Астрал. Позатілесний досвід. "Тонке тіло". Керовані сни та інше...

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Sashka-ua, 8 лис 2008.

1. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Та знаю я. А от часу не вистачає цим серйозно зайнятися. Хоча один раз вдалося досягти свідомого сну. Це щось неймовірне! Словами не передати!

2. nirvanka

nirvanka просто фотограф

І яким чином можна досягнути свідомого сну? В мене буває, що усвідомлюю в сні, що це сон. Але я цим не керую - коли усвідомлюю, коли - ні.

3. Yur

Yur Well-Known Member

Людина -- душевно/тілесне сотворіння ЗАВЖДИ.
    І створив Господь Бог людину з пороху земного. І дихання життя вдихнув у ніздрі її, і стала людина живою душею. (Буття 2:7)

Усі інші тіла окрім фізичного, для нас будуть духовними, так як дати їм наукове (емпіричне) означення ми не можемо.

Є небесні тіла й тіла земні..
    .. Є тіло звичайне, є й тіло духовне. (1-е Кор. 15:40,44)

Останнє редагування: 10 лис 2008
    • Подобається Подобається x 2
  4. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

нема ніякого "тунелю зі світлом"...
    це все байки, щоб людей дурити....

5. Yur

Yur Well-Known Member

У де-яких релігіях і вченнях існують відповідні медитації що-до цього, не знаю наскільки дієві.
    Людина ж, котра постійно намагається контролювати себе наяву, мимоволі набуває такої здатності увісні.

• Подобається Подобається x 1
  6. duncan

:) ага, медитація, контроль.....
    років 20 тому читав статтю в журналі про "свідомі сни"...
    ні до чого хорошого це не призводило, людина просто втрачала почуття реальності...

7. www

www Well-Known Member

А ці, як його, йоги. Вони ж медитують, а під час цьго душа їхня десь літає..

8. www

www Well-Known Member

Потому оставіт человек отца своего і мать свою, і прілепітся к жене своей; і будут одна плоть.

там же 2:24

Мдааа..

9. duncan

скажіть: а є якесь підтвердження цього "літання"?... ;)

10. Yur

Yur Well-Known Member

Християнство не заохочує до такого. Але коли людина й увісні здатна контролювати себе подумки, що ж тут злого.

11. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

А з якою метою???

12. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Хочеться у снах реалізовувати те, що неможливо зробити наяву ;). Наприклад, вікна побити (вже десь писала, що хочеться це зробити..), або на лижах покататись.. Різні сни і різні ситуації. Хочеться самому творити сценарій, а не бути просто глядачем.

13. франц-йосип

Прийдеться весь час спати-сподобається не прикладаючи зусиль бути хазяїном ситуації)))))

14. duncan

насправді "сни наяву" "доступні" людині тоді, коли поступово стирається межа між реальністю та сном.

15. франц-йосип

На перше питання:а вам відомі такі модні штучки як журналістські містифікації?От там дуже багато інформації аж до того що жінка народила від інопланетянина.
    Друге-ці явища вивчають специ з приставкою пара- тобто недо- поза- біля-.
    І третє: а як ви вважаєте чи існують знання шкідливі для людини?

16. Yur

Yur Well-Known Member

А навіть коли стирається, що з того?. От знає людина, що вона спить, інший піде вікна комусь бити, а хтось не стане того робити, хоч і кортить :mocking:

У будь-якому випадку визначальним є здатність контролювати себе.

17. duncan

як контролювати себе, якщо ви не можете відрізнити сон від реальності?!!..

18. Yur

Yur Well-Known Member

У вашому запитанні сон апріорі не контрольваний.
    Утім цілком можливими є випадки, коли людина здатна проконтролювати свої "вчинки" й увісні, не залежно від того чи усвідомлює вона що це сон, чи ні.
    От допустимо, хочеться вам увісні заїхати комусь, по пиці скажімо, або ще кудись. Але ви не робите цього, бо й увісні розумієте, що робити такого не можна.
    Воно само до вас прийшло від постійних вольових вправлянь, котрі здійснюєте в реальному житті.

19. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Такі штучки відомі. Та крім журналістів це питання досліджується вченими. Найкраще це розвинуте в США. Там навіть існує спеціальна організація, яка фіксує випадки "околосмертного опыта".
    Можу порадити
    Раймонд Моуди - "Жизнь после жизни"
    Там зiбрано i систематизовано багато свiдчень. Поданi різні теорії виникнення цього явища. Як научні(вплив препаратів, психологічний...) так і релігійні. Нічому перевага не надається. Така собі незалежна нейтральна точка зору. Все на розгляд читача. Лише факти.
    Книга цікавезна!
    А щодо шкідливих знань... Я не думаю що такі є. Все залежить від людини. Як вона ці знання сприйме і застосує.

20. франц-йосип

Тоді скажіть як ви вважаєте,чи можуть певні знання нашкодити людині,яка не готова до їх сприйняття? а ось і підтвердження тому із моєї улюбленої книги)))

14 твердая же пища свойственна совершенным, у которых чувства навыком приучены к различению добра и зла.
    14 А страва тверда для дорослих, що мають чуття, привчені звичкою розрізняти добро й зло. Евр.5.14

Ви вже можете розрізняти добро і зло?

а де твій аватар? :)