Атеїзм - що це таке?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем lumencoelum, 18 сер 2008.

1. DerianFox

DerianFox Well-Known Member

а мені тепло стає :)

1. Бо хоче досягти ідеалу. А бо її просто пре. Як мала дитина, колупається в пісочку, риє ямку. Їй просто весело)
    2. Бо гірше вона вже має. Ви подивіться навколо, скільки видів вимерло...
    3. Бо є питання, на які створене дає відповіді. Як вчений в лабораторії: проводить досліди...А навіщо? - Та щоб встановити щось, щоб пояснити те, що не відомо.
    4. А вона не знає. Це просто простір з варіантами і спробами. Хоча, можливо існують навіть критерії. Наприклад, природа створює щось і шукає собі подібних, щоб вони також могли створювать, допомагаючи їй.
    5. Якщо в людини є зиск від дії - це задоволення своїх потреб, то те ж саме з еволюційним процесом. Це задоволення потреб.
    6. Мені не відомо. Я це пишу як варіант. Я не знаю чи краще вона хоче, чи гірше. Але те що природа еволюціонує від простих систем до складних - це видно.
    От вона створила вас, щоб ви судили чи це добре, чи погано :)

2. Levko

Levko Well-Known Member

Звідки ви знаєте, що Його вбили?????

+100!!

• Подобається Подобається x 1
  3. DerianFox

Та я думаю, що якщо є зайві пару мільярдів, то вилікувать від раку можна дуже швидко.

Ви подивіться на новонароджене немовля. Воно що, не хоче жити? але про бога воно навідь не підозрює. Тому що бог з"явиться тоді, коли розуму більше стане і той розум почне вигадувавти.

Та всі вже бачили. 5й день називається. з Шварцнегером в головній ролі :)
    Я вівцю бачив...на ютубі) І бачив свино-бегемота. Але воно не змогло довго прожити...Але ж це тіки спроби. Перший літак теж не вмів літати по 10 годин поспіль...

---------- Додано в 22:09 ---------- Попередній допис був написаний в 22:04 ----------

Ну ладно. нагородили розп"яттям...
    Якщо він живий, то чому його діяльності ніде не видно? В чому вона проявляється?

Так, як, наприклад, заздрість та страх. Це відчувається на рівні эмоцій.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Один атеїст намагався пояснити тут на форумі , яким чином еволюційно журавлі на зиму літають в Африку, а потім повертаються в Україну...

Так забавно було читати...

Ставало холодно і тре було десь летіти. І полетіли всі журавлі хто куди... хто на північ, хто на південь, хто на схід, хто на захід.... Повезло не багатьом... :)))

---------- Додано в 21:12 ---------- Попередній допис був написаний в 21:09 ----------

не смішіть, християни кажуть, що Бог є завжди, а ту вашу мульку самі й пояснюйте собі раз придумали.

---------- Додано в 21:14 ---------- Попередній допис був написаний в 21:12 ----------

Я й людину-робота бачив, завдяки Шварценегеру....:)))

---------- Додано в 21:15 ---------- Попередній допис був написаний в 21:14 ----------

та знаю, знаю... вмирають мільйонери і від раку... дуже швидко...

5. DerianFox

Але ж погодьтесь, як би там бог не планував, а ті хто з грошима, живуть довше тих, у кого їх немає. Статистика річ серйозна в цьому плані. В лісах Амазонки взагалі он по 40 років живуть...

А мусульмани кажуть, що є Аллах завжди. А буддисти - Будда. Невже це щось доводить?
    Раніше багато вчених схилялось до того, що струм - це невидима вода, яка присутня в кожному тілі...
    Те що говорять - нічого не доводить.

Тяга до життя створюється самим життям, а не богом.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

На відміну від вас, я не знаю скільки кому Бог спланував жити, тому не можу погодитись у таку "логіку".

---------- Додано в 22:00 ---------- Попередній допис був написаний в 22:00 ----------

і ніби екологія непогана, нє?

---------- Додано в 22:02 ---------- Попередній допис був написаний в 22:00 ----------

доводить те, що ви поверхові у своїх домислах... буддисти так не кажуть.

---------- Додано в 22:03 ---------- Попередній допис був написаний в 22:02 ----------

а масло масляне... :)

• Подобається Подобається x 2
  7. DerianFox

Логіка тут є. Бідні люди живуть менше, бо мають обмежений доступ до людських благ. Якщо взять бідну африканську країну, то виходить, що бог заповів погане життя бідним і хороше життя багатим. А не легше відкинуть слово "бог" і пояснить все це словом "гроші"? Це більш реальніше.

І екологія хороша, і віра в них не слабша ніж у представників інших релігій. Але немає цивілізації...науки, медицини і прогресу. І бог їм не допомагає. А зашліть туди допомогу від ООН, так і бог з"явиться і все налагодить :)

Буддисти взагалі люди не говіркі, з них християни повинні приклад брати. Бо в плані походження і прийняття інших буддисти займають перші ряди.

Чому ви все так ускладнюєте? Шукаєте стимул для життя...Чому на все повинна бути прична і знайдена відповідь? Ніхто ж не стверджує, що незнання це погано. Я не знаю звідки взялась людина, чи є бог і чи є сенс існування. Але я існую і мені це подобається, навіть без відповідей на ті запитання. Що вам не подобається, що ви шукаєте відповіді?
    атеїстом бути добре. Людина не зобов"язана знати все на світі і аргументувати чимось. Є пробіли в теоріях, є абсурдні теорії, є робочі, на яких стоїть наш прогрес...

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

ов, та цьоця ше й чує!:)))

а кажете, що не вірите в божество...

9. Levko

Levko Well-Known Member

Ок, п.DerianFox.
    А звідки ви знаєте що Ісуса "нагородили розп"яттям"?

10. DerianFox

То наче в Біблії написано, шо його розп"яли.

Я казав шо я не атеїст...
    Те в що я вірю, божеством наврядчи можна назвати. Бо воно по своєму "розумі" нічим не ліпше за мене чи мого сусіда. Тому то не є божество)

11. ovod

ovod Well-Known Member

і в шо ж ти віриш?

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

що у Африці вода фігова.:)

---------- Додано в 11:21 ---------- Попередній допис був написаний в 11:16 ----------

не чув, щоб ООН кому житіє продовжив... цікавий запльот...:)

---------- Додано в 11:22 ---------- Попередній допис був написаний в 11:21 ----------

Ви поверхові, вам що бик, що кінь... головне - тварина...

---------- Додано в 11:23 ---------- Попередній допис був написаний в 11:22 ----------

В амфітеатрі хіба що....

---------- Додано в 11:25 ---------- Попередній допис був написаний в 11:23 ----------

аякже... масло масляне і не тре заглиблюватися...

13. Levko

Levko Well-Known Member

То виходить, ви вірите в те що пише Біблія?
    Чи як?

14. DerianFox

Ну чому ж. Вони іноді висилають лікарів в точки поширення епідемій. І ті люди, які могли б загинуть від епідемії, живуть далі.

в життя.

Дивлячись яка ціль. Що на коні, що биком можна зорати городину

:) не пам"ятаю щось шоб буддисти масово ходили винищувать невірних і спалювали людей, за те, що вони вірять не в те, що й вони.

Ні. Я просто знаю що ви вірите, тому приводжу інформауію з Біблії, як доказ, в який ви будете вірить.

15. Levko

Levko Well-Known Member

Приводите докази в які самі не вірите! Цікаво у вас виходить...:)

• Подобається Подобається x 1
  16. DerianFox

В доказах для мене не стоять ніякі питання віри. Це просто інформація. Я не намагаюсь визначити правда чи це нє, бо та інформація ніяк не впливає на моє "тут і зараз"

17. ovod

ovod Well-Known Member

а в нього треба вірити? хіба воно неочевидне?

18. DerianFox

Так і є. Віра не потрібна для життя, бо воно очевидне.
    В цьому атеїсти, на мою думку, мають перевагу перед віруючим, які не уявляють життя без бога та віри.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

ага та "перевага" триває недовго.

20. ovod

ovod Well-Known Member

це інший принцип мислення, а відповідно і інший спосіб життя і сприйняття...

віра дає багато...це як стимул до здійснення своїх справ...

а де твій аватар? :)