Атеїзм - що це таке?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем lumencoelum, 18 сер 2008.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

От якщо людина вже буде у стані вічної смерті, тоді й запитаємо її що краще.

2. comanche

comanche знайшовся

ніяких крил немає. просто вмираєш і все. © гусінь

• Подобається Подобається x 1
  3. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

Атеїзм - що це таке? - смелость, разум ....

4. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Пиха.

Не всяка сміливість розумна.

• Подобається Подобається x 2
  5. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Прочитал вчера в "Знание-сила", что за последние 100 лет количество верующих в СЩА и Европе сократилось, а атеистов выросло. В США рост числа атеистов выросло во всех штатах

6. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

под разумом я понимал - вера основанная на практике ....

---------- Додано в 15:55 ---------- Попередній допис був написаний в 15:54 ----------

что такое Пыха???

7. DerianFox

DerianFox Well-Known Member

8. Oxid

Oxid Well-Known Member

Ніхто з віруючих християн науку не відкидає. Бачите, - реалізм, життєвість, практика - релігійні категорії, всяка релігійна людина утверджується тільки на справжньому, реальному бутті, на життєвому досвіді, релігія забороняє віруючому бути просто теоретиком, нехтуючи практику, або вірити в різні фантазії...
    Згідно з вашою думкою, ви тут і є найбільше і твердо віруючий...бо матеріалізм - і міфологічний, і догматичний... матеріалізм - якщо так можна виразитись, вірить, бо іншого терміну не знаходжу, в різні чудеса, наприклад - як щось виникає з нічого, чи як мертве стає живим, само по собі... для прикриття пробілу використовуються терміни "науково", "природно", "еволюція"...

Хто його знає, а тут пише що атеїсти поступово втрачають свою віру... http://www.cnlnews.tv/2011/05/10/atheism/ :)

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

а вас хто про хрещення питає?

10. Un.Known

А що - хрещення дало відбиток на менталітет?

І яким чином воно заважає зробити власний вибір?

11. DerianFox

12. Un.Known

13. Leri

Leri Well-Known Member

Есть ли жизнь после родов? :)

http://www.youtube.com/watch?v=y24lYz29CP4

14. DerianFox

деякі люди люблять називать атеїзм релігією, яка базується на вірі у відсутність бога.
    re-legare перекладається з латині, як "відновлення зв"язку" [з богом]. З точки зору віруючої людини, атеїст ніякого зв"язку не відновлює, тому це не релігія.

---------- Додано в 00:08 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:55 ----------

ну і так, для справки:
    Норвегія, Ісландія, Австралія, Канада, Швеція, Швейцарія, Бельгія, Японія, Нідерланди, Данія і Великобританія - усі ці країни належать до числа найменш релігійних на нашій планеті. За даними ООН за 2005 рік ці країни також є самими здоровими - це висновок зроблено на основі таких показників, як тривалість життя, загальна грамотність, річний дохід на душу населення, рівень освіти, рівність статей, число скоєних вбивств і дитяча смертність. Навпаки, 50 найменш розвинених країн на планеті надзвичайно релігійні - всі до єдиної. Ту ж картину малюють і інші дослідження. копіпаста звідси

---------- Додано в 00:12 ---------- Попередній допис був написаний в 00:08 ----------

і останнє, щодо атеїзму:
    За даними статистики релігійність і освіченість людини перебувають у зворотньому зв'язку. Така ж картина з IQ. Для тих хто не зрозумів, пояснюю: чим безграмотніша людина, тим ймовірніше, що вона релігійна і навпаки. Найменший відсоток віруючих серед академіків (особливо в цій країні, де більшість академіків стали такими ще за часів СРСР, і, будь вони релігійні, їх би навряд чи взяли в АН). В цілому це не дивно, так як в неосвічених колах населення в ролі вчителів виступають такі ж неосвічені батьки, що веде до уповільненого розвитку дітей. Безпосередньо ж інтелект і релігійність один від одного не залежать, але в силу вищенаведених причин кореляція досить сильна.

15. comanche

comanche знайшовся

звісно що копіпаста з атеїстичного сайту дасть вам картину панування атеїзму...
    якщо я зараз дам копіпасту з християнського сайту, там буде прямо протилежна картина. Спробуйте зібрати кілька джерел і тоді апелюйте, як до об'єктивних фактів.

як на мене й справді помилкове уявлення, мабуть тому що не всі до кінця розуміють що таке релігія .
    Хоча є багато видів атеїзму, і деякі з них справді виглядають як релігія

Мабуть статистика називається "Япорахувавсебеімогодруга і зробивстатистичнедослідження". Факти, шановний ДеріанФокс, ми тут не люди зо села, котрі нічого не знають і вірять кожному вашому слову. Наведіть факти, якими зможете бодай свої слова обгрунтувати.

Ви атеїст? чудово, цікаво чи не захочите ви на смертному ложі, щоб щось там, за бар'єром, щоб щось таки було, а може ви цього злякаєтесь :) Знаю, що кажу, тому що ви не перший атеїст, який колись помре, а помирало вже багато і так звана "статистика" говорить що багато атеїстів перед смертю намагається повірити, у Бога, Буду, Крішну чи хоч в кого небудь, лиш би не закінчити так своє існування. :)

Але до цього, я справді вважаю, що якщо вам так комфортно жити - це класно! :)
    Свого часу я був атеїстом, просто був етап, коли я в науці зрозумів, як мені здавалось, більше аніж дав мені Бог. Я не з тих людей котрі вірять у те, що говорять, от чомусь таким виріс. Доки сам не переконаюсь на авторитетних для мене джерелах (а це для мене Слово Боже і Його особисті Відкриття в моєму житті). І особисто мені, Бог довів що Він є, хоча й не був зобов'язаний, але я Йому за це дякую.

Сподіваюсь що і ви знайдете, що шукаєте, а можливо уже знайшли. Як сказав один декан Богословської семінарії:
    -Іноді до мене приходять студенти і кажуть: "Я більше не вірю в Бога" і тоді я кажу їм: "Окей, головне щоб це принесло тобі в житті щастя, ти можеш збиратись і бути вільним, тебе тут ніхто не тримає".
    І я десь зрозумів цю людину. Як ми можем комусь довести існування Бога? як можна когось в цьому переконати? якщо навіть віруючі люди не можуть пояснити який Бог, просто тому, що якщо ми це зможем колись зробити Він перестане бути Богом :) Я думаю ніяк. Доки людина сама не отримає особистого переконання у тому, що Бог все таки існує, доти будь які докази будуть хибними.

Для себе я вивів таку теорію: "Якщо б науковим шляхом довели існування Бога, то де ж тут місце для віри?" Якщо б завтра всі науковці почали вигукувати, що вони знайшли Бога, то як тоді відрізнити, хто повірив у Бога справді, а хто тому що так треба, тому що так пише в підручнику. А Віра по визначенню не сходиться з таким твердженням.

16. DerianFox

ні
    Ви можете переконатись в цьому самі запропонувавши IQ тест віруючим людям.

17. Полковник

Полковник миється в бані

Для себя каждый бессмертен; он, возможно, и знает, что должен умереть, но никогда не будет знать, что он мертв.
    Сэмюэль Батлер

18. Оленa

Оленa Well-Known Member

Питання в тому, як хто розуміє що таке смерть.
    Можна думати одне, а тут бац - і несподіванка!

19. Например... ?

20. Levko

Levko Well-Known Member

пекло, наприклад...

Недавно чув висловлювання одного професора християнина, котрий сказав, що для багатьох людей буде великою несподіванкою коли одного дня вони заснуть у своєму ліжку, а прокинуться уже в аду...

а де твій аватар? :)