Армія

Тема у розділі 'Війна', створена користувачем Мих, 2 чер 2007.

?

Ви проходили службу в армії?

1. Так

45,5%
  2. Ні

54,5%
Статус теми:
Закрита.
  1. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Сам розберуся. Ще через свій гуманізм і любов до підлеглих вищий командний склад будує собі житло виключно безкоштовними руками військовозобов'язаних строкової служби.

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Заравсцюся :haha:
    Немає меж людській тупості...
    То ж треба примудритись набрати до війська, в одну частину бетонщиків, мулярів, малярів, штукатурів, плиточників, столярів, кровельників, пічників, електриків, сантехніків... :haha:.
    Дурдом "Сонечко"!!!
    Чувак, Ви хоть в армії був?

• Подобається Подобається x 2
  3. Полковник

Полковник миється в бані

Зачем издеваетесь?

4. VasMT

Я? о_О Да ни в жисть... :mocking:
    Открою Вам маленькую тайну. Даже служа в строительной части я не встречал случаев, чтобы командиры строили себе дома "виключно руками військовозобов'язаних строкової служби". Командир же ж не дурак. Ему дом нужен, а не сарай... :))) Подсобниками, да. Ну может один два каменьщика, тянуть стену. А вот углы, разметка, плиты... ;). Да и то... Уж поверьте мне, командиру хозрасчетной части было чем заплатить цивильным работягам, да чтобы потом их еще и найти можна было, ежели что... А с бойца что возьмешь...

• Подобається Подобається x 3
  5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ага, був, а Ви?
    Відповідно висловлююся згідно особисто побаченого. На чорнову роботу бетон мішати-цеглу носити мабуть не обовязково бетонщиків, мулярів, малярів, штукатурів, плиточників, столярів, кровельників, пічників, електриків, сантехніків... Хлопці вкалують лиш в надії що їм відпустку дадуть (чергову при чому, яка і так за статутом положена), потім ще ходять нагадують полкану, а потім ще полкан носом покрутить - подумає.
    Командир частини - повний феодал. Машину заправляє і ремонтує безкоштовно в автопарку частини, особисті сабантуї і п'янки влаштовує в їдальні і бані частини (руками полкових кухарів з використанням казенних харчів), про рабсилу я вже написав. Ще шакали великі поціновувачі прекрасного - тому полковий художник задовільняє естетичний смак командира картинами олією (які також зрозуміло автоматично безроздільна власність барина). Також в частину можуть завітати цивільні друзі-бізнесмени полкана, яким він за певну вигоду також виділяє рабсилу для робіт поза частиною.

6. Полковник

Полковник миється в бані

Вы про комсомолочек забыли сказать, пан знаток армейского уклада.

7. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ага, звертайтеся якщо що, щось пораджу.

8. Templar

Templar Дуже важлива персона

Просто вбило, ну на повал блін :)))

9. VasMT

Ну якщо вона була "положена" (був такий період у війську, минув слава Богу), то якого милого ті пацанята вкалували? Не бачу логіки. Відпустка надається обов"язково, за ненадання відпустки, а це протизаконна дія, командування може отримати по хребті. Максимум, що може зробити командування, це зменшити термін служби на строк відпустки. То якого холєри було грижу рвати? :)))
    Заставили?
    Добре... Жили де? На будові? Чи в казармі?
    Варіант 1 - на будові. Далі навіть розжовувати не буду. 90 відсотків солдат хотіли би такого знущання над собою.
    2 - в казармі. Тут складніше, але... Сучка не схоче... По досвіду знаю, на такі роботи беруть тих, хто не проти таких робіт...

Про все інше мовчатиму... Бо щось малувато Ви зобразили... Я би міг більше, але що з мене взяти...?

10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

:)):)):)) Дуже цікаво, мій брат двоюрідний ні разу не був в відпустці за 1,5 роки, ні в черговій, ні в позачерговій. Про себе теж краще мовчу. Ще скажіть що можна спокійно звільнитися без дембельського акорда, ще порегочу трохи.

В вас досвід матері Терези чи що?

11. Templar

Templar Дуже важлива персона

На рахунок Терези не знаю, но років 25, думаю VasMT провів в армії, про яку ви так впевнено розказуєте :)

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Так і що, роззутися тепер? Він за себе хай розказує, я за себе теж сам можу. В якійсь альтернативній реальності він провів 25 років судячи з усього.

13. VasMT

Значить ви обоє не потрапили під дію Положення про проходження військової служби, яким було всановлені обов"язкові відпустки для в/с строкової служби. Відпустка надавалась всім, без винятку в/с. Потім цю норму видалили.
    Про акорди, так. Скажу, що можна не тільки спокійно, а ще й вчасно звільнитись. Бо заборонено законом перебування на службі в/с більше терміну служби за законом. Положено 9-ть місяців, 12-ть або 18-ть - ні днем більше. Якщо випадає на вихідні/святкові - звільняють напередодні, тобто скоріше. ЖОДЕН командир цю норму не порушує, бо несе за це відповідальність, в тому числі і матеріальну.
    Нє, папаші Гуннара :)))

---------- Додано в 14:40 ---------- Попередній допис був написаний в 14:39 ----------

двадцять вісім, юначе. Календарів. Не враховуючи бойові.

14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Говорити канцелярською мовою легше всього. В нас тут пів-країни мінімум ні під які положення не потрапляють, чиновники вашими положеннями зад підтирають. І простим людям воно відповідно так само - на чорта мені той закон показувати, якщо він як дишло.

Як в Литвина? :)))

15. VasMT

Це Вашими підтирають і зад і перед. І суто в такій послідовності.
    А для тих, кому бронєпоїзд на лампах моцк переїхав, повторю по складах:
    Норма про обов"язкову відпустку військовослужбовців строкової служби відмінили пАмаранчові в 2006-му році. До того часу відпустки були обов"язковими. А от коли їх ввели, я вже не пам"ятаю... але десь після 1996-го.

16. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Повідомляю слоням гумовим: моя служба була задовго до помаранчевих.

17. VasMT

Значить до введення в дію в Законі положення про обов"язкові відпустки. Що не зрозуміло?

18. coolzak

coolzak Well-Known Member

можливо мій досвід з 80тих тепер не рахується але на всякі роботи поза частиною-будова колгосп тд завжди було більше бажаючих ніж вакансій.Також якщо не показав що ХОЧЕШ на роботи ходити(тобто там треба старатись і показати якісь навики)то після разу двох ніхто нікого нікуди не пошле.

• Подобається Подобається x 4
  19. Полковник

Полковник миється в бані

Тут дело такое.
    Всё от личных качеств зависит.
    Не на форуме говорить, но я лично НИКОГДА л.с. для решения ЛИЧНЫХ вопросов не привлекал.
    Позиция такая у меня.
    Возможно, что кто-то дармовой рабочей силой и пользовался.
    Бог им судья.
    Но, поверьте (некоторые сейчас спорить будут), что подлецов в Армии единицы, а не десятки, как на гражданке.

20. VasMT

Полковник. Это глас вопиющего... Кто поверит-то... ;)
    Обобщения тут не канают, но барыг от армии хватало всегда. Мне, как и Вам, честь не позволяла... Но я видел как одному, не подумайте, что с намеком, замполиту, бойцы трусили ковры. Под чутким руководством жены. Но... Но офицерский коллектив это быстро поправил. Поехал Володя в Читинский край ковры трусить...
    Я солдат брал для личных нужд, не спорю... Валера Макаров с моими детьми сидел, когда мы не могли, Гриша Асанов ходил на базу жене за товаром, Братья Воробьи разгружали мне мебель в Стрию, взвод сержанта Васи Бугайко заливали моему брату плиту междуэтажную... Грешен... Но машину мыть, увольте-с...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)