Атеїзм - що це таке?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем lumencoelum, 18 сер 2008.

1. - где бы человек неожиданно ни "проснулся", ему понадобится много времени, чтобы понять, ад это или рай. За всё время земной жизни некоторые не успевают даже понять, что живут имено сейчас. Всё надеются, что это подготовка...

• Подобається Подобається x 2
  2. Levko

Levko Well-Known Member

Не думаю, що для того щоб "понять" де ти знаходишся потрібно буде багато часу.
    Чув багато свідчень людей котрі поверталися з того світу, то переважно усі дуже швидко визначали куди вони потрапляли...:)
    Але цікаво, що так воно і є. Земне життя- це підготовка і вибір місцеперебування у вічності. Справжнє життя- це життя у вічності.
    А ви як думаєте?

3. - разве непонятно? :) Пусть неожиданности останутся неожиданностями. Да и человек, совершающий "бескорыстные добрые дела" в расчёте на награду на том свете - не так уж добр. Можно сказать, корыстен. Слишком тонка грань между отстранённым осознанием блаприятных (для тебя) последствий твоих действий и мотивацией, чтобы обычный человек мог её не перейти, даже если хочет этого. Религиозные же установки, как правило, прямо мотивируют! Веди себя так-то - и воздастся... Так что, неожиданности могут быть разные.

4. Levko

Levko Well-Known Member

Перепрошую, але тут не погоджуся з вами.
    По-перше, не за добрі діла людина потрапляє в рай після смерті.
    По-друге, для людини, котра прийняла Христа не буде неприємних "неождиданностей"(аду), після смерті.

5. - ну разумеется, эта уверенность и отличает верующего человека от остальных. И делает абсолютно невозможными плодотворные дискуссии между верующими и атеистами. В частности, я не пытаюсь с Вами обсуждать последствия "принятия Христа". Только человеческую мотивацию. На ЭТОМ свете :)

Например, попытки "принять Христа" (сколь бы сложным понятием это ни было) ради гарантий от попадания в ад и ради вечной жизни - не корыстны ли?

6. Levko

Levko Well-Known Member

З боку виглядає ніби корисні, але вони наскільки корисні, наскільки корисним є бажання дитини триматися за руку люблячого татка при переході по балці через прірву.
    Найцікавіше є те, що сам тато зацікавлений набагато більше в такому користолюбстві своєї дитини!:)

7. - дети вообще эгоисты. Их за это не осуждают, но потихоньку перевоспитывают, т.к. детский эгоизм естественен, они ещё не знают, что существуют разные поведенческие схемы в социумах, и тотальный эгоизм - не самая эффективная из них.
    - Вы снова про "тато" :) Любящий отец не станет выгонять всех своих деток на балку через пропасть и с доброй/мудрой улыбкой ждать, когда кто-то из них догадается взять его за ручку, пока остальные гроздьями сыплятся вниз. Любящий отец берёт и ведёт. Или мостик ищет пошире. Или пытается вырастить детей на "этой" стороне. По-настоящему удачных метафор не бывает, я поэтому и не хочу обсуждать "взрослую"/сакральную сторону, о которой Вам известно и не подлежит сомнению всё, а мне - ничего (лишь часть того, что именно Вам известно).

Вернёмся к мотивации детей, т.е. нас, реально-виртуальных :))) Ребёнку страшно. А когда за руку держит - не страшно Вы говорите, что с верующими как с детьми. Выходит, мотивация веры - страх перед будущим. Отсюда ответ на вопрос ветки - что такое атеизм...

• Подобається Подобається x 5
  8. Saszko

Saszko Well-Known Member

Не знаю, чи завжди мотивація віри — страх перед майбутнім, але взагалі страх перед майбутнім це природньо.

А ше найшов пару днів назад цікаву статтю на УТ: "Квант розуміння"
    Фізик-ядерник і богослов Владислав Ольховський про сучасне ставлення до релігії http://www.ut.net.ua/Society/31325

9. vseprav

vseprav Well-Known Member

цікаво, що християнство не дає відповіді на таке глобальне питання "як виникло життя, звідки взялась людина?" От подумайте, Бог створив все живе і неживе в тому числі і людину, а хто Бога створив? Чи він сам по собі виник, чи може існував вічно
    це те саме як сказати що життя на землю принесли інопланетяни, а звідки взялися інопланетяни то вже інше питання, але це не відповідь на те як все-таки виникло життя

якшо простіше, коли ти не знаєш чогось то не треба видумувати

християнство вже застаріло для сучасних людей, ми в казочки не віримо

• Подобається Подобається x 1
  10. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

а ничего не дает, не только христианство: "яйцо или курица?" "может ли всемогущий Бог создать камень который не сможет поднять ?" и т.д.
    а во что верите?

11. Levko

Levko Well-Known Member

Ще й як дає!!! Почитайте першу книгу Біблії Буття.
    Практично тільки християнство і дає чіткі і конкретні відповіді на ці питання...:)
    Плюс до того християнство вирішує питання, котре жодне вчення, жодна релігія не взмозі вирішити- це питання спасіння душі.

12. Оленa

Оленa Well-Known Member

Якби усе так було, як задумав Бог, то ми мали б жити у раю. Але Творець не пригнічує волю людини, тому звинувачувати Його у мотивації людських вчинків як мінімум несправедливо. Усе створив Бог, але багато чого натворила людина.

Насправді, причиною віри є віродостойність мовлячого. В даному випадку йдеться про Бога. Від волі людини залежить вірити їй у Бога чи ні, вірити Богові чи ні. На хотіння чи нехотіння не має уставу.
    Навіть атеїсти апелюють такими термінами, як "вічність", "нескінченність"..., не маючи змоги осягнути ці поняття. Люди не всезнаючі і не всерозуміючі. Така правда життя. Бог - вічний і не було такого часу, коли б Його не було.
    Багато чого можна дізнатись через Боже об’явлення і не обов’язково вигадувати.
    А "ми" - це ті, кого оживили інопланетяни? :) Нє, цікаво...

13. vseprav

звідки така впевненість, всі релігії світу дослідили?
    ви думаєте категоріями от в Біблії написано, а для мене Біблія не авторитетне джерело, не істина в останній інстанції, просто книжка та і все
    тут я з вами згідний, люди не всезнаючі
    а якщо Бог вічний то може і життя вічне і ніхто його не створював
    та я веду до думки, що простіше сказати мовляв Бог все створив ніж шукати відповіді на питання
    ще на початку 20ст люди вірили в марсіян, але тепер ми знаємо (злітали туди) що на Марсі ніхто не живе
    людство розвивається і стає більш освідченим і страшилки якими нас лякає церква вже не діють, через те і виник атеїзм

14. Levko

Levko Well-Known Member

Тоді я вам нічим не зможу допомогти, нажаль. Ви вибрали НЕ ВІРИТИ, наразі!
    Навіть Бог в цьому випадку безсилий і не може заставити насильно людину повірити в Себе. Але дуже часто Його всеперемагаюча любов ламає навіть найзатятіших невірців-атеїстів. Вірю, і ваше серце Він покорить колись своєю любов"ю і спасе від смерті!:)

15. vseprav

Ну я не є атеїстом, але християнство не єдиний шлях до Бога
    просто вважаю, що все треба піддавати сумніву і перевірці

16. Levko

Levko Well-Known Member

Я також так думав раніше, поки не став християнином. Тепер впевнено можу сказати, що єдиний!:)

17. Saszko

Saszko Well-Known Member

Та-та, самий правильний спосіб: не знаєш — не видумуй. Мені дуже подобається.

---------- Додано в 18:38 ---------- Попередній допис був написаний в 18:36 ----------

Нє, не застаріло.
    ПИСИ
    Я, між іншим, теж в казки не вірю. Казки для дітей.
    А християнство не казочка, нінада виставлятися невігласом.:)

18. ovod

ovod Well-Known Member

ну це вірно тільки з вашої точки зору)))

19. Levko

Levko Well-Known Member

А з вашої?

20. ovod

ovod Well-Known Member

могли б і догадатися... не тільки один шлях....

а де твій аватар? :)