І не нариєте... Я б на вашому місці розпочав переписку з ініціаторами, які хочуть ліквідувати старий котел. В листах, я б все розпитав: на якій підставі, згідно якого документу, що пропонується взамін. В разі, якщо у них рішення нема, я б подав в суд, або спочатку попередив ініціаторів. Тут головне - грамотно в листах все розвідати. Листи зберігати. І памятайте, скільки б у вас запитань не виникало, в одному листі повинно бути одне, конкретно поставлене запитання. Якщо у вас 10 запитань, значить десять листів. В листах не пишіть нічого зайвого. Чим коротший лист, тим він дієвіший, бо не дає можливості опонентам "лити воду". Я б так розмотував цей клубок. ---------- Додано в 16:33 ---------- Попередній допис був написаний в 16:31 ---------- у 5 разів газ дешевший за лєтрику...
Перше, що варто зробити, це поритись у шухлядах і знайти стару угоду з теплоенерго. Уважненько її перечитати. Може і думки зявляться.
Окрім оцього навряд чи вдасться щось нарити. А відповідно до цього папірця треба згода всіх мешканців. Замкнуте коло. Да? А сплатити за опалення за два-три роки не хочеш? І нікого не колише те, що ти відрізаний від нього і не користуєшся. Все автономне опалення, яке встановлено у багатоповерхівках після 06.11.2007 - НЕ-ЗА-КОН-НО. І пришити можуть будь-кому. Якщо мені пам’ять не зраджує, то вже у Вінницькій області декого розкрутили на бабки. І на Донеччині також.
ситуація постійно змінюється. Опалення газове в будинках багатоквартирних зараз встановити неможливо. Все незаконно, навіть за великі гроші. Опалення електричне маю, то взимку "накручує" на 700 грн. І ніякий інший котел не буде брати менше світла. В мене стоїть питання підключення до центрального опалення, яке коштує 250-400 грн у зимові місяці.
Тут справа конкретно не в газовому опаленні, а в тому що сама процедура відрізання від системи НЕЗАКОННА. Яке б опалення особа не встановлювала - газ, дрова чи електрика... Якщо відрізався - значить порушив закон
сьогодні придбав котел, піролізний, на дерево. Загрузка патиків не частіше раз на 10 год. Так написано, побачимо, як воно реально буде. якість патиків - річ не остання.
Ну такі ціни взимку зе центральне опалення, якщо у вас Дуже мала площа квартири - 20 кв. м. В іншому випадку, без субсидій на 2 кімнатну квартиру викидають приблизно від 400 до 800 грн. І нема гарантії, що батареї у вас будуть добре гріти, а платити будете як за гарячі.
є інший шлях але він тяжкий бо потребує консолідації і спільної згоди всіх мешканців будинку . Встановивши будинковий лічильник на тепло ви можете просто закрити вентиль подачі тепла на вході в будинок, правда є мінуси 1) вам всеодно прийдеться оплачувати теплове навантаження, 2) "бабусі ветерани" і чорнобильці мають шалені пільги і їм не вигідно переходити на індивідуальне опалення ---------- Додано в 16:58 ---------- Попередній допис був написаний в 16:51 ---------- От би наші піда;:%си мужновладці прийняли закон який би дозволяв і спрощував перехід на інд опалення для економії .. а ні ... ви просто більше платіть за комуналку і всеодно мерзніть ...
По-перше, краще газ - газове опалення буде коштувати дешевше. По-друге, не зрозумів, що ви маєте на увазі, протиставлячи котли з ТЕНами котлам електричним - це одне й те ж.
Всім привіт. маю таке запитання Є будинок на три поверхи 300 квадратних метрів. вньому живуть 12 осіб. але ліміти на споживання газу після перебільшення яких ціна - росте всеодно такі самі як для будинку наприклад на 50 кв метрів. як можна розділити будинок на дві частини з розмежуванням тих лімітів на двоє? Мається на увазі розділити будинок на паперах а не фізично)
В нас теж така була ситуація. ми розділяли на трьох. Тато мій робив дарчу мені і сестрі, а потім ми виготовляли проект на окремі лічильники, ну скажу затратні ті процедури, але все таке за три роки відбили що вона що я вкладені кошти. Кожен має свій лічильник та котел і сам контролює витрати газу та як вкластися в ліміти!
окупилося аж за 3 роки ... а варіанти теплового насоса, сонячних колекторів, сонячних батарей, або просто інших видів обігріву принципово не розглядали ? хочаб твердопаливний котел ? доречі хто підкаже до можна купити палети у Львові ?
не словом А ДІЛОМ !! приділіть 5 хв цій справі Електронні петиції — Офіційне інтернет-представництво Президента України Можливість відмовитися від отримання послуг центрального опалення та гарячого водопостачання окремої квартири багатоквартирного будинку та встановлення індивідуального опалення
Не було де йог ставити, я живу на третьому поверсі, а бігати туди- сюди щоб підкладати дров, та ні, з цим теж морока, а так на кнопку нажав і вже тепло є)
Електронні петиції — Офіційне інтернет-представництво Президента України Можливість відмовитися від отримання послуг центрального опалення та гарячого водопостачання окремої квартири багатоквартирного будинку та встановлення індивідуального опалення
Безкоштовне встановлення двохтарифних лічильників електроенергії В Україні нічний тариф на електроенергію значно нижчий за денний ! Електронні петиції — Офіційне інтернет-представництво Президента України