Незнаю, напевно питання не зовсім по темі, але... В польші є така штука як viaTOLL так хрень, що на тіри ставиться... Купили її, поповнили, поставили, проїхали всю польшу, а біля Перемишля дорожня інспекція зупинила і приколупалась що з того прибора гроші не зчитує... виписали 2 штрафи по 3000 злотих Я ж не винен що та хрень(viaTOLL) заглючила і не читались гроші... забрали машину на паркінг, поки не заплатимо штраф... хоча ми на 100% праві і ту фігню спецільно купили і поставили.. Як з тими гнидами боротись, якого адвоката краще наймати? Платити штраф і забрати машину і тоді оспорювати, чи оспорювати без оплати штрафу?
Є знайомі поляки на яких зареестрована в Польщі фірма. Чи можу я оформити на цю фірму авто і кататись по Україні, чи потрібно обовязково оформляти на міжнародну фірму. Дуже буду вдячний всім за відповідь.
а почитати цю вітку слабо? всі 14 сторінок? тут вже 100 раз питали ---------- Додано в 15:46 ---------- Попередній допис був написаний в 15:40 ---------- Паркінг платний? скільки коштує доба? Сходіть в Перемишлі до адвоката з ДТП, порадьтесь з ним що робити. Але як правило віатол не глючить - Ви впевнені що його правильно включили? якщо на суді виявиться що віатолл не глючений, тодо 6000 злотих додадуться ще витрати на адвоката + суд + паркінг (десь з місяць) + 1-2-3-4 поїздки в Польщу
доба 20 злотих Як правило ВСЯ електроніка час від часу глючить(навіть сканер штрих кодів в супермаркеті не завжди з першого разу зчитує) Та й я не спеціаліст у супутниковій комунікації, навігації і тп.., включили читаючи інструкцію(бо баба на заправці нічого толком пояснити не могла) в інструкції пише що якщо горить зелений Х то все ОК, а чувак з інспекції доказував що мусить бути якихось "2 Х"... хоча про ті "2 Х" в інструкції ні словом ні півсловом, що по польськи, що по українськи нема! Дорожня інспекція не може перекладати свої проблеми на водіїв за їхні ж гроші. Якщо води дибіляки ввели таку тупу систему то мусіли попіклуватись, щоб були пункти обслуговуванння де то купляти з досвідчиними консультантами, які би мали би налаштувати і включити ту систему, а не продавати то на заправках з рук не кваліфікованих працівників. А то купи, заплати гроші постав... а ще на тобі штраф за то шо не так включив, чи не так настроїв і тп... моє діло заплатити, а їхнє діло мені надати за мої гроші сервіс, а не штрафувати! інше діло якби не купив чи не заплатив... Просто таке враження що вони спеціально луплять такі штрафи, щоб обдерати і багатіти не за кошти оплати а власне за кошти штрафів, 2тис. баксів то не маленькі гроші! В Австрії наприклад купив вінєтку наліпив на шкло і їдеш ні про яку глючну електроніку не думаєш, то саме в Угорщині і тп, там теж то дуже сильно перевіряють. А тут маразм! В слідуючий раз будеш, думати ну його нафіг їхати через ту польшу краще на 100євро більше попасти на бензин і їхати через угорщину ніж платити ті дибільні штрафи НІ ЗА ЩО!
Їм (зеленим мєнтам) виконувати план по штрафах треба - от і деруть з українця останню сорочку. Там де поляк би отримав усне попередження, вам влупили 2 штуки штрафу ---------- Додано в 21:03 ---------- Попередній допис був написаний в 20:58 ---------- тут на форумі вам можуть лише поспівчувати (або позлорадствувати). Поїдьте в Перемишль до адвоката, поясніть йому ситуацію, якщо є якісь шанси то він вам про них скаже. Якщо Ви впевнені на 100% шо то віатол заглючив то його можна віддати на експертизу, можна відправити запит на фірму ВІАТОЛ про те в якому режимі працював той віатол, можна взагалі багато шо - якщо є шанси то адвокат вам про них розкаже детальніше ---------- Додано в 21:17 ---------- Попередній допис був написаний в 21:03 ---------- Машина має бути зареєстрована на МІЖНАРОДНУ ФІРМУ!!!!!!!! Ви повинні мати документи з української частини тої фірми шо Ви на ній працюєте і їдете по своїх службових обов"язках. тоді все ОК. нюанс є в тому, що: міжнародна фірма реєструється тільки в Україні (про мороку закордоном вже мовчу) протягом 6 місяців (то офіційно, скільки внатурі хз) ціна питання 50 000 грн (офіційно в касу, скільки тре дати так -хз). Тому я на 99,9999999% впевнений що ті люди, які рекламують дану послугу (польська машина 1 раз в рік перетинати кордон) того не робили, і відповідно ті документи на машину, які вони дають - фуфло. Я особисто знаю у Львові тіко 1 фірму яка має всі норм. документи, і лєвим людям вони ні машину не продадуть, ні не зареєструють. Того, якшо немаєте фірми (міжнародної) то ліпше розслабтесь і отримуйте задоволення від авто на польських номерах
Вартість фірми в Польщі під ключ близько 2000$, я дуже перепрошую, якщо повторюсь з питанням. Чи є зміст мені придбати фірму, щоб купити собі два авто , чи я зможу перетинати кордон раз на два місяці? Чи тільки 60 днів в рік, а потім кожних 10 днів. В мене є багато знайомих у них фірми в Чехії, успішно їдять вже по 3 роки. Дякую за відповіді.
с 1.Мая вступает в силу новый налоговый кодекс, в котором написано что авто можно на год ввозить, а яхты на 3 года. кто то знает подробности?
Новий МКУ Стаття 95. Строки транзитних перевезень 1. Встановлюються такі строки транзитних перевезень залежно від виду транспорту: 1) для автомобільного транспорту 10 діб (у разі переміщення в зоні діяльності одного митного органу 5 діб)!!!!!!!!; 2) для залізничного транспорту 28 діб; 3) для авіаційного транспорту 5 діб; 4) для морського та річкового транспорту 20 діб; 5) для трубопровідного транспорту 31 доба; 6) для трубопровідного транспорту (з перевантаженням на інші види транспорту) 90 діб. 2. До строків, зазначених у частині першій цієї статті, не включається: 1) час дії обставин, зазначених у статті 192 цього Кодексу; 2) час зберігання товарів під митним контролем (за умови інформування митного органу, який контролює їх переміщення); 3) час, необхідний для здійснення інших операцій з товарами, у випадках, передбачених цим розділом (за умови інформування митного органу, який контролює переміщення цих товарів). тобто згідно пункту 1, якщо їздити Краківець-Краківець то - транзит 5 днів, а якщо Краківець - Рава Руська то - 10 днів.
де ви таку хуjню вичитали? http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/92-15/page3 - на момент написання поста чинний Стаття 95. Пункти пропуску на митному кордоні України, через які переміщуються товари і транспортні засоби Переміщення товарів і транспортних засобів через митний кордон України здійснюється через пункти пропуску на митному кордоні України, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України відповідно до міжнародних договорів України, укладених в установленому законом порядку. Переміщення окремих видів товарів через митний кордон України може здійснюватися через спеціально визначені пункти пропуску на митному кордоні України. Перелік таких пунктів пропуску затверджується Кабінетом Міністрів України ( 1950-2002-п, 1057-2010-п ). ---------- Додано в 00:01 ---------- Попередній допис був написаний в 00:00 ---------- Стаття 158. Тривалість митного транзиту Граничні строки прохідного митного транзиту залежно від виду транспорту встановлюються Кабінетом Міністрів України. Строк доставки товарів до митного органу призначення визначається митним органом відправлення відповідно до чинних в Україні нормативів на перевезення вантажів виходячи з виду транспорту, маршруту, відстані до кінцевого пункту та інших умов перевезення. До цього строку не включається час зберігання товарів на складах у разі перевантаження з одного виду транспорту на інший, а також час, необхідний для здійснення інших операцій з товарами, дозволених митними органами. ---------- Додано в 00:02 ---------- Попередній допис був написаний в 00:01 ---------- тобто в митному кодексі нема ЖОДНОЇ цифри - ні 5, ні 10 ні 134 дні. Цифри - в постанові КМУ
так правильно вони собі перетинають кожних десять днівїм ж недалеко до кордону, чи ти думаєш шо якшо ти живеш біля кордону то тобі навіть перетинати не треба???
Я думаю, що це можливо, бо якщо людина має пару років авто з польськими номерами, комерцією не займається, то як вона то робить? Невже кожні 10 днів їздить в Польщу, щоб поставити відмітку?
якшо їй 20 км до кордону то може і кататися кожних 10 днів.. тим більше вони походу на нейтральній розвертаються і їдуть назад тобто в чергах не вистоюють...