Архітектурне обличчя міста

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Forest, 26 лют 2007.

1. Sxemparts

Sxemparts миється в бані

Відповідь: Архітектурне обличчя міста

потрібно створювати різні громадські організації, які би слідкували за містом.

2. NIK

NIK Well-Known Member

Штраф за пластикові вікна, чи справедливо це?

Жителей львовских квартир на площади Рынок, 3, которые установили в своих домах металлопластиковые окна, оштрафовали на 50 тысяч гривен. о_О Об этом сообщила начальник управления исторической среды ЛМР Лилия Онищенко, отчитываясь за прошлый год.

Жителей квартир неоднократно предупреждают о недопустимости установить металлопластиковые окна в домах, которые находятся на территории исторического ареала Львова. Однако, Онищенко также сообщила, что окна в квартире на пл. Рынок заменили деревянные за средства субвенции из государственного бюджета, предоставляемой на этот дом.

http://ubr.ua/fullnews/rus/za_plastikovye_okna__shtrafuut_na_polsotni_tysiach_griven-9203/

Цікаво почути думки львівян на таку новину.

3. Вибачте, а можна фото для порівняння - до і після?

• Подобається Подобається x 1
  4. smbds

smbds Well-Known Member

Питання складне...Що краще, залишити пам'ятки руйнуватися у спокої допоки не буде коштів на справжню реставрацію і збереження чи зробити "косметику" з огляду на 2010 і (дай Боже) наплив туристів і, відтак, коштів на справжню реставрацію і збереження...
    Я не знаю.
    Знаю лише, що все це має вирішуватися і відбуватися під громадським контролем. Знаю такою, що певні організації у вас ві Львові на це навіть беруть грантові кошти від відповідних фондів. Аби на добре.

5. Lika20

Lika20 Well-Known Member

Була нещодавно в Мукачево і мені навпаки дуже сподобалось,потрапила ніби у казку!А сюди приіхала все сіре,все гние......і я б не сказала що в нас так сильно вже розмальовані ті будинки(окрім ціеі дитячоі"неожиданности").Доречі хто бачив на Ратуші плакат.....в мене слів немао_Озробили його в чорно -червоних тонах....

6. Полковник

Полковник миється в бані

Больше всего львов оказалось на доме, который стоит на углу улицы Дорошенко и проспекта Свободы, где находится ресторан. Этот дом поставлен на месте бывшего полицейского управления, где родился Захер-Мазох. Здесь есть 50 пар крылатых львов.
    Самыми старыми, после Льва Лоренцовича, считаются 8 львов, которые стояли вокруг Ратуши.
    Львов скульпторы изготавливали самых разных. Есть и более-менее похожие на самих себя, то есть на львов, есть и крылатые, и различные мифические «зверо-львы». Довольно много просто изображений морд.
    Исследовательская группа считает, что если на фасаде дома изображено существо с львиным туловищем и человеческой головой, то это изображение может быть похожим на владельца или жителя дома.
    Морды животных в «самом интересном месте»
    http://kp.ua/daily/220909/195224/

7. А за це вам відверте ФЕ. Хіба смак і культурність залежать від того, в якому будинку виросла людина? Усіх рагулями називаєте, а самі тоді хто? Не всім же щастить вирости у старовинному будинку, як вам, так що? Дурниці.

8. Forest

Forest Moderator

вибачте, не маю таких. Спробуйте порівняти старі вигляди та нові через гугл.
    Я ріс не в одному будинку. Але я не дозволив би собі братися за зміну вигляду творіння архітектора, який вклав в споруду роки життя. А смак переважно залежить від того, в якому середовищі виховувалася і росла людина, як би ви мені не казали своє "фе". Ну скажіть чесно, хіба ви знаєте, що малолітні цигани-попрошайки, що навчені нюхати клей і виживати в каналізаційних колекторах стають письменниками чи науковцями? Хіба ви вірите, що бандюки, що рвуться до влади заради відкатів і бабла можуть думати про естетику на рівні освічених архітекторів, яким ця влада і не світить і не потрібна? Ви вірите, що вони думають і переймаються про естетику міста взагалі?

9. Я згодна з вами, але середовище залежить не від хрущовки чи шиферу, а від оточення.

10. Gron

Gron тафгай

Цікаво, а яке таке особливе середовище було у малолітніх Ле Корбюзьє, Райта, чи Гауді?
    Народилися у звичайніших сім"ях, жили майже в деревні, чи малесеньких провінційних містечках.

11. Forest

Forest Moderator

Не знаю, але думаю, що у швейцарському місті Ла-Шо-де-Фоні, де народився Корбюзьє, ніхто не поводиться з будинками так як влада Львова.

12. Що ви скрізь з тими будинками? Пишіть скаргу в мерію! А писання на ЛФ хіба щось змінить?

13. iso

iso Well-Known Member

І в якому середовищі виростали імпресіон7істи? або дж.лондон? Або ж.депардьє?

14. Forest

Forest Moderator

Для того, щоб скаржитись, потрібно якесь порушення. Але в діях псування мого рідного міста рагульським смаком безчесних людей немає офіційного порушення. От і сиджу, плачуся, думаю, хоч хтось підтримає...

Відповім на це питання лише після того, як почую, що має "ж. депардьє" до архітектурного обличчя Львова.

15. І що? Підете фарбу обдирати? Як на мене, це боротьба з вітряками.

16. Forest

Forest Moderator

Може і так, але громадська думка, якщо вона свідома, таки на щось здатна. Принаймні я це бачив у політиці, маю сподівання, що в естетиці теж :) Байдужість, як на мене, страшне зло. Через неї моя дитина може і не побачити того, що я бачив в її віці.

17. Fish-ka

Fish-ka New Member

Не варто звинувачувати архітекторів та їх смаки в новій кольростиці міста.
    Перед тим як малюють фасад будинку архітектор малює "паспорт фасаду" який погоджується в ЛМР, але біда в тому що робітники малюючи фасад будинку не завжди підбирають правильний колір і в результаті ...........

18. STALKER

STALKER Well-Known Member

А я чогось прочитав "обкурений" )))))))))))))

А Фореста я підтримую на всі сто! Я сам можу назвати приклади того паскудства! навіть можемо влаштувати фотоконкурс на кілька номінацій:
    1. найогидніший будинок Львова
    2. архітектурний монстр
    3. найнудотніший колір фасаду

я вже писав в одній з тем, що варта впровадити контролюючий орган, який би слідкував за містом і комісія утверджувала кожен ремонт, кожне перефарбування, кожну вивіску.

Наразі я бачу такі основні проблеми:
    - скляні монстри серед старих будівель
    - кольори будинків
    - плитка як в туалеті на половину фасаду
    - різнобій в вигляді того самого будинку - знизу якась мура а зверху обдерте...
    - зміна фасаду євроремонтами
    - неонові вивіски
    - дибільні назви

наразі йду читати решту коментарів...

• Подобається Подобається x 2
  19. Forest

Forest Moderator

Дякую за підтримку!

Взамін розпочну конкурс в одній з перших номінацій:

Картина "Вимахнувся"

• Подобається Подобається x 3
  20. STALKER

STALKER Well-Known Member

завжди прошу!

Фото супер... але то ще є не найгірший варіант.. якби в мене була можливість, я би сфоткав ще номінанта :) Просто то треба зумисне брати фотика з дому, йти бозна-куди і фоткати... а я коли з роботи виходжу то темно вже і не буде видно кольорів як слід... а так хоцця шось таке підле сфоткати :)

А номінації пропоную отак позиціонувати:

1. Найгидотніший колір фасаду.

2. Бидлоремонт року.

3. Архітектурний викидень.

:)

а де твій аватар? :)