АВТОНОМИИ ДА или НЕТ?

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем alll, 6 кві 2009.

1. Fireball

Fireball Well-Known Member

Вибачайте, що запитую у відповідь :))
    Що важливіше: існування цілого чи частини цілого?
    Як розставляти пріоритети, якщо знищуючи частини, зникає ціле, а при вмиранні цілого частини не довго будуть квітнути?

Взагалі ж, у випадку знищення державності, зникнуть й мова, й культура. У сучасному світі ці зміни набагато швідші ніж це було якихось 200 років тому. З огляду на таку перспективу я не вважаю, що права людини будуть достатньо важливими.

Отже, згадайте про такі корисні філософські ідеї як "золота середина", "середній шлях"...

2. pan_Wit

pan_Wit Well-Known Member

Допоки Україна буде мати сусідів, які намагатимуться переглянути кордони та виришити "українське питання", федералізация України - допомога тим сусідам.

Ось погляньте, будь ласка:
    Цей погляд набуває сприйняття в РФ, поширюються у сучасному російському суспільстві. Бо є замовлення російської владної верхівкі, про яку влучно сказано "навсегда ушибленная распадом империи".

Пан має рацію. Питання федералізаціїї має поставати тільки після того, коли вичерпані всі інші можливості для розвитку. А вони не вичерпані досі.

3. Fireball

Чи можна якось дуже просто про це розповісти? У декількох реченнях, будь ласка.

Мені здається, що це повинно бути зрозумілим й Пуперові, але... Може це через те, що у Львові й так всі знають українську?

4. pan_Wit

Вітаю, ви робите успіхи ...
    це дає надію на те, що ви зміните стиль поведінки...

5. Fireball

Хіба "посилення самоврядування" == "федералізація" ?!
    На превеликий жаль погоджуся.
    Щодо цитат, які Ви навели - таких людей досить багато навіть в Україні. Не кажучи вже про деяких росіян з цього форуму, де вони пишуть те ж саме у сусідніх гілках.

Й що ми можемо зробити? Мені здається, що протистояти можливо лише за кращих економічних умов у нас та вірній ідеологічній обробці (вибачаюсь за такий жахливий термін :)) )
    Під "обробкою" маю на увазі просвітницьку діяльність.

6. pan_Wit

Якщо дуже стисло та спрощено, бо питання вкрай складне та многорівнєве: немає модерної сучасної нації без унифікованої культури, перш за все унифікованої мови. Немає націїї - країна розпадається.
    Почитайте цю книгу, вона насправді того варта.

Мені здається, що він просто грається в орігінальність. Хоча можливо я і помиляюсь...

7. pan_Wit

:good:
    Повністю згоден з вами.

Про таку просвітницьку діяльність йде мова і у данному випадку, коли я намагаюся пану пуперу пояснити небезпеку тези "хай буде федерація".
    :)

8. Fireball

Мені чомусь здається, що уніфікація має бути лише частковою. Тобто повинно існувати декілька культурно-мовних рівней, частина з яких матиме за мету зберегати різномаїття (бо в ньому життя!), частина - консолідацію нації.
    Ще частина - для усвідомлення людьми єдності та відповідальності у межах цілої планети.

Чи то може в мене щось заплуталось.
    Дякую, книжку почитаю.

9. vkk311

vkk311 комбриг Симпсон

Ха, у Лёни есть Сандей. Он его мысленно ведет как ПТУРС. Перед съёмкой в полный рост или в бассейне, Лёня провод вытаскивает и прячет...:)). А на стадионе он бегает на аккумуляторах ( естественно, благославенных отцом Сандеем)

10. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

ваша думка і ви особисто мені не цікаві, можете хоч пісню заспівати, свою думку про вас я вже склав... :rolleyes: :))
    пан фаєрбол, питання ж просте -- що важливіше?... :)
    що важливіше: сім’я чи суспільне життя?...
    що важливіше: ваша персональна свобода, чи міфічне "загальне щастя"?..
    що найважливіше: ви, чи президент?

відповідь же очевидна! :)
    на жаль люди ще не усвідомили, що головне у цьому житті -- не прогнутися під ліпшим паном, а жити, не заважаючи іншим...

чому, наприклад, мені абсолютно плювати, хто буде в парламенті чи презилентом?..
    тому що вибори за тією схемою, яка є зараз -- це є вибір собі пана...
    більше того, не просто вибір пана, а вибір "ліпшого пана з по-між кількох безпринципних придурків"...

11. vkk311

vkk311 комбриг Симпсон

Золотые слова! Как бы только это нашему народу подоходчевее донести?

12. duncan

не вийде... :)
    принаймні найближчим часом... :pardon:

13. vkk311

vkk311 комбриг Симпсон

Сумно, але ж втрачати надію теж не варто...

14. Fireball

Те, що питання просте - ілюзія, як на мене.

Багато з запитань нижче лежать саме у етичній площині. Я не є еталоном - боягуз, іноді перемикає мозок та таке інше :)

Не дуже розумію що є "суспільне життя" :)

Чи міфічне це щастя?
    Ви кажете так, начебто люди, що колись боролися за загальний добробут, проти соціальної нерівності чи національної дискримінації - дурні. Бо далеко не всі з них дійсно потерпали від цих проблем.

Суб'єктивно - я. Якщо я помру, то для мене це буде те ж саме, що й смерть світу.
    Об'єктивно ж... Якщо занадто хороший президент (нарешті за мільйон років), а я - щось таке бездарне, то значно важливіше існування президента для добробуту більшості. А може й бути так, що їх помре десяток, а я все одно важливіший :)

Однак на моє питання Ви не відповіли.

Не заважаючи іншим та допомагаючи їм (самому собі також) - дві дуже різні концепції :)

Як є зараз? Отже, Ви не теоретизуєте?
    Тоді, підійшовши реалістично, глибока федералізація - роздріблення країни, що зробить її слабшою та менш керованою у складній ситуації.
    Наша територія - ласий шматок для декого. Навіть якщо ніяких відривань не буде, дестабілізація нашого суспільства корисне для знищення економічного конкурента.

15. vkk311

vkk311 комбриг Симпсон

Але ж про це якось ніхто не замислюється. Чомусь лякають тільки зихідними ворогами які перетворять нас на відстойну країну!
    Я вважаю що федералізація стане нашим початком кінця. Країна яка починає роз'єднуватися по мовним та національно-терріторіальним ознакам, розвалиться на окремі шматки рано чи пізно.
    Може декому з наших сусідів це і до вподоби, але ж нам ніяк!:ireful:

16. Fireball

Добавлю ещё кусочек, Пупер.
    Раз уж к реальности, так навсегда! :))
    Кто будет формировать законодательную базу, которая определит все свойства федеративного устройства? Какие они туда заложат возможности?
    Ты им палец, они - всю руку откусят.

А вообще, кадры решают. В краткосрочной перспектике (не рассматривая смену элит), лучше казарменный коммунизм с добрыми, умными и добропорядочными на всех уровнях власти (во смешно-то обрисовал!), чем самая разлиберальная демократия с пришедшей ко власти фашистской партией.

17. pan_Wit

Ні, ні, мова не йде про те, що всі повинні однаково мислити, однаково одягатися, споживати однакові товари тощо.

Йдется зовсім про іньше. Сучасне розвинене сіспільство – це постіндустріальне суспільство. Це означає, що на перший план виходять саме високі технології. Для їх запровадження і використання потрібне населення, яке має досить високий розвиток, тобто необхідний рівень знань. Наприклад, використання комьютерів, банкоматів, сучасних засобів зв'язку і таке інше. Цей рівень розвитку дає сучасна система освіти та перепідготовки. Підкреслюю – сучасна. Така система потребує уніфікації стандартів. Тобто різні учбові заклади відповідого ступеню мають давати знання приблизно подібного рівня (тоді дипломи таких учбових закладів дійсні по всій теріторії країни, це як приклад).

Не тільки система освіти потребує уніфікації. Вона (уніфікація) запровадиться у різноманітних галузях, починаючи з системи законодавства та правосуддя і закіньчуючи охороною навколишнього середовища. Весь цей комплекс – і є едина мова, якій користується суспільство. І саме про таку уніфікацію йдеться. А не про сферу творчості, де насправді, ви праві, слід зберігати різномаїття.

18. duncan

та яку там надію!.. :)
    зверніть увагу на цю гілку -- усі бояться федерації мов вогню...
    централізація, "сильний правитель", який усім "ворогам" покаже кузькіну мать...

19. duncan

політичні партії...
    вони боролися виключно для себе...
    тоді, навіщо саджати на шию пана?..
    слабшою?..
    комуністична корея -- сильна як ніколи, люди всі як один стануть на захист від уявних ворогів...
    а кому корея потрібна? :)
    інший приклад: ви зараз громадянин України, через 10 років ви переїдете до сусідньої країни, чим для вас персонально буде Україна?
    конкурентом, ворогом, сусыдом, партнером? ;)

20. pan_Wit

А суспільство відбудовує нехай хтось іньший? І відбудовує нехай на свій розсуд ... Не?
    :rolleyes:

а де твій аватар? :)