Атеїзм - що це таке?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем lumencoelum, 18 сер 2008.

1. ovod

ovod Well-Known Member

чому вірити в свідомість? вона просто є... а оскільки більше нічого немає, то за характеристиками Бога це і є Бог...

а пантеїст нічого не підганяє він просто вірить в Бога, який є всюди...

а з позицій адвайти трохи по-іншому -" Я є Брахман. Я народжую всі світи і пожираю їх. Я є завжди. Немає нічого поза мною ", - йдеться в древніх Упанішадах.
    Далі: "Особливо зверни увагу, син мій, на Брахмана Брахман-це ти. Ти - це Брахман ..".

ну тоді не кажи що Бога нема.... ти просто його не знаєш..

яке з трьох вище пояснень Бога ти вибираєш?
    п.с. будь-яку однакову річ люди сприймають по-різному в силу свого досвіду і світосприйняття... так шо Бог в кожного різний... рівно настільки наскільки вони його сприймають... з твоїх позицій ним може бути те ціле і неділиме єдине...

я не вірю я вже трохи знаю...відчуваю...

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Атеїзм - це відсутність. Відсутність свідомості.

3. DerianFox

DerianFox Well-Known Member

мій мего офтоп)

• Подобається Подобається x 1
  4. ovod

ovod Well-Known Member

я теж так думаю... і дав тобі три інші пояснення Бога..

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви хочете сказати, що доведення теореми Піфагора буде якесь інше в атеїста, ніж у християнина?

---------- Додано в 20:55 ---------- Попередній допис був написаний в 20:50 ----------

Що ви цим хотіли сказати - не в'їду... Ви скатали в Архімеда працю, розвинули її (та яке там розвинули? перечитали інших світил) і вважаєте себе розумнішим? Дивно...

---------- Додано в 21:03 ---------- Попередній допис був написаний в 20:55 ----------

І яким чино цім клітини "вирішили", що їм треба ділитися? Типу... а давай почнемо ділитися! А як? Напевно мусіли бути якісь всесвітні збори, бо одні клітини хотіли б ділитися, а інші б навіть не підозрували про таку потребу. Одні б ділилися впоперек, інші - в повздовж...
    Або... жила була одна клітина (зародилася від вибуху - атеїсти люблять вибух). І тут прийшла думка: а давай я поділюся! 50 на 50!:crazy:

Як цікаво то все розмірковувати.... Без Бога воно якось так дивакувато виходить, не знаходите?

---------- Додано в 21:04 ---------- Попередній допис був написаний в 21:03 ----------

+ Один Бог і у вас вже мішанина в голові?

---------- Додано в 21:06 ---------- Попередній допис був написаний в 21:04 ----------

Ніколи не думав, що істина там, де менше термінології, тепер знатиму де шукатиму істину.:preved:

---------- Додано в 21:07 ---------- Попередній допис був написаний в 21:06 ----------

Гляньте тему. Хіба вона про вас?;)

---------- Додано в 21:10 ---------- Попередній допис був написаний в 21:07 ----------

при затьмареному розумі годі вже шось відчувати. У мільйонах людей не може одночасно бути затьмарений розум, нє?

6. DerianFox

Звісно, що у мільйонів людей не може бути затьмарений розум. Бо він затьмарений у мільярдів. Аби ж на світі існував мільйон свідомих людей, то ми б перебували зовсім на іншому етапі духовного розвитку...Але про це можна тільки мріяти.

Як по вашому, чому людина може обирати призедента досягнувши повноліття, а віру насаджують від народження? Адже можна взяти дитину, заповнити за неї поле за кого вона буде голосувати, дати їй в руки і її ж рукою опустити бюлетень в кошик (чи як воно там зваться).
    Атеїзм, доречі, розвивається так само як і інші релігії. В сім"ї релігійних людей народжується майбутній слуга ралегії, а в сім"ї атеїстів - атеїст.

• Подобається Подобається x 2
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

тому що про вибори президента написано в конституції і там вказано з якого віку можна голосувати, а про виховання у вірі записано у Біблії і там вказано з якого віку тре прививати віру.

---------- Додано в 23:20 ---------- Попередній допис був написаний в 23:19 ----------

атеїст і слуга атеїзму.

---------- Додано в 23:29 ---------- Попередній допис був написаний в 23:20 ----------

В момент вивчання абетки ви не знали фізики.

---------- Додано в 23:30 ---------- Попередній допис був написаний в 23:29 ----------

від того зміниться доведення теореми Піфагора?

8. Oxid

Oxid Well-Known Member

Вченим все цікаво... У всякому разі можу сказати про тих кого знав чи знаю - вони свідомі і практикуючі християни... Порівняння з перукарнею - некоректне.. А християнська віра - це завжди свідомий вибір, не уявляю, як можна несвідомо вірити...хіба дитина.:pardon:
    Не зовсім зрозуміло... Ви хочете довести що пусті беззмістовні фантазії і Бог - однакові вигадки? І яка тоді мета в цьому житті - справжня мета - споживати якомога більше і смачніше, а потім померти, бажано безболісно? Як тварина? І для чого щось пізнавати - щоб більше і смачніше їсти ? :crazy:

9. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Ви дійсно вважаєте що істиність теорії вимірюється кількістю її прихильників? о_О

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

ви забули, основна ціль - построєніє комунізма.

---------- Додано в 09:26 ---------- Попередній допис був написаний в 09:22 ----------

Звідки ви таке взяли?

Я скоріше не вірю у те, що більша половина людства мають одинаково затьмарений мозок.

11. DerianFox

Вірно. Конституцію складали свідомі люди для свідомих людей, а біблію писали свідомі люди для рабів. В жодній релігії немає свідомого вибору, все нав"язується саме з дитинства. І я вам скажу чого: бо дай людині вибирати в свідомому віці, то шанси, що вона стане релігіозною, досить малі :mocking:

Доречі, атеїзм займає куди менше часу ніж будьяка релігія. Не треба носити однакові речі, розучувати пісні і щонеділі (щоп"ятниці) ходити кудись. Можна займатися тими справами, які тобі цікаві, а не тими, які цікаві іншим.

І що? А в момент написання абетки мене навіть не існувало? Але це ніяк не доводить те, що я не розумніший від того, хто написав абетку.

Звичайно. Щоб довести теорему Піфагора бог не потрібен.

таких "вчених" мільйони, якщо не більше. Я мав на увазі тих, які рельно роблять відкриття і продвигають науку. Такі вчені на стільки зациклені на своїй роботі, що їх важко назвати адекватними.
    Приклад, Ампер, коли приходив до себе додому і бачив напис на дверях "нікого нема вдома", якого сам залишив, розвертався і йшов назад.

Якщо це так, то чому віру насаджують з дитинства?

так

життя не має мети. Воно на стільки самодостатнє й повне, що будь-яка мета на його фоні просто блякне. Коли в людини забрати життя, то їй вже не цікаві ніякі цілі.
    Але є вибір: проживати життя в щасті і радості або страждати зараз і воздасться тобі в раю. Я приймаю будь-який вибір, але не треба мені доводити, що ви більш свідомі, чи більш духовні, бо в шось там вірите. (Ви зіштовхувалися з людьми, які ставили якісь глобальні цілі, досягали її і були повністю розбиті. Бо досягнення цілей їм ніяк не покращило життя. Є дівчата, які мріють про коханого, вони його зустрічають і через декілька років знову почуваються нещасними. Є люди, які мріють про багатство. Вони багатіють і все ж таки розчаровуються в житті. Шукають розраду в сексі, наркотиках, алкоголю, шопінгу, їжі і вкінці кінців помирають в стражданнях)

я теж проти "потрєблядства", як це називають російськомовні люди. Є життя і є життєва ситуація. Але це різні речі, і покращуючи одне, друге не покращується автоматично. Можна жити в великій квартирі в центрі міста, їздити на дорогій машині і харчуватись виключно в дорогих ресторанах, але це не вплине на ваше життя. Бо це відноситься лише до життєвої ситуації. Якщо у житті багато страждань, то ніякі мільйони баксів не покращать його.(можливо покращать на досить короткий період, але врешті решт нічого глобального та радикального з життям не станеться)

---------- Додано в 12:08 ---------- Попередній допис був написаний в 12:06 ----------

Чому мені здається, що релігійні люди геть не товаришують з логікою...

А що, це не очевидно з ваших же слів?

12. Locke

Locke невиправний реаліст

Висловлю свою, третю точку зору на питання атеїзму і релігії. Насамперед скажу, що ніколи не повірю в те, що життя на Землі могло зародитися само по собі з випадкового змішування атомів і молекул з подальшим поділом клітин і досягненням такої високоорганізованої форми, як людина. Існує якась вища сила, інтелект, якого хтось називає Богом, хтось інакше. Але.... Давайте розглянемо розвиток людини від найбільш раніх форм. У древніх людей як тільки розвинулося елементарне мислення почали виникати різні релігії і поклоніння тим силам, які лякали людину і яких вона не розуміла. Закономірно, що первісним людям, як би їм того не хотілося, не під силу і не під розуміння було сучасне розуміння віри і релігії. З подальшим розвитком людини розвивалися і вірування - від віри в духів природи до віри в багатьох богів і до монотеїзму, основні напрямки якого сильно відрізняються один від одного. Одним словом, людському розуму не під силу осмислити і описати Творця, використовуючи ті засоби і знання, якими володіє людина. Та й навіть в Біблії в Старому Заповіті людям доводилося до відома все в такому вигляді, який вони на даний час могли сприйняти, осмислити і переварити. В Новому Заповіті все вже викладається з врахуванням нового ступеню розвитку людини. Не факт, що через декілька років, а може століть нам буде дано нове розуміння.
    Я чітко для себе розділяю поняття віри з поняттям релігії, як громадської інституції, бо остання створюється і підтримується людьми з усіма їх як чеснотами, так і пороками. Аналізуючи процес розвитку християнства можна побачити як воно кілька століть тому заперечувало наукові істини, які тепер знає кожен школяр і часто боролося проти науки, і як воно відноситься до цього тепер.
    Часто недобросовісні релігійні лідери використовували свій статус для забезпечення інтересів панівних класів і тримання народів у покорі, обіцяючи їм щасливе життя десь там, колись. Хоча самі користувалися благами тут і тепер. А на питання людей, чому ж самі не дотримуються Божих Законів казали: не переживай, йому потім воздасться, а в тебе майбутнє. Але ж хто володіє теперішнім, той володітиме і майбутнім.
    Людина повинна жити добре і чесно тут і тепер, і поступати з людьми відповідним чином. Так, як би хотіла щоби чинили з нею, ніби того вічного життя не існує. А якщо воно існує - то це має бути як щасливий "бонус" і прийти в нього з чистою душею, щоби не було соромно предстати перед Творцем. Є 10 заповідей, в яких сказано здається усе і доповнити їх вже нічим.

• Подобається Подобається x 3
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Будете мати дітей, не посилайте до школи, хай виросте до 20.. 25 років, а потім вже хай само вирішить йти і вчитися читати і писати, чи хай буде так, як є. Чи може скажете, що у 6 років діти свідомо йдуть у школу?
    Я переконаний, що якщо б дітей тримали до 20 років, то мало хто б після того йшов у школу.

14. DerianFox

В 7 років дитина може вибрати що їй робити. Якби це було не так, то всі були б відмінниками і взагалі б ніхто не прогулював школу. + батьки нав"язують те, що хочуть бачити в дитині. Наприклад, навчають розмовляти, бо батьки думають, що так буде краще. Я не проти цього. Але коли батьки роблять щось, бо так повелось і роблять інші, то це маразм.
    Чому діти самі обирають вузи де б вони вчились? В свої 18 років я сам обирав. А за вашою концепцією треба було б віддати мене в монастир)))

Ніколи не думав, що людям важливо у що вірити. Адже це ВІРА, просто сприйняття чогось за правду без доказів.
    А як вам така точка зору:
    - я ніколи не повірю в те, що людина, живучи в печерах і будуючи піраміди, буде сидіть перед коробкою і буде бачить людину на іншому кінці світу. Також я ніколи не повірю в те, що людина зможе літати.
    За останні 200 років люди зробили таке, про що й мріяти не могли, не те що вже повірити. То чому важко уявити те, що людина є наслідком організму (природи), який постійно прагне досконалості?

Мене от що дивує, якщо люди відкидають таку теорію, як утворення чогось самого по собі, то чому вони приймають утворення бога? Хто створив вашого бога і звідки він взявся взагалі? А все так просто...Один віруючий чолов"яга запевняв мене, що зрозуміть утворення бога неможливо. Зате зрозуміть звідки взялось все остальне - запросто. Все оте зробив бог))

15. Locke

А ми можемо вірити чи не вірити, думати про це чи не думати, припускати чи стверджувати, але ці питання: хто створив, як сторив, для чого створив і хто створив того що все створив нашому розуму непідвладні, принаймі поки що. І твердження як одних так і інших не більше ніж гіпотеза.

16. DerianFox

Я не проти тверджень і гіпотез. Але релігійні твердження і гіпотези нав"язують з самого малечку, вважаючи їх правильними. То давайте не будемо забувати про те, що ми можемо помилятись і залишимо вибір за людиною: атеїзм, теїзм чи агностицизм.

17. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Більша половина людства свого часу (однаково) вірила, що земля плоска і стоїть на 3-х китах.

• Подобається Подобається x 3
  18. Locke

Ну подумайте, що можна так дуже сильно нав"язати дитині змалечку. Тій дитині, яка ще не має свідомості, ще не розрізняє добра і зла. Пояснювати їй високі матерії абсолютно безперспективно і ні до чого. Але навіть в сім"ї атеїстів чи агностиків це не завадить, бо дає дитині певні засади моральності і певний корисний страх перед поганими вчинками та спонукання їх не робити. Від батьків можна сховатися, можна утаїти, але Бог все одно побачить твої вчинки. А потім коли виростуть, усвідомлять, то нехай самі обирають. Знаю приклади, коли дитина з сім"ї атеїстів з віком ставала віруючою людиною і навпаки.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

вона і в 3 роки може вибирати, які проблеми?:crazy:

20. DerianFox

ну не знаю...Навчити рахувати логарифми і хай сидить вираховує)) Хай буде зайнятою на стільки, щоб не було часу на "робити дурниці".

Це добре, бо з віком вони роблять свідомий вибір...Який би він там не був.

а де твій аватар? :)