Атеїзм - що це таке?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем lumencoelum, 18 сер 2008.

1. Huru

Huru Well-Known Member

Згадується такий анекдот:

• Подобається Подобається x 11
  2. Asmodeus

Asmodeus Well-Known Member

Фактично в цьому анекдоті є чимала частка правди.....
    Але взагаліто я переконаний в тому, що між атеїзмом і віросповіданнями є якась золота серединка, яка найбільш близька до істини...

• Подобається Подобається x 2
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Атеїзм - це рівень свідомості.

4. Saszko

Saszko Well-Known Member

ІМНО
    вважається, що атеїзм - це віра в те, що Бога і будь-яких інших нематеріальних духовних істот не існує. Але, думаю, таких людей нема. Більшість агностики, або люди, котрі, коли задумаються, скажуть - напевно(,) Бог є, але на їхній спосіб життя це не впливає - вони живуть світським життям і стараються бути дітьми свого часу. Це, мабуть, і є агностицизм.
    Просто є люди по природі не схильні до релігії. Люди, яким релігія не підходить. Релігія не ставиться нормально на їхню ОС (голову). Завжди такі були.

• Подобається Подобається x 1
  5. Oxid

Oxid Well-Known Member

Кілька думок з приводу атеїзму. Я переконаний все-таки, що атеїзм - це віра, а не невірство, атеїзм - не атрофія "органу, яким вірують", а серйозна хвороба, свого роду безумство... Не стан безвинності, цноти чи "нульова точка", а гріх, небажання думати, шукати щось найголовніше, від чого залежить життя, Істину...
    Уривок з першого розділу послання Апостола Павла до римлян
    Природа, всесвіт доказують, що Бог існує

19 псалом
    Бажання зіпсованого серця змушують атеїстів відкидати докази існування Бога...
    Псалом 14
    За своєю природою людина є істотою релігійною

З енцикліки Папи Пія ХІІ «Humani generis»
    Дії, розділ 17
    Отже, нема виправдання людині, що прийшла до повноти розуму і відкидає Бога...

6. ovod

ovod Well-Known Member

не все так просто...

а вони і шукають.... просто свою...

ну свого бога вони таки найшли за допомогою науки... Бог - це "Природа і Життя"....

дитина, яка недавно народилася, про Бога не думає.... вона просто живе....

про Бога починає задумуватися той хто починає осмислювати свої гріхи...

якби мені в дитинстві не говорили про гріхи... то я б про них довгий час не здогадувався....

питання в іншому - чи хтось хоче для себе гіршого?
    для цього потрібно вияснити чому одні вірять, а інші ні...
    яким способом вони до цього приходять...

7. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Звичайно що заперечує, як інакше. Просто зараз модно торочити щось там про бога, який єдиний, який всюди, якусь псевдофілософськоезотеричну дурню. Це лиш для того щоб не виставлятись безсовісним безбожником - насправді атеїст не вірить навіть в такого бога, атеїзм - це 100% людський егоцентризм у світі.

8. vov66

vov66 Well-Known Member

Я би добавив, що релігія - це також 100% людський егоцентризм у світі.:)

9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я думав що релігія ставить бога в центр всесвіту.

10. vov66

vov66 Well-Known Member

Бог на сьогоднішній день - це аксіома. Тому, в центрі обо на переферії всесвіту - це ролі не грає... Всесвітів є незліченна кількість, як тоді?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що мене сильно вражає у цьому світі?

Це ЗАКОН.

Ми всі говоримо, Бог створив землю, небо, зірки, планети, тварин, рослин, людей і т.д.
    Ну створив та й створив, але що цікаво, все, що не створено підлягає законам. Звідси простий висновок: перед тим, як було щось створено, був створений ЗАКОН, на основі якого все створювалося. Якщо б наша Земля рухалась навколо Сонця швидше, вона б віддалялась від Сонця і температура б сильно падала, а потім приближалася і все сильно б жарилось, при більшій швидкості руху навколо Сонця, Земля б просто вилетіла з сонячної системи. При малій швидкості Земля б просто впала на Сонце і згоріла. Проте рух Землі є таким, що вона крутиться строго по своїй орбіті і це забезпечує на ній життя. Все це описується законами про всесвітнє тяжіння, законами, які були засновані КИМОСЬ.

12. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Чому ж лише гріхи?..
    Про Бога замислюється і той, хто починає розуміти що не все від нього залежить в житті, що є "провидіння", "випадок", "Вища сила", що втручається.. що людина не в змозі все врахувати і прорахувати, себе сама захистити завжди і у всьому.. Що є несправедливість, добре і лихе, є те від чого світлішає на душі, є краса, гармонія, музика - то звідки воно?..
    Коли замислюється що є хаос/руйнація, а є життя/творення - питає звідки воно, життєдайне Творення всього сущого..

Більшість людей над такими речами замислюються - але не всі стають адептами певної релігії, членами певної релігійної організації:
    Так саме як згідно того ж таки закону (якщо ми правильно його розуміємо, бо у Європі були різні моделі космічних законів в різні віки), через 5 міліардів років Сонце почне вмирати, перед смертю розжариться - і на Землі вмить висохнуть всі океани і водойми, а потім вибухне. Приблизно ось так:
    http://itnews.com.ua/25989.html

..так що закони космічного руху - постійні і незмінні, байдужі до живих об'єктів що той космос населяють, за великим рахунком.. А закони міжлюдських стосунків на Землі, людських доль - то трохи інше, там більше варіативності, це ж не "об'єкти" позбавлені волі і права вибору..

• Подобається Подобається x 3
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

О, я придумав визначення, що таке атеїзм.

Атеїзм - це відсутність свідомості.

14. ovod

ovod Well-Known Member

ну так... не тільки....

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Отже гріх - це заперечення ЗАКОНУ.

16. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я маю на увазі по приорітету і ієрархії.

17. ovod

ovod Well-Known Member

в даних словах центром є Земля і людина....

якщо було б потрібно Богу то були б люди, які змогли б жити і на кометах...

не Бог пристосувався до нас, а ми були пристосовані до тих умов де ми є...

довго думали?

---------- Додано в 14:35 ---------- Попередній допис був написаний в 14:33 ----------

я це давно казав....

але якщо поміняти закон...то і...гріхи зникнуть...

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

то все, що збудовано на теперішньому законі - посипеться.

19. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

.. тільки певне ВНУТРІШНЬОГО закону, який є всередині ЛЮДЕЙ, а не зовні.
    Гори не грішать, ріки не грішать, - ну або ми про те що їм Богом дано як Закон і які у них є гріхи - не знаємо. Може у них своє життя і свої провини і гріхи.
    Але поки не знаємо, то виходить що гріх - то суто людське.. а людина - то її внтутрішній світ, бо зовнішньо вона подібна до ссавців як не як. Ну, будова зручніша для прямоходження і розуму, хитрості більше в деяких сферах.. :)

У дітей (чи божевільних, слабоумних) того внутрішнього закону ще немає - тому певно вони і безгрішні.. Навіть коли виймуть їжу з рук вмираючого слабшого ближнього, що не може її втримати, у критичній ситуації.. бо не відають що творять іще, керуючись інстинктом виживання (теж Законом, закладеним в організм від народження). А як знатимуть той внутрішній закон - тоді його переступання буде гріхом для них.. виходить, так.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ці дві фрази ніби як суперечать одна одній.

---------- Додано в 13:43 ---------- Попередній допис був написаний в 13:41 ----------

А я от не розрізняю внутрішнє і зовнішнє, бо внутрішнє обовязково повязане з зовнішнім і має вплив одне на одне.

Якщо людина має зло в собі, проявляє його на ззовні.

а де твій аватар? :)