Атеїзм - що це таке?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем lumencoelum, 18 сер 2008.

1. DerianFox

DerianFox Well-Known Member

я не стверджую, що там є противоріччя. Маю на увазі те, що той хто щось не прийма, а відкида, то звісно бачить фігу. Все залежить від позиціювання своїх ідей.

Але ж за тими ж самими законами атеїст покається і бог простить. Чи не так? В християнстві все просто: вбив когось, покаявся і маєш пряму дорогу в рай. Бог же милостивий))

Погано те, що кожен вибір має. Якщо я не хочу жити в мирі, то що, я не маю права на життя? Або коли людину не влаштовує життя з одной жінкою (гареми ще й досі ж є). Кожен сам вибирає і це добре, що б людина не вибрала. Я, наприклад, зневажаю будь-яку релігію за те, що вони нав"язують що правильно, а що ні. Люди що, на стільки тупі, що без "підсказок" не зможуть вибрать?

2. comanche

comanche знайшовся

Ви будете здивовані :)

Чим довше живу, тим більше переконуюсь, що мислять одиниці, решта - стадо. Якщо дати свободу одиницям - стадо піде за ними. Узаконять багатожонство, жінок всім не вистарчить :) почнуться двобої, хто переміг того і тапки. Не бачу в цьому ніякої можливості для розвитку людства як цивілізації.
    Якщо проаналізувати усі можливі варіанти розвитку людей, в кінці ми все рівно прийдемо до того, що прогрес прямо пропорційно буде залежати від порядку в суспільстві загалом і сім'ї яка є невід'ємною складовою частиною суспільства.

Тобто навіть якщо ми допустимо що немає ніякої цілі, узагалі, в нашому існуванні, то ціллю повинно б стати продовження роду і створення максимальних умов для майбутніх поколінь (а це без прогресу неможливо, а прогрес, в свою чергу не можливий у вищеописаному варіанті)

І так по висхідній...

100% атеїст якщо покається - Бог простить, але як Атеїст покається, якщо він не знайде підтвердження Бога. Ми зараз говорим не про те, що людина може зробити за життя. (Бо якщо атеїст покаявся, він більше не атеїст а християнин). Але якщо він до кінця життя був атеїстом і не покаявся.
    Є ще варіант що атеїст припасе покаяння на останній день свого життя... так щоб покаятись перед смертю і в рай :) Ну важко сказати чи вийде у нього це, а якщо вийде чи буде це щирим покаянням, але я вірю, що якщо буде щирим, то і для нього в раю знайдеться місце....

• Подобається Подобається x 1
  3. DerianFox

То хай іде. Це ж їхній вибір.

будем ділитись :)

Звідки така впевненість? Ци це десь задекларовано?
    Така впевненість може бути тільки в одному випадку: коли бог - це проекція розуму. Ми його вигадуємо і точно знаємо що він стане робить, а що ні.
    Та й взагалі, як створіння (бог) який створив людей і любить їх може відправить до пекла когось? Ви зможете змусить свою кохану чи дитину страждать? Віддати її на муки? Це ж тупо))

Але ж є різні види сімей. Люди, наприклад, відрізняються від левів. Бо у левів продовженням роду займається тільки найсильніший самець. Але ж вони також живуть у сім"ї.
    Саме поняття сім"ї таке ж як і бог. Надто багато варіантів, що воно таке.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Але я не роблю таких типу сміливих заяв, як ви, тому мені нема потреби нікому нічого доводити.

5. comanche

comanche знайшовся

В Біблії, це все задекларовано в Біблії
    Вже не одноразово піднімалась ця дискусія. Людина сама обирає куди їй іти. Бог дав шанси на спасіння. Тільки от уже від людини буде залежати, спасеться вона чи ні.

6. Levko

Levko Well-Known Member

Ви багато говорите про вибір людини. А чому в цьому випадку кажете, що Бог когось відправляє до пекла, віддає на муки, чи змушує страждати. Хіба це не вибір людини?
    Я думаю, що говорити про те що Бог когось відправляє на муки до пекла можна тільки в одному випадку,
    Але ж Він не проекція нашого розуму. Він Особистість зі Своїм суверенним розумом і волею!

7. DerianFox

Я десь вже писав про це. Коли я бачу людину за бортом, я пригаю у рятую її. А не стою і роздумую "впринципі в неї був час, щоб навчитись плавать..." Велокодушність проявляється в тому, що хтось допомагає комусь, коли має можливість. Якшо бог має можливість і не допомагає, то його як мінімум варто позбавити свободи, за бездіяльність.

Ні, бо ніхто не попереджує про існування раю чи пекла. Це ж всього один із варіантів.

але ж цьому немає доказів... Чи я шось пропустив?
    П.С. якщо він є високоорганізованою системою, яка щось там створює та забезпечує, то звідки він взявся (адже все складне утворюється з простого.)? Чому людина ставлячи питання про походження людського виду і відповідаючи, що бог є тому причиною, не ставить питання "звідки взявся бог"?

кожен сприймає інформацію по-своєму...

---------- Додано в 16:49 ---------- Попередній допис був написаний в 16:44 ----------

8. comanche

comanche знайшовся

ооо... породжує питань вона більше, аніж дає відповідей :)

Ну от, Бог допоміг, віддав в жертву свого Сина, щоб ми могли спастись. Коли людина тоне і ви кидаєте їй рятівне коло - завдання людини вхопитись за нього. Ніхто інший цього за неї не зробить. Рятівним колом є Ісус, за якого ми хапаємось вірою.

Знову ж таки, Біблія попереджує.

Ви мислите категоріями часу. "Звідки він узявся" це питання доречно ставити в межах нашої вселенної, яка працює за законами часу (минуле-теперішнє-майбутнє) Бог існує поза цією системою, Він просто є. Там немає вчора сьогодні завтра, є просто зараз. І Його зараз це наше минуле, теперішнє і мабутнє. Це складна концепція, але якщо захотіти її можна зрозуміти, хоча б наближено.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну я не бачу прямопропорційної залежності між істиною та простотою. Це нонсенс.
    Легкий шлях не завжди істиний.

10. Levko

Levko Well-Known Member

Та чого ж не попереджує? Ще й як попереджує!
    Потрібно просто повірити, що Біблія- це живе Боже Слово до нас! Дуже просто, п.DerianFox:)

• Подобається Подобається x 2
  11. DerianFox

Е нє :hi:. Вірити можна і в макаронного мостра. Мене цікавить правда/реальність/істина.

Вірно.
    Я маю на увазі, що просте утворює складне.
    Якщо бог - це складна така система, то з чого ж він утворився?

Тому я й знаю про неї мало. Взагалі, мене мало цікавить питання про походження чогось. Просто якщо заторкнули тему створення богом людини, то мені цікаво, звідки ж взявся бог тоді?

Це все казки. Тому нема підтвердження, бо його ніхто не відчував одним з 5 відчуттів. То є лиш фантазія/припущення. Мене це мало цікавить...

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

людина толком не знає з чого вона сама утворена і як воно все функціонує, а ви хочете знати з чого Бог утворився.

13. DerianFox

Отож. Але це не змушує мене вигадать третє поняття, щоб пояснити з чого утворений бог. То чому незнання походження людини пояснюється богом?

14. Levko

Levko Well-Known Member

Як не відчував? А Ісус?о_О
    Його бачили, Його чули, до Нього торкалися...

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

У християн є одне пояснення - Бог, в атеїстів пояснень море різних. Наприклад, їм тре пояснити що таке еволюція і це також наштовхує на третє поняття і не виключено, що й на четверте...

Але от що цікаво... Жінка народжує дитину, ніхто толком не знає чому так стається, хоча ніби-то механізм відомий і людина приймає у ньому участь, але чому... ніхто не знає.

Пояснення з Богом є конечне, хоча недокінця ясне, а пояснення атеїста некінечне і неясне. Тяга до життя, формула життя для атеїста - темний ліс. Адже знаючи хімічну формулу рослини, маючи всі інградієнти... не заставиш її рости, повертатися до сонця.

Останнє редагування: 15 вер 2011
    • Подобається Подобається x 3
  16. DerianFox

а також його вбили)
    Ісус не єдиний. В кожній релігії є свій Ісус.

ага. А на питання що таке "бог", у християн стільки теорій, скільки і у атеїстів))

Бо вона вагітна. Способів народження багато. Чому богові не сподобався один? Еволюція шукає найкращі варіанти, вона не знає, як правильно, тому еволюцією можна пояснити чому одні народжуються, інші діляться або вилуплюються з яйця. Чому бог створює одні види, а вони потом вимирають? З природою все зрозуміло, бо вона не знає досконалості і прагне її досягти. Методом спроб і помилок. А богові не личить помилятися. А якщо він помиляється, то чим ліпший за еволюційний процес природи? (Біблія то звичайно круте пояснення, але в біблії нічого не йдеться про динозаврів...Мабуть бог з"явився, як тільки з"явилась людина :mocking: адже "по образу і подобі" бог творив... Доречі ви помітили, що навіть наука, може пояснити біблію. Про 7 днів, які треба були богові для створення світу і т.д.? )

Але вони хоть щось роблять. Шукають варіанти і доводять ті чи інші точки зору. А віруючі люди нічого не шукають, сліпо вірять та й все.

То ви не вкурсі останніх новин генної інженерії. Ще в 2005 році я бачив інтерв"ю з вченим, який в лабораторних умовах може синтизувати живу клітину. А як щодо клонування? Людина може "склепати" іншу людину. Круто, ге?
    Теорія еволюції досить зрозуміла. Природа така ж дурна як і люди, вона шукає варіанти роблячи те, чи інше. Вона нікому не допомагає, нічого не потребує...Але при цьому вона всеохоплююча. Як дерево. Воно має багато листя та гілок, але все держиться на стовбурі і цей стовбур - результат взаємодії мікроелементів. Нічого божественного, нажаль...Але досить чудесно і захоплююче, якщо вивчати. Здається, що вона така розумна :)

---------- Додано в 21:14 ---------- Попередній допис був написаний в 21:13 ----------

Тю, а відколи це потрібно вірити в бога, щоб була тяга до життя?

17. talavoda

talavoda Well-Known Member

Покладаючись лише на 5 відчуттів, як Ви відчуваєте любов чи довіру... свою до когось, чиюсь до Вас?

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

1. Чому еволюція шукає?
    2. Чому шукає найкраще?
    3. Нащо їй накраще?
    4. Яким чином вона знає що краще?
    5. Який зиск їй від того, що буде краще?
    6. Звідки вам відомо, що еволюція хоче краще?

і т.д. і т.п.

---------- Додано в 20:43 ---------- Попередній допис був написаний в 20:40 ----------

а хто казав, що Біблія - книга про тварин? Ви ж про тварин не читаєте у підручнику з хімії, нє?

---------- Додано в 20:47 ---------- Попередній допис був написаний в 20:43 ----------

Та я вже віддавно чую, що рак можна вилікувати, але от толку... говорити можна багато чого....

---------- Додано в 20:48 ---------- Попередній допис був написаний в 20:47 ----------

поясніть ту тягу без Бога.

---------- Додано в 20:49 ---------- Попередній допис був написаний в 20:48 ----------

час покаже чим то вилізе, поки я не бачив склоновану людину, а ви?

19. ovod

ovod Well-Known Member

простіше це звести до проблеми вибору - чи людина механістична система і немає вибору, а є механізмом або людина якимось чином здійснює свій вибір....

---------- Додано в 21:57 ---------- Попередній допис був написаний в 21:55 ----------

напевне ще залежить як ту еволюцію сприймати - як окремо незалежну від людини чи і людину включити в склад еволюції як її частину..

20. Locke

Locke невиправний реаліст

Еволюція шукає не краще, а просто виживають ті екземпляри, які мають певні відхилення (мутації) відносно інших особин цього ж виду, які дають змогу вижити в конкретному середовищі, а решта особин гине. І потім ці особини з мутаціями спарюються між собою і передають ці ознаки потомству.

Хоча, на мою думку, одне не заперечує іншого. Тобто життя на Землі могло бути створено, а потім еволюціонувати.

а де твій аватар? :)