Авто по Європі

Тема у розділі 'Подорожі світом', створена користувачем tato, 4 лют 2011.

1. sani

sani Well-Known Member

скажіть будь ласка чи дійсні в європі такі права:

чи можна з такими правами їхати в ЄС?

2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Якщо Ви Європою тільки проїжджаєте - так.

Якщо маєте виданий урядами дозвіл на постійне чи довгострокове перебування - мусите до трьох місяців отримати національні права. Принаймі, так є в Чехії.

А в мене питання - не підкажете, де можна знайти ціну, маршрут на паромну переправу на Корсику?

• Подобається Подобається x 1
  3. Oddly

Oddly Well-Known Member

та тепер вже не зовсім

звідси
    http://life.pravda.com.ua/travel/2011/02/16/73087/

я так розумію, що ті, хто бажає їхати за кермом за кордон після 29 березня 2011 р. повинні замінити посвідчення водія, а якщо протягом останні року не керували авто - то ще і здавати додатковий іспит.
    http://www.sai.gov.ua/news/0/1/2.htm

як буде відбуватися заміна посвідчення водія - поки інформація мені особисто невідома. але цікавить дуже і терміново

4. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Я чомусь сприйняла питання з точки зору європейських чиновників. )
    Якщо почекаєте тиждень - можу розказати в дрібницях, чоловік їде в Україну саме для цього. :)

5. Максим

Максим Well-Known Member

Якщо матимете водійське посвідчення, видане після 29 березня 2011 р., то в ньому має бути проставлена дата терміну дії.

В наших посвідченнях сучасного зразка теж немає терміну дії. Новинка стосується тільки посвідчень, які видаватимуть після вказаної дати.

Можна тут наприклад: http://www.trajekty.com
    А тут взагалі ціла подорож пояснена: http://korsika.rovnou.cz/sk/autom-trajektom.html

• Подобається Подобається x 4
  6. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

А если предположить, что маршрут идёт по "верхней части" Польши, то через какие города там лучше/интереснее проехать? Предположим, если вы едете через Польшу в Вильнюс.

7. Khotybor

Khotybor Well-Known Member

Бялисток, Мазурські озера, Данціг????

• Подобається Подобається x 2
  8. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Ушёл гуглить.

9. vseprav

vseprav Well-Known Member

Автостопом по Європі

Цього року виникла в мене божевільна ідея, поїхати до Парижу автостопом
    хто може колись їздив таким чином по Європі і може шось порадити

10. sani

sani Well-Known Member

Європою на авто

Власне цікавить, всякі нюанси:
    1. Тонування на авто. Моя машина слабо тонована. Як там до того ставляться?
    2. платні дороги, там де на в"їзді беруть гроші то все зрозуміло. Але є країни(Австрія, Угорщина...) де треба купляти наклейку на лобове скло чи просто платити і номер вносять в БД. От де саме купляти ті наклейки і скільки вони діють?
    3. Якісь нюанси по правилах дорожнього руху. Де обов"язково мають бути включені фари, швидкісний режим, тощо...

11. night

night Well-Known Member

1. Якщо слабо тонована то все має бути добре. Звертають увагу на тонування більше 30%.
    2. Такі наклейки можна купити на бензозаправках. Термін дії від тижня. Є на місяць, рік. При в'їзді в Швейцарію можна купити на самому переїзді.
    3. В Польщі обов'язково їздити з включеними фарами. Вся інформація про швидкісні обмеження знаходиться на щитку при в'їзді в країну.
    З нюансів...не перевищувати швидкість, пильнувати за велосипедистами (зимового періоду це також стосується), увага на пішохідних переходах, і на автобанах рухатися в правому ряді якщо він вільний. За рух у лівому ряді при вільному правому великі штрафи принаймі в Німеччині.
    Кожна країна має свої особливості. Уточніть яка саме Вас цікавить.

12. sani

sani Well-Known Member

Польща, Німеччина, Бельгія, Франція, Греція :)

недавно мого знайомого в Польщі під кордоном оштрафували за перевищення на 100 злотих
    розказували про експеремент, що в забудованій території тепер можна їхать зі шв. не більше 30км/год... і штраф змусили на місці заплатити, не хотіли відсилати на адресу!

Мені от цікаво, якщо я не хочу, або немаю грошей з собою чи я зобов"язани платити штраф на місці, чи можна попросити прислати штраф поштою в Україну? І що робити якщо поліцай вимагає оплатити штраф на місці?
    Адже по всім міжнародним законам, я маю право скористатись послугами адвоката і тп...

13. sani

sani Well-Known Member

питання для чого в Польші обмеження швидкості, якщо ні один поляк його не дотримується?
    тай дійсно їхати 50-40-70 на нових, рівних, освітлених дорогах - то садомазохізм!

спочатку пробував "тошнити" по правилах, так навіть фури піджимали, обганяли і підрізали... плюнув і їхав як усі, швидко!

так як там їхати щоб не попадати? бо по правилах неможливо..

14. night

night Well-Known Member

Так як і в нас. Шукаєш тренера, сідаєш на хвіст і жмеш:) Ми їздимо досить часто по Польщі і також не дотримуємось швидкісного режиму. Хіба в населених пунктах.

а де твій аватар? :)