Армія

Тема у розділі 'Війна', створена користувачем Мих, 2 чер 2007.

?

Ви проходили службу в армії?

1. Так

45,5%
  2. Ні

54,5%
Статус теми:
Закрита.
  1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А давайте так, як в старому анекдоті: я для Ваших, Ви для моїх.
    Я до-о-овший час був "начальником похоронної команди" (позаштатним комендантом гарнізону). Тому для Ваших мені не впадлу.

2. liyama

liyama Well-Known Member

3. metallic

metallic Well-Known Member

4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

о_О Берегова охорона? Це ж самооборона Майдану.

5. yasam

yasam Well-Known Member

Чувак, то ти був на Майдані, де тебе оточували подібні чуваки?

6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Був чувак, а ти був чувак на Майдані чувак?

• Подобається Подобається x 1
  7. yasam

yasam Well-Known Member

Був, таких "самооборонців" не бачив. А ти?

8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А я бачив!

9. metallic

Угу. Я теж був у шоці. А що робити? Сьогодні-завтра, на них попруть козаки, ватніки, колишні беркути. А у наших наказ, "не поддаваццо на провокації". От і мудрують, як без відкриття вогню, себе захистити.

10. yasam

yasam Well-Known Member

То ти певне в маріїнці сігарєткі стрєлял

11. Romko

Romko Дуже важлива персона

Микола Мельник – це людина з когорти тих старих патріотичних військових, які в рекордні терміни 1991 року створили нову українську армію та втримали Україну від будь-яких конфліктів до нашого часу. Він дослужився до звання генерал-лейтенанта, був одним із творців Національної гвардії, яка свого часу вирішила проблему російського сепаратизму в Криму, а також першим заступником голови Головного управління розвідки Міністерства оборони. І хоча вже дев’ять років на пенсії, лишається провідним фахівцем у галузі оборони та безпеки.

У. Т.: Питання, яке всіх турбує найбільше: чи здатна українська армія з її озброєнням зупинити росіян? І чи підуть росіяни все ж таки на повномасштабний військовий конфлікт?

– Не брехатиму: вкрай важко зупинити їх силами лише армії. 75 тис. військ, які були стягнуті для охорони Олімпіади в Сочі, кращі з найкращих, і всі вони й досі в нас на кордонах, плюс дуже багато сил підтягнуто за останні тижні. За моїми даними, близько 150 тис., а може, й більше. Хоч як це сумно, але, думаю, Путін не зупиниться. Власне, всюди, де є спроби дестабілізації ситуації, слід очікувати військового вторгнення. А це майже весь Південь і Схід країни. Величезною проблемою є втрата керованості державним апаратом у галузі безпеки, чим і скористалися росіяни, – це передовсім Міністерство внутрішніх справ та СБУ. Що стосується власне озброєння, то рівень у нас приблизно однаковий, хоча в росіян воно більш модернізоване та високоточне. У нас цілком вистачає тих самих танків, стрілецької зброї, аби екіпажі були, плюс агрегати потрібні. Є відставання з літаками та ракетними частинами.

Читайте також: Чи є в Україні міністр оборони

Наша зброя часто ліпша за російську, але останнім часом вона надходила лише на експорт, для країни нічого не закуповувалося. Рекомендую новому керівництву з огляду на це звернути увагу на Укрспецекспорт – структуру, яка й здійснювала продаж зброї. З виключною вигодою для себе та шаленими втратами для держави. А втім, патріотичний дух українських військ надвисокий. Плюс у нас дуже хороший мобілізаційний потенціал високоякісних військових фахівців. Тож якщо Росія почне агресію, то жертв буде дуже багато, але шансів виграти в неї немає, бо в нас просто нескінченні людські ресурси та моральна перевага.

У. Т.: Чи має Україна можливість самотужки розблокувати Крим військовим шляхом?

– Готувати антитерористичну операцію в Криму треба незалежно від того, чи буде вона втілена в життя, вже хоча б із морально-етичного погляду. Хоча без допомоги наших гарантів із НАТО ми навряд чи можемо розраховувати на успіх. Нам потрібна допомога з блокування офіційних військ Росії, бо ж «зелені чоловічки» – це ніхто, терористи, яких потрібно знешкодити. Зрештою, у нас же є і армійський спецназ, і купа міліцейських спецназів, і внутрішні війська. Головна мета Росії – максимальне захоплення без бою всієї військової інфраструктури, щоб засісти там і назватися армією Криму. Тобто боротьба не так за людей і зброю, як саме за будівлі військових частин, аеродроми, радіотехнічні частини тощо. У разі реального збройного конфлікту навряд чи НАТО одразу відкрито виступить у військовому сенсі на наш захист, але впевнений, що шляхів неформальної допомоги виявиться чимало. Не кажучи вже про добровольців, яких буде дуже багато, особливо з Польщі та країн Балтії.

У. Т.: Чи можна буде використати в разі агресії понад 300-тисячну армію працівників МВС? Що робити з фактично бездіяльними зараз внутрішніми військами?

– Треба розуміти, що психологія мента та військового кардинально різна. Так було завжди, ще з радянських часів. Коли я був молодим офіцером, пам’ятаю, на міліцію ми завжди дивилися зверхньо, бо мент – то завжди каратель. Тоді як для військового тріада мотивацій така: Бог – держава – честь. І навіть нинішній армії цей підхід, попри все, передався генетично. Досі як армійський офіцер не можу уявити, що при мені, наприклад, ображатимуть жінку чи старенького, а я мовчатиму, навіть коли сам похилого віку. І подивіться, як гідно поводяться зараз українські військові та навіть їхні жінки. Ось та сама Національна гвардія, яку ми колись створили, вона ж будувалася на основі внутрішніх військ, але й на основі армії. Тому вийшло таке вдале поєднання армійського духу та внутрішніх функцій: маю честь – і жодних зайвих запитань.

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Н-да, не війна, рейдерське захоплення.

13. VasMT

14. metallic

Я згоден. Але виходу у них не має. Ми ж "не піддаємось на провокації". До того ж, завдяки нашим "стратегам". Вони тепер, у глибокому тилу ворога. І як тільки відкриють вогонь. Їм настане капець.
    ГШ каже, що усе файно. А з бельбеку пишуть, що повний капець. Таке враження, що наші воєначальники, взагалі на них забили.

15. VasMT

Завтра вони стануть бандформуванням на території чужої держави з усіма витікаючими...
    Свідомінуті можуть радіти. Мінус мільйон виборців. Бальзам на душу і не велика ціна. Хєрня яка, пару тисяч вояк, пару тисяч погранців, і пару тисяч татар... Ще лишилось схід відісрати і здійсниться їхня мрія - во сволота матиме більшість в їхньому сеймі...

16. metallic

Млять....А чего они ожидали? Что их тут же на танк посадят? :facepalm:

17. VasMT

Ги...
    Я це передбачив, як тільки побачив перші кадри відео.

18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

:scratch_one-s_head: На танк не обов'язково, але марширувати і честь віддавати - це в дійсності як знущання виглядає. Просто їх відправили на полігон внутрішніх військ, а шо їх там навчать? Ходити черепахою? Мабуть шо паршива організація. Таких заходів ніколи не було, ніхто не знає як це оформити. А керівництво ВВ скинуло на якесь начальство середньої ланки - робіть з ними шо хочте, Парубію скажем шо проводили заняття.

Мабуть вийде як в часи Хемінгуея - шо сам навоюєш, те й твоє.

19. VasMT

Яка влада, така і гвардія.

20. metallic

А що робити? Вони на, даний час, звичайні новобранці. Як їх іще готувати? Дисципліна - основа будь-якої силової структури.

Ну так, новостворена нац. гвардія, поки що підпорядкована структурі МВС. Я розумію, що самооборонцям взападло, віддавати чесь ВВ-шникам. Але вони знали куди йшли. Є устав, він один для усіх.
    А про "ходити черепахою", то це мабуть і буде. Скоріш за все, поки що, основним завданням, буде ганяти ватників на сході. Які будівлі захоплюють. Воювати вони не готові.

Останнє редагування: 17 бер 2014
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)