Звичайно. Це ж прикордонна зона. Там навіть візи не треба. На нейтральну і розворот. На рахунок "домовляння" - простіше і дешевше все-таки поїхати. Якщо і бувають випадки, описані вище, то вони поодинокі. А на майбутнє - не пишіть неперевірених фантазій, бо це потім породжує ті всі безглузді чутки.
основна черга - то наша митниця, тобто черга до нейтральної, а то якраз і є основна черга. ---------- Додано в 20:19 ---------- Попередній допис був написаний в 20:17 ---------- Ок, писатиму перевірені фантазії. Доречі, недавно їхав в Польщу. Чекав на кордоні на нашій стороні 4 год. Не бачив жодного, хто б з нейтральної звертав назад в Україну. З іншої сторони, хіба важко домовитись з місцевим сусідом, який працює на митниці?
Ти думаєш якшо митниця в краковці там всі месні працюють)) ? якби було всьо так просто.... Не буду говорити за інші , але знаю шо на Шегині зараз взагалі працівників з донецька понабирали.... Та офіційно походу неможна на нейтральній розвертатися... Та вони собі можуть і до Польщі їздити кожних десять днів - затарюватися продуктами і т. д.
Так і є. Це по-перше. По-друге, раз в певний період вони міняються. А по третє, таки дійсно, їдучи на кордон, вже можна і проїхати 10км на закупи, тим більше, це вигідно. Чому не можна? Не раз бачив, і сам розвертався. Це таке саме, коли вас не пускають до Польщі (всяке буває), і ви вертаєтесь назад. Ну правильно, всі перед Паскою закупитись до Перемишля їдуть, нащо їм розвертатись?
Ну незнаю чи то правда, але чув що якшо машин нема, а ти їдеш і розвертаєшся на нейтральній - то митники починають напрягати ніби так не можна і т. д.... треба дату пару ... а коли багато машин вони толком і не бачать.... але то слухи , нічого стверджувати не буду...
Робите карту побиту з пропискою і їздите куди хочете і як хочете і на чому хочете вона робиться на підстві роботи або якщо плануєте займатись підприємницькою діяльністю. І ви повноцінний поляк і віза вже не потрібна вона має більшу перевагу в порівнянні з картою поляка. Також можливе оформлення авто від імені фірми польської на рік часу про надання вам авта в оренду також лізинг на грузові авто і мікроавтобуси. Всі питання в приват
Як же вам пояснити. Карта побиту, карта поляка і т.д. дає переваги на території Польщі. А поки ви є громадянином і резидентом України, то ви рівні на території України в правах з іншими громадянами. В тому числі, ви повинні дотримуватися митних правил як громадяни України. Карта побиту - це ж не громадянство.
Ні, якраз карта побиту то зовсім інше шо карта поляка... В мене знайомий має, кордон на авто перетинає таяк нерезиденти...
написано так, ніби отримати вид на проживання в країні ЄС (тобто всі права громадянина крім виборів) так легко як сходити до магазину Прописки навіть в Україні вже -надцять років нема - є реєстрація. В Польщі - є мельдунок (реєстрація за місцем ТИМЧАСОВОГО або ПОСТІЙНОГО проживання). Тимчасовий мельдунок Вам зроблять не відходячи від каси (за наявності всіх доків). Постійний, тобто 1 крок до карти сталого побиту - тут не все так просто. До знайомої (замужем за поляком) ходили чиновники протягом 6 місяців до сусідів, питали шо?де? коли? як? приходили в 6 ранку, лазили по баняках, оглядали спальню і так далі. Це все можна робити за допомогою шенгенської візи + машина на співвласника. Ви чули дзвін та не бачили де він. Якщо Ви працюєте на роботі то у Вас максимум може бути карта czasowego (тимчасового) pobytu. Переваги від неї в порівнянні до шенген-візи дуже неочевидні. Якщо Ви плануєте займатись підприємницькою діяльністю, то Вас скоріш за все пошлють нафуй - такі умніки шо тіко планують а ніфуя не роблять там є свої. А відкривати бізнес в незнайомій державі для покупки машини (двох-трьох) ніхто не буде. реклама з використанням ЛПП якшо часового побиту - то практично те саме: польський документ який в Україні не дає ЖОДНИХ прав і не звільняє від ЖОДНИХ обов"язків. якщо сталого - тут є нюанси: якщо Ваш друг має закордонний паспорт громадянина України для постійного проживання за межами України, являється НЕРЕЗДЕНТОМ України, і відповідно РЕЗИДЕНТОМ якоїсь іншої держави - тоді всьо так як Ви кажете. якщо шось не так як вище описано - тоді вам друг розказує ЛПП ---------- Додано в 22:21 ---------- Попередній допис був написаний в 22:18 ---------- дотримуватися митних правил як громадяни України закликають митники коли хочуть від вас 20-50-100 грн. А тре казати "дотримуватись митного законодавства України"
Я незнаю яку саме карту побиту він має, але він вже там живе і працює більше7и років.... 2 роки тому казав мені шо походу перетинає раз в два місяці, коли машина на Україні, таяк нерезиденти походу.... то всьо шо я знаю, може він і налапшив, вам видніше якшо працюєте в тій сфері...
Щоб все було зрозуміло я свіввласник польської фірми по перевезенню вантажів маю карту побиту не тимчасову + дотого всього плачу налоги полякам і являюсь ЧП маю прописку і візи в мене взагалі немає. Вже на авто з польськими номерами катаюсь більше двох років. Потрібна допомога щодо документів або автомобіль допоможу. ---------- Додано в 17:58 ---------- Попередній допис був написаний в 17:56 ---------- мені не треба нічого пояснювати я свої права знаю як в одній так і в іншій кріїні.
Мене цікавить як можна зробити документи на 1 рік для авто на пол реєстр. через фірму, бо тут пишуть але однозначної відповіді я так і не почув, можна в лічку. ---------- Додано в 03:23 ---------- Попередній допис був написаний в 02:56 ---------- Мене цікавить як можна зробити документи на 1 рік для авто на пол реєстр. через фірму, бо тут пишуть але однозначної відповіді я так і не почув, можна в лічку. ---------- Додано в 03:28 ---------- Попередній допис був написаний в 03:23 ---------- то тепер я так розумію максимум з 10 на 5 зробили або заїзджати на раву а виїзджати на шигині щоб було 10 днів?!!! ---------- Додано в 03:58 ---------- Попередній допис був написаний в 03:28 ---------- я прочитав декілька разів і зрозумів що митниця виграла спір щодо орлати податків. тільки не до кінця розумію чому. В конвенції сказано що можна використовувати фізичним особам, а в постанові на це і опираються тому і платіть. Хто може розяснити по простішому бо вже дуже зацікавило та й не мене одного
Гражданин Германии вьезжает на авто купленном на мое имя на территорию Украины... Я границу не пересекаю. Я встречаю его на территории пропускного пункта (таможни) и растамаживаю как хозяин авто. Разве как гражданин я не имею права пройти на украинскую таможню!? Если не Краковец тогда где?
Добрий день! Скажіть будь ласка, хто знає чи правда те, що з 1 червня не можна буде їздити на Україні на польській реєстрації, тільки 2 місяці, а остальні 10 машина має знаходитись в Польщі!?!?!
Я тоже таке чув.... але офіційно ніяких таких законів небачив... впринципі таке походу і зараз мало б бути... - http://www.informator.lviv.ua/b/ind...oshoping-po-ukrayinski?tmpl=component&print=1
Доброго дня всім! Допоможіть, будь-ласка з такою проблемою. Авто пригнав з Польщі не зняв з обліку, які є варіанти вирішення цього питання? Буду вдячний за будь яку відповідь та допомогу