"Пайду в армію Армію магучюю Отпахаю два года за *ізду ванючюю" Рузкий армійский фолькльор такий рузкий)
Про ту Армію, «що була при Совєтах». До статі, про Армію… Давно вже це було. Якось - в натурі - отримую я в ощадбанку пенсію військову – ту пенсію, яку усі вважають, мовляв, - "завищеною". За мною в черзі стоїть дід багаторічний та роками «під скорчений» - мені стільки не прожити. Але балакучий такий дідуган, - дістав усіх ще раніше в черзі своїми ремарками - і далі за дідом ще декілька чоловік. Поруч люди в інші каси стоять... І тут дід, "почувши" від касирки, скільки я отримую "манєй", голосно так і виразно віщанув, щоб усі чули, - мовляв, ці військові усе життя тільки горілку жеруть на службі і молодими йдуть на пенсію, та ще такі грошищи отримують по пенсії, а він, мовляв, усю "жисть" батрачив, і так далі... А я його /дідугана того/ раптом тільки і запитав, скільки у нього на сьогодні дорослих дітей, онуків та племінників чоловічої статі? Дід гордо так підняв підборіддя: "Дик, десятка два точно набереться!» А я тоді і поставив останнє питання, вже йдучи до виходу: "І скільки з цих мужиків зараз служать в армії постійно, щоб ні фіга ні робити, горілку жерти, а потім отримувати «класну» пенсію"?.. І, після паузи, почув навздогін гучну відповідь вже біля вихідних дверей з банку: "А на фіга їм усе життя з дружинами і дітятками понукатися по гарнізонах запилених, а самим частенько по "точках гарячих" здоров’я втрачати і самоє життя? Їм і тут добре. І, завжди при мені усі у здоровому вигляді, - ось так!"… ************************************************** Володимир Озерянко
У Міністерстві оборони України попередньо опрацьовані пропозиції щодо розподілу коштів, які надходять на рахунки в рамках акції “Підтримай Українську армію”
руска армія...... http://censor.net.ua/news/280098/armiya_putina_kak_vospityvayut_rossiyiskih_soldat_fotoreportaj
Партия новых ударных вертолетов "Ночной охотник" и транспортный Ми-8МТВ-5 поступила в Западный военный округ, сообщил журналистам в среду начальник пресс-службы округа полковник Олег Кочетков. Боевой ударный вертолет Ми-28Н "Ночной охотник" официально принят на вооружение в конце декабря 2013 года. До этого вертолет, однако, уже несколько лет эксплуатировался в воинских частях. В Минобороны его испытывали в различных условиях и готовили соответствующую учебную и материально-техническую базу. "Три ударных вертолета Ми-28Н "Ночной охотник" приняли специалисты инженерно-авиационной службы на заводах в Ростове-на-Дону и в Санкт-Петербурге", — сказал начальник пресс-службы ЗВО. Также специалисты приняли транспортно-боевой вертолет Ми-8МТВ-5. Ми-28Н ("Ночной охотник") — основной ударный вертолет ВВС России. Он предназначен для поиска и уничтожения танков, бронетехники, живой силы противника; уничтожения защищенных объектов и поражения площадных целей (линий окопов, оборонительных сооружений и так далее); постановки минных заграждений; поиска и уничтожения катеров и других малых плавсредств; борьбы со скоростными и низколетящими летательными аппаратами противника; уничтожения малоскоростных воздушных целей днем и ночью в простых и сложных метеоусловиях. Военно-транспортный вертолет Ми-8МТВ-5 — современная модификация Ми-8МТ, разработанная с учетом опыта боевого применения.