Атеїзм - що це таке?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем lumencoelum, 18 сер 2008.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

то є незнання, а не затьмарення мозку.

• Подобається Подобається x 1
  2. DerianFox

DerianFox Well-Known Member

тим паче. А чого хрестять в 3 місяця а не в 3 роки? Чого мусульмани обрізання роблять відразу після народження? Корочє релігію скоро стануть прививать на 2й тиждень після зачаття :mocking:

---------- Додано в 15:44 ---------- Попередній допис був написаний в 15:43 ----------

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

То ж я вам і кажу: будете мати дітей - не посилайте її до школи, хай виросте до років 20 і сама вирішить: йти їй в перший клас, чи ні. СВІДОМО!

• Подобається Подобається x 3
  4. Locke

Locke невиправний реаліст

:) З 15-річною дитиною то ще так, але з 4-5 річною як? Хоча 15-річна дитина може наробити ще більших і серйозніших дурниць, а якщо захоче - знайде час і між логарифмами.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

А чого дітей щеплять зразу після народження? А чого міняють пиленки, а може йому тепліше в мокрому лежати?:))

6. DerianFox

7. Saszko

Saszko Well-Known Member

Атеїзм — це переконання, що не існує Бога, ні богів, ні будь-якої "вищої сили", котра була першопочатком Всесвіту. Ніякого божества. Атеїзм грунтується на вірі, бо не існує ніяких доказів неіснування Бога чи божеств. Атеїсти вірять, що їх нема.

8. Levko

Levko Well-Known Member

Я думаю, що атеїсти також вірять в Бога, чого ж бо вони заперечували існування того, кого нема.;)
    До речі, атеїстам легко свідчити про Бога, тому що вони небайдужі до Бога люди. Вони хоча б Його заперечують, а значить щось думають. Найгірше, як на мене,- це байдужі люди, з ними набагато важче говорити про Бога і дуже важко заставити їх думати...

• Подобається Подобається x 4
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

бідні діти атеїстів....

• Подобається Подобається x 2
  10. DerianFox

Припустимо, що написане вами - правда. (а значить у відсутність доказів теж потрібно вірити). То чому вас ще й досі не посадили до в"язниці? Звісно, доказів що ви щось накоїли немає. Але ж суддя впринципі може повірить, що ці докази існують.

Атеїсти не заперечують існування бога. Вони в нього не вірять, бо його нема. Саме в цьому велика різниця. Я не заперечую існування великого макаронного монстра чи священної шкарпетки, я просто в них не вірю, бо їх немає. Ваше діло вірити в що ви забажаєте. А атеїст вірить в те, що може бути доведено. Я можу і помиляться, бо я не атеїст.

Оце воно. Атеїсти - це байдужі люди. Їх взагалі не цікавить бог, як "ЩОСЬ ТАКЕЕЕЕ" (як це описують віруючі.)
    Якщо людина просто заперечує існування бога і весь час шукає докази, щось порівнює, постійно задає собі подібні питання - то це агностик. Людина, яка ще не вирішила є він чи його нема.

---------- Додано в 22:51 ---------- Попередній допис був написаний в 22:41 ----------

Якщо людина не вірить в силу земного тяжіння, то можна підкинуть камінь і він впаде. В цьому заключається суть сили земного тяжіння. Людина може продовжувати не вірити в неї, хоча все і буде падать на землю. Хоч вір, хоч не вір, а ефект є і його можна спостерігати.
    Людина, яка вірить в бога, вірить в нього без доказів. Просто виникли запитання, на які відповіді ще не знайшлись, але "бог", то є достойна відповідь для них. І вони приймають бога, як щось "своє". Живуть і думають, що вони кращі, бо знають відповіді на ті питання, на які не знають інші. (а от цікаво, чи всі віруючі люди застреляться, якщо знайдуть докази того, що бога нема? Вийде, що ви марно вірили:) А з атеїстами проблем не буде. Якщо бог є, то вони просто почнуть вірить, вони нічого не втратили.) Перевірить чи існує бог - можливості немає. Та й наслідків існування бога, теж немає. (якщо є - назовіть).
    Людина, яка не вірить в бога (атеїст) принаймні собі не бреше. Вона ніколи його не бачила, ніколи не відчувала наслідки його діяльності і все своє життя може організувати без такої супер значної речі, як бог.
    Цікаво лиш одне, як люди різних релігій пояснюють існування один одного? Бог один, а релігій багато. Як же так сталось?

11. Saszko

Saszko Well-Known Member

Так в Україні і виходить...
    Але це не по темі.
    ДеріанФокс, тут, знаєте, як підійти до визначення атеїста. Чи це людина, яка переконана, що Божества не існує, чи це людина, яка відкидає віру в існування оного. В першому випадку виходить як я написав вище, а в другому випадку людину прийнято називати агностиком, тобто тим, хто відмежовується від віри в питанні існування Бога і покладається лише на знання про Бога, котрих апріорі не може існувати.*

* Але деякі віруючі люди мають ці знання — у виді містичних з'явлень. Тобто ці знання недоступні кожному, іншим доводиться лише, розумно зважуючи, вірити чи відкидати свідчення цих людей. І, очевидно, Ви схильні без вагань такі свідчення відкидати.
    Це таке питання... Ваші постійні апеляції до mg тут недоцільні, але Ваше право...

12. DerianFox

Це не так. Є межі адекватності. Коли людина каже, шо їй бог наказав вбити сусіда, то чомусь ніхто не вірить в таке. Але коли людина каже, що мені бог сказав зробити щось добре, то це чудово. Якщо бог існує, то чому люди осуджують інших? Навіть віруючі люди беруть участь в судах в ролі суддів. На все ж божа воля, і ви вірити в це. То яке ви право маєте когось судить замість бога? Ви себе прирівнюєте до бога?
    Віра в бога виклика надто багато питань і не дає відповідей. Тому мені зрозуміла позиція атеїстів: життя складне, але ускладнювать його богом - тупо.
    Також з віруючими все зрозуміло. Вони думають, що вони щось розуміють і роблять "правильно". Що їх підтримує щось надприродне. І їхня тваринна суть має додатковий бонус - впевненість що все буде добре. Але не забувайте, що на даний час людина є вінцем творіння природи на нашій планеті. І живем ми тут і зараз. (як віруючі люди визначили, що вони достойні вірить в бога? Чи це всі можуть без виключення? Бо якшо це таємні знання, достіпні всім, то вчому таємність?)

13. Levko

Levko Well-Known Member

Вірити можуть усі без виключення!

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як чому? Бо людина не є Бог.

Навпаки. Існування Бога дає відповіді на запитання, де атеїсти плавають. Скажімо, світ створено Богом і як це було -описано в Біблії.
    В атеїстів теорій є багато і всі різні, тобто вигадують хто на що гаразд.

---------- Додано в 14:35 ---------- Попередній допис був написаний в 14:33 ----------

ніколи не думав, що добро - то тваринна суть.

---------- Додано в 14:36 ---------- Попередній допис був написаний в 14:35 ----------

хто вам стільки полови підкинув?:crazy:

---------- Додано в 14:38 ---------- Попередній допис був написаний в 14:36 ----------

у тому, що один читає Біблію і розуміє багато, а інший читає книгу, а бачить фігу.

• Подобається Подобається x 3
  15. Saszko

Saszko Well-Known Member

Деріане, якщо Ви хочете спілкуватися, слідкуйте за своїми висловлюваннями і манерою їх викладення (чи Ви не маєте часу перечитати свій пост після публікації?), бо якось трудно Вас зрозуміти. Не звалюйте все на купу, ок?
    Я вважаю, що віра — це зусилля волі. Як Ви не хочете вірити, то й не вірте, а як хочете, то будь ласка. Але Ваша позиція — це вже віра. У те, що Божества не існує.
    Ви в тому ж становищі, що і я, лише віримо ми у різне.
    От і виходить, що шанований Вами атеїзм нічим не кращий за теїзм, чи за Християнство.

16. Oxid

Oxid Well-Known Member

Християнство бачить сенс і в законах природи, і в історії, і взагалі у Всесвіті. Не безглуздий текст, а осмислене творіння, поема, симфонія; все існуюче має зміст, відіграє певну роль в загальному задумі...звідси логічно випливає, що віра в Бога - необхідна умова пізнання Всесвіту - пізнати сенс свого існування і своє місце у Всесвіті, краще виконати своє призначення...атеїсти це заперечують - деякі закони є, що невідомо звідки взялися, але автора нема, отже нема і сенсу, і змісту - то нема і цілісності світу... Тоді навіщо пізнання, логічно?;) - хіба щоб зручніше влаштуватися в період проживання до смерті... Я вбачаю в такій, безбожній картині світу штучність, недолугість, недодуманість, обмеженість.
    Про людей мистецтва можна сказати те саме... Є ще така думка, що дуже логічні люди часто бувають божевільними...:)

• Подобається Подобається x 4
  17. DerianFox

я не атеїст. Я викладаю думки з приводу атеїзму. Чи ви думаєте, що якщо я стану розповідати про планету Марс, то я марсіанин?

зате їх можна зрозуміть.

А я вбачаю сенс в теперішньому моменті і на його фоні ваші закони природи, історія і всесвіт - порожнє місце.
    Мене не хвилює хто в що вірить. Мені просто цікаво спостерігати, як 2 віруючі людини, які вірять в одне і те ж, розповідають протилежні історії. Ви ж за одно, чого ви заперечуєте самі собі? Ви розповідаєте про таке глибоке розуміння всесвіту, а поговоріть один з одним і ви дійдете до якихось конфліктів. І тут виникає питання, хто з вас помиляється, а хто правий?

Ви вбачаєте те, що хочете вбачать. Але не потрібно в такій позиції претендувати на істинність своїх тверджень ;) Якщо ви не можете зрозуміть позиції опонента, то не раджу вам оцінювати його, як обмеженого. Бо в даному випадку, обмеженим являєтись саме ви.

Можливо вам тяжко мене зрозуміть, бо я не відстоюю якоїсь чіткої позиції. Я розглядаю варіанти під різними кутами зору. Звісно, ви шукаєте мою прив"язаність, до якоїсь, вам відомої, точки зору. Саме тому вам і "трудно".

Ви коли читаєте фізику, то, напевне, бачите ту саму фігу, що і атеїст в Біблії))

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Можете довести що я бачу, а що ні у фізиці?

19. DerianFox

так само як і ви можете довести.

Тобто користуючись тим самим вигаданим алгоритмом, що і ви.

20. comanche

comanche знайшовся

Зовсім невірна точка зору :) Тобто все з точністю до навпаки. Якщо праві християни і Бог існує і дав правила (закон) то за законом атеїст горітиме в пеклі вічно. Якщо ж християни не праві і Бога немає, то християнин, в принципі, нічого не втрачає. Що поганого у щасливо прожитому житті, бути вірним своїй дружині, мати щасливу сім'ю, яка виховувалась у мирі. Хіба це не ідеал сім'ї навіть у Атеїстів? Адже якщо забрати з християнської сімї тео-начало, то залишається сім'я з ідеальними моральними засадами. Чи не так?

Не можу погодитись... все ж таки, ми шукаємо істину, а не абстрактне уявлення яке виражене у формі "правильно так, як я вважаю". А Атеїсти вважають по іншому і вбачають у цьому, навпаки відсутність будь яких обмежень, якщо ми живем лише раз то чому не розкрити свій потенціал на максимум, адже бар'єрів немає :)
    Жодного разу, читаючи фізику, не побачив протиріч з Біблією. (Я не говорю про теоретичну фізику зародження вселенної. Адже єдиної теорії як вона зародилась фізика не може вивести і досі(Теорія великого вибуху аж ніяк Біблії не суперечить))

а де твій аватар? :)