На учебном полигоне около Белогорска, во время проведения учебных стрельб, погиб командир батальона связи майор Солнечников Сергей Александрович. Погиб геройски – накрыл собой отрекошетившую боевую гранату. - Сегодня утром он вместе с батальоном на учения поехал. Там солдаты метали гранаты, в том числе и боевые. И вот одна как-то неудачно то ли отрекошетила, то ли с руки у бойца сорвалась и упала рядом с солдатами. Солнечников сразу же накрыл ее собой. Если бы этого не сделал, даже подумать страшно, что бы произошло… Там же весь батальон был, больше ста человек, - рассказывает сотрудник части, в которой служил герой. http://www.kp.ru/daily/25858/2825982/
А що б було з комбатом, якби не накрив? Кого б сильніше гранати пошматували за те, що солдати виявилися у "зонє пораженія"? Поясніть піджаку.
По великому рахунку нічого. Навіть при умові, що він керівник заняття. Заняття та інструктажі проведені, заліки по умовах виконання вправи, будові гранат та мірам безпеки прийняті. Практичні заняття на учбовій матбазі проведені. Списки з підписами зібрані і здані в штаб. Ну понизили би в званні чи посаді (хоча маю сумніви), або перевели би в іншу в/ч. Все... Але Офіцер спасав життя чайників, які, коли дорослішають, стають спершу піджаками, а потім затертими кожухами...
Комбата шкода але як вони там ті гранати кидали? В нас завжди кидали з окопу який був за 50 метрів.В окопі сидів сержант(я був теж пару разів тим сержантом) і шанси бути накритим гранатою малі.Хіба там РГД з стоя кидали без окопу то тоді якщо під ноги то могло бути зле.
Тобто, якщо фактично інструкція явно і грубо порушена, є жертви, але "підписи здані" - (слу-)жив би і не тужив..?
Крім внутрішніх розборів, цим питанням займається військова прокуратура. Ті викопають, чи порушувались МБ, чи був злий умисел... Наскільки я зрозумів, боєць, який кидав гранату, кудись не так її жбурнув з перестраху. От вона і полетіла туди, де стояв о/с. І взагалі, я Вам стільки таких незвичайних випадків наведу за 28-м то років служби. А крім мене на ЛФ ще люди є, які можут ще й не таке порозказати...
А Ви би кинулись на гранату в броніку і шоломі? Чи тільки гадити на Подвиг Героя? Для піджаків дам консультацію: РГД-5 - 110г ТНТ. Для порівняння - 200 г ТНТ розриває залізничну рельсу. Мене теж не раз драли за те, що я не вдягав ні бронік ні каес. Але математика - річ серйозна. Скажіть, бронік від такої штуки захистить?
ну і до чого тут це? де я гаджу? ця людина - дійсно герой, але бронік і каска могли б спасти життя, а чиє це раздолбайство відомо там. А тепер солдатіку грозить до 5 років та і суїцидальні думки в нього. Тут детальніше.
А, до речі, в моєї куми, на городі знайшли прям ціле поховання бомб. О таке от, пліт городили, лопатою наткнулись, виклиликали кого треба, каже сцуко весь город перерили. Найшли бочку з маслом, яку її тато багато років тому закопав і забув
Спірне питання. Вибухової речовини в гранаті стільки, що офіцер з великою вірогідністю загинув би навіть в броніку від компресійного удару. А от якби не кинувся на гранату, міг би лишитись живим... Але теж не факт. Хто зна, куди полетять осколки з рівня землі, коли шльом надітий зверху, а бронік зпереду... Нічого дивного. Руки-крюки і психіка ні до чого... ---------- Додано в 00:01 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:56 ---------- - Діду, а правда, що ви на війні були? - Був... - А правда, що ви в авіації були? - В авіації... - А правда, що ви два літаки збили? - Ну... Не те щоби збив... Недозаправив.
Ну а звідки нормальна психіка якщо: 1. Техника. Оно даже работает иногда. 2. В части практикуется послеобеденный сон. 3. Впрочем сон практикуется не только после обеда, а в любой подходящий момент. 4. Команда "Пожар". Комбату не понравился порядок на этажах, поэтому вся мебель из всего здания выносится на плац. В пустых помещениях наводится порядок, все заносится обратно. 5. А сколько интересных приключений во время полевых выходов! 6. Проверяющие оценивают работу офицеров по квадратности сугробов. 7. Спортзал переделан в бильярдную. Когда комбат с бл**ми устанет синячить и свалит, можно и поиграть. 8. Досуг. 9. Служба в наряде по столовой. 10. Боевая подготовка. И бонусом видео. Сухой паек в полях. І ще хтось здивований що таке сталось?
Приєднуюсь... То ми з Вами колеги, Миху...? Правда з Шилки стріляти не доводилось, а от з ЗСУ-23-2 мав можливість... І за свій полк, і за Золотоношу...