Атеїзм - що це таке?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем lumencoelum, 18 сер 2008.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Мих, щоб бути атеїстом, потрібна залізна віра. Причому, дурнувата, фанатична віра. Недаремно псалмоспівець сказав - "сказав дурень в серці своєму - нема Бога".
    Я живу на південному березі в Англії. Чудова природа, море, птахи, пагорби, кручі, дерева, квіти. Приїжджають туристи, лишають машини.
    І ось я вигляну в вікно і скажу - це створилось само собою. Найтупіший атеїст мене поправить - все крім машин. Значить, люди і природа, які в мільярди разів складніші за авта - сворені самі по собі, а простенькі авта створив вже хтось.
    Чи не дурість це?
    Але, якщо вдуматись, то атеїст має бога. Це він сам. Це з одного боку страусина позиція. Нема Бога і я сам собі господар, що хочу те і роблю.
    Не відповідаю ні за що. З другого боку це позиція, як казали в Львові, дешевенького фраєра - подивіться який я розумний і хоробрий! Це я!
    Првда, чомусь атеїзм зникає при перших загрозливих життю ситуаціях.
    Але це вже інша тема...

• Подобається Подобається x 5
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

але чомусь довгожителі - не мільйонери, нє?

• Подобається Подобається x 1
  3. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

пане Педро(прикольно прозвучало), ваші дописи це чи не єдина річ заради яких можна відвідувати цей форум, більше ні з чого не можна вилучити стільки смі(цвірінь)очків

Це ж треба, по рівню розуміння Біблії ви рівно там само де й по розумінню шкільної програми хімії

Mat 5:22 А Я вам кажу, що кожен, хто гнівається на брата свого, підпадає вже судові. А хто скаже на брата свого: нікчема, підпадає верховному судові, а хто скаже дурний, підпадає геєнні огненній.

тобто ця ваша фраза що атеїсти дурнуваті, приблизно така ж фейєрична як і репліки, що будова білка в мільйон разів складніша за годинник а з кисню і водню не можна отримати воду

Це тому, пане Педро, що авта тримаються купи грубо кажучи завдяки гайкам і шурупам а органіка завдяки хімічним законам, але читати про це я вам не раджу, бо там багато букв, і буде боліла голова

Кожному би по раковій пухлині, ото кльово би було пра? :) Але то ж може не туда побіжут, треба перше всіх мусульман, буддистів, крішнаїтів(їх в першу чергу)... хто там ше... о! Може баптистів тоже тойво, а то вони щось хреста не признають, та й взагалі якісь підозрілі... коротше перевішати всіх а вже тоді й зачинати... о то зразу би всі увірували, ото би було файно ! :)
    На всяк випадок зазначу що це іронія і я не закликаю нічо такого робити. Я навіть дам посилання що таке іронія, бо мало що http://ru.wikipedia.org/wiki/Ирония

---------- Додано в 14:22 ---------- Попередній допис був написаний в 14:03 ----------

Всі рано чи пізно захворівають, особливо з віком, на ранніх стадіях майже усе лікується.Колись всі високі члени партії регулярно проходили профілактичну перевірку у лікарів, тому й були усі такі старі... бо довго жили, логічно нє? :). Зараз де можна пройти нормальну перевірку у лікаря, якщо нема грошей? Якщо навіть припустити що невідомо чому ті довгожителі так довго живуть то точно відомо як можна жити поменше - жити в бідній місцевості, наприклад в Африці, де за офіційними даними "кожен третій хворіє снідом, а кожен другий стріляє в кожного першого"

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

логічно, але я не розумію іншого.
    пройшов хлоп дві війні в окопах, відсидів у таборах... і він довгожитель - бє рекорди.
    А серед мільйонерів-довгожителів - нема...
    В Африці вода погана, можливо тому довго не живуть.

---------- Додано в 14:57 ---------- Попередній допис був написаний в 14:57 ----------

Одне лише запитання: атеїст - це брат?

• Подобається Подобається x 2
  5. DerianFox

DerianFox Well-Known Member

Ви, напевне, не розумієти змісту сказаних слів. Все чимось є створеним і це не заперечують атеїсти. Атеїсти заперечують, створення чогось - богом. Бо все створюється з маленьких частинок, які взаємодіють між собою. При цьому є умови, які можуть розірвати дані зв"язки, що є доказом того, що щоб щось створити, то не потрібна присутність когось, потрібі лише умови для створення. Наприклад, щоб замерзла вода, то потрібна вода і холод (присутність бога не потрібна)
    Птичка їсть фрукт і коли летить зернина падає і проростає. Виростає дерево яке є результатом мільйонів взаємодій: пташки, сонця, грунту, дощу... Проростання дерева - результат поглинання ним мікроелементів та різних корисних речовин. Чомусь на Місяці не ростуть дерева...Віруючі пояснять це тим, що бог не хоче, щоб там росли дерева, а атеїст скаже, що там просто немає умов для його росту.
    Хто при цьому правий - вибирати потрібно самому.
    Це абсурдно за законами логіки, бо одне з іншого не випливає. Якщо людина - господар, то логічно, що вона має чимось господарювати (бо в іншому разі, людина не є господарем). А отже, логічний висновок такий: кожен господар відповідальний за щось (наприклад, за своє господарство)
    Той, хто ні за що не відповідає, не є господарем.

Бо атеїзм - це не віра. Атеїст це та людина, яка не погоджуться з віруючою.
    Віруючий думає про бога і про тих, хто про нього не думає.
    Атеїст не думає ні про бога, ні про тих, хто в нього вірить.

Не можу сказати з впевненістю, бо я не відкидаю варіант, що можливо існують люди, яким за 200 чи 300 років. Чи ви могли б підтвердити, що таких немає?

Брат - це син у відношенні до інших дітей одних батьків.
    А толерантне відношення до всіх людей, як правило етикету, ніхто не відміняв)

6. Syslik Gopnik

Syslik Gopnik котиться в загс...

атеїзм це теж віра, як би там не було. віра в те, що ніякого бога немає і все воно якось соме по-собі. і, як і будь яка інша віра, має повне право на існування.
    і для чого ви тут так наїжджаєте на атеїстів? не хочуть, не вірять, то їх справи. є ж у людини свобода волі! чим хоче, тим себе і обманює!

7. Pedro

З першим твердженням абсолютно згідний! Це віра, причому, щоб бути атеїстом треба мати віру в 100 разів більшу ніж віру в Бога. Бо це віра повністю безглузда. Це все одно якби я вірив, що немає повітря...
    Що ж до другого твердження, то на них і ніхто не наїжджає, пане Сислік.
    Я ще бачив і не таку віру. Коли навчаючись в медінституті проходив курс психіатрії на Кульпаркові, то там деякі люди вірили що вони Ленін і Сталін в одній особі чи композитор Моцарт, чи головнокомандуючий всіма арміями світу. Але вони були безобідні. Чому люди сперечаються з атеїстами і єговістами? Бо ті групи хочуть щоб всі, в тому числі і ви вірили в їхні релігії. Ось тому люди і відстоюють свої погляди.

8. DerianFox

Це не віра. Бо природньо, коли людина сприймає за правду ту інформацію, яку відчуває одним з 5 чуттів. Наприклад, вірять в дерева, в машини, в будинки, в музику, в добру їжу і т.д. Решту, чого неможна відчути відносять то незнання. Наприклад існування електронів чи магнітні поля (є лише теорії, які доводять їх існування і є результати взаїмодій полів та електронів, але відчути їх не є можливим). Людину, яка не знаю (наприклад дитина) чи не вірить в магнітні поля називають незнаючою. А не знає вона по причині, що їй все одно. Ті знання на неї ніяк не впливають. І було б тупо казать, що та людина вірить в відсутність магнітного поля (бо насправді її тупо пофіг чи є воно, чи його немає)
    З вірою те ж саме. Атеїсти не заперечують існування бога, їм взагалі нема ніякого діла до бога (можна порівняти з ігноруванням, навіть коли б він був). Все що є, можна пояснити збігом обставин, чудом, роком, кармой, фантазієй...
    "Атеїст" це класифікація з позиції віруючої людини. З позиції не віруючих таких класифікацій взагалі нема, бо їм нема діла до того, хто в що вірить.
    Якщо атеїст вірить у відсутність бога, то він такий самий віруючий, як і християнин чи мусульманин, бо він зі своїм запереченням також роздумує про бога.
    Я думаю, що з самого першого вживання слова "атеїст" малось наувазі, що людина взагалі не має ніякого ставлення до бога.

---------- Додано в 11:01 ---------- Попередній допис був написаний в 10:57 ----------

Моя 4х річна племінниця не вірить в існування повітря. Але я б не став її зачислять в армію "невіруючих", бо їй все рівно, чи є воно, чи його нема. На тому етапі життя вона не задається питанням віри взагалі.
    Є багато людей, які живуть, насолоджуючись життям і не задаються питаннями, на які ви, пане Педро, відповіли б, що то зробив бог. Коли Людина не ставить собі питаннь, то їй не потрібно шукати відповідей у особі бога, а отже думать, що вона вірить у відсутність бога - абсолютно не вірно.

9. Levko

Levko Well-Known Member

Ви прирівнюєте атеїстів до малих дітей, відповідно віруючі в Бога люди- це як дорослі люди, котрі вміють думати, аналізувати...

Отже, живе собі фізично і морально доросла людина. Живе собі насолоджуючись життям і навмисне не не задається ніякими питаннями, котрі, природньо задають собі фізично і морально дорослі люди, в тому числі і питання про суть буття, про існування Бога..., а корчить така людина з себе малу дитину, котра затуляє собі очі і вуха і каже : "Я нічого не знаю, нічого не чую"... Я би назвав таку людину, м"яко кажучи, нерозумною.. А ви як би назвали таку людину, п.DerianFox?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Причому тут правило етикету? У Біблії все названо своїми іменами, кожне слово несе своє смислове навантаження. Є поняття брат, є ближній, є ворог...

• Подобається Подобається x 3
  11. DerianFox

Віруючі люди, це ті, які вірять в монстрів під ліжком.
    Всі по своєму діти. Я, наприклад, не задаюсь питанням про знищення видів, про соціальну рівність людей, про дурнувате законодавство, в якому я живу...Але це мене не робить не свідомим, чи нерозумним. Мені просто нема діла до всього того. Воно мене не цікавить. Є речі які мені цікаві - я ними і займаюсь. Те що я роблю для мене на багато важливіше того, що робить чи робив бог.

Людину, яка цікавиться всім я б назвав пустою, бо вона не має нічого власного, їй цікаве все, що хтось, десь, колись, якось... Такі люди беруться за сотні справ, не доводячи нічого до кінця. А роблять вони це, бо "все знають і все чують".

При тому, що ви запитали:
    От я і кажу, давайте будем дотримуватись тих змістів слів, які вони мають. Бо врешті решт, мова була створена для взаєморозуміння один одного. Тому брат - це брат, а атеїст - це атеїст. Це два різних слова, які ніяк не зв"язані з собою.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Давайте.
    От ви кажете брат. У вас є брат? хіба ваш брат не може бути атеїстом?
    Але є ще поняття, яке ви не дуже сприймаєте - "брат по вірі".

У біблії слово "брат" найчастіше має саме це поняття, а не родинні відносини.
    Читаємо ще раз:

Mat 5:22 А Я вам кажу, що кожен, хто гнівається на брата свого, підпадає вже судові. А хто скаже на брата свого: нікчема, підпадає верховному судові, а хто скаже дурний, підпадає геєнні огненній.

атеїст не може бути братом по вірі.

13. DerianFox

є. Теоретично, він може бути атеїстом. А насправді я не знаю. Бо ніколи не цікавився його віросповіданням, бо це ніяк не вплива на наші з ним стосунки. Для мене це абсолютно безтолкова інформація, в що він вірить.

Це вже перекручене слово "брат". Але я розумію, що це словосполучення означає.

Не звертав уваги.

Звісно не може. Бо атеїзм - не віра. Це так само як ви не можете бути моїм рідним братом, бо батьки у нас різні)

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я б не вживав термін "перекручене". Це слово у даному разі означає ставлення до людини.

15. Pedro

Левку, я вже не один раз писав, коли я вивчав медицину в Львівському медінституті, я був молодий і думав тільки як вивчити і екзамен здати.
    А ось коли прийшлося цей курс повторювати в Австралійському університеті і знову вивчати курс анатомії, біохімії, гістології, фізіології, то кожний раз себе ловив на думці що це все виникнути само по собі НЕ МОГЛО! Бо кожна клітина, кожен орган, кожен процес чітко вказують на мудрого Творця. І недаремно псалмоспівець називає атеїста дурнем.
    Бо треба бути останнім самовпевненим неграмотним дурнем, щоб не помітити в усьому Творця.

• Подобається Подобається x 3
  16. DerianFox

17. Pedro

Не знаю як там зі стріляниною, але снід було б дуже легко побороти. Надзвичайно легко... Тобто жити за моральними законами християнства, які, згідно ап. Павла гласять - нехай кожний має свою жінку. Все. Full stop! Звичайно, не атеїзм ні язичеські релігії цього не дадуть. Як і ніяка пересторога. Навіть якщо ви начепите презерватив не тільки на певний орган а на все на що можна начепити. До речі, кажуть по сніду і Україна, на жаль, задніх не пасе...

18. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

Поширена думка, що деякі люди просто схильні жити довше, у них там трохи повільніший обмін речовин чи щось таке, тобто якщо звичайна людина буде вести здоровий спосіб життя в неї поріг десь 80 років, але є унікуми, котрі якщо не гроблять здоровя навмисне протягнуть до ста з копійками, властивість організму така.

цікава збірка статей про старіння
    http://scorcher.ru/art/long_life/long_life.php

В контесті нагірної проповіді, про те що сонце світить для всіх однаково, треба любити своїх вороів і т.д. і т.п. виходить що брат... Хоча було б забавно, якби ви продемонстрували що це не так

19. DerianFox

І шо, бахнула блискавка і створилась людина? Якби ви окрім медицини, ще історію читали, то помітили, що потрібно було 5 мільярдів років, для того, щоб створилась людина. Люди за 2000 років від збивання палицею бананів навчились літати в космос. А що таке 2 тисячі років порівняно з 5ма мільярдами?
    Я теж не вірю в те, що людина створилась сама по собі (як це ви описуєте, типу десь в вакуумі з пустоти трах тібідох і створилась людина якимось творцем-хотабичем), бо це не правда. Вона була створена на основі розвитку всього, що нас оточує. Все розвивається з простого в складне. Мурахи будують мурашники, павуки плетуть павутину, клітини об"єднуються в складні форми - все це наслідок того, що будь-яка мінімальна одиниця, може щось створити. Якщо ви молекулу називаєте богом, то я повністю згідний з твердженням, що бог створив все.

Ага, або не помітити у собі Наполеона))

Точняк. А чи ви чули, що на СНІД можна захворіти не лише статтевим шляхом? Чи в біблії є запис про те, що всіх носіїв СНІДу треба перестріляти перед цим?

20. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

Відпадає, звідки гіпотетичний невинний африканець, який живе за моральними законами, може знати що його жінка не переспала з хворим?
    А причиною такого сильного поширення сніду саме в Африці є звичайно ж церква(мусульманська чи християнська не суть), з релігійних причин тема сексу в більшості африканських країнах табу, про це не прийнято говорити, тому проводити якусь просвітницьку роботу серед населення Африки нереально, кожен скаже "та що ви таке говорите, ми кожної неділі до церкви ходимо, нам тих презервативів не треба", ну і хай собі вимирають з гордо піднятою головою

---------- Додано в 18:59 ---------- Попередній допис був написаний в 18:47 ----------

Терпимість може бути зумовлена лише слабкістю віри, якщо ви на сто відсотків впевнені що спасуться лише віруючі, а усі інші вічно горітимуть в пеклі, то зробите все можливе, щоб ніхто не похитнув віри ваших близьких - в ідеалі спалите всіх інакомислячих під акомпонемент церковного хору. Тому не дивуйтесь, якщо колись побачите пана Педро з палаючим смолоскипом у себе під вікном, фактично, я думаю він уже до вас виїхав.

а де твій аватар? :)