АВС доброго виховання, чи комплекси?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем volk, 16 лип 2007.

1. volk

volk Well-Known Member

Відповідь: АВС доброго виховання, чи комплекси?

Взагалі не малося на меті шукати комплекси у вірі, це був просто приклад, можливо не надто вдалий.
    В принципі, я згідний. Я тільки не до кінця зрозумів "вбивство на рівні асоціацій" чи "карає на рівні асоціацій за вбивство".
    Крім того, вбивство - це сильно сказано, бо є речі, до яких суспільна людина має, так би мовити, природню відразу. А от "не вкради" - це вже інше ;) як показує досвід.

2. bora

bora Well-Known Member

Ключовими у фразі будуть слова ніхто НЕ ВІДЧУВАВ НА РІВНІ АСОЦІАЦІЙ. От ти щось зробив - тебе тут же покарали. І з"являються оці взаємозалежні, афективно пофарбовані елементи - як то зробиш, то буде боляче.
    НЕ крадуть люди свідомо..який тут комплекс? Вже докралися, що з заводів тільки каркас залишався...

3. TVgirl

TVgirl Well-Known Member

Дякую за підтримку.Я продовжу. Для мене завжди було і є важливим "а що далі?". Всі мудрі вислови та ідеї існують не просто так,( не для хизування, що ти їх знаєш) а для подальшого розумовго процесу.
    Хочу спитати, пане Волк, а може Вас цікавить момент коли добре виховання переростає в комплекси та як уникнути цього моменту? Доречі, вже існує інша гілка, на якій піднята майже ця тема, тільки більш релігійного змісту "Ханжество та вільнодумство".
    Хотілося б спитати:" Чи великий крок треба зробити, від доброго виховання до ханжества?"

• Подобається Подобається x 1
  4. volk

volk Well-Known Member

Гарна страва не залежиться, треба тільки правильно стіл накрити...

Якщо добре виховання не є лицемірством, то ханжества не станеться. :p Врешті, мусить людина щось іншим показати, - нє?

5. TVgirl

TVgirl Well-Known Member

Пане Волк, я Вас вітаю! :radist: Ви самі відповіли на своє питання: якщо батьки, які виховують дитину в певних правилах, самі не є лицемірними та самі своїх правил дотримуються, то і дитина, коли виросте, буде свідомо добре вихована і через певні заборони не буде страждати комплексами.

6. TVgirl

TVgirl Well-Known Member

Я думала більше місяця як відповісти на ваше запитання. Мені здається, що ви зрозумієте це на прикладі молитви. Коли людина молиться не позвичці, просто відтарабанивши правило, а з розумінням тексту, то вона не може не оцінювати себе та свої вчинки. Ви не можете згадуючі про гріхи не знати до яких з них ви маєте більшу схильність. Мені дивно, що ви, визнаючи себе християнкою, ставите такі дивні питання.

7. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Просто я завжди вважала, що знаю себе краще, ніж будь-хто. Я знаю свої вчинки і їх наміри, свої почуття - з якими інколи маю потребу боротися. Тому не розумію про яке вивчення самого себе може йти мова, а ви не пояснюєте. Можливо це якась нова теорія...;)

8. TVgirl

TVgirl Well-Known Member

Невже краще ніж Господь знає вас?

При цьому, звичному для вас способі життя, так. Але життя має таку прикру властивість змінюватись, і тільки один Господь знає як ви себе будете почувати та поводити в інших, не типових для вас ситуаціях. Давайте закруглятись. Ви ніколи не зрозумієте мене, ви цього не хочете.
    Сипати цитатами та відомими прізвищами я не хочу, це марнославство.

9. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Яка гарна тема сумує ;)

Дама заходить у вагон метро. Мужчина піднімається із свого місця, але вона кладе руку йому на плече:
    — Сидіть, будь ласка.
    Він хоче встати на наступній зупинці, але вона знову:
    — Я кажу вам, сидіть.
    Через пару зупинок чоловік ніяково запитує:
    — А коли можна буде піднятися і вийти? Я пропустив уже чотири зупинки…
    Про випадок в метро

зі
    І шо тому хлопові дало тото його виховання?
    Тепер буде назад їхати.

Шо нє?

а де твій аватар? :)