Відповідь: Архітектурне обличчя міста потрібно створювати різні громадські організації, які би слідкували за містом.
Штраф за пластикові вікна, чи справедливо це? Жителей львовских квартир на площади Рынок, 3, которые установили в своих домах металлопластиковые окна, оштрафовали на 50 тысяч гривен. Об этом сообщила начальник управления исторической среды ЛМР Лилия Онищенко, отчитываясь за прошлый год. Жителей квартир неоднократно предупреждают о недопустимости установить металлопластиковые окна в домах, которые находятся на территории исторического ареала Львова. Однако, Онищенко также сообщила, что окна в квартире на пл. Рынок заменили деревянные за средства субвенции из государственного бюджета, предоставляемой на этот дом. http://ubr.ua/fullnews/rus/za_plastikovye_okna__shtrafuut_na_polsotni_tysiach_griven-9203/ Цікаво почути думки львівян на таку новину.
Питання складне...Що краще, залишити пам'ятки руйнуватися у спокої допоки не буде коштів на справжню реставрацію і збереження чи зробити "косметику" з огляду на 2010 і (дай Боже) наплив туристів і, відтак, коштів на справжню реставрацію і збереження... Я не знаю. Знаю лише, що все це має вирішуватися і відбуватися під громадським контролем. Знаю такою, що певні організації у вас ві Львові на це навіть беруть грантові кошти від відповідних фондів. Аби на добре.
Була нещодавно в Мукачево і мені навпаки дуже сподобалось,потрапила ніби у казку!А сюди приіхала все сіре,все гние......і я б не сказала що в нас так сильно вже розмальовані ті будинки(окрім ціеі дитячоі"неожиданности").Доречі хто бачив на Ратуші плакат.....в мене слів немазробили його в чорно -червоних тонах....
Больше всего львов оказалось на доме, который стоит на углу улицы Дорошенко и проспекта Свободы, где находится ресторан. Этот дом поставлен на месте бывшего полицейского управления, где родился Захер-Мазох. Здесь есть 50 пар крылатых львов. Самыми старыми, после Льва Лоренцовича, считаются 8 львов, которые стояли вокруг Ратуши. Львов скульпторы изготавливали самых разных. Есть и более-менее похожие на самих себя, то есть на львов, есть и крылатые, и различные мифические «зверо-львы». Довольно много просто изображений морд. Исследовательская группа считает, что если на фасаде дома изображено существо с львиным туловищем и человеческой головой, то это изображение может быть похожим на владельца или жителя дома. Морды животных в «самом интересном месте» http://kp.ua/daily/220909/195224/
А за це вам відверте ФЕ. Хіба смак і культурність залежать від того, в якому будинку виросла людина? Усіх рагулями називаєте, а самі тоді хто? Не всім же щастить вирости у старовинному будинку, як вам, так що? Дурниці.
вибачте, не маю таких. Спробуйте порівняти старі вигляди та нові через гугл. Я ріс не в одному будинку. Але я не дозволив би собі братися за зміну вигляду творіння архітектора, який вклав в споруду роки життя. А смак переважно залежить від того, в якому середовищі виховувалася і росла людина, як би ви мені не казали своє "фе". Ну скажіть чесно, хіба ви знаєте, що малолітні цигани-попрошайки, що навчені нюхати клей і виживати в каналізаційних колекторах стають письменниками чи науковцями? Хіба ви вірите, що бандюки, що рвуться до влади заради відкатів і бабла можуть думати про естетику на рівні освічених архітекторів, яким ця влада і не світить і не потрібна? Ви вірите, що вони думають і переймаються про естетику міста взагалі?
Цікаво, а яке таке особливе середовище було у малолітніх Ле Корбюзьє, Райта, чи Гауді? Народилися у звичайніших сім"ях, жили майже в деревні, чи малесеньких провінційних містечках.
Не знаю, але думаю, що у швейцарському місті Ла-Шо-де-Фоні, де народився Корбюзьє, ніхто не поводиться з будинками так як влада Львова.
Для того, щоб скаржитись, потрібно якесь порушення. Але в діях псування мого рідного міста рагульським смаком безчесних людей немає офіційного порушення. От і сиджу, плачуся, думаю, хоч хтось підтримає... Відповім на це питання лише після того, як почую, що має "ж. депардьє" до архітектурного обличчя Львова.
Може і так, але громадська думка, якщо вона свідома, таки на щось здатна. Принаймні я це бачив у політиці, маю сподівання, що в естетиці теж Байдужість, як на мене, страшне зло. Через неї моя дитина може і не побачити того, що я бачив в її віці.
Не варто звинувачувати архітекторів та їх смаки в новій кольростиці міста. Перед тим як малюють фасад будинку архітектор малює "паспорт фасаду" який погоджується в ЛМР, але біда в тому що робітники малюючи фасад будинку не завжди підбирають правильний колір і в результаті ...........
А я чогось прочитав "обкурений" ))))))))))))) А Фореста я підтримую на всі сто! Я сам можу назвати приклади того паскудства! навіть можемо влаштувати фотоконкурс на кілька номінацій: 1. найогидніший будинок Львова 2. архітектурний монстр 3. найнудотніший колір фасаду я вже писав в одній з тем, що варта впровадити контролюючий орган, який би слідкував за містом і комісія утверджувала кожен ремонт, кожне перефарбування, кожну вивіску. Наразі я бачу такі основні проблеми: - скляні монстри серед старих будівель - кольори будинків - плитка як в туалеті на половину фасаду - різнобій в вигляді того самого будинку - знизу якась мура а зверху обдерте... - зміна фасаду євроремонтами - неонові вивіски - дибільні назви наразі йду читати решту коментарів...
завжди прошу! Фото супер... але то ще є не найгірший варіант.. якби в мене була можливість, я би сфоткав ще номінанта Просто то треба зумисне брати фотика з дому, йти бозна-куди і фоткати... а я коли з роботи виходжу то темно вже і не буде видно кольорів як слід... а так хоцця шось таке підле сфоткати А номінації пропоную отак позиціонувати: 1. Найгидотніший колір фасаду. 2. Бидлоремонт року. 3. Архітектурний викидень.