Армія

Тема у розділі 'Війна', створена користувачем Мих, 2 чер 2007.

?

Ви проходили службу в армії?

1. Так

45,5%
  2. Ні

54,5%
Статус теми:
Закрита.
  1. Bambook

Bambook Persona non grata

Особисто я проти того, щоб виправдовувати одні вбивства тим, що деінде чиняться інші. Так вже склалося, що ми в темі "Армія"...
    До того ж, як на мене, логічно більше контролювати людей, які мають зброю за посадою (армійців, ментів), ніж тих, кому ще треба попітніти, аби ту зброю знайти і придбати...

• Подобається Подобається x 1
  2. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

Вы служили? Если да, то должны знать, что - Чтобы получить оружие из оружейки, требуется команда или разрешение дежурного по полку или части. За офицером закреплено оружие, пистолет. А от преступлений не застрахован не кто, человеческий фактор, однако.

• Подобається Подобається x 2
  3. Bambook

Bambook Persona non grata

Чесно - не служив. Про армію суджу переважно з вражень тих, хто служив. Можу в чомусь помилятися. Але точно - жодним чином не шкодую, що не служив сам...

• Подобається Подобається x 3
  4. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

И я думаю армии от этого было не хуже. А от служивших рассказы звучат от занимаемого ими места в пищевой цепочке. ;)

5. Dars

Dars Well-Known Member

Сучасна армія - відображення процесів у суспільстві, державі. Все залежить від підготовленості офіцерського корпусу. Але вже закінчилися талановиті романтики, які йшли віддавати свою юність і життя заради спокою держави. Тепер у віськові йдуть переважно ті, хто ні на що не здатний, не може знайти себе у житті, або ж помилково.
    Рівень молодих офіцерів сучасної української армії не йде в ніяке порівняння з рівнем ну хоча би 95-96 років, коли не весь потенціал, що лишився за совєтів, розбазарився.
    Ті, хто в стані порівнювати - за голову хапаються. Сказати жах - нічого не сказати.
    Чого тепер можна від них очикувати?!
    А таке явище як дідовщина у кожній окремій частині лікується дуже швидко - командир має згуртувати офіцерів навколо ідеї викорення цього явища, а далі робиться повний, нормальний курс бойової підготовки, через тиждень всі шовкові: всі бійці мріють тільки про те, щоб поспати, решта ідей відпадають самі собов. А коли це возведено в норму ( як і має бути) - в частині високий рівень підготовки, дисципліни і бойового духу. Вчаться і бійці і офіцери.
    Але що ми маємо? Нормальні люди позвільнялися не бачучи перспективи в теперішньому болоті. Не звільнились тільки найгірші, які нічого не вміють, але тим не менше вони доростають до командирів частин. І немає нічого дивного, що ці кращи з гірших не встані згуртувати отих молодих даунів навколо будь чого, вже не кажучі про бойову підготовку.
    А покращення очикувати - себе обманювати! отакє от.

6. coolzak

coolzak Well-Known Member

Не знаю як тепер але в 80тих якщо когось садили за дідовщину то офіцер получав чорну мітку в особову справу і ніхто не рвався з нею боротись.З мого досвіду-після учебки попав в частину-на 40 чоловік батарея нас 6 молодих сержантів а решта діди і всі казахи.дагестанці .кабарда.На другу ніч пішов в наряд дежурним-я і три дембеля а підлогу мити хтось мусить.один дед пішов спати а два казахи малюють альбоми-я їм кажу підлогу мити а вони -іди н...й душа.Я хоть і не здоровий але нервовий-одного з ноги в голову а другого табуреткою.і так по пару раз-в результаті підлога чиста.Інший чебурек не хотів виносити посуду зі стола після сніданку-то тому надів чугунок на голову з обїдками.З двома іншими сержантами молодими напевно тиждень ночами табуретками відбивались поки не сказали тій шоблі шо ше раз полізуть то візьму автомат з оружейки і всіх нахер порішу(як дежурний по батареї мав ключ).І ніхто ніколи мене хохлом не кликав -або українець або бандера.Уволився старшиною.
    Дідовщиною маються або чебуреки (сильна стадність) або гопота яка переносить свої звички на армію.І чим більше нормального тренування тим менше часу на дідовщину.Найбільше дідовщина процвітала в усяких ремротах і взводах забезпечення

7. Dars

Dars Well-Known Member

для того, щоб не отримати ніяку мітку, і щоб нікого не посадили, тре чітко виконувати свої обов"язки та план бойової підготовки. Але якщо командирові частини це до лампочки - то й для молодих офіцерів цей універсальний рецепт не працює. Риба гніє з голови!
    всі добре розуміють силу, але слов"яни деколи й слова. :)
    про що й кажу! Універсальний рецепт! Коли всі мріють тільки про ліжко - це зтирає грані дєдушка-дух. Хоча які вони тепер нахєр дєдушкі, при теперишніх термінах служби! :)

8. coolzak

то все лірика-офіцери ввечері пішли додому і до побудки ти сам за себе-просто система виховання дурна-не привчають бути відповідальними за себе от народ і шугається якихось дідів.мій рецепт простий якщо хтось провокує легенько зразу треба доводити ситуацію до мордобою а не плакати в кутку-на крайняк штик-ніж маєш як в наряді-гноблять лузерів.в Союзі до армії брали всіх тому гопник і відмінник ботанік які в цивільному житті би не пересіклись сплять на ліжках поряд і мусять будувати відносини.В гопника своя модель співжиття а в маминого синка піаніста інша -виживає сильніший як це не звучить сумно.Я в школі був теж відмінник і книжки по 10 штук за тиждень читав і в танцювальний ходив але кожного літа з класу третього був в піонертаборах різних літом по 2-3 заїзди і д там та сама мінідідовщина і так само мусиш собі раду давати а от хтось хто ріс під парасолькою мами бабці ті плакали звичайно-але то не армії вина-в армію набирали не з Марса.Всі там вчились в школі і читали Пушкіна)))

• Подобається Подобається x 4
  9. Dars

Dars Well-Known Member

Ти мабуть неуважно читав. Офіцери пішли додому, а всі бійці сплять як вбиті - от універсальний рецепт! При цьому кожен "дєдушка" точно знає, що якщо не дай Боже щось вспливе, тим більш якийсь сінець під оком у духа - весь підрозділ в ОЗК буде відпрацьовувати швидкістне пересування, довго і нудно. І це перевірено ще до часів введення практики відповідальних по підрозділам. ;)

10. Templar

Templar Дуже важлива персона

11. coolzak

бити можна так що синців не буде та і до биття рідко доходить-так копають в дупу і лящі в основному.основне там постійний психічний пресинг-основній масі гонимих і наперед переляканих страшними історіями про дідів покажеш козу і вже паніка в очах і готовність язиком чистити чоботи

12. vseprav

vseprav Well-Known Member

та армія повний відстій, йти на службу шоб охороняти склади на яких нічого не зберігається, тупа дідовщина і деревяні автомати

13. Romko

Romko Дуже важлива персона

Мдя.........

14. Templar

Ви служили?
    Звідки така впевненість, що там нічого нема?
    Ну не зовсім деревяні, тільки трішки, приклад а та цівка з древа

---------- Додано в 15:21 ---------- Попередній допис був написаний в 15:20 ----------

ВОЛКОВ БОЯТЬСЯ — В ЛЕС НЕ ХОДИТЬ!

нє?:scratch_one-s_head:

15. Dars

Dars Well-Known Member

Збройні Сили України до армії майже не мають відношення. :pardon: але й там дерев"яних автоматів немає.
    Ну а ті, хто здатен в ЗСУ знайти дідовщину, серед хлопчиків з різницею в віці 1 рік - той і в цівільному житті її знайде :)

• Подобається Подобається x 4
  16. vseprav

vseprav Well-Known Member

якшо хто з вас служив, то скільки разів ви стриляли з автомата, чи їздили на танку?
    я в армії не служив, та живу у Львові біля військової частини шо на стрийській, так от орендували ми там зал для заняття рукопашкою, до нас також ходили займатись контрактики, то в них підготовка взагалі ніяка. я клав їх на ліво і направо хоч займаюсь я 3 роки і не є такий там дуже крутий боєць, просто в них підготовка нуляча і чого їх там вчать, і це не салабони а контрактики які вже служать декілька років
    та і ця армія нас захищатиме

17. Dars

Dars Well-Known Member

Та ж кажу, що це не армія, це - Збройні Сили України, які дедалі стають все більш Роззброєними.

За 1000 гриваків Чакі Норріси ті Брюси Лі служити у вісімдесятку по контракту не підуть, тому там контингент відповідний зарплаті, чого дивуватися?

18. Полковник

Полковник миється в бані

Копался в бумагах.
    Нашёл аттестацию.
    Не помню уже на кого.
    То-ли на меня, то-ли я на кого-то писал....

А Т Т Е С Т А Ц И Я

Военную службу любит , т.к. более ни к чему не стремится.
    Систематически работает над устранением недостатков, которые допускает все чаще и чаще.
    Военную форму любит и донашивает до полного износа.
    Систематически работает над изучением новой техники, но старой не знает. Может ездить на всех марках автомашин ... в качестве старшего, иногда - в кузове, только привязанным.
    Уделяет много внимания изучению организации иностранных армий, однако, штаты подразделения, которым командует, совершенно не знает.
    Старые уставы не помнит, новые изучает, но запоминает c трудом.
    Военную топографию не изучает, но карты любит и знает, ловленый мизер ловит без записи. Систематически изучает иностранную литературу, но русские газеты читает по слогам и неохотно.
    Пьет с отвращением, но много и часто, не закусывая из-за язвы желудка.
    Отмечавшиеся ранее факты половой распущенности полностью изжил ввиду неспособности к ее продолжению. В настоящее время склонен к карьеризму - в должности командира роты 15 лет.
    Физически развит хорошо. Может стоять на лыжах в
    безветренную погоду на ровном месте. Здоров, но мучает склероз - забывает иногда приехать на службу, особенно по понедельникам.
    Зрение плохое, но в денежной ведомости расписывается без очков.
    Военную тайну хранить умеет, т.к. ничего не знает.
    Идеологически выдержан, политически грамотен, на семинарских занятиях, как правило, молчит; за время службы так обленился, что перестал пререкаться с начальством.

В Ы В О Д : занимаемой должности соответствует, но поскольку за долголетнюю службу совершенно отупел, целесообразно направить в Академию на учебу с последующим выдвижением на высшую должность.

Резолюция непосредственного начальника: Согласен.
    Добавляю, что владеет тремями языками - командным, матерным и русским (со словарем).

Заключение старшего начальника:
    НЕ тремями, а двумями, т.к. командный и матерный -
    суть одно и то же.

• Подобається Подобається x 5
  19. Templar

За вашою версією, тут вчаться ні на що нездатні і ту, що себе у житті знайти не можуть:

20. Dars

Dars Well-Known Member

Ви мене навіть дивуєте своєю догадливістю. :mocking: Саме так я вважаю. Чи я дав привід думати , що я вважаю щось інше?
    Я скажу більше: ті, хто цих пацанят вчить - теж ні на що не здатні. :dntknw: Я скажу ще більше: сучасна академія - це суцільний цирк, а викладачі і курсинти в них - клоуни! ;) А не приведи господь щось трапиться - воювати будемо ми, офіцери запасу, ті хто щось помнять і вміють. А це так, претенденти на місце в штрафбаті за професійною непідготовленістю. ;)

ПС. це пардна форма одягу?!?!?! о_О

ППС.... хм.... а чим ви мене хотіли вразити? підсвіткою будівлі? Чи сопливими першокурсниками? :)

Останнє редагування: 29 бер 2011
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)