Атеїзм

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Agnostic, 30 лип 2019.

1. Slav

Slav Well-Known Member

Ці "атеїсти", які створили Голодомор насправді були також релігійниками, які вірили у релігію марксизму-ленінізму

• Тупо Тупо x 1
  2. Slav

Slav Well-Known Member

Якщо хтось щасливий у релігії, то чи варто забирати йому це його щастя?
    Ви що, бажаєте забрати в релігійних людей щастя вірити в Бога і відчувати
    себе тим щасливим? Ви бажаєте збільшити рівень депресії у суспільстві,
    яка веде до самогубств?

Якщо для Вас щастя вірити в атеїзм, до для релігійних людей щастя
    вірити в Бога. Кожен з вас щасливий у своїх переконаннях -- релігійних
    чи атеїстичних...

Мені особисто ніхто не заважає тим, що він вірить в Бога чи ще в когось
    чи щось. Для мене головне, щоб він не нав'язував мені своїх релігійних
    чи будь-яких інших поглядів. А Вам особисто релігійники заважають тим,
    що вони вірять в Бога?

Якщо Ви себе вважаєте переконаним атеїстом, то ви не можете мати нік Agnostic

• Тупо Тупо x 1
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

тоді атеїзм - теж віра.

4. Slav

Slav Well-Known Member

Марксисти-ленінці проголошували атеїзм щодо християнства та інших релігій, однак вони вірили у свою релігію
    марксизму-ленінізму.

Кожному, хто критикував їхню ідеологію марксизму-ленінізму вони закривали рота. Марксизм-ленінізм не можна
    вважати наукою, оскільки в ньому не допускався науковий метод критики самої ідеології марксизму-ленінізму.

• Тупо Тупо x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Вперше чую таку фразу: атеїзм що до християнства. Ви - атеїст що до мусульманства?

6. Slav

Slav Well-Known Member

Ці "атеїсти" боролись з християнством та іншими релігіями, але вони вірили у свою релігію марксизму-ленінізму.
    Тому я так висловився.

• Тупо Тупо x 1
  7. Slav

Slav Well-Known Member

Марксизм-ленінізм -- це така своєрідна та специфічна релігія і лженаука.

• Тупо Тупо x 1
  8. Agnostic

Agnostic Well-Known Member

Я хочу забрати хліб у тих, хто торгує повітрям. Починаючи від попів і закінчуючи "екстрасенсами".

9. Slav

Slav Well-Known Member

Для чого вам це потрібно?

Є такі конфесії, де не треба багато платити за сервіси релігійних церемоній.

Ніхто не заставляє багато платити у будь-якій православній чи католицькій церкві.

Якщо хтось йде у театр, то він платить за роботу акторів, тому нема нічого дивного, що релігійні люди оплачують релігійні послуги.

• Тупо Тупо x 1
  10. Agnostic

Вони заробляють гроші на людському горі. Їх основні клієнти - це люди з фізичними і психічними хворобами, а також ті, хто втратили близьких людей. Цим мерзотникам просто не вигідно, щоб українці були щасливими, бо щасливі люди в церкву не ходять! А скільки людей померли, бо не звертались до лікарів, а намагались зцілитися молитвою? А як ці мерзотники калічать психіку родичам самогубців, розповідаючи їм казки про пекло? Релігія вбиває в людині мотивацію змінювати своє життя власноруч. Робить з людини раба, який не вірить у власні сили, постійно молиться і все життя чекає на чудо.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хто чекає на чудо?

12. Slav

Slav Well-Known Member

Вам що заважає, що хтось там в щось вірить?! Мені не заважає... Якби релігійники на мене не наїзджали з своїми претензіями, то я би взагалі не піднімав тут свої теми, які ставлять під сумнів релігію.

Значна частина людей за допомогію релігії себе може заспокоїти і від цього заспокоєння не страждає депресією та неврозами. Отже релігія може виконувати роль своєрідної психотерапії.

Звідки Ви знаєте, що люди, які є щасливі з релігією, будуть без релігії також щасливими?!

Ніхто не заважає релігійним людям одночасно звертатись до медичних послуг та одночасно вірити в зцілення молитвою. Одне одному не заважає.
    І ніхто з священників не забороняє зцілюватись за допомогою медичних послуг.

Що стосуєтсься певних священників, то, як кажуть самі релігійники, "священники також люди". Вони багато чого не розуміють і не знають. Взагалі можна вірти в Бога без священників. Я вище про це написав.

Також проблема з оплатою релійних церемоній - це також надумана проблема. Можна вірти в Бога і нізащо не платити.

Взагалі, щоб у віруючих людей не виникали питання щодо оплати релігійних послуг, треба в цій сфері створити стовідсоткову прозорість. Священники повинні звітуватись перед віруючими за отримані та витрачені кошти.

Останнє редагування: 30 лис 2019
    • Тупо Тупо x 1
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Грішми в церкві керує двадцятка - громада. Священик не мав би цим займатися. У нас так і є.

14. Agnostic

Після смерті Ісуса його послідовники ще півтори тисячі років черпали "мудрість" з біблії. Всю глибину цієї "мудрості" відчув на собі Галілео Галілей, якому довелось слухати це:
    Внаслідок розгляду твоєї провини й твого усвідомлення її, за все викладене й висловлене тобою: нібито Сонце є центром земної орбіти й не рухається від сходу на захід, Земля ж рухається і не є центром Всесвіту; на цьому Святому судилищі оголошуємо підозру в єресі, хибній і суперечливій Священному і Божественному Письму думці. Визнаємо тебе ослушником церковної влади, що заборонила тобі викладати, захищати й видавати за ймовірне вчення, яке визнано помилковим і противним Св. Письму … Щоб настільки тяжкий і шкідливий гріх твій і непослух не залишилися без уваги, і ти згодом не став би ще сміливішим, а, навпаки, щоб послужив прикладом і застереженням для інших, ми постановили книгу під заголовком «Діалог» Галілео Галілея заборонити, а тебе самого ув'язнити при Святому судилищі на невизначений термін.
    Галілея було засуджено до тюремного ув'язнення на термін, який встановить Папа. Його оголосили не єретиком, а «дуже запідозреним у єресі»; таке формулювання було тяжким звинуваченням, проте рятувало від багаття. Після оголошення вироку Галілей на колінах вимовив запропоноване зречення. Копії вироку за особистим розпорядженням Папи Урбана було надіслано в усі університети католицької Європи.

15. Gyppsy

Gyppsy :hi:

@Slav, а яке Ваше діло до церковних справ?
    Віруючі роблять так, як самі вважають за потрібне.

16. Slav

Slav Well-Known Member

Конкретно, у які церковні справи, ви вважаєте, я втручаюся?!

Я пояснював Атеїсту, що питання грошей у церкві та питання віри взагалі - це різні речі.
    Можна бути дуже віруючою людиною і давати незначні гроші на церкву.

Віруючі деколи мене повчають як треба жити. Тому я маю право коментувати деякі справи віруючих.

• Тупо Тупо x 1
  17. Gyppsy

А звідки Ви щось знаєте про питання віри?
    Ви ж агностік)))
    Можна бути дуже віруючою людиною і зовсім не давати гроші на церкву. Але не бажано.

Бо матеріальна частина церкви існує на пожертви прихожан. Сам храм, його утримання, податки в казну, платня кліру і його церковне облачення, храмова утвар ... - все потребує матеріальних затрат.

Тому кожний прихожанин зобов"язаний в міру своїх можливостей підтримувати церкву матеріально.
    Коментувати Ви маєте право, ніхто ж не сперечається

Але ж Ви вже почали тіпа диктувати, що повинні робити віруючі ;)
    Яке Ваше діло до внутрішніх церковних справ?

зі

@Slav, до речі, от виникло таке питання до Вас

Чи Ви маєте бажання, щоб після смерті Вас поховали за релігійним звичаєм?

/ бо я маю таке бажання, і дуже сподіваюся, що мене поховають за християнським звичаєм ;/

Останнє редагування: 1 гру 2019
  18. Slav

Slav Well-Known Member

Про питання віри я можу взнати від віруючих або сам прочитати. Агностиком я є щодо виявлення та пізнання Бога.

Я думаю, що заможна людина повинна давати більшу пожертву, а бідна людина - меншу пожертву. Я ж раніше сам написав, що за релігіні послуги як і за будь-яку виставу в театрі треба платити.

Я нікому нічого не диктую на відміну від деяких віруючих, які мені вказують, що мені треба ходити до церкви. Всі мої слова треба сприймати як рекомендації та поради стороннього, до яких можна прислухатись, а можна їх - проігнорувати.

Я тільки зі сторони висловив свою думку щодо церковних справ. Церковники на проповідях дуже часто висловлюють думки, які зовсім не стосуються церковних справ та релігійного життя.

Я хочу, щоб мене гідно після смерті поховали. І скоріше всього - за релігійним звичаєм. Так, на всякий випадок. Так само, як частина фізиків про всякий випадок вірить в Бога. :)

Останнє редагування: 1 гру 2019
    • Тупо Тупо x 1
  19. Gyppsy

А для чого Вам ходити до церкви? Ви ж агностик )

А Ви жертвуєте кошти на потреби церкви?
    І чи регулярно?

20. Slav

Slav Well-Known Member

Я не ходжу до церкви. Може тільки в деяких випадках можу піти до церкви,
    щоб деякі віруючі були задоволені.:) Від того, що я буду регулярно ходити до церкви, я себе
    не зможу "примусити" та "навчити" вірити в Бога.

Агностиком я є ТІЛЬКИ щодо виявлення та пізнання Бога.

Якщо стається такий випадок, що я відвідую церкву, то тоді я жертвую на церкву.

• Тупо Тупо x 1
Tags:
а де твій аватар? :)