Атеїзм - що це таке?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем lumencoelum, 18 сер 2008.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

ви ж написали:
    мабуть, ви і відповідь маєте на це питання?..

2. Гена Букин

Гена Букин Well-Known Member

Я? Дык, я ж вопрашал... Как же я ответить могу? Я знаете ли атеист. Спрашивал у людей верующих.

3. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Згоден,якщо використовувати для побудов казуістичних теорій.а для правдивого дослідження цілком придатна,визнати що де-які речі на данний момент незбагнені.
    Ми ж не знаємо достеменно -кількість галактик,зірок,планет але це не заважає досліджувати космос і набувати нових знань.

4. duncan

прикольно...
    ви атеїст....
    і як ви собі уявляєте "пояснення"?..

моя думка така: люди стають атеїстами через заплутаність, незрозумілість, абсурдність, філософію традиційницької релігії...
    людям, в яких є хоч мінімум іронії -- задумаються над КП-релігією...

5. франц-йосип

і що далі після того як задумаються?

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Як то? Стають Свідками Єгови. :)))

• Подобається Подобається x 1
  7. duncan

саме так.. ;)

або пороки їх можуть обсісти: гординя, чванливість, жадоба влади...

8. франц-йосип

Висновок: СЄ іронічні,задумливі люди,геть побавлені гордині,чванливости,жадоби влади

оперують доступним,зрозумілим вченням,позбавленим недоліків усіх традиційних релігій.

Пупере а то правда шо спасуться тільки свідки?При таких чеснотах СЄ ну хто ще
    може претендувати на милість Божу?

9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

10. Окультист

Окультист Well-Known Member

Я б назвав атеїзм самообмеженням - атеїсти обмежують себе рамками своєї матерії, коли насправді матерія є лише порожнім глечиком, який наповнює "світло" із вищих сфер. Життя не має жодного сенсу, хто що б мені тут не говорив, якщо людина вірить в те, що смерть - це кінець всього, а не прехід на якісно новий рівень. Якщо відкинути безсмертя, то відкидається і базовий закон всесвітньої справедливості - адже людського правосуддя можна уникнути.

11. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Душа що грішить - помре.
    Хто вмер той звільнивсь від гріха
    У чому справедливість у існуваннні після смерті? Карою за гріх є смерть а не те що відбувається після неї.
    Щодо атеїзму - то це природня реакція на діяльність церкви протягом століть. Ніхто так відкидав існування бога як ті хто в його імя чинили злочини.

12. консультант

консультант Дуже важлива персона

Хто винен? Невістка.:)

13. Окультист

О, я на цю тему одного разу сперечався із СЄ на вулиці:) Карою за гріх є смерть... Що ж, добре, уявімо таку ситуацію - вбивця, який жорстоким способом вбив кілька десятків людей, збагатився за рахунок їхнього майна, уникнув правосуддя, був атеїстом, не вірив у безсмертя душі прожив до 90 років і спокійно помер. Це вигадагний приклад, але у житті бувають приклади ще гірші із хепі - ендом для їх головних героїв. Як цей вбивця покараний? Він і так не вірив у яке би то не було продовження свого інування після смерті, він помер задоволеним, бо його діяння лишилися не покараними. Як він хотів, так і сталося. Де тут справедливістть, якщо він і так не прагнув ніякого воскресіння і не вірив в нього?

14. консультант

Божа Спракведливість в тому, що Бог давав вбивці шанс навернутись на правильну дорогу і тому терпів його аж 90 років, а він так і не зробив того, що вимагає Бог.
    Тепер, покинувши землю, під час Воскресіння з мертвих, отримає відповідну "нагороду". "Жирував" кілька років, а тепер цілу Вічність поститиме в пеклі на радість собі і тим, хто буде біля нього.:)

15. Сергій аспірант

БІблія не підтримує думки про муки після смерті. Щодо справедливості
    то я навів вам цитати з Біблії чи вважаєте Бога несправедливим?. сама по собі смерть є неприємним для людини явищем. Те що він втратив можливість жити є достатнім покаранням.

16. консультант

А за що покарані ті, яких він вбивав?:)

17. Сергій аспірант

Не виключено що вбивця воскресне і йому буде даний шанс виправитись,
    якшо він не скористається ним то буде знищенний в кінці тисячолітнього правління.
    В Біблії не має висловів вогненне пекло, мучитись у пеклі і т. п.
    слова пекло і геєнна не є синонімами

18. Окультист

У його свідомості цієї можливості і не існувало, тож він нічого не втратив. Світ є тим, що ми про нього думаємо. Особисто я є прихильником теорії інкарнацій і не підтримую концепцію післясмертних мук - можете закидати мене камінням:), але жоден злочин, вчинений людиною на землі не заслуговує на вічні муки. Зрештою, наш уявний вбивця таким не народився - таким його зробили ряд факторів життя.

• Подобається Подобається x 1
  19. Сергій аспірант

Цікаво а в біблії для своєї теоріїї ви докази знаходили

20. консультант

Невже антоніми ?:) Якщо так, то хто з них рай, а хто геєнна?:)

а де твій аватар? :)