Атеїзм - що це таке?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем lumencoelum, 18 сер 2008.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Атеїзм - що це таке?

"наша пєсня хараша, начінаєм всьо с начала"......... [​IMG]
    наприклад, вчинки, діяння...
    я не вірю, що ви правильно озвучуєте ім’я Ісуса Христа...
    може Ієсус, чи Єзус, чи Джізас?... [​IMG]

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

пупере,а хто такий Саваоф?
    Яхве?

• Подобається Подобається x 1
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

хороша відповідь... грунтовна....

Додано через 7 хвилин
    Неправда, Сергію.

Там у Біблії йдеться про те, щоб Ісус показав Отця. А Ісус на т
    е сказав: скільки ви зі Мною, а кажете Отця покажи.
    Тобто "побачити", а не вчинки, діяння..... Знайти вам у СП?

4. duncan

тобто у Єгови -- руки, ноги, вуха?!!! [​IMG]
    чи може борідка?!! [​IMG]
    може ви мені ще й скажете, що ці імена означають, якщо вони вам знайомі?.. [​IMG]

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

А Ви Біблію не читали?

Додано через 1 хвилину
    Не нагадаєте, на чию подобу створена людина?

6. duncan

1. я-то читав, але мені цікаво почути думку інших....
    2. питання до пана ромка..
    борідка є чи нема?....
    бо у юдеїв була борода........
    [​IMG][​IMG][​IMG]

7. SatYr

SatYr Well-Known Member

Я вам написав не повному відповідь, але в неї я вкладаю старовинний сатанізм(дияволопоклонство). Щодо Лавеїзм'у не вникав в суть, не читав його самого, не читав послідовників, отож обісрати чи піднести нічого не можу.
    Це було до середньовіччя.

А це вже останні потуги стримання.

Наприклад східні культури, до приходу заходу в них прогрес надзвичайно вдало стримувався. А що тепер, ми бачимо, як вони є провідними в технічних галузях (Китай, Японія, Малазія, ...). Хоча християнство не є основною релігією там, проте воно має дотичне значення при цьому всьому.

Мені тут чудовий приклад підказали:
    [youtube]-KOaIgducJ4[/youtube]
    Можна подивитись на чудові пейзажі із сміття, металобрухту і тд. А головне, для тих хто знає англійську, послухати на початку.

ЗІ: Проблема ще в тому, що християнство заміняє собою всі сфери(якщо в нас це ще не сталось, але про що пропагують СЄ). Скільки було знищено давніх знань ними, хоча хто знає можливо деякі рештки цінних знань(фактично поганських) вони для себе лублячих зберегли. Але то все лише здогади без конкретних фактів.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я Вам навів приклад з Святого Письма, а Ви глузуєте....

9. duncan

ні, ви навели свої слова....
    тому я й спитався, який сенс ви в них вкладаєте...

так є борода в Єгови, чи нема?...
    тобто Він такий суворий дід, як його часто на образках зображають?..
    чи ваші знання про Нього почерпнуті з образів?... [​IMG]

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я бачив зображення Ісуса у Вартовій Башті. Чомусь Його малюють чоловіком років 50.
    Але справа навіть не в тому. У журналах Вартової Башти часто є малюнки, в яких зашифровано багато нЕчисті, які можуть мати негативний вплив на того, хто їх бачить.

11. duncan

це вже навіть нецікаво читати...
    пишете тільки для того, щоб відмітитися?...
    показати свої "знання"?..
    тільки з журналу "вартова башта" ви культ робите, а не свідки....

телевізор дивитеся?..
    радіо слухаєте?..
    а ви знаєте який там негативний вплив?!!
    а у фільмах жахів, то це просто піпєц!..

([​IMG] -- такий смайлик не ставлю, бо я вже замучився реготати)

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

А СЄ Біблію не читають?:cowboy:

13. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Я думаю, роль атеїзму – в протистоянні релігійній агресивності, релігійному фанатизмові, це боротьба проти недоліків релігії, проти обрядовір”я,чи зведення релігії просто до моральності, чи коли релігія вторгається в те, що не належить до неї. Зведення свободи тільки до добра є запереченням свободи...:ninja:

14. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Он тут рядками вище представник агресивної секти СЄ п.пупер,то ви пропонуєте розмовляти з ним із позиції атеїзму?
    Коли релігія втручається в життя секуляризованного сусп-ва то вже справи правоохоронних органів,а не атеїзму.так само сумнівна теза "недоліки релігії"- а судді хто?

15. франц-йосип

16. Калиниченко

Я нічого не пропоную, я не атеїст, але хотів ствердити, що атеїзм як світогляд має певні позитивні моменти, наприклад, скептицизм і раціоналізм. Недоліки релігії (я маю на увазі християнство) існують, бо носіями її є недосконалі люди ( житіє моє...), кожен грішить, не всі є високоморальними людьми, Пупер про це багато і докладно розповідав.:) На мій погляд, атеїсту легше прийти до віри Христової, до Церкви, ніж тим, хто фактично сповідує напіврелігійні, містичні чи псевдосхідні погляди, вірування, світогляд і т.д.

17. франц-йосип

Перекладаючи з української на українську маємо:Я вірю в існування Творця,але я бачу,що не вірити в це- зовсім незле,навіть корисно в повсякденному житті.
    Щож, це недалеко від реального стану суспільства.

18. JaguaR

JaguaR щасливий

А чому ж ІСУС сказав, що ВІН і ОТЕЦЬ одно? Може тому, що БОГ один ТРИЄДИНИЙ?
    (ну і пупер, як звичайно, буде зараз писати "до чого тут три" і "де написано, що ДУХ")

пупере, хочете малюнок, як зображають свідки Єгову на високій горі, до якого натовпами йдуть усміхнені (фірмова усмішка |) ) свідки? По-моєму, там Єгова і з руками і з ногами і з борідкою (і фірмово усміхнений :)). Ну?

19. Калиниченко

Не потрібно перекладати з української на українську, бо часом можна перекрутити... кожен світогляд має складові частини, риси, деякі є спільними в християнстві і атеїзмі(наприклад, ставлення до окультизму, забобонів, легковірства, марновірства). І не атеїзм протилежний християнству, а сатанізм.Залежить ще і як дивитись на атеїзм з точки зору християнина.. Невіра в Бога найчастіше – це просто стан душі перед приходом Ісуса...:)Просто я виріс і прожив тривалий час серед атеїстів, невіруючих, агностиків, і вони симпатичні мені. Вони поза Церквою, але в багатьох є Бог в душі, і це відчувається по їх вчинках, хоч вони про це і не знають чи не задумуються...

20. франц-йосип

'Калиниченко;378978']Просто я виріс і прожив тривалий час серед атеїстів, невіруючих, агностиків, і вони симпатичні мені. Вони поза Церквою, але в багатьох є Бог в душі, і це відчувається по їх вчинках, хоч вони про це і не знають чи не задумуються...
    Так ідеться не про ваші відношення до ваших друзів,а про явище ,або світогляд,що називається А-теизм.Заперечення існування Творця.Я не піддаю сумніву моральні якості ваших знайомих,я лише вказую на те,що вони не мають критерію оцінки або можуть його змінювати на власну потребу.

а де твій аватар? :)