть буквально
    але в школі діти нині вчать свої права і батькам витикають

а розуміння свободи і відчуття геть не таке як раніше в людей

2. Полковник

Полковник миється в бані

Это что за школы?
    Что за дети????

3. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я згiдна. Автор або не знає iсторiї або навмисне її вiдкидає. Свiт мiнявся завжди, останнi два чи три десятилiття крiм iнформацiйної революцiї нiчого такого що ранiше свiт не бачив не принесли людству. Вiйни є i були, змiна влади є i була, iтд. Iнформацiї бiльше. Може тому дiти чують, читають, бачуть по мас медiї бiльше i тому знають бiльше. А тi дiти якi немають доступу до iнтернету? Якесь глухе забите село? Шо там з змiною влади, свiту iтд? Тi люди як жили столiттями так i живуть, на них навколишнiй свiт дуже впливу немає, хiба шо може фiнансовий (який може потягнути за собою i моральний, але не до такої степенi)
    Якби автор не забiгав так далеко та глибоко в нетрi глобальної психологiї, а зконцентрувався на власному досвiдi та досвiдi своїх дiтей, його гiпотези звучали б правдоподобнiше, нiж спекулювання на рахунок "сучасних" дiтей. Також, вiн вiдносить себе до "сучасної" дитини разом з своїми дiтьми, а свого батька - нi. Чому вiн є бiльш сучасний нiж його батько, i НЕ менш сучасний нiж його дiти. Можна смiливо припустити що рiзниця у вiцi з його дiтьми не є менша нiж 25 рокiв, i так само у нього з його батьком. Тобто вiн ставить часовi лiмiти щодо сучасностi - 50 рокiв тому, старе, тепер - сучасно. Але чому 25 рокiв тому по вiдношенню до тепер НЕ є старе?

• Подобається Подобається x 1
  4. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Якщо дитина виховується гармонійно, якщо батьки зуміють нав"язати з дітьми довірливі стосунки, їм (дітям) читати і вчити свої права не треба, як і нема чого витикати батькам.

5. olya_d

olya_d Well-Known Member

А я козячим молоком, яке мене змушували пити, вазонки підливала.
    Але я тепер свого малого не примушую їсти те, чого він не любить. Хай краще щось інше поїсть, ніж має видумувати де і як викинути те що не хоче

• Подобається Подобається x 3
  6. Полковник

Полковник миється в бані

А мой, сволочь такая, клубничный сок в унитаз выливает!

7. Гелена

а що в глухому селі почуття в дітей інші?

============
    і справа не в теорії чи історії демократії, а в тому як сучасні діти розуміють свободу і справедливість
    і якщо колись виживали тихі і покірні, то тепер пробивні і самостійні, отже виховувати треба не в страху і покорі, а іншими методами
    та й книжка писана для заходу, а не для дітей з АК. то для США в основному

ви не читали книжки, а лише уривок з передмови
    книжка насправді хороша і про власних трьох дітей і про тисячі своїх консультацій він пише
    і на основі спостереджень протягом 30 років за проблемами батьків і дітей робить висновки

• Подобається Подобається x 2
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

наприклад, рибячий жир, нє?

9. Koza-Dereza

Я все чемно їла. Бо якби не з'їла то менi погрожували дати подвiйну порцiю i вiдлупити, тодi я точно все з'їм. Я думала лiпше з'їм за один раз, бо iтак пiзнiше за щось получу, то хоч за це не дiстанеться.
    Найбiльше я ненавидiла домашнiй сир политий сметаною. Навiть недавно у Львовi, баба з образою в очах причитала що нiхто не з'їв сиру з сметаною. А мене вiд того аж верне!!!!!
    Я свою малу не заставляю їсти то шо вона не хоче. I мамi своїй кажу. Наприклад мала нiколи не їла i не їсть картопляне пюре. То я i не даю! Їсть гречку, рис, макарони, тим i частую. А часом буває так що не їсть, кидається а через 10 хв все доїсть. Попри це все, я всерiвно хвилююсь що вона голодна i даю їй перекусити фруктами. Просто в неї змiнився апетит i уподобання вiд початку зими, в основному пiсля хворiб стала привередлива. Ну то менi, як мамi взяло троха часу це помiтити кiнцево та призвичаїтись, але тепер все чiкi. Голодна точно не буде! Як голодна то плаче i бiжить до свого крiсла залiзає туда i кричить АМ АМ АМ ДАЙ ДАЙ ДАЙ i мусиш дати вже!

• Подобається Подобається x 5
  10. Гелена

нав*язати?

==========
    ви не зрозуміли про що я
    я про те що сучасні діти мають реально більше знань через доступ до інформації
    і навіть якби думали що батьки мають право їх бити, то інші їм скажуть що ні

Останнє редагування: 4 лют 2009
  11. olya_d

olya_d Well-Known Member

нє, ми п"ємо борсучий

12. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Так, нав"язати. Але не їм - з ними.

І що?

В мене дітей троє. І двоє з них мають нет на досяг руки. А також живуть в країні, де для дітей створені гарячі лінії безпеки, телефони довіри ітд. І у школі брошурки роздають (аби знали, куди звертатись у випадку домашнього насилля). І Ви знаєте, їм якось... нецікаво. Бо нащо?

13. Koza-Dereza

Так власне що почуття однаковi бо дiти є дiти чи вони в мiстi чи в селi. Просто в дiтей в мiстi чи в США iнформацiї бiльше i в тому є вся їхня "сучаснiсть". А тi дiти якi немають тiєї ж iнформацiї хiба вже не сучснi тiльки тому що не знають про принципи демократiї та всякi новi права? Нi, вони теж є сучаснi дiти, тiльки в них виховання та середовище є iнше. Тому просто не можна сказати що тi що є iнформованi є сучаснi. Сучаснiсть i проiнформованiсть не є те саме.
    А про америку... йой... тут ТАКI дiти, шо певно найгiрша українська дитина буде ангелом у порiвняннi з американським "тяжким" тiнейджером. Власне масова iнформацiя i приводить до плачевних наслiдкiв у формi "качання прав" перед батьками. Тут дiтей не б'ють як правило, тим бiльше тепер. Тих батькiв яких ловлять на гарячому чекають у кращому випадку великi неприємностi i тягання по судах. В гiршому тюрма i позбавлення батькiвських прав (все залежить вiд тяжестi злочину) Бо саме так, фiзичне виховання у формi побиття вважається злочином. Може правда рiзнi штати мають рiзнi закони i правила. Власне тут, прутом мало кого налякаєш.

14. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Про яке суспільство він пише ? :scratch_one-s_head:
    Як на мене то це "не бажання миритись" швидше наслідок вседозволеності і відсутністю в батьків можливості/бажання займатись своїми дітьми, ніж якась особливість сучасних дітей. І про будь-яке покарання теж не зовсім зрозуміла. Об"єктивно покарання існють, і в дорослому світі також (кримінална і адміністративна). Є закони, порушивши які будеш покараний фінансово чи позбавленням волі. Цікаво хто виросте з дитини, яка не визнає покарань в принципі.
    Знову ж таки, це відсутність виховання, чи не спроможність батьків виховувати дитину. Швидше наслідок того що діти передорученні нянькам/садочкам, нівелюванням ролі традиційної сім"ї.
    В мене складається таке враження, що автор говорить про батьків, все спілкування яких з дитиною зводиться виключно до покарань :nea:.

15. Гелена

а з чого ви взяли що диктату нема? є диктат і диктатори. а є свбода дії і слова
    світ контрастів

а жертвували життям під час революцій і воєн за незалежність не одиниці, а таки більше
    якщо вже вв’язявся в війну вважай що готовий до того що вмреш

а зараз страйки коли зупиняються цілі країни? це не боротьба? не прагнення до кращого життя?
    а прагнення країн і країв до свободи? скільки є рухів які ведуть боротьбу за права, свободи, незалежність?

а тепер історія - рабство, кріпацтво, 16-18-год роб день тощо ще недавно, навіть не 2 століття тому, а менше
    ну і т.д. і т.п.

16. Koza-Dereza

Дайте хоч лiнка на того доктора Грея, шось я його по Гуглю не знаходжу.

17. Гелена

ось тут є

так само пише С.Кові, але от про покарання я його думку не знаю

18. Koza-Dereza

Ааа, знаю, читала Мужчини з Марсу Жiнки з Венери. Вiн цiєю книгою i прославився. Багато людей згiднi з Марс-Венера презентацiєю.

19. Гелена

та й до чого це ви?
    ох, ви стільки всього сплутали до купи...
    я наводила два лінки: Грея і Гордона
    обидвоє за те, щоб налагодити з дітьми такі стосунки коди вони будуть слухатися батьків добровільно, тобто покарання просто не знадобляться
    а ті випадки коли діти не слухаються будуть рідкісні, так що можна і не карати
    знову ж таки якщо є загроза життю чи здоров’ю і іншим способом дитину не зупитинити то якраз можна дати пару раз задниці і спати спокійно
    але то не метод виховання, а швидше метод відвернення біди, так само як ляпаси по обличчю непритомного - це не побиття, а рятування :)

зовсім без покарань від батьків чи вчителів чи інших випадків коли розплачуємося за вчинки в житті не буває, правда ж?
    знову ж таки - не все в житті варто пережити на своєму досвіді, щоб знати і достатньо розуміти
    ну виросте дитина, яку батьки не карали і що? всеодно буде знати про покарання і що то є, просто з чужого досвіду
    є діти які ніколи не лежали в лікарні і виросли. хіба то зле?

ні, швидше про протистояння і про те що без нього можна обійтися :)
    завтра буде час напишу детальніше :)

20. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Мене зачепили оці фрази
    Занадто узагальнюючі і пафосні.
    :mocking: це утопія, щось на зразок комунізму - "з кожного - по можливостях, кожному - по потребі ", звучить супер, а на практиці...
    Дитина постійно перевіряє рамки дозволеного, і добровільно погодитись робити/не робити те, чого вона в силу віку не здатна зрозуміти, це ну дуууже малоймовірно. Хотіла б на це подивитись :)

Маю знайому, теж пробує з дітьми домовитись, не сварить, тим більше по дупі не пацкає. Недавно ввечері зустріла її в Арсені, прийшла з молодшим кукурудзяні палички купувати. Бо купила одну пачку і діти (в неї двоє) за неї побились, старший не хотів поділитись з молодшим. Щоб розрулити ситуацію вона старшого лишила на діда, а з молодшим пішла за ще однією. Я б зробила простіше - якщо не вміють ділитись, забрала б і сховала, але в 9-ій вечора в магазин би точно не поперлась :crazy:. Вона не зуміла домовитись з дитиною, а "насилля" (відібрати палички і розвести по різних кімнатах) не змогла застосувати. Ну в кожного звичайно свої методи виховання, і особиста справа як дітей виховувати, але мені зі сторони це виглядає як банальне вилізання дітьми на голову....:pardon:

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)