Атеїзм - що це таке?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем lumencoelum, 18 сер 2008.

1. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Відповідь: Атеїзм - що це таке?

А от як дивитись на атеїзм з точки зору християнина
    19 тому, що те, що можна знати про Бога, явне для них, бо їм Бог об'явив. 20 Бо Його невидиме від створення світу, власне Його вічна сила й Божество, думанням про твори стає видиме. Так що нема їм виправдання.Рим.1.19-20

• Подобається Подобається x 1
  2. JaguaR

JaguaR щасливий

Атеїзм заперечує існування БОГА.

Слава БОГУ, що БОГ дуже добрий (і милосердний). :)

3. mamaj

mamaj Member

В мене виникає питання що є Бог чи хто є Бог? склалось враження,що для більшості хто тут писав більш важливим питанням є в що вірить людина( до якої релігійної течії відноситься),а не чи вірить вона взагалі. Ніхто ж не назве мусульманина атеїстом їхня віра дуже сильна заради неї вони ідуть на смерть. І не винна людини - мусульманина(припустим) що вона народилась в тому регіоні і не мала змоги пізнати інші течії релігії.питання- це гріх? Для мене атеїзм - це не сліпа, прямолінійна віра в те що тобі навязують, а бажання зрозуміти і переконатись логічним ходом думки, фактами хоча б в чомусь.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Творець всього видимого і невидомого, початок і кінець усього.

5. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Бог є ЛЮБОВ...

• Подобається Подобається x 3
  6. франц-йосип

mamaj;379760]В Для мене атеїзм - це не сліпа, прямолінійна віра в те що тобі навязують, а бажання зрозуміти і переконатись логічним ходом думки, фактами хоча б в чомусь.

Віру ніхто не нав"язує (бачите як попрацювали на наших теренах) Хіба вас хтось хоче затягти у греко-католики,мусульмани,баптисти,конфуціан-ці?А ваша позиція це не атеїзм а духовний скепсис,тобто внутрішня недовіра до усьго.що не співпадає з ВАШИМ світоглядом.Тобто ви сам є автор "релігії" яка вам пасує.Далі -я не повчаю і не нав"язую,а просто рекомендую,перебуваючи на християнський території,користуючись благами іудео-християнської цивілізації,можна для себе дослідити де-які
    категорії християнства,хоча б дві "гріх"і "любов"

7. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Можливо, те, що я маю на увазі, не зовсім атеїзм, просто люди так звикли називати світогляд тих, хто байдужий до релігії.
    Все правильно, тільки процес пізнання потребує часу і якщо людина не противиться цьому пізнанню, Бог приходить в їх душу...Кожна людина стоїть на дорозі до пізнання Бога, хто ще до тих вузьких воріт, хто за ними (і тут теж багато небезпек).Багато людей, проживши все життя нібито зовні атеїстами, наприкінці життя приходили до Христа, і віра їхня була дуже глибокою, бо вистражданою...
    Але тверезий скептик (бо атеїст, який показує дулю Богові, в якого не вірить, просто є непослідовним, і це вже ближче до сатанізму) стоїть ближче до Євангелія, ніж людина, що захоплюється окультизмом, астрологією чи спіритизмом...

8. франц-йосип

А як ,я перепрошую, ви ставите "діагноз" хто ближче,хто дальше? і чому власне до
    Євангелія?

9. Калиниченко

Це не діагноз, а просто моя точка зору, незгідні, заперечуйте...:)

10. франц-йосип

[QUOTE=Калиниченко;379838]Це не діагноз, а просто моя точка зору, незгідні, заперечуйте...:)[/QUOTE]

Я, чесно кажучи,не розумію,що я маю заперечувати,я вам задав питання :як ви визначаєте хто ближче,хто дальше?чому від Євангелія?от і все.

11. mamaj

mamaj Member

Дякую за рекомендацію.Але головна роль релігії(віри),на мою думку, давати внутрішній спокій, не суперечити духовним і моральним принципам.Значно гірше називати себе християнином,а жити як заманеться і потім 1 раз в рік піти до сповіді,тільки тому що так треба, і далі жити так само,ніж мати власні принципи(релігію , світоггляд),який не суперечить 10 заповідям,хоча й не співпадає з більшістю церковними канонами.

12. франц-йосип

mamaj;379955]ніж мати власні принципи(релігію , світоггляд),який не суперечить 10 заповідям,хоча й не співпадає з більшістю церковними канонами.

Справа в тому,що якщо у вас будуть власні принципи і власна релігіято ви будете законотворець і виконавець закону у одній особі.І що вам завадить час від часу його змінювати? А чим вас не задовільняють вже існуючи конфесії і деномінації-тут зараз такий вибір?
    Зрештою можна щось собі на потребу і нове зареєструвати,доклавши троха зусиль.
    А може тут якійсь інакший механізм діє?

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Одинаково слизько, шо там, шо там.

14. mamaj

mamaj Member

Ні, нову течію створювати я не збтраюсь. Просто вважаю що кожна людина повинна сама зрозуміти і вирішити в що їй вірити. а не бездумно підкорятись встановленим правилам,бо так треба,бо так роблятьусі,що люди скажуть і т.д. Найбільшою проблемою нашого суспільства,на мою думку, і є байдужіть до проблем у всіх сферах життя і до релігії зокрема. Існуючі конфесії не задовільняють мене в першу чергу тим, що найбільш пріоритетним завданням для них є збільшення власного впливу, а не дотримання законів Божих.Християнство було на 100% істинною і "чистою" релігією,лише доти , поки люди виконували настанови дані їм Ісусом,а не почали перекручувати і добавляти власні. Моїм законом є мої принципи і переконання ,які можуть мінятись лише тоді ,коли рівень моїх знань збільшиться,а не тоді коли буде вигідно.

• Подобається Подобається x 3
  15. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

+1

16. Калиниченко

Однозначно, просто дехто так собі уявляє християнство – як правила, догмати, храми, ікони, хустки з довгими спідницями,сумний батюшка з бородою, послух, побожний вигляд, страх, задуха і позіхання в храмі, та тропарі з кондаками. А що найголовніше, де Істина, в чому суть християнства, те, що найголовніше – потім, мимоходом... Я сам і досі з іронією дивився б на священнослужителів, стареньких бабусь-прихожанок, якби не знайшовся ті, хто відкрили мені Христа, без формалізму і догматів...:radist:

• Подобається Подобається x 2
  17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Згоден, багато християн не знають що таке християнство, а нехристияни взагалі не знають. Бо то не просто знання....

18. Гена Букин

Гена Букин Well-Known Member

Да уж... а бедные индейцы и австралийские аборигены и прочие не знавшие библии в том числе и наши прапрапрадеды язычники. Им че теперь гореть в гиене?

• Подобається Подобається x 2
  19. JaguaR

JaguaR щасливий

Тобто, поки Павло не почав писати послання з настановами до християн? Про "перекручувати" поки-що не говорю.

Від Матвія 16:16-17
    Озвався Симон Петро і заявляє: “Ти – Христос, Бога живого син.”
    У відповідь Ісус сказав до нього: “Щасливий ти, Симоне, сину Йонин, бо не тіло і кров це тобі відкрили, а Отець мій небесний.

20. chek

chek миється в бані

Атеїзм - це світогляд, який об"єднює всіх розумово обмежених.

а де твій аватар? :)