Атеїзм

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Agnostic, 30 лип 2019.

1. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Звідки інфа?

2. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Вся християнська релігія побудована на страхові. І попи її підігрівають. У власних цілях. Нічого не створюють, лише паразитують на людських інстинктах (страх - один із природніх інстинктів усіх істот).

Тому я не боюсь. Я не вірю в оті всі пекла та раї. Довести нікому звичайно ніхто не може. Цим попи і користуються.

Колись Гашек питав устами одного із своїх героїв.
    Пригоди бравого вояка Швейка - Ярослав-Гашек. сторінка:34

Не в"яжеться величність Всесвіту з іудейськими казками, написаними дві тисячі років тому звичайними людьми (Не виключено, що ті хлопці були і після того як Ісуса розп"яли, вирішили писати мемуари. Не виключено також, що хтось один із них написав, а інші писали плагіати, дещо переробляючи прочитане. Або кожен згадував події по-своєму. Колись спостерігалося цікаве явище: Через кілька років після смерті Чехова, Антона Павловича, сперечалися, якого кольору у нього були очі. Кожен згадував своє і наполягав.)

3. medwedo berlogsoni

В дурні дискусії не вступаю. Ви можете вважати, що Землю створили 6 тисяч років тому.

4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Що ви тоді тутка забули?

У вас мозок приймає інформацію тільки через органи відчуття. Якщо його вийняти і покласти в банку, то що йому на органи відчуття підключити - те він буде вважати реальністю.

5. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Ну, за себе не боїтеся - нехай.

А за своїх дітей не боїтеся?
    Якщо і направду всякі ніби байки про сьоме коліно не такі вже і байки?
    І якщо Вашим нащадкам прийдеться відпокутувати наслідки Ваших думок, слів і діянь?

Не переживаєте і боїтеся за них /за своїх нащадків/?
    Це ж сім поколінь...

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

У мене і у багатьох піп - московський патріархат. Тобто Онуфрій, Кіріл. Ваші знання про християнство йдуть від попів, спробуйте пізнати християнство через священиків, через Біблію. Нащо вам попи?

7. Gyppsy

Я не хотів торкатися цього абзацу. Поки що.
    Якщо Ви вважаєте, що християнська релігія побудована на страхові - нехай буде по Вашому.
    Поговоримо за страх.

Але Мих вже сказав. Хоча й сказав мало, але сказав добре)))

Тому відразу скажу свою думку:
    "християнська релігія побудована на любові."

зі

але давайте, @medwedo berlogsoni, якщо хочете і можете - докінчимо за страх.

8. Gyppsy

Блін, Синенко знову все пересрав...

зі

Всім спокійної ночі, солодких снів!
    :bye2:

9. medwedo berlogsoni

Ви бажаєте вести дискусію з приводу того, скільки Всесвіту років?
    Про ефект Доплера чули? Про спектральні лінії різних хімічних елементів, коли вони світяться при розжаренні?
    Про зміщення цих спектральних ліній по частоті, коли об"єкт, що випромінює світло, рухається?
    Про те, що можна визначити завдяки зміщенню спектральних ліній, з якою швидкістю цей об"єкт віддаляється від нас (або ми - від нього, або взаємно віддаляємося)?
    Знаючи швидкість, з якою об"єкти віддаляються один від одного, можна визначити, коли вони були поряд.
    От завдяки цим фізичним законам і визначається коли Всесвіт знаходився в одній точці, а потім вибухнув і елементи Всесвіту почали віддалятися один від одного. 13 з чимось мільярдів років тому почалось таке розлітання. А дві тисячі років тому той, що сотворив Всесвіт, чомусь надумав зійтися з молодою єврейкою.

У мене мозок сприймає інформацію через знання. Законів фізики, зокрема. Всесвіт розширюєтся - це факт. А от те, що Ісус - начебто син Божий, от це і є сприйняття через відчуття.
    У Біблії нічого не мовиться про галактики, метагалактики, які об"єктивно існують. Про інші сонячні системи, про існування планет навколо інших зірок, про дуже ймовірне існування життя на тих планетах. Розумного життя.
    Про існування різних форм життя. На інших планетах, в інших сонячних системах, в інших галактиках, чи навіть в нашій можуть існувати розумні істоти, які зовсім не будуть схожі на людей, як, наприклад, кенгуру в Австралії не схожий на європейську корову чи їжачка.

Що я тут роблю?
    Я вчора переглядав фотографії, зроблені Хабблом, і подумав, наскільки об"єктивна інформація відрізняється від іудейських легенд, легенд однієї із сотень релігій, які існують на Землі.
    Іудейська легенда, що бере початок із більш старих релігій про триповерховість світу: небо зверху, земля посередині, на якій ми живемо, і пекло внизу, куди відправляють грішників.

10. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Всі, хто хочуть в релігійні догмати - хай вірять. Може їм так легше жити, я так вважаю. Але цей фольклор написаний людьми того часу, тому...ну що казати.
    Хоча дуже не хочеться зміритися з тим, що все остаточно уходить в прах, в органіку. Мабуть, є частина реальності, яку людина може осягнути, яка підлягає фізичним законам та явищам, а є та, що осягнути ми так і не зможемо.
    Ейнштейн:
    Я не могу вообразить бога, который вознаграждает и наказывает созданные им существа, или обладает волей сродни нашей. Равным образом я не могу и не хочу вообразить кого-то, кто остался бы жив после собственной физической смерти. Пусть малодушные люди - от страха или из абсурдного эгоизма - лелеят такие мысли. Пусть тайна вечности жизни остаётся неразгаданной - мне достаточно созерцать чудесную структуру существующего мира и стремиться понять хотя бы крошечную частицу Основной Причины, которая проявляет себя в природе.

• Подобається Подобається x 1
  11. Agnostic

Agnostic Well-Known Member

Зате мені не легше від того, що поруч ходять люди з промитими мізками. Які виступають то проти вакцинації, то проти мастурбації, то проти евтаназії, то проти 5G. Які не вірять в снід і коронавірус, зате вірять в руський мір. Не мають жодної краплини критичного мислення, зате мають право голосу на виборах. А ще я не хочу, щоб бабусі зі своїх мізерних пенсій годували попів, які насправді є хитрими і лицемірними атеїстами, які роблять бізнес на страхах і горі людей.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. medwedo berlogsoni

Звідки інфа? (с) Чому саме сім поколінь, а не шість чи вісім, чи десять? Сім красиво звучить.
    І що це за така християнська любов, цитую
    що бог, який любов, буде мстити семи поколінням? За те, що хтось там в двадцятому столітті із їх предків вірив законам фізики і не вірив у те, що Ісус син Марії та Йосипа - син Божий. Тобто, позашлюбний син того, який створив Всесвіт з мільядрами галактик 13 мільярдів років тому?
    Якщо я нікого не вбиваю, не краду та не роблю інших злочинів не через віру в християнського бога, а виключно тому, що вважаю іншу людину - такою ж як і я сам і за переконаннями не роблю того, чого не хотів, щоб робили мені (вбивали мене, крали в мене), то чому Бог, який Любов, має мстити мені лише за те, що я не вірю в те, що люди написали дві тисячі років тому в книгах?

А оте саме "сім поколінь" і є не чим іншим як нагнітанням страхів і залякуваннь, придуманих людьми.
    Адже страх - один із природніх інстинктів всіх живих істот, а релігійні діячі користуються цим. Вони підігрівають ці страхи в людях. Цілі можуть бути різні. І добрі, і погані.

Вся християнська релігія грунтується на залякуванні (потопи, саранчі, засухи, чума, виразки на тілі, землетруси і повені, гнів господній - все це, щоб покаялися і повірили, причому - в християнського бога, а не в Шіву чи Крішну, чи в язичеських богів).

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. medwedo berlogsoni

Цілком погоджуюся. Один релігійний дурень з подачі іншого релігійного дурня - попа, заражається коронавірусом, попадає в лікарню і заражує лікаря, який його, дурня, намагається врятувати. Потім цей лікар помирає і залишає малолітніх сиріт, яких він міг поставити на ноги, виховати, вивчити, сам дочекатися онуків та правнуків.

Або той після причастя з однієї ложечки передає заразу іншій людині, хворій на астму чи діабет, і ця остання помирає. А так могла б ще пожити якийсь десяток років, дочекатися появи вакцини від коронавірусу, прищепитися і дожити свого віку, хоч і на інгаляторах чи інсуліні.

14. Gyppsy

@medwedo berlogsoni, я з Вашого дозволу повторюся;

Вхід до Раю.
    На брамі – Святий Петро…
    До нього підходить Ангел…

— Тут до нас атеїсти прийшли. Загинули в результаті кривавого теракту. Якби і невинно убієнні, але ж і атеїсти. Та хоча атеїсти, однак жили вони правильно: не обманювали, не крали, перелюбом жоден з них не займався, хабарі не давали, до свинячого вереску не напивалися, не лихословили, не брехали…

— Відший їх якось звідси! Нехай забираються геть! Теж мені – невинно убієнні! На місці терактів, особливо кривавих, ніхто випадково не опиняється. На все Воля Божа! Я що, маю тебе ще й цьому вчити? – грізно насупивши брови, запитався Петро в Ангела…

Ангел розгублено знизав плечима…

Петро продовжив:
    — Атеїстів нам ще тут бракувало. Тебе як звати?

— Ангел Фоланд…

— Так от, Ангеле Фоланд. В нас скоро пройти через Рай буде неможливо – купа народу… А тут ще оті-во, криваві жертви…

— Святий Петре! – смиренним голосом сказав Ангел. – Вони дружно кажуть, що всі щиро каються і просяться на прийом до Нього. Хочуть Йому особисто все пояснити…

— На який ще прийом, яке особисто?!.
    Ти хоч уявляєш, скільки нескінченних годин Він працює протягом лише однієї Вічності?!. А ми з тобою будемо Йому якимись атеїстами голову морочити? Він давав їм шанс за земного життя йти правильним шляхом? Вони чули церковні дзвони? Вони бачили церкви на хрестах? Вони чули, як люди колядують, водять гаївки і славлять Бога? Їм хтось забороняв це робити? А якби і забороняв… Каються вони тепер, пояснити щось хочуть…
    Нема що тепер пояснювати! Вистави їх звідси геть!..

— А як Ви собі уявляєте я це зроблю? Тут же не Пекло, де тобі на кожному кроці хамлять і просто так подалі посилають. Та й каються ці атеїсти щиросердечно…

— А ти сам бував хоча б раз у Пеклі, Ангеле Фоланд?

— Не бував, слава Богу…

— А для чого ж тоді маячню городиш про те, чого ніколи не бачив? – знову насупив брови Святий Петро.

— Так що ж їм сказати? – ніяк не вгамовувався Ангел…

Раптом в очах поважного Небесного старця застрибали бісики…
    — А ти скажи їм, що Його немає…

зі

і ще візьму і піду по третьому разу.
    може поможе;

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ви навіть не знаєте звідки вони поступають. Ви впевнені що ваш мозок зараз не в банці і на нього не передають сигнал, який ви вважаєте об'єктивною реальністю?

Все черпаєте з других рук. Віруючі з "Біблії", ви з підручника шкільного, і вважаєте себе чимось кращим за них. Взагалі нуль різниці.

16. medwedo berlogsoni

А без анекдотів, серйозно?
    Ви вже висповідалися за ті численні словесні знущання над Ланктошою?
    Чи Ви то не вважаєте гріхом - провокувати ближнього свого на сквєрнословіє?
    Якщо висповідувалися і покаялися в цьому, то чи той чоловік, що працює попом, сказав, що Бог відпустив Вам цей гріх?
    Якщо сказав, що не відпустив, що думаєте робити далі?
    Якщо сказав, що відпустив, то звідки той піп знає, відпустив Бог Вам гріхи чи ні?
    Може піп сказав, що відпустив, а в дійсності Ви за цей гріх попадете в пекло. І потім ще сім поколінь будуть прибувати туди і казати: "Ну, що ж ти, тату, діду, прадіду, так вів себе на форумі стосовно терплячкого Ланктоші? І ми тепер маємо мучитися!"

17. medwedo berlogsoni

Ви вже висповідалися за ту брехню, яку Ви багато разів висловлювали стосовно @VasMT - захисника рідної землі, який рік воював на Донбасі, називаючи його всякими негарними словами? Ви попросили у Василя пробачення, як це заведено у християн?
    Якщо Ви усвідомили, що брехати, робити наклепи на людей - великий гріх, то чи сповідувалися у свого попа?
    Чи сказав той чоловік,( можливо, Ваш ровесник, що вчився в Вашій школі, так само в дитинстві курив за туалетом, матюкався і цвиркав крізь зуби, а зараз у нього релігійна спеціальність,) що гріхи Вам відпущено?
    Звідки він може знати? Може він сидить у банці з поживною речовиною?

Може, пан Василь - пророк нинішнього покоління, представник Господа на українській землі, а Ви так необдумано його обзиваєте?
    І після Вашої смерті Вас вилиють із тієї банки, в якій Ви зараз знаходитеся, в будівельне відро з-під смоли.

Це, звичайно, демагогія, як і демагогія те, що Ви сидите в банці.

Я розумію, що Ви надивилися Матриці свого часу, тому що про банку не Ви додумалися. Деякі після цього фільму попадали на тривале лікування.

18. Gyppsy

Ціхо, @medwedo berlogsoni, поки що не кіпішуйте...

Чомусь мене не покидає відчуття, що у @Lanktocha левел вищий, ніж у мене...

І він таки вартує того левела, бо в нашій канторі левел не присвоять ні за хабар, ні за шутки-фігутки, ні за красівиє глазкі, ні за диплом про вищу освіту - там все чотко, як на посаду програміста;

Ну що ж, тим цікавішим буде процес.
    А результат - то вже таке...

зі

Спілкуймося!

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Цікавий потік свідомості. Так все-таки на чому базується "об'єктивна реальність" крім вірування в неї?

20. Gyppsy

@medwedo berlogsoni, я сі з Вами сплачу...

Ви переглядали фотки, котрі виложила в основному НАСА, і яка сказала, що це фотки з Хаббла, котрий... бла-бла-бла... і передав ці фотки на приймач НАСА.
    І НАСА ці фотки систематизувала, пронумерувала, проіменувала /є таке слово?/ і запропонувала громадськості до вільного перегляду.

Фотки, Карл! Фотки!

Та якщо у мене лишиться фарба від паркану, то я при бажанні ТАКИХ картинок на склі намалюю і сфотаю на свою мильничку, що Ваша НАСА буде від заздрості вити)))

- Фотки не доказ! Матеріальне! Тільки матеріальне!
    скаже чуть більше ерудований від Вас, @medwedo berlogsoni, юзер.

- Матеріальне? - перепитає НАСА. - Прошу, от вам матеріальне!
    і надасть до перегляду і "помацати руками" зразки метеорита, котрий прилетів із Всесвіту, і в котрому опинилися залишки живих створінь, котрі населяли /чи населяють і досі/ якусь там планету в Тау Кіта

Матеріальне, Карл! Зразки породи!

"Ми у Всесвіті не єдині! Таки є живі форми життя на далеких планетах!"
    "НАСА в материковій кризі знайшла метеорит, в якому виявили скелет величезної мокриці /чи шо там було, вже не пам"ятаю?/"
    - кричать заголовки газет.

Шо, @medwedo berlogsoni, не вірите в такий сценарій?

Тоді прошу, читайте в перекладі Володимира Горбатько.
    Оригінала не маю, бо мені не тре;
    [​IMG][​IMG]

Останнє редагування: 26 кві 2020
Tags:
а де твій аватар? :)