Сам розберуся. Ще через свій гуманізм і любов до підлеглих вищий командний склад будує собі житло виключно безкоштовними руками військовозобов'язаних строкової служби.
Заравсцюся Немає меж людській тупості... То ж треба примудритись набрати до війська, в одну частину бетонщиків, мулярів, малярів, штукатурів, плиточників, столярів, кровельників, пічників, електриків, сантехніків... . Дурдом "Сонечко"!!! Чувак, Ви хоть в армії був?
Я? Да ни в жисть... Открою Вам маленькую тайну. Даже служа в строительной части я не встречал случаев, чтобы командиры строили себе дома "виключно руками військовозобов'язаних строкової служби". Командир же ж не дурак. Ему дом нужен, а не сарай... Подсобниками, да. Ну может один два каменьщика, тянуть стену. А вот углы, разметка, плиты... . Да и то... Уж поверьте мне, командиру хозрасчетной части было чем заплатить цивильным работягам, да чтобы потом их еще и найти можна было, ежели что... А с бойца что возьмешь...
Ага, був, а Ви? Відповідно висловлююся згідно особисто побаченого. На чорнову роботу бетон мішати-цеглу носити мабуть не обовязково бетонщиків, мулярів, малярів, штукатурів, плиточників, столярів, кровельників, пічників, електриків, сантехніків... Хлопці вкалують лиш в надії що їм відпустку дадуть (чергову при чому, яка і так за статутом положена), потім ще ходять нагадують полкану, а потім ще полкан носом покрутить - подумає. Командир частини - повний феодал. Машину заправляє і ремонтує безкоштовно в автопарку частини, особисті сабантуї і п'янки влаштовує в їдальні і бані частини (руками полкових кухарів з використанням казенних харчів), про рабсилу я вже написав. Ще шакали великі поціновувачі прекрасного - тому полковий художник задовільняє естетичний смак командира картинами олією (які також зрозуміло автоматично безроздільна власність барина). Також в частину можуть завітати цивільні друзі-бізнесмени полкана, яким він за певну вигоду також виділяє рабсилу для робіт поза частиною.
Ну якщо вона була "положена" (був такий період у війську, минув слава Богу), то якого милого ті пацанята вкалували? Не бачу логіки. Відпустка надається обов"язково, за ненадання відпустки, а це протизаконна дія, командування може отримати по хребті. Максимум, що може зробити командування, це зменшити термін служби на строк відпустки. То якого холєри було грижу рвати? Заставили? Добре... Жили де? На будові? Чи в казармі? Варіант 1 - на будові. Далі навіть розжовувати не буду. 90 відсотків солдат хотіли би такого знущання над собою. 2 - в казармі. Тут складніше, але... Сучка не схоче... По досвіду знаю, на такі роботи беруть тих, хто не проти таких робіт... Про все інше мовчатиму... Бо щось малувато Ви зобразили... Я би міг більше, але що з мене взяти...?
))) Дуже цікаво, мій брат двоюрідний ні разу не був в відпустці за 1,5 роки, ні в черговій, ні в позачерговій. Про себе теж краще мовчу. Ще скажіть що можна спокійно звільнитися без дембельського акорда, ще порегочу трохи. В вас досвід матері Терези чи що?
На рахунок Терези не знаю, но років 25, думаю VasMT провів в армії, про яку ви так впевнено розказуєте
Так і що, роззутися тепер? Він за себе хай розказує, я за себе теж сам можу. В якійсь альтернативній реальності він провів 25 років судячи з усього.
Значить ви обоє не потрапили під дію Положення про проходження військової служби, яким було всановлені обов"язкові відпустки для в/с строкової служби. Відпустка надавалась всім, без винятку в/с. Потім цю норму видалили. Про акорди, так. Скажу, що можна не тільки спокійно, а ще й вчасно звільнитись. Бо заборонено законом перебування на службі в/с більше терміну служби за законом. Положено 9-ть місяців, 12-ть або 18-ть - ні днем більше. Якщо випадає на вихідні/святкові - звільняють напередодні, тобто скоріше. ЖОДЕН командир цю норму не порушує, бо несе за це відповідальність, в тому числі і матеріальну. Нє, папаші Гуннара ---------- Додано в 14:40 ---------- Попередній допис був написаний в 14:39 ---------- двадцять вісім, юначе. Календарів. Не враховуючи бойові.
Говорити канцелярською мовою легше всього. В нас тут пів-країни мінімум ні під які положення не потрапляють, чиновники вашими положеннями зад підтирають. І простим людям воно відповідно так само - на чорта мені той закон показувати, якщо він як дишло. Як в Литвина?
Це Вашими підтирають і зад і перед. І суто в такій послідовності. А для тих, кому бронєпоїзд на лампах моцк переїхав, повторю по складах: Норма про обов"язкову відпустку військовослужбовців строкової служби відмінили пАмаранчові в 2006-му році. До того часу відпустки були обов"язковими. А от коли їх ввели, я вже не пам"ятаю... але десь після 1996-го.
можливо мій досвід з 80тих тепер не рахується але на всякі роботи поза частиною-будова колгосп тд завжди було більше бажаючих ніж вакансій.Також якщо не показав що ХОЧЕШ на роботи ходити(тобто там треба старатись і показати якісь навики)то після разу двох ніхто нікого нікуди не пошле.
Тут дело такое. Всё от личных качеств зависит. Не на форуме говорить, но я лично НИКОГДА л.с. для решения ЛИЧНЫХ вопросов не привлекал. Позиция такая у меня. Возможно, что кто-то дармовой рабочей силой и пользовался. Бог им судья. Но, поверьте (некоторые сейчас спорить будут), что подлецов в Армии единицы, а не десятки, как на гражданке.
Полковник. Это глас вопиющего... Кто поверит-то... Обобщения тут не канают, но барыг от армии хватало всегда. Мне, как и Вам, честь не позволяла... Но я видел как одному, не подумайте, что с намеком, замполиту, бойцы трусили ковры. Под чутким руководством жены. Но... Но офицерский коллектив это быстро поправил. Поехал Володя в Читинский край ковры трусить... Я солдат брал для личных нужд, не спорю... Валера Макаров с моими детьми сидел, когда мы не могли, Гриша Асанов ходил на базу жене за товаром, Братья Воробьи разгружали мне мебель в Стрию, взвод сержанта Васи Бугайко заливали моему брату плиту междуэтажную... Грешен... Но машину мыть, увольте-с...