фотоаппарат.. Ну на худий кінець мобілка тоже файно буде, тіки уважно всьо знімайте і міцна техніку тримайте, а то всяке буває... ---------- Додано в 00:04 ---------- Попередній допис був написаний в 00:02 ---------- тьфу, я вже таку був створив.... листайте форум, може шось цікаве надибаєте
Я листаю, щось цікаве надибаю, але через велику кількість дописів і флуду, все перелистати дуже важко фізично. Отже майте розуміння.
Недавно знайома приїхала з Києва. З площі Перушевича з'їхала на Зелену в напрямку центру. Майнув поліцай, сказав про правила, забрав документи. Знайома каже, що на світлофорі (зелене) повернула наліво. Поліцай каже - всі їдуть тут направо. Знайома каже - а мені треба було наліво! Поліцай довго крутив документи в руках, поки знайома розглядала телефон довіри ДАІ, а тоді віддав права. Видко не сподобалося, що вона тримала телефон в руках Щтраф не платила, хабара принципово не давала. Стукайте і вам відкриють.
100% я пробував. Ефект хороший. Я думаю, що любого даішника можна поставити на місце і без камери. Фотоапарат повністю достатньо. ---------- Додано в 00:48 ---------- Попередній допис був написаний в 00:41 ---------- 1. протокол. вам дали підписати протокол. підпішіть там, де написано ознайомлений. Там, де порушник - не підписуйте, а місце свідки намалюйте велике зет, щоб після вашого підпису гаїшник не дописував свідків. 2. запропонуйте гаїшнику, наприклад, замірити відстань між фіксацією порушення і місцем т.з. порушенням. Він явно не захоче тим займатися. Напишіть у протоколі, що сержант пупкін не мав бажання міряти відстань, а значить його не цікавила істина, а лише план.Сфоткайте його, машину, дорогу... І побачите, педалі почне крутити назад, як миленький. 3. Головне, не панікувати, спокійно вивести даїшника з себе.... і доля вам усміхнеться. У мене один раз був випадок. Каже гаїшник: я запишу таки порушення, а ви там в суді вже встановите істину, чого вам боятися, якщо ви праві? Я кажу, та нема питань, пишіть, але в протоколі напишу, що на мій погляд ви трохи хильнули на службі, тому я б радив вам після того поїхати перевіритися, здати кров, там вже встановлять істину, нє? І вся охота у нього пропала писати...
Можна в машині на видному місці фурашку возити її заміченість робить покладливішими інспекторів (випробувано). Тепер майже всі цифрові фотоапарати підтримують ф-ю відеозапису. Вважаю, що краще ввімкнути фотоапарат в таких ситуаціяї в режим відеозапису.
А чому нереально? Тримати постійно в кадрі даішника і проводити спілкування. Руки ж нічим незаняті, хіба документи подавати. На ютубі викладено масу роликів з живими прикладами (там вище Templar писав, що десь створив вже таку тему з прикладами, можна в нього уточнити де, щоб тут не боянити).
Я вже згадував, як на початку 90-х один київський юрист нарешті сам сів за кермо (а до того його возив водій). Ну і нахімичив пан юрист щось із рядністю на площі з круговим рухом. Мент пише протокол, дає підписати юристу. Той пише: "Під загрозою хабара розміром 20 доларів США підписую цей протокол". І хутко поїхав. Мент - за ним. Умовляв віддати назад екземпляр водія. До мене самого вперше причепивлися менти, коли в суботу о 9-й ранку я зупинився під знаком, щоби відповісти на телефонний дзвінок. Змусили дмухати у трубочку і кричали "Ага!" - хоч я протягом 2 тижнів не пив. Коли це мені набридло, я кажу - "пробийте по базі попереднього власника мого авто з козирним номером. Я підкажу - п/п-к Ц. з обласної ДАЇ. Хочете, я зараз наберу його?". І ще причепилися на Парковій алеї - я трохи об"їхав асфальтоукладач, який рухався на перехресті заднім ходом. - Ви не уступили дорогу технологічному транспорту, який рухався по головній! - Але він порушив Правила - рухався на перехресті заднім ходом, а ви проявили бездіяльність - не перекрили рух, щоби уникнути можливу аварійну ситуацію. (в інших випадках мене зупиняли "за діло" і там вже доводилося давати в лапу).
Ні, фотоапарат в писок - то не діло. Треба тоді придумати якийсьт штатив чи кронштейн, який буде кріпити камеру чи на торпедо чи ще десь, бажано в місці, з якого буде добра оглядовість, шоб інспектору було важко сховатися за кадром. Якщо у вас збоку пасажир, то камеру можна дати йому, хай знімає.
На мою думку, камера (в русі) повинна "бачити" світлофори - верхній, правий, лівий за перехрестям. Іноді доводиться переконувати мента, що проїхав на початку третього мигання зеленого. А буває, що знака не видно через гілки дерев.
Видеорегистратор - необходимая вещь для автолюбителя, которая избавит от многих проблем в случае ДТП или быкующих на дороге ментов. При желании, некоторые видеорегистраторы можно использовать для записи своих путешествий из окна автомобиля. http://mobile-dvr.ru/index.php?productID=167 http://www.autozvuk.su/авто-видеорегистратор-alpha-drs-100-hd-black-box.html http://www.cardvr.ru/dvr67.html
Оскільки ми живемо в неправовій державі, то довести в суді щось буде складно/неможливо, навіть що біле є білим, а не чорним. Та що там в суді, на форумі також важко довести. Такі ми люди, буває діємо не по суті а з іншою причинністю :shutup:
У 2002 мав "страховий випадок" - від"їжджаючи від парковки, трохи дряпанув гарантійну Міцубу. Полюбовно не розійшлися, тому викликали ДАІ. Але мені сподобалася суддя (яка мала мене оштрафувати). Літня жіночка, татарське прізвище, бездоганна українська мова. Після обміну люб'язностями ( -Чи не обтяжить Вас штраф у 34 гривні? -Звичайно, ні! -Володійте й надалі засобом підвищеної безпеки!) її честь раптом питає: "Чи не вимагали ДАІшники у вас хабара?" - Звичайно ні. Інакше би я не мав задоволення спілкуватися з Вами, Ваша честь!
видеорегістратор то е суперова штука, сам хочу, але ніяк не можу назбирати грошей до речі навіть бачив у "вашому магазині" продають
Нащо Вам 2-3кгрн. Тут за 90 амеробаксів нормальний пристрій. правда без картки, тре пошукати таке і у Львові може є.
Ми також потрапили в неприємну ситуацію діставань наших вельмешановних захисників порядку. Після чоловік не в жарт задумався про відеоспостереження, бо то щось стає неможливе таку нам єрунду гнав - таке порушення намагався приписати, що після я сказала, що тепер будемо їздити також із правилами дорожного руху нехай тикнуть пальчиком що і до чого а не ганяють повітря! А в кінцевому результаті сказав що можливо краще припише нам не зупинку на переході крутився як вуж лиш би отримати пару рублів. Хороший би був компромат! А стосовно ручки із відеокамерою, то також хороша штука, подрузі чоловік зпрезентував, якість не така суперова та річ іноді незамінна!
Тільки так і не інакше. Тільки знаючи свої права, їх відстоювати. І головне !!! Не порушувати правила самим, та мати в дорозі більше поваги один до одного.
Але якщо Ви дійсно ознайомлені! ДАІшник зобов'язаний Вам пояснити шо до чого.... А там де він просить поставити підпис, що ви ознайомлені з правами та обо'язками, не підписуйтесь (Ну хіба, як він Вас дійсно ознайомив)... А там де є місце щоб дати коментар свій, ну ти чого я порушив здається "По суті порушення пояснюю" задється так та графа називається, пишіть "з статтями не ознайомлений" це статті які вам вам повинен зачитати інспектор, і кожне слово пояснити! Якщо, Ви таке йому накарлякали, то втик він получить класний... Ну там ше є така штука, свідки, якщо їх немає, то просто в тій графі напиші відсутні! І тоді підписуйте! І як Вам даішник дає протокол, зразу вимагайте копію!!! А то був один випадок, не хотів давати... ---------- Додано в 13:55 ---------- Попередній допис був написаний в 13:51 ---------- Купити якийсь штатив для фотоапарата... Невеличний