Атеїзм - що це таке?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем lumencoelum, 18 сер 2008.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та що тут забавного?

Сатаніст - брат? Для мене - ні.

А сонце світить для всіх одинаково. Правда тут йдеться про відношення Бога до людини.

---------- Додано в 18:07 ---------- Попередній допис був написаний в 18:02 ----------

Церква закликає до сексу без презервативів? Де ви таке випорпали?

2. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

Наприклад, що земля пласка?

Взагалі то є один спосіб, берете два провода і пхаєте в розетку

Підказати що означає слово атеїст?

Я хочу бачити цю книжку з історії, враховуючи що 5 мільярдів років назад ще Сонячної системи не було

А то точно була книжка з історії? бо 2000 років назад уже Римська імперія була взагалі-то

---------- Додано в 19:52 ---------- Попередній допис був написаний в 19:33 ----------

Мих

Я вас не хочу ні в чому переконувати, але на думку багатьох людей весь новий завіт зводиться до того, що треба любити ворогів і не противитись злому(що на мою думку повний маразм) і от якби ви змогли толково показати що Ісус насправді мав на увазі показати всім кузькіну мать, то було би кльово і весело, але це певно навряд чи у вас вийде, бо бачу ви коли то читали, то пройшли трохи мимо каси, не бачите проблеми, так би мовити, не викупаєте фішку
    А ви?

А взагалі, я офіційно заявляю що я щойно увірував, бо дійсно, який прикол стібатись з людей, які не розуміють, що з них стібаються , один сплошний баттхерт, зверну я краще своє невсипуще око на братів наших менших, еволюціоністів...

Останнє редагування: 19 вер 2011
  3. Levko

Levko Well-Known Member

Пс.52:2
    Безумний говорить у
    серці своїм: Нема Бога!
    Зіпсулись
    вони, і несправедливість
    обридливу чинять, нема
    доброчинця!...

Пс.52:2
    Сказал безумец в сердце своем:
    "нет Бога".
    Развратились они и
    совершили гнусные преступления;
    нет делающего добро.

• Подобається Подобається x 1
  4. DerianFox

DerianFox Well-Known Member

---------- Додано в 23:16 ---------- Попередній допис був написаний в 23:11 ----------

Анджеліна Джолі не вірить в бога, а значить, те що вона жертвує гроші на доброчинність і всиновлює дітей - зло. Спалить відьму!!!!

• Подобається Подобається x 3
  5. Levko

Levko Well-Known Member

Навіть рідний чоловік не знає до кінця, що робиться в серці його жінки, а ви зібралися судити людину, з котрою напевне навіть не спілкувалися, а тільки чули, чи читали про неї...
    Перед Богом усі рівні, Він кожного любить і хоче, щоб кожен прийшов до Нього...

6. DerianFox

А чи є різниця, що робиться в серці людини? По моєму набагато важливіше те, що робить людина. Ви чули про психопатів, які вбивали людей, бо це їм Ісус говорив? Як по мені, то хай люди хоть вірять і поклоняються дияволу, аби тільки не воювали, не причиняли болю одне одному і могли рівно уживатись серед людей. Те що в серці робиться - це справа виключно індивідуальна, а те що робиться в соціумі - справа соціума (частиною якого є всі люди)
    Якщо всі рівні, то бог не повинен щось хотіти. Перед Сонцем всі рівні, бо гріє воно всіх однаково. А перед богом коли всі рівні, то атеїсти горітимуть в пеклі, за невіру, а віруючі попадуть в рай. В чому ж рівність?

7. talavoda

talavoda Well-Known Member

Те що людина робить виходить з її серця...

8. DerianFox

Є люди, які живуть з механізмом, замість серця. Те що ви написали, то лише гарні слова, а дії наші формуються в голові.

9. Levko

Levko Well-Known Member

Рівність в тому, що у кожної людини є абсолютно однакова можливість повірити, і не потрапити в те пекло.:)
    Хто боронить атеїстам повірити? Самі себе і засуджують своїм невір"ям..., нажаль...

10. Locke

Locke невиправний реаліст

Так, ми то з вами знаємо в кого повірити, але як бути атеїстам? В кого їм повірити: Христа, Магомета, Будду, Крішну? Чи віруючі не християни пошурують до пекла без суда і слєдствія? А вони, до речі, такої ж думки і про нас, християн.

• Подобається Подобається x 2
  11. DerianFox

Це не рівність. Про таку рівність я можу сказати і в наш ринковий час економіки. Всі рівні, бо мають можливість працювати і заробити гроші. Але одні мають мільярди, а інші копійки. От така ота рівність.
    Те ж саме і з богом. Немає ніякої рівності, бо я повинен щось йому доводить, щось робить, що не є в моїх інтересах.
    Мені більше довподоби відношення природи, сонце гріє всіх, земля притягує до себе всіх, киснем можуть дихати всі, земля крутиться і несе на собі всіх, в що б людина не вірила, ким бм вона не була, які б рішення вона не приймала - природа не суддя, вона нічого не вимагає в замін.
    Християнський бог потребує одного, Будда - другого, Аллах - третього. Атеїзм, в цьому плані, ближче до природи. Він не потребує нічого, живи як жеветься і насолоджуйся життям. Для існування немає ніяких потреб робити те, що тобі дивне чи не подобається, адже все одно ти будеш повноцінно жити.
    Будь-яка релігія змушує людину жити у вузькому коридорі своїми правилами: отак можна, отак робили, отак те, отак се...Вона не дозволяє людині самій пізнавати світ, нав"язуючи готові відповіді істотою, яку ніхто до цього не бачив і не має доказів існування. Чому такі жорстокі обмеження на своє існування накладає релігія?

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Коли вам тре, ви можете бути глибокі, а коли не тре - поверхневі.

Ви впевнені, що сонце гріє і світить на всіх одинаково?
    Ви про це запитували чукчу? А жаль....вони по півроку сонця не видять, а негр пече сі на сонці....

ви питали космонавтів?

ви питали у хворих на легені? як їм то "одинаково" дається?

невже не чули про екологічні катастрофи? невже природа не вимагає бережного ставлення до себе і регенерації?

---------- Додано в 12:39 ---------- Попередній допис був написаний в 12:36 ----------

широка і красива дорога вимощена у пекло.

---------- Додано в 12:40 ---------- Попередній допис був написаний в 12:39 ----------

І як довго б ця файна казка не тривала, всьому є кінець.

---------- Додано в 12:44 ---------- Попередній допис був написаний в 12:40 ----------

ви так говорите, ніби народились і прийшли у цей світ за власним бажанням і вас тут хочуть ущєміть.

13. Levko

Levko Well-Known Member

Екл.11:9 Тішся, юначе, своїм
    молодецтвом, а серце твоє нехай
    буде веселе за днів молодощів
    твоїх! І ходи ти дорогами серця
    свого й видінням очей своїх, але
    знай, що за все це впровадить тебе
    Бог до суду!

Якщо під "християнським богом" ви маєте на увазі Ісуса Христа, то можу вам сказати, що на відміну від інших богів(Будди, Аллаха...)Ісус від вас нічого не потребує що не було б корисним для вас:).
    Головне, чого Він хоче- це віддавати вам Свою любов:)
    За вами вибір- або прийняти Його любов і мати вічне життя, або відкинути і мати вічну смерть.

---------- Додано в 18:56 ---------- Попередній допис був написаний в 18:48 ----------

Я знаю тільки, що "кожен, хто покличе Господнє Ім'я, буде спасений".Рим.10:13
    Відповідно, кожен, хто чув про Ісуса і НЕ покликав Його Ім'я, НЕ буде спасений:pardon:... але це уже тема про спасіння...

14. DerianFox

Якщо ви стоятимете поряд біля чукчі чи негра, то сонце не буде на вас більше світити. (ну хіба шо із-за хмаринки). Суть не в заломленні променів крізь атмосферу землі, а в тому, що воно світить хоть для мусульманина, хоть для християнина, хоть для атеїста. В цьому рівність.

Бачите за 200 років научного прогресу з"явились космонавти, а за 1800 років вірування в бога лише винищили кілька мільйонів людей)
    І космонавти, доречі, так само притягуються до Землі, як і я з вами. Так само притягується і Місяць, з той самою силою - в цьому рівність.

Навіть метеорити падають. Це трапляється не через те, в що ми віримо. (коли відбувається виверження вулкану, то вмирають всі без поділу на віруючих і не віруючих - в цьому рівність.)

Спочатку доведіть існування бога, а потім розповідайте про пекло. Хтось тут недавно розповідав про клінічну смерть...І чогось ніхто не розповідав, що були люди, які у момент смерті попадали до пекла.

Мене христили без мого відома, навіть не спитавши чи воно мені потрібно. Це не ущімлєніє? (родився б серед мусульман - був би обрізаний...звісно, для вас то є норма, вирішувати через бога, як правильно, а як ні.)

Ви цитуєте слова...Але слова не є суттю. Слова лише ярлики до образів. Чи ви бога розумієте розумом та словами?

Можна я сам оберу, що мені корисно?
    Ой, забув...Я ж на стільки вільний, що повинен робити те, що скажуть.

Краще мати вічну смерть, але знати, що ти зробив вибір сам, ніж вічно жити, знаючи, що тебе все життя водили за носа.

Як ви ставитесь до людей, які вбивають інших, бо їм це Ісус сказав?

15. Levko

Levko Well-Known Member

Ніхто і навіть Сам Бог не може вас позбавити цього вибору, Він тільки просить і благає, щоб ви вибрали життя, а не смерть:

...життя та смерть дав Я перед вами,
    благословення та прокляття. І ти
    вибери життя, щоб жив ти та
    насіння твоє, щоб любити Господа, Бога свого,
    щоб слухатися голосу Його та щоб
    линути до Нього, бо ж Він життя
    твоє
    , і довгота днів твоїх. Повт.30:19

• Подобається Подобається x 4
  16. Мих

Мих Дуже важлива персона

і родили, не спитавши дозволу.:empathy:

17. Оленa

Оленa Well-Known Member

Віра в Бога - це акт вільного вибору. Якщо ви є атеїстом, це не означає, що вас хтось не водить за носа, наприклад, доказуючи, що Бога немає або підкидаючи ідею про побудову щасливого майбутнього без Бога. Тому цей ваш аргумент слабенький. І ваш висновок про кращість вічної смерті ну дуже вже сумнівний ... Добре, що ви відстоюєте свободу вибору, бо людина створена Богом саме зі свобідною волею і тому ви, самі того не підозрюючи, стоїте на захисті Божого наміру щодо людини.

18. - людям нерелигиозным не надо доказывать, что Бога нет или "подкидывать идею", что можно жить и без него.
    Например, Северное Сияние точно есть (сам видел много раз), но без него и даже без мыслей о нём живут миллиарды людей - и те, кто о нём ни разу не слышал, и те, кто ни разу не видел, и те, кто слышал, но не понял, что это такое, и те, кто прекрасно о нём осведомлён. Просто, в жизни подавляющего большинства людей Северное сияние никак не присутствует. И они от этого не хуже прочих :)

Примерно так нерелигиозные люди воспринимают понятие "Бог".

19. Оленa

Оленa Well-Known Member

Очевидно ви нерелігійна людина, вірите в Бога так само як люди вірять в існування Північного сяйва, але Він не присутній у вашому житті. Атеїсти ж заперечують існування Бога і в цьому різниця.

20. - возможно, им приходится это делать, чтобы защищаться от домогательств желающих "обратить" их или чтобы противостоять церковным институциям (сектам) заполучившим их родственников. Если бы их никто не трогал - какой им смысл доказывать, что чего-то или кого-то нет? Те редкие экземпляры, которые активно и инициативно пытаются доказать посторонним людям, что Бога нет - действительно, одержимы в той же степени, что и религиозные фанатики. Только их намного (в тысячи и тысячи раз) меньше.

Как с инопланетянами. Кто-то в них верит, но очень мало кто "верит, что их нет".

а де твій аватар? :)